Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μόλις έκανα μια αγορά δίσκου χωριτηκότητας 4 ΤΒ της Western Digital Caviar Green Sata III

Πήγα Computer Management --> Disk Managment

και μου βγάζει το παράθυρο Initialize Disk, επιλέγω το δεύτερο (GTP) και μου βγάζει το κουτάκι

Virtual Disk Manager και λέει  Incorrect function.

O/S Windows 7 Ultimate 64-bit (Service Pack1) (Γνήσια)

Motherboard: Gigabyte GA-Z77X-UD5H
CPU: Intel i5-3570k
NVIDIA GeForce GTX 650 2GB

Ram: 16,0 GB

SSD KINGSTONE 128 GB (αυτος εχει το λειτουργικο)

Ποιο είναι το πρόβλημα? Μπορεί κανείς να με βοηθήσει?

Ευχαριστώ για το χρόνο σας!

Δημοσ.

Μονο gpt σου εχει ?

Κανονικα απλα πας στον δίσκο εκει δεξί κλικ properties και του λες να κανει format σε ntfs και να πάρει γράμμα

Δημοσ.

Μονο gpt σου εχει ?

Κανονικα απλα πας στον δίσκο εκει δεξί κλικ properties και του λες να κανει format σε ntfs και να πάρει γράμμα

Για να δωσω γράμμα στον δισκο πρεπει πρωτα να κανει Initialize τον δισκο.

Εχει 2 επιλογες 1) MBR (Master Boot Record)

2) GPT (GUID Partition Table)

Δημοσ.

...το 1ο γιατί, Σπανκ; GPT format αφού χρειάζεται άνω των 2GB...; Πού χάνω τί;

...Λουλιλόλ, ΔΕΝ ξέρω πολλά για τα ζόρια που τραβάνε τα συστήματα με τις χωρητικότητες >2GB. To δηλώνω.

Ίσως λοιπόν να παίζει λύση για την περίπτωσή σου που ο κόσμος να την έχει τούμπανο κι εγώ να μην έχω ιδέα.

Επειδή όμως ΝΟΜΙΖΩ ότι με 64μπιτα 7άρια, ΑΡΚΕΙ η "ενεργοποίηση" να γίνει (μέσω των Win απλώς) σε GPT, φοβάμαι ότι ΠΑΙΖΕΙ ο πρασινούλης σου να σου ήρθε ολίγον...νεκρούλης. Όχι ό,τι πιο συνηθισμένο, αλλά παίζει. Έχε το υπ' όψη όσο ψάχνεσαι. Και, ΑΝ είναι εύκολο, έχε κατά νου να τον δώσεις να τον τσεκάρουν για πιθανή αντικατάσταση...

*...αν μάλιστα έχεις φορμάρει παλιότερα δίσκο άνω των 2GB στο σύστημα που είπες, θα έλεγα ότι "εδώ είσαι"...

Δημοσ.

Του ειπα να δοκιμάσε και το 1ο γιατι το αλλο του έβγαζε error αλλα πιο πιθανό ετσι οπως το περιγράφει ο φίλος ειναι να εχει πρόβλημα ο δίσκος αν και το θεωρώ μεγάλη γκαντεμιά να τον πήρε χαλασμένο ....

Καθαρά απο περιέργεια αν και δεν νομιζω να εχει σημασία ας το δοκιμάσει και σε καποιο αλλο pc

Δημοσ.

....σωστό το να τον δοκιμάσει και αλλού, πριν μπλέξει με RMA. Αν βεβαίως του είναι εύκολο (...θέλει και σύστημα με συγκερκιμένο λειτουργικό κλτκτλ).

Γι' αυτό και του είπα κι εγώ, απλά να το έχει υπ' όψη, καθώς ο περισσότερος κόσμος "δεν μπορεί να διαννοηθεί ότι ο ολόφρεσκός του δίσκος" ήρθε κεπερτισμένος (...οι βορειοελλαδίτες, θα με πιάσουν πιθανώς).

Πάντως, αν έχει ξαναφορμάρει δίσκο > 2GB, επιτυχώς, τότε καρφί για αντικατάσταση του Γκρην...

Δημοσ.

....σωστό το να τον δοκιμάσει και αλλού, πριν μπλέξει με RMA. Αν βεβαίως του είναι εύκολο (...θέλει και σύστημα με συγκερκιμένο λειτουργικό κλτκτλ).

Γι' αυτό και του είπα κι εγώ, απλά να το έχει υπ' όψη, καθώς ο περισσότερος κόσμος "δεν μπορεί να διαννοηθεί ότι ο ολόφρεσκός του δίσκος" ήρθε κεπερτισμένος (...οι βορειοελλαδίτες, θα με πιάσουν πιθανώς).

Πάντως, αν έχει ξαναφορμάρει δίσκο > 2GB, επιτυχώς, τότε καρφί για αντικατάσταση του Γκρην...

Τον εκανα εξωτερικο και μετα πηρα αυτο το μηνυμα: Data error (cyclic redundancy check)

Μαλλον με βλεπω να τον πακεταρω και ξανα πισω στην εταιρια που τον αγορασα. . . (Τον ελαβα σημερα απο courier)

Ελα που σημερα ειναι τεταρτη απογευμα και ειναι κλειστα . . .

Δημοσ.

...σπεύδε βραδέως, βρε.

Όρεξη να 'χεις, και η...μισή μέρα πιθανώς να είναι σταγόνα στον ωκεανό (το απεύχομαι φυσικά) της συνήθους καθυστέρησης του ελληνικού RMA... yawn.gif

Πάντως, ενώ κανονικά το CRC είναι ένδειξη ζοριού μεγάλου, ίσως να μην είναι σωστή, και να εμφανίζεται λόγω της σύνδεσης στον συγκεκριμένο controller...(της θήκης που τον έβαλες). Λόγω χωρητικότητας του δίσκου πάντα...

Τεσπα, αν όπως είπαμε, είναι εύκολο, δοκίμασε να τον διαχειριστείς και μέσα από άλλον υπολογιστή, πριν μπεις στη διαδικασία επιστροφής. Αν και εκεί κάνει τσαλίμια, τότε οκ.

...εν τω μεταξύ, θα πας σε "φυσικό κατάστημα"; Ή όχι; Γιατί αν είναι να τον στείλεις κάπου, μέσω κούριερ, νομίζω ότι τα μεταφορικά, αποστολής τουλάχιστον,  (που δεν είναι καθόλου λίγα) θα τα χρεωθείς εσύ...

Ψάχ' το ΚΑΙ αυτό, πριν κάνεις οποιαδήποτε κίνηση που θα μετανιώσεις...

Δημοσ.

...ε δεν είναι και τρούφα μανιτάρι βρε Σπανκ...

Όκεϊκ, ούτε κάθε τρεις και λίγο συμβαίνει, αλλά και μόνο τα ποστ στο παρόν φόρουμ να δεις, μέσα στον μήνα θα έχει αρκετά "κρούσματα"...

Πριν 2-3 βδομάδες δεν ήταν ένας με...4άδα παρακαλώ (2Χ2, δηλαδή 2 χαλασμένους μαζί, που του τους αλλάξανε με...άλλους 2 χαλασμένους-καπάκι) εξωτερικών; WD Books μάλιστα νομίζω (που τους "προτιμάς", αν θυμάμαι καλά).

Ένας άλλος πριν 2-3 μέρες πάλι....Κτλ.

...εν τω μεταξύ αν μην ξεχνιόμαστε : το CRC που του πέταξε, ίσως ήταν και λόγω USB θήκης (και "υπερμεγέθους" δίσκου), ε. Το 'παμε...

Δημοσ.

Ναι εντάξει απλα σε εμενα τοσα χρόνια δεν εχει τύχει οσους δίσκου που εχω παρει να ειναι χαλασμένοι day 1 αλλα ενταξει μαλλον απλα δεν έτυχε

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...