Προς το περιεχόμενο

Το ricardo.gr διακόπτει τη λειτουργία του


insomnia.gr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

olx.com  φίλε ..... μιλάμε για το σπάμ στην Ελληνική αναζήτηση.

Ψάξε κάποια συσκευή κ.λπ. .... και να δείς πόσες ξεχασμένες αγγελίες του OLX σου βγάζει ... με ημερομηνίες 2008 - 2009 .... ΣΑΒΟΥΡΑ.

Το Ricardo δεν θα μου λείψει καθόλου.
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

    Το ebay

 1) σε χρεωνει (πριν 2 χρονια τουλάχιστον ) για να δημοσιευσεις την αγγελία σου  ακόμα και στην ανανεωση (τωρα ισως αλλαξε αυτη η ποιλιτικη στο .com http://pages.ebay.com/help/sell/fees.html  στο co,uk ισχυουν αυτα http://pages.ebay.co.uk/help/sell/fees.html

 

 2) τα ΕΛΤΑ και τα ελληνικα κουριερ ειναι ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ οποτε ακόμα και ενα βαζο μαρμελαδα να στειλεις στην Ευρωπη θα πληρωσεις 15€

 

 Αρα ο Ελληνας μπορει να πουλησει ΜΟΝΟ στην Ελλάδα οποτε προτιμα να πουλαει σε ενα ελληνικο σαιτ δημοπρασιων .

 

 παραμπηκε δυμαμικα με εξοδα σε διαφημιση το ρικαρντο και δινοντας βαση σε δικηγορους (μεχρι και τον κοσμηματοπολη τον ριχαρδο τον εβαλαν να αλλαξει όνομα)

 

 Καλό σαιτ με ισως λαθος πολιτικη και σιγουρα με πολυ κακη εξυπηρετηση πελατων .

 

 RIP ακομα μια επιχειρηση που λειτουργουσε στην Ελλάδα .  Μονη μας παρηγορια η ηλιοφανεια χειμώνα καλοκαιρι.

 

 ΥΓ το Ricardo στην βασικη αγγελια  σε χρεωνε ΜΟΝΟ αν πουλαγες . Μονο αν ηθελες καλυτερη προβολη σε χρεωνε κατι παραπάνω .

 

Απο προσωπική εμπειρία και για να μη δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις παραθέτω τα εξής:

 

1) Στο Αγγλικό ebay (ebay.co.uk) δε χρεώνεσαι για να δημοσιεύσεις αγγελία όταν πρόκειται για δημοπρασία (χωρίς δηλαδή επιλογή"buy now") και με την default αρχική τιμή εκκίνησης (0.99 λίρες). Αν θέλεις κάτι πιο περίπλοκο π.χ. μεγαλύτερη τιμή εκκίνησης, "buy now" κλπ υπάρχει χρέωση ακόμα και αν δεν πουληθεί το αντικείμενο.

Είμαι σίγουρος ότι τα ίδια ισχύουν και για το αμερικάνικο site του ebay, απλά  αναφέρω το Αγγλικό γιατί αυτό χρησιμοποιώ εγώ.

 

2) Δεν ξέρω για ποια χώρα αναφέρεσαι και για τι αντικείμενο. Ξανά από προσωπική πείρα, η αποστολή ενός μικρού αντικειμένου (επεξεργαστή) με συστημένο πακέτο μέσω ΕΛΤΑ στην Αγγλία μου κόστισε περίπου 4 ευρώ. Ένα dvd έχει περίπου 6 ευρώ αν θυμάμαι καλά. Η τιμή που αναφέρεις πρέπει να είναι είτε για κάποιο πιο βαρύ αντικείμενο ή πιο ογκώδες ή για αποστολή σε κάποια μακρινή χώρα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πολλή απογοήτευση βλέπω απ το ricardo. Προσωπικά μου φάνηκε πιο οργανωμένο, αν και με είχανε ανησυχήσει τα θέματα για το σδοε που έπιασε διάφορους από μέσα πριν χρόνια.

 

1)η χρέωση ήταν 5% για πώληση ως €100, 3% για παραπάνω κ.ο.κ. Τα έξτρα μπιχλιμπίδια χρεώνονται έξτρα, αυτό φαινόταν με τεράστια χρωματιστά γράμματα. Όταν γράφεστε σε ένα site διαβάζετε τους όρους, δεν πάτε κατευθείαν ότι κάνετε στο ινσομνια α να το κάνουμε κι εκεί. Φάση έχει που διαβάζω ότι χρησιμοποιείς το site τους, αποδέχεσαι τους όρους και πουλάς και €300 ολόκληρα, αλλά έχεις και παράπονο που σου χρεώνουν την επιτυχημένη πώληση ακριβώς όπως το ορίζουν.

 

2)το ρικαρντο δεν έχει απόθεμα, όπως και το ebay. Οι συναλλαγές ήταν μεταξύ 2 ατόμων, αγοραστής-πωλητής. Ας προσέχατε καλύτερα που ποντάρατε και πως επικοινωνούσατε μαζί του, όπως δεν πρόσεχα εγώ που πλήρωσα για το κινέζικο ταμπλετ των €30 στο ebay και τώρα τρέχω.

 

3)Το σημαντικότερο που παρατήρησα τώρα τελευταία, όταν κάποιος αγόραζε κάτι (αφού ήταν σίγουρος για το αντικείμενο, αλλιώς μπορούσε να ρωτήσει) το αγόραζε και θεωρητικά ήταν δικό του, οχι όπως στις αγγελίες του ινσομνια που εχω χάσει ένα σωρό αγορές γιατί κάποιος έστειλε μηνυμα πριν απο μενα αλλά και όταν έστειλα εγώ πρώτος μήνυμα, σε 1-2 περιπτώσεις, αποφασίσανε τελικά να τα δώσουν αλλού και είχανε και υφάκι του στυλ ότι θέλω κάνω. Σα να βρίσκετε μια προσφορά και αφού την παραγγείλετε και κληθείτε να την παραλάβετε να σας πει ότι την έδωσε στον μπαρμπα μητσο.

 

4)απεριόριστος αριθμός αγγελιών που μπορούσες να αναρτήσεις, δωρεάν

 

Προσωπικά είχα σχεδόν 30 θετικές αξιολογήσεις, μισές αγορές μισές πωλήσεις, από εκείνο το site που τώρα πάνε στο βρόντο. :mad:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δυστυχώς είχαν πολλές περιπτώσεις με πρόσωπα που ενεπλάκησαν σε δημοπρασίες χωρίς ουσία, σε μια περίπτωση φίλου μου παρότι δεν έγινε δημοπρασία του ζητούσαν χρήματα...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όσο κι αν σε μερικούς φαίνεται περίεργο, στην Ελλάδα ο πιο αξιόπιστος τρόπος για να πουλήσει ή να αγοράσει κανείς κάτι με μορφή αγγελιών είναι το insomnia.
 
Τα site αγγελιών έχουν τόσο σκουπίδι και είναι υπερβολικά απρόσωπα για να μπορέσεις να τα εμπιστευτείς. Προσωπικά ούτε το κανονικό μου email δε θα έβαζα. Για κινητό ούτε λόγος. Κατά 99% θα απαντήσουν μόνο οι γνωστοί απατεώνες από τη Νιγηρία...

"My name is Mr. Matt from (USA) and am interested in buying this item for my Daughter in a Catholic Missionary in Nigeria and am ready to offer you 530euro for this item"


 
Τα site στυλ ricardo και emarket δεν αποτελούν εξαίρεση και πιστεύω πως δεν έχουν λόγο ύπαρξης όπως τα έχουν καταντήσει να είναι, δηλαδή αμφιβόλου αξιοπιστίας παραμάγαζα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

...εγώ έκατσα και έγραψα ό,τι περισσότερο μπόρεσα για 'σένα, όταν είπες "τους χρωστάω κάποιο ποσό" και ρώτησες "σε πόσα Ευρώ αναφέρομαι", μόνο και μόνο για να μην τυχόν βρεθείς ΕΣΥ να έχεις πρόβλημα λόγω άγνοιας, κι εσύ ρωτάς "γιατί φοβίζουμε τον κόσμο"...;

 

Αναρωτιέμαι τί είναι μεγαλύτερο, η μαλακία μου ή η αχαριστία σου...

 

ναι εχεις δικιο με το ποσο το μικρο Γιατι ομως δε λες οτι αυτοι σε φοβιζουν με μηνυματα κτλπ...??? ολα αυτα εχουν ενα φοβητρο ετσι δεν ειναι ?εμενα προσωπικα μου τα πρηζανε οι ricardo,,,,

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

καλα για το ricardo ουδεν σχολιο...  καποιος φιλος πιο πανω αναφερθηκε νομιζω για το insomnia... να πω την αποψη μου λοιπον....

καλουτσικο το insomnia αλλα εχει περιορισμους

1. 2 αγγελιες ανα βδομαδα...  γιατι??

2. δεν διαγραφεται εντελως η αγγελια... γιατι??

3. οσοι πουλανε κατι μεταχειρησμενο ειδικα στα κινητα εχουν παρομοια τιμη με τα σκρουτζομαγαζα.ηθελα να ηξερα τα πουλανε ποτε τα κινητα τους η απεφθηνονται σε χαζους?

 

πιο πολλα πραγματα εχω πουλησει στην χρυση ευκαιρια παρα στο insomnia

ποτε δεν συμπαθησα το ρικαρντο. Να βαζεις αγγελιες για να πουλησεις κατι και να κρατανε και προμηθεια??

Επισης οι δημοπρασες πλεον (με την κριση) παιζουν ως προς φθνινουσα τιμη και οχι ως προς αυξουσα, οπως συνηθιζαμε εξ ορισμου να ξεραμε. Εννοωντας οτι δινεις ενα προιον στα 50 ευρω πχ, και η πλειοψηφια θελει να το αφορασει στα 30-40 πχ, οχι να κανει δημοπρασια κατα 50 ευρω +1 και παει λεγοντας , προς τα πανω.

 

Κατι παρομοιο κανουν και στο χρυση ευκαιρια.gr(για να τα κονομανε).. τους βαζεις λιγα ευρω για να ειναι η αγγελια σου και καλα "top". Αλλα οι ψαγμενοι αγοραστες ξερουν... και βαζουν τις αγγελιες σε ταξινομηση κατα φθινουσα σειρα, και οχι με τα προεπιλεγμενα "τοπ" κριτηρια της χρυσης ευκαιριας.!.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

@ armatron :

...αδερφέ, νομίζω ότι το "στάχτη και μπούρμπερη" που είχα γράψει, δια τον Ριχάρδον, αρκούσε για να περικλείσει την γνώμη μου γι' αυτόν και τις πρακτικές του, επειδή ξέρω περιπτώσεις που κόντεψαν να εξελιχθούν σε οικεγενειακά "δράματα", χωρίς απαραίτητα να είχαν τελικώς "πρακτικές επιπτώσεις" (...όπως κατασχέσεις και ό,τι άλλο χαριτωμένο δύναται να συνεπάγεται, υπό συνθήκες πάντα, ένα χρέος. Οποιουδήποτε ύψους.). Και όχι, ΔΕΝ είμαι από αυτούς που λένε "ας πρόσεχαν που μπαίνανε", ούτε από αυτούς που δικαιολογούν την νομικώ δικαιώματι καταδίωξη των οποιασδήποτε υπόστασης Γιαννο-Αγγιάννηδων. Τουναντίον, μαζί τους είμαι.

 

Συνεπώς, το ότι "δεν ανέφερα εκφοβισμούς κτλ", δεν νομίζω ότι σημαίνει ότι χρειαζόταν ΕΓΩ να το κάνω - έχουν ήδη προηγηθεί άλλοι και στο παρόν, και σε άλλα νήματα, ωλ όβερ δε γκαντ-νταμν-Γουέμπ... Εγώ όπως είπα, για να κρούσω κώδωνα ώστε να μην τυχόν φτάσουν σε ανεπιθύμητες καταστάσεις ΠΑΙΔΙΑ (...οι επαρκώς ενήλικες ας κόψουν και τον σβέρκο τους εδώ που τα λέμε) πάνω απ' όλα.

Και ΟΧΙ για να εκφοβίσω ΥΠΕΡ του !@#!@^% εν λόγω σάιτ τον κοσμάκη να πάει να στάξει τα "χρεωστούμενά" του...

Καλώς ή κακώς, στην πελιονότητα των περιπτώσεων, αργά ή γρήγορα έρχονται μπούμερανγκ διάφορες "ατασθαλίες" μας, ειδικά στις μέρες που βιώνουμε και όλοι τρέχουν λυσσασμένοι να αρπάξουν ό,τι προλαβαίνουν από χρέη (παλιότερα είπαμε ΗΤΑΝ και λίγο στ' αρχίδια τους, ΓΕΝΙΚΩΣ, όταν επρόκειτο για "μικροποσά" - και μιλάμε και μέχρι και για αρκετά κατοστάρικα). Έστω κι αν δεν πρόκειται για Δημόσιο, αλλά για χρέη προς ιδιώτες, όπου ναι μεν είναι πιο ελαστικά τα πράγματα, αλλά.

 

..Σούμα : ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ να πω εγώ, και δη από το Ίντερνετ, σε άνθρωπο που δεν γνωρίζω καν, "γράψε τους στα τέτοια σου και κράτα τα να τους τα δώσεις όταν έρθουν να σου ζητήσουν χρέος". Όχι για μισό Ευρώ, ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΕΥΡΩΛΕΠΤΟ. Πού ξέρω εγώ τί παίζει από πίσω; Κι αν κάψω κανέναν με τέτοιες "συμβουλές"; Ακόμη και εγώ να το έχω κάνει (...που στο πολύ μακρινό παρελθόν, το ΕΧΩ κάνει, και μάλιστα δις και τρις), ΔΕΝ θα συμβουλέψω τον άλλον να παίξει κορώνα-γράμματα "ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΖΩΗ". Αντιθέτως, θα του πω εφ' όσον μιλάμε (λέμε για την συγκεκριμένη περίπτωση τώρα) για ΜΙΚΡΟΠΟΣΑ, της τάξεως των 1,2,3 κτλ Ευρώ, ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ είναι, να κοιτάξει ΚΑΛΥΤΕΡΑ να τελειώνει μ' αυτά, για να μην τυχόν του προκύψουν ΙΣΤΟΡΙΕΣ...

Και δεν πα' να !%$@^$#! το κάθε Ρικάρντο - δεν με νοιάζει για αυτό. Αυτοί ούτως ή αλλως κερδοσκόποι και κερδοφόροι ήταν/είναι, και πριν δεν χάσανε, και τώρα πάλι κερδισμένοι θα 'ναι. Είτε τους σκάσουν 1.000 (και 10.000 αν θες) νοματαίοι επί 3, πες, Ευρώ, είτε όχι. Εγώ σκέφτομαι ακόμη και την ΜΙΑ περίπτωση (κυνηγημένου) που το όλο "μπλέξιμο" μπορεί να οδηγήσει σε ανωμαλία...

Κι αν θες παράδειγμα : Θεώρησε έναν 18χρονο, που έχει δώσει στοιχεία κτλ, έχει κάνει ό,τι έχει κάνει μέσω του εν λόγω [ακόμη κι αν είναι το ΤΡΑΓΙΚΟ του να ΜΗΝ ευοδώθηκε τελικά πώληση, αλλά οι εν λόγω να απαιτούν προμήθεια (...)], και σε κάποια φάση σκάει χαρτί στο πατρικό, που να αφορά κλήτευση για παρουσία σε δικαστήριο.

...το πιάνει λοιπόν στα χέρια του κα'νας "παραδοσιακός" φάδερ, και : α)...τσαλακώνει (με κάθε τρόπο) πρώτα τη μάνα του βλασταριού "που το 'κανε σαν τα μούτρα της", και μετά β) τα ίδια και χειρότερα περιμένουν το βλαστάρι...Και δεν μιλάμε ΚΑΝ για την περίπτωση να καθαρίσεις με αυτά τα λίγα Ευρώ εξωδικαστικά ΠΡΙΝ την τέλεση μια δίκης, που είναι το πιθανότερο για όποιες ΛΟΓΙΚΕΣ περιπτώσεις (οι "παράλογες" περιλαμβάνουν πχ βλαστάρια που θα το ΚΡΥΨΟΥΝ το ζήτημα από φόβο μέχρι να είναι ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ) - λέμε για το "κακό" που μπορεί να εξελιχθεί αλυσιδωτά και ΜΟΝΟ που θα σκάσει ένα τέτοιο χαρτί...  Παραδείγματα λοιπόν διάφορα (και χειρότερα) μπορώ να δώσω, και όχι δεν είναι οι "Οικογενειακές Ιστορίες", είναι η πραγματική ζωή. Κακώς και δυστυχώς. Κι αν δεν συμβαίνει σε εσάς, φτάνει να συμβαίνει σε ΕΝΑΝ και μόνο...(...που είναι πολύ περισσότεροι, αλλά τεσπα...).

 

...ελπίζω να καταλαβαίνεις μετά από τα παραπάνω πώς σκέφτομαι, και γιατί θεωρώ πιο σημαντικό να προειδοποιήσω για τυχόν ανεπιθύμητες συνέπειες/εξελίξεις, παρά να κάθομαι να τονίζω τα ΧΙΛΙΑ κακά του Ρικάρντο (και του κάθε παρόμοιου)...(..το οποίο παρεμπιπτόντως, είναι από τα ΛΙΓΑ τόσο φόρα-παρτίδα κυνήγι ΑΚΟΜΑ και στους "μικρο-οφειλέτες", με μαζικές ονομαστικά αγωγές : ένας δικηγόρος, μία υπόθεση, ΕΚΑΤΟ εναγόμενοι...).

 

Όποιος λοιπόν θεωρεί ότι τα ανωτέρω τα διαβάζει βερεσέ και δεν πρόκειται να του κλάσουν μία, με γειά του με χαρά του (και μπράβο του κι όλας - ΚΑΙ με αυτόν είμαι) και του εύχομαι όντως να του βγει έτσι. Αλλά να μη μου λέει τί ΠΡΕΠΕΙ να ειπωθεί προς άλλους που ΔΕΝ θα τα καταφέρουν το ίδιο μ' αυτόν. Γιατί, δεν μιλαμε για κάποιο "μυστικό παραθυράκι που υπάρχει και το κρύβω από τον κόσμο", από το οποίο ΟΛΟΙ ΜΑ ΟΛΟΙ θα μπορούσαν να περάσουν και να βγουν άτρωτοι, αλλά τουναντίον ΚΑΜΜΙΑ περίπτωση δεν είναι ίδια με καμμιά άλλη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

5 % μεχρι τα 100 πρώτα ευρω

Κάνεις λάθος, το ρικάρντο έπαιρνε ένα ποσοστό επί της τιμής πώλησης. 5% μέχρι τα 60 και μετά 3% μέχρι 200 και 1% μετά τα 500 κάπως έτσι (για το πρώτο ποσοστό είμαι σίγουρος)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μεσα σε ολα αυτα που λετε στα ελληνικα σαητ δημοπρασιων ποτε δεν καταλαβα τον ορο ¨επιθητη τιμη¨! 

Σου λεει αρχικη τιμη 10 επιθιμητη 60, αν εκανες προσφορα 30 και κερδιζες δεν το επαιρνες... Ετσι χανεται ολο το νοημα της δημοπρασιας!! Στο ebay ειχα αγορασει ενα κινητο πολυ φθηνα (ειχε βεβαια αλλα τοσα ταχυδρομικα) στην Ελλαδα θα μου ελεγε δεν επιασε την επιθυμητη τιμη ακυρο!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μεσα σε ολα αυτα που λετε στα ελληνικα σαητ δημοπρασιων ποτε δεν καταλαβα τον ορο ¨επιθητη τιμη¨! 

 

Σου λεει αρχικη τιμη 10 επιθιμητη 60, αν εκανες προσφορα 30 και κερδιζες δεν το επαιρνες... Ετσι χανεται ολο το νοημα της δημοπρασιας!! Στο ebay ειχα αγορασει ενα κινητο πολυ φθηνα (ειχε βεβαια αλλα τοσα ταχυδρομικα) στην Ελλαδα θα μου ελεγε δεν επιασε την επιθυμητη τιμη ακυρο!

 

το ίδιο ακριβώς υπάρχει και στο ebay, με τον όρο Link.png Site: reserve price (αν θέλει το ενεργοποιεί ο εκάστοτε πωλητής)

 

καλοπροαίρετα πάντα, μου φαίνεται ότι οι περισσότερες κατηγορίες για το συγκεκριμένο site είναι άστοχες

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μεσα σε ολα αυτα που λετε στα ελληνικα σαητ δημοπρασιων ποτε δεν καταλαβα τον ορο ¨επιθητη τιμη¨! 

 

Σου λεει αρχικη τιμη 10 επιθιμητη 60, αν εκανες προσφορα 30 και κερδιζες δεν το επαιρνες... Ετσι χανεται ολο το νοημα της δημοπρασιας!! Στο ebay ειχα αγορασει ενα κινητο πολυ φθηνα (ειχε βεβαια αλλα τοσα ταχυδρομικα) στην Ελλαδα θα μου ελεγε δεν επιασε την επιθυμητη τιμη ακυρο!

 

Νομίζω παντού θέτουν ένα όριο δεν μπορείς να αγοράζεις με πενταροδεκάρες επειδή δεν υπάρχει ενδιαφέρον

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...