Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδια ειμαι καινουργιο μελος και θα ηθελα την αποψη σας σχετικα με το θεμα..Ειμαι σε τεραστιο διλημμα σχετικα με την φοιτηση σε καποιο απο τα ΙΕΚ ή Κολλεγια γιατι με τις πανελληνιες δεν τα παω καλα :P ,τον σεπτεμβρη θα ηθελα να γραφτω σε καποιο ΙΕΚ λογικα γιατι τα Κολλεγια εχω ακουσει οτι ειναι πολυ ακριβα,ενας φιλος μου παει στο ΙΕΚ ακμη και μου λεει οτι ειναι παρα πολυ καλο,οι τιμες εκει εχω ακουσει οτι κυμαινονται γυρω στις 3200 το χρονο,αμα κλαφτης και λιγο  :P  οπως εκανε ο φιλος μου(και θα κανω και γω) του το κατεβασαν στα 2500 εχω ακουσει και αλλα παιδια που πανε με 2200..Τωρα εγω δεν ξερω σε ποιο να παω οσον αφορα την αξιοπιστια την αναγνωρισιμοτητα και την αποκατασταση και αφετερου τις τιμες που παιζουν,
Ευχαριστω εκ των προτερων!

Δημοσ.

Μην σκάσεις λεφτά σε άσχετο ΙΕΚ εκτός αν εχεις ετοιμη αναλογη δουλεια/μαγαζί από πατέρα/συγγενη. Το επιπεδο σπουδών ειναι τραγικό. Το να πληρώσεις για να σου δώσουν ενα χαρτί «Ειδικός τεχνολογιών internet» δεν ειναι έξυπνο ουτε καλό για το μέλλον σου

Κολέγιο είναι ακριβά γιατί είναι αλλη κλίκα ... (μεγαλη κουβέντα). 

Αν θες τη γνώμη μου προσπάθησε ξανα αλλά πάρα πολύ σοβαρα σε Πανελλήνιες ή βρες σχολή/ειδικότητα που να εχει σχέση με δυσεύρετους μάστορες (π.χ. υδραυλικους ή ηλεκτρολόγους). Ειλικρινά αν ήμουν πάλι στα 15-16 και είχα τις εμπειρίες/γνώσεις που εχω τώρα θα επέλεγα χαλαρά και συνειδητά να πάω τεχνικό και μετα σχολές οαεδ για να γίνω υδραυλικός. 

Προς θεου ΔΕΝ σου λεω να ρίξεις ή να μειώσεις τα όνειρα σου. Σε καμία περιπτωση. Αντίθετα είτε πάρε φόρα και μάμησε τα όλα ή δώσε χρόνο και χρήμα σε κάτι που θα εχει αξία στο μελλον σου.

• Like 1
Δημοσ.

ψάξου σε δημόσιο ή ακόμη καλύτερα πάρε πιστοποιήσεις για πχ αν θέλεις δίκτυα και γενικότερα πληροφορική υπάρχουν πολλές αναγνωρισμένες που μετράνε στην αγορά εργασίας.. Μάθε ξένη γλώσσα..

Τα ΙΕΚ δεν μετράνε ..

• Like 2
Δημοσ.

ειμαι 18 μισο,εχω δωσει πανελληνιες και τα αποτελεσματα ηταν τραγικα με ολη την εννοια της λεξης,φετος ειπα να ξαναδωσω αλλα γυρω στον δεκεμβρη τα παρατησα γιατι οι πιθανοτητες να πετυχω ηταν ελαχιστες,,εγω λεω τιποτα σε τουριστικα που εχει και μελλον,,αλλα επειδη τα λεφτα που εχω ειναι λιγα,θελω να τα ''σπαταλισω'' σε κατι καλο που θα με βοηθησει..τα ιδιωτικα ιεκ εχω ακουσει οτι ειναι πολυ καλυτερα και πιο αναγνωρισμενα απο το κρατος..αν ξερει καποιος που ειναι σε ΙΕΚ ή εχει παει προσφατα να μου πει τις τιμες!

Δημοσ.

Kατσε , οταν λες τουριστικα εννοεις επαγγελματα τυπου ξεναγος σεφ και τετοια. Εχουν τετοια επαγγελματα σε δημοσια ιεκ; η ακομη σε κολεγεια; Νομιζω σε καποιο ιεκ πρεπει να πας , 

Δημοσ.

Kατσε , οταν λες τουριστικα εννοεις επαγγελματα τυπου ξεναγος σεφ και τετοια. Εχουν τετοια επαγγελματα σε δημοσια ιεκ; η ακομη σε κολεγεια; Νομιζω σε καποιο ιεκ πρεπει να πας , 

Στα δημοσια δεν εχω ψαξει αν εχει τετοια,παντος στα ιδιωτικα εχει σεφ,αρτοποιια-ζαχαροπλαστικη,υπαλληλος τουριστικου γραφειου,ξενοδοχειακα,ναυτιλιακα,υπαλληλος αεροδρομιου και στελεχος αεροπορικων εταιριων

Δημοσ.

Τι εχετε παθει εδω μεσα ειτε με τα κολεγεια τυπου που ειναι πιο πολυ ονομα ειτε με τους τελειως ανειδικευτους. Μεση κατασταση δεν υπαρχει; Το οτι ειμαστε φισκα στους γιατρους και στους δικηγορους ειναι κακο.. η εξειδικευση ομως δεν ειναι κακη γενικοτερα. Το να ξερεις ενα επαγγελμα. Και οχι δεν γινονται ολα πρακτικα απο μονος σου.

Δημοσ.

http://www.eoppep.gr/teens/index.php/spoudes_meta_to_lykeio/%CE%B8%CE%AD%CE%BB%CF%89-%CE%BD%CE%B1-%CF%80%CE%AC%CF%89-%CF%83%CE%B5-%CE%B9%CE%BD%CF%83%CF%84%CE%B9%CF%84%CE%BF%CF%8D%CF%84%CE%BF-%CE%B5%CE%BA%CF%80%CE%B1%CE%AF%CE%B4%CE%B5%CF%85%CF%83%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CF%81%CF%84%CE%B9%CF%83%CE%B7%CF%82

Εγώ θα στα πω από την πλευρά μου μιας και τα έζησα, και εγώ πήγα δημόσιο IEK. Αρχικά δηλώνεις τι ειδικότητα θέλεις, πας κάποια χαρτιά και κάθε 6μήνο καταθέτεις 300-400 ευρώ στην Εθνική Τράπεζα. Οι ειδικότητες είναι πάρα πολλές, και αν θες κάτι παραπάνω μετά από 2 χρόνια προαιρετικά δίνεις κάτι που λέγεται πιστοποίηση (και είναι παλούκι) οι περισσότεροι δεν το δίνουν, άλλα είναι ένα παραπάνω καλό χαρτί. Ε στην συνέχεια όπως και εγώ, ετοιμάσου για Γερμανία γιατί εδώ κουκουρουκου. Αυτά από μένα.

Δημοσ.

Θες να μας πεις topic starter τι εχεις σαν σκοπό να κάνεις στη ζωή σου? Τι ακριβώς έχεις στο μυαλό σου οτι θα σου προφέρει το ΙΕΚ και τι θέση θα ήθελες να αποκτήσεις έπειτα?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...