Προς το περιεχόμενο

Εκπληκτικό 4K βίντεο της Κέρκυρας κάνει το γύρο του κόσμου!


Supes

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μια παρέα Αστεριών, σε μια στιγμή του χρόνου ~60.000 φωτογραφίες από μαγικά νυχτερινά νυχτερινά τοπία της Κέρκυρας του Βασίλη Μεταλληνού συναντούν τις μουσικές εμπνεύσεις του Γιάννη Μηλιάδη, σε ένα ταξίδι απ'το Παλαιό Φρούριο και τις ομορφιές της Κέρκυρας εως την Πανσέληνο και τα Άστρα! 

 

Ο δημιουργός μιλάει στο CNN για το Corfu Nightscapes, με τις 60.000 φωτογραφικές λήψεις από τοπία της Κέρκυρας το οποίο κέρδισε τις εντυπώσεις στο Κερκυραϊκό κοινό, στην Ελλάδα τώρα και στο εξωτερικό.

 

Το video αυτό αποτελεί στο έπακρο μεγάλη διαφήμιση για το νησί με την πρωτοβουλία του Κερκυραίου φωτογράφου και μέλους της Αστρονομικής εταιρείας Κέρκυρας, ο οποίος αφιέρωσε προσωπικό χρόνο και εργασία, τέσσερα χρόνια φωτογραφίζοντας έως και 8-9 ώρες κάποιες ημέρες.

 

Όπως σχολιάζει ο δημοσιογράφος στο CNN "Το Υπουργείο Τουρισμού της Ελλάδας θα έπρεπε να ευχαριστεί το Βασίλη

Μεταλληνό και το Γιάννη Μηλιάδη για το video".

 

Ο Βασίλης Μεταλληνός μιλάει για τον εξοπλισμό που χρησιμοποίησε, τα ιδανικά σημεία στην Κέρκυρα για φωτογραφικές λήψεις του ουρανού στην παλιά πόλη, στο Αγγελόκαστρο, στο Χαλικούνα αλλά και στην Ελλάδα όπως η Πελοπόννησος.

Πέρα από το χρόνο που χρειάστηκε για τις λήψεις, αρκετός ήταν ο χρόνος περίπου ένα μήνα για την αρχειοθέτηση 200 χιλιάδων φωτογραφιών time lapse στο αρχείο όπου έχει με 1.5 εκ. φωτογραφίες. Μετά χρειάστηκε άλλος ένας μήνας για τη δημιουργία του video με τον ήχο.

 

Εάν σε κάποια πλάνα βλέπετε την Σελήνη ή τον Ήλιο πιο μεγάλα, ενώ σε κάποια άλλα πλάνα πιο μικρά αυτό έχει να κάνει με την μεγέθυνση του τηλεσκοπίου ή του φακού. Στα πλάνα όπου η Σελήνη φαίνεται τεράστια , η απόσταση από το επίγειο στόχο είναι πολύ μεγάλη ~8+χλμ , ενώ οι φωτογραφίες είναι μέσα από το τηλεσκόπιο με εστιακή απόσταση 1000 mm. Όταν βλέπετε την Σελήνη να ανατέλλει πίσω από το Παλαιό Φρούριο , ενώ τα βουνά στο βάθος από πλάνο σε πλάνο αλλάζουν , είναι γιατί η Σελήνη κινείται πάνω στην εκλειπτική ±5°

Στα πλάνα με τα αστρικά ίχνη , μπορείτε να παρατηρήσετε την κίνηση που κάνουν τα αστέρια, όπου ουσιαστικά είναι η Γη αυτή που κινείται γύρω από τον εαυτό της με ταχύτητα 1.674,4 χλμ./ώρα. Για την ακρίβεια η περίοδος περιστροφής της γης γύρω από τον άξονα της είναι 23 ώρες, 56 λεπτά και 4,09 δευτερόλεπτα και ονομάζεται αστρική ημέρα. Έτσι παρατηρώντας από την Γη τα ουράνια σώματα, η κύρια φαινόμενη κίνησή τους είναι από τα ανατολικά προς τα δυτικά με μία ταχύτητα 15°/ώρα = 15'/λεπτό ή για παράδειγμα μία ηλιακή ή σεληνιακή διάμετρο ανά δύο λεπτά.

 

Δείτε το βίντεο 

 

Διαβάστε ολόκληρη την συνέντευξη στο CNN ΕΔΩ

 

Source.png Πηγή: Corfuland

Source.png Πηγή: CNN

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...