NikosKallithea Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2014 Δεν βλεπω ποια ειναι η διαφορά των e-banking δηλαδη κανει κατι παραπάνω της Πειραιως απο αυτο της ετε, ή να πω καλύτερο της ετε το τωρινό που πηγαινοέρχονται τα παράθυρα και τα μενου δήθεν, ολο εφε και φιγούρα!!!, και σε σχεση με το παλιο παντού πλεον χρεώσεις. Το e-banking για μένα ειναι εργαλειο μπαίνεις στέλνει τα χρήματα, πληρώνεις τελος, μέχρι εκεί 1
makfil Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2014 Γενικά, οι υπηρεσίες και, κυρίως, η ασφάλεια, που προσφέρουν τα e-banking ων τραπεζών, που εξακολουθούν να λειτουργούν, είναι περίπου ίδιες αλλά με διαφορετικό interface (που είναι λογικό και αναμενόμενο) και οι διαφορές τους εντοπίζονται 1) στις υπηρεσίες που προσφέρουν, 2) στις προμήθειες που χρεώνουν (σε όσες υπηρεσίες χρεώνουν) και 3) στη διαδικασία διασφάλισης της συναλλαγής. Ειδικότερα, κάθε τράπεζα ακολουθεί τη δική της πολιτική αφενός στις υπηρεσίες που προσφέρει (πχ δεν μπορούμε να πληρώσουμε λογαριασμούς όλων των εταιρειών, οργανισμών και φορέων σε κάθε τράπεζα) αφετέρου στις προμήθειες που χρεώνει σε κάθε υπηρεσία, η οποία (πολιτική) αλλάζει κατά καιρούς και γι' αυτό πρέπει ο πελάτης να παρακολουθεί και να ενημερώνεται για το πρόσφατο "τιμολόγιο εργασιών" των τραπεζών με τις οποίες συνεργάζεται, γιατί είναι δυνατόν η συγκεκριμένη υπηρεσία (πχ πληρωμή λογαριασμού Οργανισμού ή εταιρείας Τηλεπικοινωνίας κλπ) να χρεώνεται στη μια τράπεζα και να μην χρεώνεται σε άλλη. Αντίστοιχα, η διαδικασία διασφάλισης της συναλλαγής είναι διαφορετική σε κάθε τράπεζα αφού άλλες χρησιμοποιούν το απαρχαιωμένο, κατά τη γνώμη μου, μηχανάκι e-code (που το πληρώνουμε) και άλλες το πρόσφατο σύστημα αποστολής κωδικού στο κινητό με sms. Αλλά και σ' αυτό παρατηρούνται αλλαγές πολιτικής αφού πριν από λίγες μέρες η Eurobank ανακοίνωσε τη χρέωση 10 λεπτών για κάθε sms που στέλνει για συγκεκριμένη υπηρεσία (ενημέρωση υπολοίπου).
kostaskalamatas Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2014 εχω GENIKI ebanking . θεωρω οτι ειναι το πιο ασφαλες, μιας και εχεις στο σπιτι μηχανακι γεννητρια κωδικων. εχεις ακομα παρα παρα πολλες επιλογες κινησεων. ειναι ομως λιγο δυσκολο και οχι τοσο φιλικο προς το χρηστη. (καθε φορα που κανω μια συναλλαγη, ψιλοκοιταω λιγο το manual!!) σε λιγο καιρο ομως θα συνγχωνευτει με αλλη τραπεζα και αλλαζει το ebanking και γινεται συμφωνα με την Πειραιως. Ερωτηση: τα μηνυμητα που λαμβανετε μεσω sms, τα πληρωνετε??
makfil Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2014 Έμμεσα, απάντησα στο προηγούμενο post στο ερώτημά σου. Μέχρι τώρα, τα συγκεκριμένα sms δεν χρεώνονται από καμία τράπεζα γιατί στέλνονται από την ίδια στο πλαίσιο διασφάλισης της συναλλαγής. Αλλά ήδη η Eurobank ανακοίνωσε τη χρέωση κάποιας άλλης κατηγορίας sms, όπως έγραψα παραπάνω, και δεν ξέρουμε τι θα προκύψει στο μέλλον.
kostaskalamatas Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2014 makfil ευχαριστω για την απαντηση σου.!! (μαλλον πατησαμε ταυτοχρονα enter!!!!--- ισως ενα δευτεροπλεπτο πιο γρηγορα εσυ χεχεχε)
Soulseeker Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2014 Ερωτηση: τα μηνυμητα που λαμβανετε μεσω sms, τα πληρωνετε?? Τα μηνύματα που θα σου στελνει απο μονη της η Πειραιως (γιατι εκει καταληγει η ΓΕΝΙΚΗ) δεν χρεώνονται. Απο εκει και περα εσυ απο το e-banking μπορεις να επιλεξεις να σου στελνουν μηνύματα για οποιο λογο θες. Αυτα εχουν μια πολυ μικρη χρεωση
ILiasPalai Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2014 Πειραιώς έχω και χρεωστική κάρτα για αγορές μέσω internet και είμαι αρκετά ευχαριστημένος! Έχει και on-line σε ΑΤΜ οπότε μπορείς 24/7 χωρίς να σε ενδιαφέρει αν είναι ανοιχτή η τράπεζα... 1
Soulseeker Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2014 Βασικα η Πειραιως εχει την υπηρεσια Λεφτα στο Λεπτο. Αυτο αρκει για να ξεχωριζει απο τα αλλα e-banking
fagib2002 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2014 Πειραιώς έχω και χρεωστική κάρτα για αγορές μέσω internet και είμαι αρκετά ευχαριστημένος! Έχει και on-line σε ΑΤΜ οπότε μπορείς 24/7 χωρίς να σε ενδιαφέρει αν είναι ανοιχτή η τράπεζα... Αυτό με την online κατάθεση να ξερες μόνο πόσο με έχει βολέψει. Πειραιώς και ξερό ψωμι
bazinga13 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2014 Σημερα το πρωι συγκεκριμενα πηγα στην Εθνικη να ρωτησω και μου ειπαν 8 ευρω για το μηχανακι με τους κωδικους. Ηθελα να ρωτησω τον φιλο που μιλησε για το Simple Pay να μας πει ποια η διαφορα αυτης της υπηρεσιας απ την αλλη που πρεπει να παρεις το μηχανακι?Υπαρχουν διαφορες μεταξυ τους η περιορισμοι?Λιγο που μπηκα τωρα να δω ειδα οτι μπορεις να πληρωσεις διαφορες υπηρεσιες αλλα δεν ειδα καπου να μπορεις ας πουμε να στειλεις λεφτα σ εναν αλλο λογαριασμο η να μετακινησεις λεφτα απο το εναν λογαριασμο στον αλλον,μονο για πληρωμες ειδα,θα το ξανακοιταξω μηπως μου διεφυγε κατι
NikosKallithea Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2014 Εσυ πήρες και μηχανάκι, εγω Πειραιώς εδωσα 5ευρω και δεν πηρα τιποτα. Η υπηρεσία της ετε που αναφέρεις είναι για αυτους που δεν εχουν ibank
makfil Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2014 Σημερα το πρωι συγκεκριμενα πηγα στην Εθνικη να ρωτησω και μου ειπαν 8 ευρω για το μηχανακι με τους κωδικους. Ηθελα να ρωτησω τον φιλο που μιλησε για το Simple Pay να μας πει ποια η διαφορα αυτης της υπηρεσιας απ την αλλη που πρεπει να παρεις το μηχανακι?Υπαρχουν διαφορες μεταξυ τους η περιορισμοι?Λιγο που μπηκα τωρα να δω ειδα οτι μπορεις να πληρωσεις διαφορες υπηρεσιες αλλα δεν ειδα καπου να μπορεις ας πουμε να στειλεις λεφτα σ εναν αλλο λογαριασμο η να μετακινησεις λεφτα απο το εναν λογαριασμο στον αλλον,μονο για πληρωμες ειδα,θα το ξανακοιταξω μηπως μου διεφυγε κατι Για το θέμα του e-code που δίνει η ΕΤΕ και η Alpha (παλαιότερα και η Εμπορική) έχω γράψει σε κάποιο νήμα ότι μέχρι πριν από 10-15 χρόνια η ΕΤΕ έδινε σε κάθε πελάτη e-banking ένα πίνακα με αριθμούς επαλήθευσης των πράξεων και όταν τελείωνε αυτός ξαναπήγαινε ο πελάτης και ζητούσε νέο. Αυτό, βέβαια, χωρίς να επιβαρύνεται ο πελάτης. Από την αρχή της δεκαετίας του 2000, αν θυμάμαι καλά, το άλλαξε εισάγοντας το e-code που το χρέωνε τότε 7 ευρώ. Εκείνη την εποχή είχα ανοίξει θέμα στο Συνήγορο του Πολίτη και μετά από αλληλογραφία με κάλεσαν σε συζήτηση με εκπρόσωπο της ΕΤΕ, όπου αφού αναπτύξαμε τα επιχειρήματα και έδειξα τη σύμβαση που είχα υπογράψει, η οποία δεν είχε το σχετικό όρο που προστέθηκε αργότερα, ο Συνήγορος δικαίωσε την άποψή μου αλλά (πάντα υπάρχει ένα αλλά) απάντησε εγγράφως ότι το θέμα κλείνει επειδή το (οικονομικό) αντικείμενο της απαίτησης ήταν πολύ μικρό !!! Για όσες απορίες έχετε σχετικά με τις χρεώσεις-προμήθειες της Πειραιώς, διαβάστε το σχετικό τιμολόγιο προμηθειών έκδοσης 3/11/2014 και θα τρίβετε τα μάτια σας με τις προμήθειες που χρεώνει σε όλες τις πράξεις. Ειδικά, στο θέμα των προμηθειών στις αγορές σε συνάλλαγμα, που ενδιαφέρουν όλους μας, εφάρμοσε το 2% σε όλες τις δικές της κάρτες (δεν βρήκα αναφορά στις χρεωστικές) αλλά και των άλλων τραπεζών που εξαγόρασε, με λίγες εξαιρέσεις στο ανώτατο όριο. 1
karolina295 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2014 Σημερα το πρωι συγκεκριμενα πηγα στην Εθνικη να ρωτησω και μου ειπαν 8 ευρω για το μηχανακι με τους κωδικους. Ηθελα να ρωτησω τον φιλο που μιλησε για το Simple Pay να μας πει ποια η διαφορα αυτης της υπηρεσιας απ την αλλη που πρεπει να παρεις το μηχανακι?Υπαρχουν διαφορες μεταξυ τους η περιορισμοι?Λιγο που μπηκα τωρα να δω ειδα οτι μπορεις να πληρωσεις διαφορες υπηρεσιες αλλα δεν ειδα καπου να μπορεις ας πουμε να στειλεις λεφτα σ εναν αλλο λογαριασμο η να μετακινησεις λεφτα απο το εναν λογαριασμο στον αλλον,μονο για πληρωμες ειδα,θα το ξανακοιταξω μηπως μου διεφυγε κατι Τελικά έμαθε κάποιος ποια η διαφορά το simple pay; Με ενδιαφέρει και μένα να μάθω που ακριβως χρησιμεύει....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα