Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 56
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Τελικά έμαθε κάποιος ποια η διαφορά το simple pay; Με ενδιαφέρει και μένα να μάθω που ακριβως χρησιμεύει....

Tο simple pay επειδή και εμένα με απασχολούσε πρόσφατα και έκανα εγγραφή είναι ουσιαστικά ένα εργαλείο για να κάνεις πληρωμές , μέσω του i-bank (αν έχεις, το συνδέεις), ή μέσω του λογαριασμού ή της χρεωστικής σου. Δεν λειτουργεί όπως ακριβώς λειτουργεί το ebanking πχ. Είναι καθαρά εργαλείο για γρήγορες πληρωμές.

Δημοσ.

Παίδες, επειδή με εκνευρίζει η χρέωση της φόρτισης των προπληρωμένων(πρέπει να έχω δώσει αρκετά ευρώ τα ~5 περίπου χρόνια που τις χρησιμοποιώ), υπάρχει κάποια χρεωστική που να κάνει την ίδια δουλειά με τις προπληρωμένες και να έχει την ίδια ευελιξία; 

Δημοσ.

Παίδες, επειδή με εκνευρίζει η χρέωση της φόρτισης των προπληρωμένων(πρέπει να έχω δώσει αρκετά ευρώ τα ~5 περίπου χρόνια που τις χρησιμοποιώ), υπάρχει κάποια χρεωστική που να κάνει την ίδια δουλειά με τις προπληρωμένες και να έχει την ίδια ευελιξία; 

Εννοείται. Η οποιαδήποτε κάρτα χρεωστική ( visa,mastervard) μας κάνει. Συνοπτικά πας ανοίγεις έναν λογαριασμό  alpha η πειραιώς με τα ένα καρό δικαιολογητικά και θα είσαι οκ μετά. Προτίμησε πειραιώς γιατί στην εκδίδει άμεσα την χρεωστική.

Δημοσ.

Κάποιες χρεωστικές έχω ακούσει ότι απορρίπτονται από κάποια eshop κλπ. Δεν κάνουν όλες, και δεν έχω χρόνο να πειραματίζομαι βγάζοντας κάρτες. Υποθέτω ότι για να προτείνεις της πειραιώς, την έχεις δοκιμάσει. 

Αν είναι ισοδύναμες, ποιος ο λόγος να βγάζει κάποιος προπληρωμένη; Είναι δηλαδή μόνο θέμα marketing και όποιος "ψαρώσει";

Δημοσ.

Κάποιες χρεωστικές έχω ακούσει ότι απορρίπτονται από κάποια eshop κλπ. Δεν κάνουν όλες, και δεν έχω χρόνο να πειραματίζομαι βγάζοντας κάρτες. Υποθέτω ότι για να προτείνεις της πειραιώς, την έχεις δοκιμάσει. 

Αν είναι ισοδύναμες, ποιος ο λόγος να βγάζει κάποιος προπληρωμένη; Είναι δηλαδή μόνο θέμα marketing και όποιος "ψαρώσει";

Ναι έχεις δίκαιο. Της εθνικής τράπεζας δεν κάνει και νομίζω και της eurobank για αυτό σου πρότεινα alpha & πειραιώς.  Ο λόγος που κάποιοι βγάζουν προπληρωμένη κάρτα είναι ίσως για τους άνηλικους ή το άλλο για δώρο. Διαφορετικά είναι μεγάλη απατεωνιά με τις προμήθειες 1-2 ευρώ για κάθε φόρτιση.

Δημοσ.

Είναι όμως ευκολία η virtual mastercard της εθνικής, της βάζω λεφτά απο το λογαριασμό όποτε θέλω ενω στην πειραιώς πρέπει να τρέχω μέχρι την τράπεζα και να είναι και εργάσιμες ώρες αφού δεν έχει online atm.

Ή τις προάλες που ήθελα να αλλάξω το όριο για να κάνω μια αγορά και επειδή ήταν Παρασκευή βράδυ μου έλεγε οτι η αλλαγή θα γινόταν Δευτέρα πρωί αλλά επειδή βιαζόμουν γιατί τελείωνε αυτό που ήθελα να πάρω τα έσκασα στης εθνικής στην οποία άλλαξα και το όριο αμέσως.

Αυτό είναι μεγάλο μειονέκτημα για την Πειραιώς, παρέχει τόσες ευκολίες όπως το "λεφτά στο λεπτό" αλλά για να αλλάξεις όριο αγορών θέλεις 2 μέρες.

• Like 2
Δημοσ.

Είναι όμως ευκολία η virtual mastercard της εθνικής, της βάζω λεφτά απο το λογαριασμό όποτε θέλω ενω στην πειραιώς πρέπει να τρέχω μέχρι την τράπεζα και να είναι και εργάσιμες ώρες αφού δεν έχει online atm.

Ή τις προάλες που ήθελα να αλλάξω το όριο για να κάνω μια αγορά και επειδή ήταν Παρασκευή βράδυ μου έλεγε οτι η αλλαγή θα γινόταν Δευτέρα πρωί αλλά επειδή βιαζόμουν γιατί τελείωνε αυτό που ήθελα να πάρω τα έσκασα στης εθνικής στην οποία άλλαξα και το όριο αμέσως.

Αυτό είναι μεγάλο μειονέκτημα για την Πειραιώς, παρέχει τόσες ευκολίες όπως το "λεφτά στο λεπτό" αλλά για να αλλάξεις όριο αγορών θέλεις 2 μέρες.

Ισχύει στην virtual αυτό ναι, το έχω κάνει κ εγώ πρόσφατα, αλλά δεν ήξερα ότι σε άλλες τράπεζες πρέπει να περιμένεις 2 μέρες... :huh:

Δημοσ.

Ηταν που έπεσα σε Παρασκευή  αλλιώς απο το επόμενο πρωί θα άλλαζε αλλά και πάλι είναι απαράδεκτο. Δηλαδή της εθνικής είναι μαγικό που αλλάζει αμέσως;

Δημοσ.

Με την virtual της ετε τσεκάρετε τις προμήθειες μετατροπής συναλλάγματος, εχω την εντύπωση οτι βαράει λίγο

Αν την χρησιμοποιεί κάποιος ας μας πει

Δημοσ.

Έχω βγάλει πρόσφατα την virtual αλλά δεν έχω δει κάπου αυτό που λες.. Ίσως καλύτερα να πας σε ένα κατάστημα της Εθνικής ή σε i-bank store αν έχεις κοντά να ρωτήσεις. Μετατροπή συναλλάγματος μέσω της virtual που μπορεί να χρειαστείς ;

Δημοσ.

Έχω βγάλει πρόσφατα την virtual αλλά δεν έχω δει κάπου αυτό που λες.. Ίσως καλύτερα να πας σε ένα κατάστημα της Εθνικής ή σε i-bank store αν έχεις κοντά να ρωτήσεις. Μετατροπή συναλλάγματος μέσω της virtual που μπορεί να χρειαστείς ;

Που αλλου δηλαδη; Αγορες απο χωρες εκτος εε

Δημοσ.

Στον πίνακα επιτοκίων καρτών της ΕΤΕ δεν αναφέρεται προμήθεια για μετατροπή συναλλάγματος στις αγορές σε άλλο νόμισμα εκτός ευρώ.

Ως ισοτιμία για τη μετατροπή, εφαρμόζεται αυτή της Mastercard που την εκδίδει.

Δημοσ.

Στον πίνακα επιτοκίων καρτών της ΕΤΕ δεν αναφέρεται προμήθεια για μετατροπή συναλλάγματος στις αγορές σε άλλο νόμισμα εκτός ευρώ.

Ακριβώς, έχω κάνει πάρα πολλές αγορές σε λίρες Αγγλίας και η ισοτιμία είναι αυτή της mastercard.

Δημοσ.

Που αλλου δηλαδη; Αγορες απο χωρες εκτος εε

Ναι έχεις δίκιο , απλά μπερδέυτηκα γιατί δεν έχω κάνει και πολλές αγορές μεσω της  virtual prepaid , και γενικά μέσω internet , την έβγαλα πρόσφατα οπότε δεν έχει τύχει να προσπαθήσω να κάνω αγορές για εκτός ΕΕ.

Ευχαριστώ για την ενημερωση! Μιλάμε να φανταστώ για αγορές μέσω ebay και amazon, ε;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...