Προς το περιεχόμενο

Οι εταιρείες υπηρεσιών Internet είναι πιθανό να χρειαστεί να μπλοκάρουν πειρατικές ιστοσελίδες


voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

εχω την απορια ολοι αυτοι που βρήκαν την λύση μέσω proxy κ.α, αν θα είχαν πρόβλημα το βράδυ μόλις κοιμηθούν να πάρει το αμαξι-μηχανή-γυναικα κ.α τους για μια βόλτα και μετα να τους το γυρίσουν πίσω...αντε, το πολυ πολυ αν βάλεις συναγερμό, να βρώ νεο κωδικό να στο ξεκλειδώσω!

 

ειναι δικο σου αλλα θα βρώ τρόπο να στο πάρω, ντε και καλά! γιατι δεν ασχολείται να φτιάξει κανεις ενα προγραμμα για παρτυ του αλλα πρεπει ντε και καλα ολα να τα βρεις σπασμένα?γιατι δεν βρίσκετε αντίστοιχα δωρεαν?

 

οπως έλεγε και ο μπαρμπας μου...

" τα σας μας, και τα μας...μασα τα!"

προσωπικά εγω εχω αυθεντικά τα περισσότερα προγράμματα στον υπολογιστή, μουσικη δεν κατεβάζω πλέον, ΙΣΩΣ κατεβασω 1-2 ταινιες τον μήνα...ναι, το κανω και εγω, αλλα δεν σκεφτηκα αμεσως την πονηριά, σκέφτηκα οτι καποιοι χανουν την δουλειά τους οταν η εταιρία δεν εισπράττει....σαν να δουλεύεις σε φούρνο και να μην πουλάει γιατι ολοι οι πελάτες μπαίνουν και σου κλέβουν το εμπόρευμα!

ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΦΩΝΑΞΕΙΣ ΚΙΟΛΑΣ!

 

γι'αυτο ειμαστε τοσο πισω, γιατι το μυαλο μας μονο στην πονηριά ειναι, σε άλλες χώρες δεν το σκέφτονται καν! προσωπικά εχω δει ιδιώτη (ξενο φυσικά) να αγοράσει για το σπίτι photoshop, απλα δεν πηγαινε καθε μερα για καφέ ούτε είχε δώσει 500 ευρώ για το κινητό, ούτε κάπνιζε..... 1 πακέτο την μέρα χ4€ = 120 τον μήνα, σε 6 μήνες έχεις 700 ευρωπούλια, το πλήρες photoshop κάνει περίπου 1Κ, τουλάχιστον δεν γίνεται καπνός, μένει στο σπίτι!

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αμα κατεβαζεις χωρις vpn ( η και με vpn ποτε δεν ξερεις υπαρχουν περιπτωσεις που εχουνε δωθει τα στοιχεια) και ειχες το ιντερνετ στο ονομα σου περιμενε χαρτακι γιατι βροχη ερχονται εδω. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αμα κατεβαζεις χωρις vpn ( η και με vpn ποτε δεν ξερεις υπαρχουν περιπτωσεις που εχουνε δωθει τα στοιχεια) και ειχες το ιντερνετ στο ονομα σου περιμενε χαρτακι γιατι βροχη ερχονται εδω. 

Ήμουν πάντα με seedbox ίσως για αυτό να μην έγινε τίποτα 1 χρόνο που έκατσα :P

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μπολικη πασκεντζουλα,και οσα κατεβηκαν,κατεβηκαν...

Μετα κοψιμο η συνδεση,πεταμα τα πανακριβα desktops,και περισσοτερες εξοδους για καφεδακι,διοτι πολυ φατσοβιβλιο,το πουλακι τσιου...εχει πεσει,και ξεχασανε οι ανθρωποι να επικοινωνουνε,και να γελανε,να διασκεδαζουν.

Αν ειναι να γινω Anonymous,για να κατεβαζω κατι στην αρπαχτη,μην τυχον και με πιασουν,να μου λειπει...θα δημιουργησω δικες μου "αναγκες",να παιρνω τσαμπα,και πιο δημιουργικα καλα.

μονο και μονο για να το δουν και αλλοι !! οτι πιο σωστο διαβασα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Προσωπικά αποκλείω το ενδεχόμενο οι δικαστές του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου να είναι τόσο χαζοί ώστε να μην καταλαβαίνουν πως το να βάλεις περιορισμούς στο ίντερνετ είναι εξίσου δύσκολο με το να βάλεις περιορισμούς στο αλάτι των ωκεανών.

Φυσικά γνωρίζουν ότι δεν μπορεί να ελεγχθεί το παραμικρό. Το πρόβλημά τους δεν είναι αυτό. Το πραγματικό πρόβλημά τους είναι ότι οφείλουν να υπερασπίζονται το αδύνατο! Και επιστρατεύουν όλη τους τη σοβαροφάνεια για να μη γελοιοποιηθούν.

Πώς να βγουν και να παραδεχτούν ότι «είναι μάταιο να προσπαθούμε να ελέγξουμε την πειρατεία. Κομμάτια να γίνει, αφήστε όλα ελεύθερα!»

Το μόνο που μπορούν να πετύχουν είναι η ανάπτυξη της βιομηχανίας του ελέγχου στο ίντερνετ. Να βγάζουν και οι εταιρίες κανένα φράγκο

Εξάλλου δεν είναι η πρώτη φορά που βγαίνουν απίστευτες απαγορεύσεις. Τυπικά και οι φωτοτυπίες των βιβλίων απαγορεύονται, αλλά κανένας λογικός άνθρωπος δεν πιστεύει ότι μπορεί να ελεγχθεί η φωτοτυπία. Το μόνο που γίνεται και σ’ αυτή την περίπτωση είναι τα γενικά ευχολόγια για απαγορεύσεις και κάτι περιστασιακά ψιλοπρόστιμα σε φουκαράδες. Κατά τα άλλα όχι μόνο υπάρχουν παντού δανειστικές βιβλιοθήκες αλλά όλες σου βγάζουν και φωτοτυπίες

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ήμουν Γερμανία μέχρι Δεκέμβριο και κατέβαζα κανονικά. Επίσης έχω και αρκετούς γνωστούς Αμερική που κατεβάζουν αβέρτα.

 

Ναι ΟΚ υπάρχει και το Netflix αλλά και πάλι..

Ζω Γερμανία και το ότι κατέβασες εσύ κανονικά, δε σημαίνει πως δεν γίνονται έλεγχοι! Από προσωπική εμπειρία, σ'ενημερώνω ότι συγγενικό μου πρόσωπο πλήρωσε 1700€ επειδή κατέβασε 2 πειρατικά albums απ'το διαδίκτυο, όπως και ένας συνάδελφος μου πλήρωσε 2500€ για σίριαλ που επίσης κατέβασε πειρατικά. Έτσι και δούνε μεγάλο όγκο δεδομένων (download), έχουν το δικαίωμα να ελέγξουν τη γραμμή σου να δουν τι κατεβάζεις. Αρχικά θεωρούσαμε όλοι πως όλες οι αναφορές στη τηλεόραση είναι εκφοβισμός, αλλά τελικά αποδείχτηκε πως είναι αλήθεια.

Επίσης ξέχασες να σημειώσεις ότι στη συγκεκριμένη χώρα όχι απλά το youtube δεν παίζει σχεδόν κανένα τραγούδι από official album, καθότι εμφανίζεται το μήνυμα "η GEMA έχει αποκλείσει το περιεχόμενο του συγκεκριμένου video λόγω πνευματικών δικαιωμάτων", αλλά δεν εμφανίζονται ούτε καν στο search τα αποτελέσματα των εν λόγω video, που στην Ελλάδα (ακόμα) είναι ελεύθερα.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στην Αμερικη που κυνηγανε τα τορρεντ κατεβασματα δια ροπαλου δεν ειδα να εχουνε κανενα θεμα οι εταιριες ιντερνετ και να πουλανε λιγοτερες η πιο αργες συνδεσεις. Στροφη στα legal streaming τυπου netflix εγινε και γινεται. 

 

 
 

 

Σε διαφορες χωρες του εξωτερικου , USA, Γερμανια που δεν κατεβαζεις πλεον τορρεντς παρανομα δεν βλεπω να υπαρχει η παραμικρη καμψη σε πωλησεις γρηγορου ιντερνετ και καλου hardware. 

 

 Και οπως ανεφερες, αμα κατι δεν αξιζει τα λεφτα του δεν το παιρνεις καν, δεν το κανεις πειρατεια. Πριν ερθω Γερμανια προφανος και κατεβαζα σαν να μην υπαρχει αυριο, και οταν παω διακοπες Ελλαδα γεμιζω κανα δυο σκληρους, αλλα οταν ειμαι Γερμανια εχω βαλει Netflix και Hulu+ και ειμαι καλυμενος, και οτι θελω extra καμια ταινια ετσ την βλεπω streaming online, υπαρχει ακομη αυτην η δυνατοτητα. Αλλα αυτο που θελω να καταληξω ειναι οτι μια χαρα υπαρχει ζωη και χωρις την πειρατεια, απλα γινεσαι λιγο πιο εκλεκτικος.  

 

  Αμα δεν εχεις να αγορασεις offline pc game 10 χρονια μην παραπονιεσαι ομως που μερικα απο τα καλυτερα games δεν βγαινουνε καν για pc, παρα μονο για κονσολες και γιατι το Gta ξερω γω αργει κανενα χρονο να ερθει στο pc η γιατι δεν βγαινουνε γαματα rpg τυπου Balgurs Gate...... Και εγω μεσα σε αυτους... Τωρα σκεφτηκα οτι εχω παιξει ολα τα fallout δεν ξερω και εγω ποσες ωρες και δεν εχω αγορασει ποτε κανενα. Ε αυτο ειναι μαλακια. 

Ακριβως οσα ειπες .Φωνες τυπου τι να το κανεις το adsl  χωρις πειρατεια , to proxy που  και καλα θα βαλουν ολοι εκτος απο δυσχρηστο (εκτος αν πληρωσεις )  θα το κανουν πολυ λιγοι ειναι απο παιδικες μεχρι ανυποστατες.

Τον δρομο δειχνουν ολες οι μεγαλες χωρες με εκατονταδες εκατομμυρια κατοικους που εξακολουθουν να πουλανε γρηγορες συνδεσεις  με ταυτοχρονες παροχες τυπου netflix.

To μεγεθος της δικη μας αγορας το οποιο ειναι ουσιαστικα ανυπαρκτο  ειναι και η μονη αιτια που δεν εχει μπλοκαριστει ακομα η πειρατεια απο τους παροχους.Μην εχετε καμια αυταπατη ομως πως απλα ειναι θεμα χρονου να συμβει διοτι το τσαμπα εχει  επιπτωσεις πολυ σοβαρες οι οποιες ειναι πολυ δυσκολο να τις αντιληφθουν ατομα που δεν εχουν καμια σχεση με την αγορα η' ειναι ακομα φοιτητες η'αργοσχολοι η κατ'εξακολουθηση τσαμπατζηδες σχεδον στα παντα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ένας τέτοιος αποκλεισμός θα ήταν καταστροφικός για την Ελλάδα της κρίσης. Hollywood και μεγάλες δισκογραφικές βγάζουν τα φραγκάκια τους εδώ και χρόνια. Διαφορετικά θα είχαν σταματήσει να παράγουν ταινίες και μουσική. Άρα το πρόβλημα τους δεν είναι ότι δεν βγάζουν λεφτά, αλλά ότι δεν βγάζουν πολλά παραπάνω λεφτά και πως έχουν "ζημιά" γιατί κατέβασαν 5000 άτομα πειρατικά το προϊόν τους. Πόσοι όμως από τους 5000 (τυχαίο νούμερο) θα αγόραζαν το προϊόν αν δεν μπορούσαν να το κατεβάσουν.

Όσο για τους μικρότερους developers...τι διάολο στον Άρη ζουν. Δεν ξέρουν τι γίνεται με την πειρατεία? Ας το δώσουν δωρεάν το power amp και ας βάλουν πχ διαφημίσεις ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων. 

Τα πνευματικά δικαιώματα είναι push-άρισμα των εταιριών για να κερδίσουν περισσότερα. Βάζουν μέσα και τους μικρότερους δημιουργούς για να μας πουν "να ορίστε αυτός θα πεινάσει αν δεν αγοράσεις αυθεντικό το CD του" άλλα προφανώς δεν ξέρουν ότι ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΑΓΟΡΑΣΩ ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ. Αν τα πράγματα ήταν όπως μας τα παρουσιάζουμε δεν θα είχαμε μουσική, ταινίες, παιχνίδια, βιβλία, software.

 

Μας κοροϊδευουν ρεεεεε!!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αποτυχημενο παραδειγμα παντως η Adobe.

Photoshop
After effects
Premiere
κτλ.

Ειναι industry standard αυτη τη στιγμη κατα ενα μεγαλο ποσοστο, λογω της πειρατείας.

Ενας νεος που κατεβαζει πειρατικα το photoshop για παραδειγμα, οταν σπουδασει και γινει φωτογραφος, web designer, η οτι αλλο σχετικο, εχει μαθει και συνηθισει το workflow της adobe.

Εξ'ου και το μεριδιο αγορας της adobe.

 

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Απο την μια οντως ειναι σπαστικο να σου κοψουν την προσβαση στην πειρατεια, και ομολογω πως η πειρατεια ειναι ο μονος λογος που εχω βαλει 24αρα συνδεση, ΑΛΛΑ σκεφτειτε τους δημιουργους, δεν λεω απαραιτητα τον καθε Τομ κρουζ και την καθε Αντελινα Ζολι που παιζουν σε ταινιες, ουτε συγκροτηματα τυπου Black Sabbath που βγαζουν ολα τους τα λεφτα απο συναυλιες, αλλα απευθυνομαι στους προγραμματιστες κυριως που τους βγαινει η πιστη αναποδα για να φτιαξουν κατι και μετα ερχεται ο καθενας και το ανεβαζει στο TPB ωστε να το κατεβαζει οποιος θελει δωρεαν... Ε οχι ρε που*** δεν θα μου κλεψεις εσυ την δουλεια με το ετσι θελω και οσοι ειναι προγραμματιστες καταλαβαινουν αυτο που λεω... Ναι μας αρεσει η πειρατεια, αλλα μολις η οθονη του pc κλεισει και εμεις παμε για υπνο υπαρχουν ατομα που πραγματικα τους τσουζει που το 60% των χρηστων του προγραμματος τους το εχουν πειρατικο και που χανουν χρηματα με το περασμα του χρονου... Θα μου πεις αυτος που ειναι επαγελματιας και θελει να κανει δουλεια του θα τα σκασει τα 1000€ για το Photoshop γιατι σε 2 μερες θα τα εχει κανει αποσβεση, αλλα το προβλημα ειναι πως αν κοιταξει ο καθενας μας το Dock του στο Mac ή την "Εναρξη" στα windows στο pc του ειναι πολυ πιθανον πανω απο το 75% να εχει το photoshop και το After Effects και η πλειοψηφια δεν το εχει αγορασμενο, οποτε ναι καλα κανουν και τσαντιζονται και προσπαθουν να σταματησουν την πειρατεια, αλλα το αν εμας μας πειραζει ειναι δικο μας θεμ στην δουλεια να τα φτιαξουν ετσι ωστα να μπορουν να crackριστουν ωστε να μην χανουν τα λεφτα τους

μαλλον δεν θα ειναι και τοσο καλοι σε αυτο που κανουν γιαυτο crackαρονται τοσο ευκολα τα προγραμματα.ας εχουν μεγαλυτερη ασφαλεια για να μην χανουν τα λεφτα τους.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

...το πιο αστείο απ' όλα είναι που κάποιοι πράγματι πιστεύουν ότι "η πειρατεία ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ τις παραγωγούς εταιρίες"...

...οι οποίες μια χαρά συμμετέχουσες στον παγκοσμιοποιημένο χρηματιστηριακό τζόγο που αποφέρει όσα δε θα βγάζανε από τα "δικαιώματα" σε δεκαπέντε ζωές, είναι...

Όχι που θα 'ταν τόσο ζώα είναι να περιμένουν από τα "δικαιώματα" για να προκόψουν, όταν η παγκόσμια χρηματιστηριακή λαμογιά είναι πλέον χίλιες (και βάλε) φορές περισσότερη από την πραγματική οικονομία ως κατ' αναλογία μέγεθος...

 

Είπαμε να βελάζετε βρε, αλλά ήμαρτον.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν ποτε στην ελλαδα φτασουμε να μπορουμε να ελενξουμε την πειρατεια και να πληρωνουν και προστιμα οι παραβατες θα ειμαστε ευτυχισμένοι. Θα έχουμε ηδη παιδία, υγεια, δικαιοσυνη κτλ... Χαλαλι.... Ωραια θα ειναι.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...