kyriakh Δημοσ. 3 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 3 Απριλίου 2014 Ok σας ευχαριστώ παιδιά.Να μάθω θέλω, για μένα.Το αποδεικτικό ακούγεται καλό, αλλά σε τι χρησιμεύει;
mary Δημοσ. 3 Απριλίου 2014 Δημοσ. 3 Απριλίου 2014 Δεν ειναι δωρεαν. Εχει ενα μικρο κοστος, 20 με καρτα ανεργιας και 40 χωρις. Ειχα κανει πριν ενα χρονο. Το πτυχιο ισχυει για 3. Εννοώ οτι αν σε ενδιαφερει να "θυμασαι" και να ασκεις πρωτες βοηθειες πρεπει να ανανεωνεις το πτυχιο στα 3 χρονια. Ok σας ευχαριστώ παιδιά.Να μάθω θέλω, για μένα.Το αποδεικτικό ακούγεται καλό, αλλά σε τι χρησιμεύει;Χρησιμευει στο να αποδεικνυεις οτι οντως ξερεις απο πρωτες βοηθειες. 1
sistah Δημοσ. 4 Απριλίου 2014 Δημοσ. 4 Απριλίου 2014 Ασχετο-σχετικο, μιας και ειχα δει videos (heimlich manouver)σχετικα με τις πρωτες βοηθειες για περιπτωσεις σαν την δικη σου,εαν πνιγεις και παθεις ασφυξια απο φαγητο/αντικειμενο κτλ και εισαι μονος/μονηνα ξερεις οτι κατα πασα πιθανοτητα μπορεις να "σωσεις" τον εαυτο σου πραγματοποιωντας την μεθοδο heimlich σε εσενα.Εδω ενα cheesy video για τα βασικα του πως να κανεις την παραπανω μεθοδο σε αλλους αλλα και σε εσενα.Υπαρχουν παρα πολλα videos στο youtube απο επαγγελματιες που μπορει να σου φανουν χρησιμα. 2
kyriakh Δημοσ. 4 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 4 Απριλίου 2014 Ασχετο-σχετικο, μιας και ειχα δει videos (heimlich manouver) σχετικα με τις πρωτες βοηθειες για περιπτωσεις σαν την δικη σου, εαν πνιγεις και παθεις ασφυξια απο φαγητο/αντικειμενο κτλ και εισαι μονος/μονη να ξερεις οτι κατα πασα πιθανοτητα μπορεις να "σωσεις" τον εαυτο σου πραγματοποιωντας την μεθοδο heimlich σε εσενα. Εδω ενα cheesy video για τα βασικα του πως να κανεις την παραπανω μεθοδο σε αλλους αλλα και σε εσενα. Υπαρχουν παρα πολλα videos στο youtube απο επαγγελματιες που μπορει να σου φανουν χρησιμα. σευχαριστώ πάρα πολύ, μη σου πω ότι μπορεί και να μην πάω, άμα με καλύψουν τα βιντεο.Δεν είναι καθόλου άσχετο, ήθελα οπωσδήποτε άμεσα να το μάθω τι μπορώ να κάνω αν το ξαναπάθω, γιατί το είχα ξαναπάθει το καλοκαίρι.Τρελό ζόρι..!!! (χιχι) Εννοώ οτι αν σε ενδιαφερει να "θυμασαι" και να ασκεις πρωτες βοηθειες πρεπει να ανανεωνεις το πτυχιο στα 3 χρονια. Χρησιμευει στο να αποδεικνυεις οτι οντως ξερεις απο πρωτες βοηθειες. Α! γιαυτό.Σωστό, πολύ σωστό, γιατί είναι αλήθεια, κάποια στιγμή τα ξεχνάς.Ευχαριστώ, σας ευχαριστώ όλους παιδιά νάστε καλά,είμαι καλυμμένη χάρη στις απαντήσεις όλων σας.
sistah Δημοσ. 4 Απριλίου 2014 Δημοσ. 4 Απριλίου 2014 To video που σου παρεθεσα ειναι πολυ basic.Υπαρχουν και πιο ειδικευμενα με αναλυσεις γιατι και πως αναλογα την περισταση (αν ειναι μωρο/αν βηχει/αν εχει λιποθυμησει κτλ).Κατα την αποψη μου, ολοι θα επρεπε να γνωριζουν λιγα βασικα πραγματα περι πρωτων βοηθειων.Ενα αλλο ευκολο tip ειναι το εγκεφαλικο.3 ευκολα συμπτωματα που θα σε βοηθησουν να καταλαβεις εαν καποιος παθαινει εγκεφαλικο επεισοδιο. via first aid greece. 1
poulinos Δημοσ. 5 Απριλίου 2014 Δημοσ. 5 Απριλίου 2014 προς τον/την topic starter.τα video καλα ειναι αλλα σκοπος ειναι αν ειναι να βοηθησεις αλλους να εισαι πιστοποιημενος/η διοτι αμα βοηθησεις ατομο μπορει να βρεις και κανα μπελα μετα. περα απο τον ερυθρο σταυρο υπαρχουν και αλλα τα οποια ειναι μετα πληρωμη δυστυχως. ειναι το efr= emergency first responce το οποιο ειχε φτιαχτει για ναυαγοσωστες οπως και Rescue divers αλλα δεν αλλαζει κατι.παλι εχει για cpr και ολα τα καλουδια. μετα σε ποιο καλο αλλα και πιο ακριβο υπαρχει και της dan.και τα 2 οσο θυμαμαι σου δινουν πιστοποιηση για 2 χρονια μετα απλα κανεις μια ανανεωση. συνηθως το πακετο ειναι για cpr σε ενηλικες και σε βρεφη ,χρηση απινιδωτη.χρηση ιατρικου οξυγονου <first aid Κτλ. επισης επειδη αναφερεις 2 φορες οτι πνιγηκες να υποθεσω με φαγητο αλλα δεν αναφερεις αν το φαγητο εμεινε στο κομματι του ισοφαγου η της τραχειας.αν εμεινε στο κομματι του ισοφαγου τοτε ισως υποδηλωνει προβλημα. ¨Έχει κάποιο παιδί απο δω κάνει σεμινάρια πρώτων βοηθειών;Στον Ερυθρό Σταυρό λέει κάνουνε ε; Χτες πνίγηκα και πέθαινα ώσπου για τελική προσπάθεια χτύπαγα την πλάτη μου στον τοίχο, και άρχισα να ανασαίνω.Το είχα δει στην tv σε γρήγορο σεμινάριο.Πρέπει να κάνω, να ξέρω να βοηθήσω και κάποιον δίπλα μου και τον εαυτό μου. Όλοι πρέπει να κάνουμε πιστεύω
somebody:) Δημοσ. 5 Απριλίου 2014 Δημοσ. 5 Απριλίου 2014 Καλησπέρα και από εμένα. Επειδή και εμένα με ενδιαφέρει το θέμα από το λίγο που το έψαξα βρήκα τα εξής : Υπάρχουν 2 σεμινάρια (επι πληρωμη -αν και μου φαίνονται τελειως συμβολικά τα ποσά-) 1) ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ''ΒΑΣΙΚΩΝ ΓΝΩΣΕΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ'' (ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΕΣ) Το πρόγραμμα εκπαίδευση πολιτών ''ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΕΣ'' διάρκειας 20 ωρών (3 - 4 ημέρες) υλοποιείται από πιστοποιημένους εκπαιδευτές του Σώματος Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού σε όλη την Ελλάδα, τόσο σε οργανωμένους φορείς (συλλόγους, σωματεία προσωπικό εταιρειών και εργοστασίων κλπ) όσο και σε μεμονωμένους πολίτες. αποτελείται από 7 βασικές ενότητες 20 ωρών (1-7), στις οποίες αυτοί που το παρακολουθούν εκπαιδεύονται τόσο θεωρητικά όσο και στην πρακτική τους εφαρμογή ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΡΟΧΑΙΟΥ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ ΒΑΣΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΖΩΗΣ ΑΙΜΟΡΡΑΓΙΕΣ ΚΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΑ ΜΥΟΣΚΕΛΕΤΙΚΕΣ ΚΑΚΩΣΕΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ - ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ Το κόστος συμμετοχής είναι 50 ευρώ ενώ μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του ο εκπαιδευόμενος αποκτά Πιστοποιητικό Εκπαίδευσης με ισχύ για 5 χρόνια. 2)ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ''ΒΑΣΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΖΩΗΣ - ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΑΠΙΝΙΔΩΣΗ'' (BLS/AED) Η διάρκεια του προγράμματος είναι έξι ώρες και το κόστος συμμετοχής 20 ευρώ. Οι εκπαιδευόμενοι μετά τη θεωρητική και πρακτική τους εξάσκηση στην Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση και τη χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδιστή σε εξειδικευμένα προπλάσματα και εκπαιδευτικούς απινιδιστές τελευταίας τεχνολογίας μετά από εξετάσεις αποκτούν Πιστοποιητικό Εκπαίδευσης Ανανήπτη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού το οποίο ισχύει για πέντε χρόνια. τα παραπάνω σεμινάρια πραγματοποιούνται στο κτίριο του ερυθρού σταυρού (3ης Σεπτεμβριου 21,Αθήνα) από εθελοντές ιατρούς-εκπαιδευτές. Απ'όσο γνωρίζω από έναν γνωστό που τα παρακολούθησε γίνονται παρασκευή 4 ώρες το απόγευμα,σάββατο και κυριακή 9:00-17:00 με ένα μισάωρο διάλειμμα και τα άτομα στη θεωρία είναι καμιά τριανταριά ενώ στα πρακτικά γκρουπάκια των 15 ατόμων. και για του λόγου το αληθές:http://www.samarites.gr/?section=1323&language=el_GR Επιπλέον μιας και το θέμα αναφερόταν σε ΔΩΡΕΑΝ σεμινάρια να παραθέσω και τον εξής σύνδεσμο: http://www.fire.gr/news/?p=6275 η ημερομηνία που έχει το άρθρο έχει περάσει αλλά επικοινώνησα μαζί τους μέσω mail και μου είπαν ότι τα σεμινάρια θα συνεχιστούν και να τους πάρω έγκαιρα στο τηλέφωνο: 2132050036 για να κλείσω θέση. Διοργανώνονται από το Δήμο Πεντέλης. 1
poulinos Δημοσ. 5 Απριλίου 2014 Δημοσ. 5 Απριλίου 2014 Δεν μπορω να καταλαβω τι εννοουν με το: Τα μαθηματα ειναι δωρεαν και δεν αποτελουν πιστοποιηση Βασικης Υποστηριξης Ζωης(basic life support)
somebody:) Δημοσ. 5 Απριλίου 2014 Δημοσ. 5 Απριλίου 2014 δηλαδη ειναι απλα εκπαιδευτικο δεν σου παρεχει πιστοποιηση ουτε νομικη καλυψη.απλα γνωσεις.δεν θα σου δωσουν μετα καποια βεβαιωση οτι παρακολουθησες, ουτε καποιο πτυχιο..
poulinos Δημοσ. 5 Απριλίου 2014 Δημοσ. 5 Απριλίου 2014 δηλαδη ειναι απλα εκπαιδευτικο δεν σου παρεχει πιστοποιηση ουτε νομικη καλυψη.απλα γνωσεις.δεν θα σου δωσουν μετα καποια βεβαιωση οτι παρακολουθησες, ουτε καποιο πτυχιο.. οπως το γραφει ειναι σαν να λενε αυτο ποου γραφεις.
somebody:) Δημοσ. 5 Απριλίου 2014 Δημοσ. 5 Απριλίου 2014 ?! καταλαβες η οχι? με μπερδεψες δε μπορω να βρω αλλες λεξεις για να εξηγησω τι εννοει
poulinos Δημοσ. 5 Απριλίου 2014 Δημοσ. 5 Απριλίου 2014 οτι οπως το γραφει ειναι σαν να λεει οτι δεν σου δινουν κανενα πιστοποιητικο.εγω αυτο καταλαβαινω παντως με βαση πως το γραφουν.
somebody:) Δημοσ. 5 Απριλίου 2014 Δημοσ. 5 Απριλίου 2014 Ok σας ευχαριστώ παιδιά.Να μάθω θέλω, για μένα.Το αποδεικτικό ακούγεται καλό, αλλά σε τι χρησιμεύει; στο βιογραφικο κυριως η σε καποιες τραβηγμενες καταστασεις ισως που θα τους επιβεβαιωσεις οτι δεν εκανες του κεφαλιου σου και δεν εκανες προσθετο κακο σε καποιον.
poulinos Δημοσ. 5 Απριλίου 2014 Δημοσ. 5 Απριλίου 2014 στο βιογραφικο κυριως η σε καποιες τραβηγμενες καταστασεις ισως που θα τους επιβεβαιωσεις οτι δεν εκανες του κεφαλιου σου και δεν εκανες προσθετο κακο σε καποιον. για το πρωτο θα σε κοιτανε οι μισοι και θα σε ρωτανε τι ειναι αυτο τουλαχιστον για την ελλαδα.
somebody:) Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 καλα ναι.. και αν δεν μιλαμε για δουλεια τυπου γυμναστης η ολα τα συναφη,χ@@@κε ο εργοδοτης αν ξερεις εσυ πρωτες βοηθειες η οχι
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα