Nightstalker Δημοσ. 31 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2014 Καλημέρα, λίγη βοήθεια θα ήθελα σχετικά με αγορά επιπλόν μνήμης. Έχω ήδη τις Site: CORSAIR CMZ8GX3M2A1600C9 VENGEANCE 8GB (2X4GB) PC3-12800 DUAL CHANNEL KIT και θέλω να βάλω άλλα 8gb, μπορώ να πάρω άλλο ένα ίδιο κιτ σαν αυτό που έχω ή να παρω 2 από Site: αυτές ?? Η μητρική μου είναι η Gigabyte P55A-ud3r και έχει 4 υποδοχές φυσικά. Η ερώτηση μου έχει να κάνει περισσότερο με το αν θα δουλεύουν όλα καλά με το (πολύ ήπιο) overclock που έχω κάνει (i7 - 860 @ 3,5 Gh από 2,8 που είναι κανονικά), δεν έχω πειράξει χρόνους στις μνήμες, 9-9-9-24 είναι, μόνο την τάση ανέβασα από 1,5V σε 1,640V αλλά για κάποιο λόγο από το cpu-z δείχνει ότι λειτουργούν ακόμα στο 1,5 Ευχαριστώ.
SPANK Δημοσ. 31 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2014 Κατα την γνώμη μου πάρε αλλο ενα σετάκι απο τις ίδιες αφου υπάρχουν για να μην εχεις κανενα θέμα με ασυμβατότητα κτλπ
AMD Expert Δημοσ. 31 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2014 Δεν είμαι και σίγουρος για αυτό που θα πω,αλλά :Απ'όσο ξέρω, η μητρική δουλεύει σε dual channel τις ram αρκεί να είναι στα slots 1-3 και 2-4 ίδιες ram. Κι εφ'όσον τα timings είναι ίδια,αλλά γίνεται και να τις πας κι αυτές σε 1,64v δεν νομίζω να υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα.Αν το κάνεις για αισθητικούς λόγους, τότε περίμενε λιγάκι απαντήσεις πιο έμπειρων μελών. Αλλιώς είναι προτιμότερο να βάλεις ίδιες για να αποκλείσεις 100% οποιοδήποτε πρόβλημα.
Nightstalker Δημοσ. 31 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 31 Μαρτίου 2014 Απ'όσο ξέρω, η μητρική δουλεύει σε dual channel τις ram αρκεί να είναι στα slots 1-3 και 2-4 ίδιες ram. Κι εφ'όσον τα timings είναι ίδια,αλλά γίνεται και να τις πας κι αυτές σε 1,64v δεν νομίζω να υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα. Ισχύει αυτό που γράφεις με το dual channel και τα slots. Η απορία μου είναι αν θα πρέπει να σεταριστούν σε μεγαλύτερα timings (ή οποιαδήποτε άλλη ρύθμιση που θα ισοδυναμεί με χειρότερες επιδόσεις σε σχέση με τώρα) αν είναι 4 τα dimms αντί για 2 που είναι τώρα. Παλιότερα είχα σχηματίσει την εντύπωση πως είναι καλύτερα να έχεις τα 2 slots κατειλημμένα, σε σχέση με το να έχεις 4, αλλά δεν είχα ασχοληθεί ποτε στο παρελθον με ΟC κτλ, και δεν είχα ξεκαθαρίσει τελικά αν αυτή η εντύπωση που είχα ήταν σωστή ή όχι.
Nightstalker Δημοσ. 31 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 31 Μαρτίου 2014 κανείς? Help plz γιατί θέλω να βάλω την παραγγελία.
SPANK Δημοσ. 31 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2014 Δεν χρειάζεται κανενα σετάρισμα απλα τις βάζεις και παίζουν
Nightstalker Δημοσ. 31 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 31 Μαρτίου 2014 θα παιζουν στους ιδιους χρονους 9-9-9-24 και ίδια ταση και οι 4 μετά ή θα χρειαστεί να κατεβάσω τον επεξεργαστή σε χαμηλοτερη συχνότητα, αυτό είναι η απορία μου.
SPANK Δημοσ. 31 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2014 Εφόσον ειναι τα ιδια dimms ακριβώς δεν θα χρειαστεί να κανεις τιποτα , στον δικό μου παλιότερο i7 975 δεν εχω κανει καμια αλλαγή και παίζουν απο default αλλα και γενικά και σε αλλους επεξεργαστές και στο κάτω pc που εχω δεν εχω πηράξει ποτε κατι η τουλάχιστον δεν χρειάστηκε
Nightstalker Δημοσ. 31 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 31 Μαρτίου 2014 οκ, σε ευχαριστώ για τις γρήγορες απαντήσεις
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα