Προς το περιεχόμενο

Σαν σήμερα [01/04/2004]: Η Google ξεκινάει τη λειτουργία του Gmail


zanskou

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μπορεί πριν από 10 χρόνια, πίσω στο 2004, όταν η Ελλάδα προετοιμαζόταν πυρετωδώς για τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων, να υπήρχαν πολλές επιλογές στον τομέα της παροχής υπηρεσιών ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (email), όμως η ανακοίνωση της Google ανήμερα της πρωταπριλιάς, έμοιαζε αρχικά σε πολλούς ώς απλά ένα αστείο.Κι' όμως, αρχής γενομένης από την 1η Απριλίου του 2004, η Google ξεκίνησε τη λειτουργία του Gmail, προσφέροντας μάλιστα 1GB αποθηκευτικού χώρου που εκείνη την εποχή όπως σίγουρα θυμάστε έμοιαζε εξωπραγματικό και ξεπερνούσε κατά πολύ την αντίστοιχη χωρητικότητα που προσέφεραν το Yahoo! ή το Hotmail.

 

Δέκα χρόνια αργότερα, το Gmail έχει πλέον εξελιχθεί σημαντικά προσφέροντας πολλές ευκολίες, περισσότερα από 15GB αποθηκευτικού χώρου και έχοντας φυσικά κερδίσει ένα πολύ μεγάλο μέρος χρηστών. Η πορεία του μέχρι εδώ φυσικά δεν ήταν εύκολη. Η εταιρεία συνάντησε αρκετές αντιδράσεις κατά περιόδους, με τα μεγαλύτερα προβλήματά της να δημιουργούνται από την επιλογή να τοποθετήσει διαφημίσεις βασισμένες στο περιεχόμενο των ηλεκτρονικών μηνυμάτων που ανταλλάσουν οι χρήστες.

 

Θα πρέπει ακόμη να υπενθυμίσουμε πως τo Gmail δεν ήταν ανέκαθεν ανοικτό για όλους. Κατά τον πρώτο καιρό της λειτουργίας του η πρόσβαση σε αυτό ήταν εφικτή μόνο κατόπιν προσκλήσης πράγμα που ώθησε πολλούς στο να πουλήσουν invitation codes ακόμη και μέσω ebay (μέχρι τη στιγμή που η εταιρεία απαγόρευσε ρητά τέτοιες πρακτικές). Η είσοδος σε όλους ξεκίνησε επίσημα από το 2007 ενώ αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός πως η ετικέτα "Beta" δεν αφαιρέθηκε έως και το 2009.

 

Μέσα από αυτή την δεκαετή πορεία του Gmail το μόνο σίγουρο είναι πως η Google κατάφερε να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο πολλοί χρήστες διαχειρίζονται την αλληλογραφία τους, ενώ αποτέλεσε το κύριο βήμα για τη μετατροπή της Google από μια απλή μηχανή αναζήτησης σε μια μεγάλη πλατφόρμα παροχής πολλών web-based εργαλείων τα οποία συνεχίζουν να υπάρχουν και να εξελίσσονται μέχρι και σήμερα.

 

Link.png Site: Neowin

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πραγματικά η Google τους πήρε τα σώβρακα με αυτή την κίνηση.

 

Εύχρηστο και με πολύ χώρο (όχι γκουχ γκουχ 100 mb). Βέβαια μετά εμφανίστηκαν άλλα... όπως πχ οι διαφημίσεις και το "τα email σας δεν σας ανήκουν".

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όντως, για εμένα, η καλύτερη υπηρεσία mail στις μέρες μας. Ειδικά αν χρησιμοποιείς και άλλες υπηρεσίες της Google, βλέπεις τη λειτουργικότητα να περνάει σε άλλο επίπεδο.

 

Να τα εκατοστήσει και να βελτιώνεται κάθε χρόνο και άλλο :)

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σαν σήμερα πριν 10 χρόνια ήμουν ενάμιση μήνα φαντάρος-κωλόψαρο και ούτε το Gmail με ενδιέφερε, ούτε η Ολυμπιάδα.

 

Η ιστορία του Gmail πάντως είναι πολύ ενδιαφέρουσα και αξίζει να τη διαβάσει κανείς, είτε στο In The Plex του Levy, είτε αλλού.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...