άδικος Δημοσ. 3 Απριλίου 2014 Δημοσ. 3 Απριλίου 2014 (επεξεργασμένο) TheELF αν προσέξεις καλύτερα δυστυχώς δεν είναι όλοι αδύναμοι. Είναι "τίγκα" στους κατεστραμμένους (offline) και "τίγκα" στους αδύναμους (weak/pending). Επίσης to 9% που απομένει δεν αφορά ολόκληρο απαραίτητα στους προβληματικούς τομείς ως περιθώριο αλλά και στα άλλα κρίσιμα attributes (κάποια από τα οποία έχουν και αυτά εμφανίσει πρόβλημα - seek error rate κλπ). Θεωρητικά, μετά το στρώσιμο του δίσκου (αν αυτό είναι δυνατό) μπορεί να ανεβεί κάπως η υγεία του δίσκου (έως και κατά 8% περίπου αν όλοι οι αδύναμοι είναι μια χαρά), αλλά στη πράξη πιθανότατα να πέσει και άλλο (μέχρι και 0%) εάν και αυτοί αποδειχτουν κατεστραμένοι που είναι και πιο πιθανό με τη συμπεριφορά που παρουσιάζει ο δίσκος. Ακόμα και να ανέβει όμως η υγεία του δίσκου στο max 17% περίπου, δε λέει τίποτα μιας και δίσκος με τόσους πολλούς κατεστραμμένους τομείς είναι πρακτικά άχρηστος. Τέλος δεν αναφέρθηκα στο reinitialize disk surface μιάς δεν πρέπει να καταπονηθεί ο δίσκος αυτός τόσο πολύ πλέον και το write test θα κάνει την ίδια δουλειά. Υ.Γ.: @nikos360 Έχεις ακόμα 9 μέρες να κάνεις ό,τι κάνεις... αστειεύομαι φυσικά Επεξ/σία 3 Απριλίου 2014 από άδικος 1
washcloud Δημοσ. 4 Απριλίου 2014 Δημοσ. 4 Απριλίου 2014 Τέλος δεν αναφέρθηκα στο reinitialize disk surface μιάς δεν πρέπει να καταπονηθεί ο δίσκος αυτός τόσο πολύ πλέον και το write test θα κάνει την ίδια δουλειά. ...μα ίσα-ίσα, το νόημα είναι να του φακίσει τα πρέκια τώρα που πονάει. Αυτό είναι το νόημα (ένα από τα νοήματα) του reinitialazφτουσκωληκομερμηγκότρυπα. Να δει πόσο ζόρι αντέχει...
άδικος Δημοσ. 4 Απριλίου 2014 Δημοσ. 4 Απριλίου 2014 Seriously για την δουλειά αυτή θεωρώ το r d s overkill. Η άποψη μου είναι πως ένα πέρασμα αρκεί και θα προδώσει τα ύποπτα σημεία έτσι & αλλιώς. Νταξ αν πάμε με τη λογική πως όσο δουλεύει/καταπονείται/ζορίζεται/τον μπαίρνει τόσο θα εμφανίζει τις αδυναμίες του, τότε να το κάνουμε συνέχεια να τους αποτελειώνουμε ένα χρόνο νωρίτερα (όχι ειδικά αυτόν που είναι με το πόδι & κεφάλι στο τάφο). Στη προκειμένη, αν κατάφερνε αισίως το write test, με τα κολλήματα που έχει, σε κάμποσες ώρες, το rds θα πάρει forever. Ούτε ο κόπος δεν αξίζει. Έστω ας κάνει ένα read test πρώτα να δει την επιφάνεια για να πάρει ιδέα. Τέσπα γενικά εγώ δεν το προτείνω πάντα, συνήθως προτιμώ πιο ήπιες μεθόδους regeneration, ανάλογα τη περίπτωση, αλλά that's just me.
washcloud Δημοσ. 4 Απριλίου 2014 Δημοσ. 4 Απριλίου 2014 Με το Ράιτ δεν βγαίνουν σωστά συμπεράσματα όμως (το δε Ρηντ, είναι εντελώς για τον). Για κάποιον που δεν ξέρει λέω (δεν ξέρει, και μετά χαίρεται και συντόμως -ενδεχομένως- χαίρετε...) Και όχι, δεν χρειάζεται να το κάνεις κι όλη την ώρα, υπερβολικούλη :ρ Είμαι χαρντκοράς εγώ, τί να κάνουμε...
s2117 Δημοσ. 4 Απριλίου 2014 Δημοσ. 4 Απριλίου 2014 Παίδες έχω και εγώ το ίδιο πρόβλημα, παραθέτω τις φωτό που ζητήσατε από το άλλο παιδί να μου πείτε τη γνώμη σας τι να κάνω ως experts ο δίσκος είναι ο SAMSUNG HM500LI
SPANK Δημοσ. 4 Απριλίου 2014 Δημοσ. 4 Απριλίου 2014 Όσο περνάνε οι ώρες βασικά δεν θα μπορεις να κανεις ουτε αντίγραφα , δυστηχώς ειναι στα τελευταία του
s2117 Δημοσ. 4 Απριλίου 2014 Δημοσ. 4 Απριλίου 2014 OK,τα πέρασα τα αρχεία, σαν εξωτερικό τον είχα, αλλά τον συνέδεσα με sata γιατί αλλιώς αποσυνδεόταν μόνος του.. Μπορώ να δοκιμάσω κάτι μπας και σωθεί, με κανά πρόγραμμα?το hdd regenerator δε μου εμφανίζει κανένα δίσκο (ούτε τον κανονικό μου που έχω τα win7 πάνω)
washcloud Δημοσ. 4 Απριλίου 2014 Δημοσ. 4 Απριλίου 2014 Ψόφησε ε? ...θα έχει ψοφήσει μόνο όταν θα προσπαθείς να γράψεις και δεν θα γράφει, όταν θα προσπαθείς να τρέξεις κάτι και δεν θα τρέχει, όταν θα τον ψάχνεις στο Μάι Κομπιούτα και δεν θα τον βρίσκεις. Αντίγραφα θα πρέπει να είχες ήδη. Από την πρώτη μέρα που του πέρασες το πρώτο αρχείο. Εγγύηση έχεις; Μπορώ να δοκιμάσω κάτι μπας και σωθεί, με κανά πρόγραμμα?το hdd regenerator δε μου εμφανίζει κανένα δίσκο (ούτε τον κανονικό μου που έχω τα win7 πάνω) Το HDDR δεν είναι πρόγραμμα για σώσιμο δίσκου, μιας και δεν υπάρχει πρόγραμμα για σώσιμο δίσκου, μιας και αν πάθει ζημιά ο δίσκος δεν σώζεται. Στην ουσία βοηθάει για να μπορέσεις ν΄' ανακτήσεις αρχεία. Εγγύηση έχεις; ...για πες...
s2117 Δημοσ. 4 Απριλίου 2014 Δημοσ. 4 Απριλίου 2014 Παιδιά είναι παλιός ο δίσκος, πάνω από 3ετία...Και ούτε που θυμάμαι από πού μπορεί να τον είχα πάρει..Οπότε,όχι...
washcloud Δημοσ. 4 Απριλίου 2014 Δημοσ. 4 Απριλίου 2014 ...οπότε μπες στο σάιτ της κατασκευάστριάς του και στη σχετική σελίδα για "warranty check", βάλε το S/N του (θα το βρεις πάνω του) στη φόρμα που θα βρεις και δες τί λέει. Αν για αυτούς ΕΙΝΑΙ σε εγγύηση, μπορείς να τους τον στείλεις (κόστος γύρω στο 10άρι) και θα σου γυρίσουν (με δικά τους έξοδα) νέο δίσκο. Αν μάλιστα είσαι τυχερός, παίζει να σου γυρίσουν και μεγαλύτερο (1ΤΒ ας πούμε). Samsung βλέπω είναι, οπότε η υπεύθυνη για αυτόν (μετά την εξαγορά της) είναι η Seagate. Γκούγκλαρε "seagate warranty", βρες, μπες, δες, βγες, πες. 2
s2117 Δημοσ. 5 Απριλίου 2014 Δημοσ. 5 Απριλίου 2014 χοχοχο!! Βρήκα, μπήκα, είδα, βγήκα, λέω! out of warranty 2
washcloud Δημοσ. 5 Απριλίου 2014 Δημοσ. 5 Απριλίου 2014 ...οπότε αντίγραφα (...χτες), και ο δίσκος όσο αντέξει (στρες...). Πάω να φτιάξω έναν νες. ...Αν θες, λες. 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα