panther_512 Δημοσ. 3 Απριλίου 2014 Δημοσ. 3 Απριλίου 2014 Για να δούμε αν έχουμε κανένα φίλο/φίλη εδώ μέσα που να γνωρίζει να μου εξηγήσει ένα θεματάκι που έχω. Έχω μοιράσει ερωτηματολόγιο σε 2 διαφορετικούς οργανισμούς. Το ερωτηματολόγιο αποτελείται από 25 ερωτήσεις που χωρίζονται σε 7 διαστάσεις. Η κάθε διάσταση αποτελείται από 3 ή 4 ερωτήσεις. Αφού λοιπόν έχω πάρει τα δεδομένα και κάνω την ανάλυσή μου και τον υπολογισμό της Cronbach's Alpha για κάθε διάσταση χωριστά, στον ένα οργανισμό έχω για μία διάσταση 0,70-κάτι και στον άλλο έχω - 0,8. Αυτό τί σημαίνει? Απαντώ στον εαυτό μου ότι στη μία περίπτωση, το σύνολο των ατόμων που απάντησαν ήταν αρκετά ομογενοποιημένο ως προς τις θέσεις τους για τα ερωτήματα, και συμμερίζονταν πάνω κάτω τις ίδιες απόψεις, ενώ στην δεύτερη περίπτωση όπου έχουμε το αρνητικό αποτέλεσμα, η άποψη του καθενός διαφέρει τρομερά από του άλλου, ή υπάρχουν υπο-ομάδες που συμμερίζονται εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις. Σκέφτομαι σωστά?
MovingShadow Δημοσ. 3 Απριλίου 2014 Δημοσ. 3 Απριλίου 2014 Σωστότατα , το Cronbarch αν είναι κάτω απο 1 , είναι ΟΚ.... όσο ποιο κάτω απο το 1 είναι , και όσο ποιο πάνω απο το 0,7 τόσο ποιο ομογενοποιημένα και ποιο αληθή είναι τα δεδομένα σου.Πράγμα δύσκολο , οπότε αν πιάνεις κοντά Ρίχτα στο Spss και παίξε μπάλα.... The alpha coefficient for the four items is .839, suggesting that the items have relatively high internal consistency. (Note that a reliability coefficient of .70 or higher is considered "acceptable" in most social science research situations.)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα