kirileman Δημοσ. 4 Απριλίου 2014 Δημοσ. 4 Απριλίου 2014 2η φορά που μου το κάνει. Την 1η απλά σέρφαρα, τη 2η φορά χθες καθώς έπαιζα ένα παιχνίδι, αυτό άρχισε να πηγαίνει σπαστά, βγήκα αμέσως σε desktop, κουνιόταν το ποντίκι αλλά πολύ αργά χωρίς να μπορώ να ανοίξω κάποιο πρόγραμμα και τελικά πάγωσε το pc εντελώς. Οι τελευταίες πιο σημαντικές αλλαγές λίγο πριν την εμφάνιση του προβλήματος ήταν: 1) Update των nvidia drivers στους 335.23. 2) Εγκατάσταση του Samsung Magician και ενεργοποίηση του Rapid Mode στον SSD. Υποψιάζομαι ότι κάτι συνέβη εκεί (δηλαδή ίσως να έχει να κάνει με τον ssd αλλά δε μπορώ να είμαι βέβαιος) γιατί μια δυο μέρες μετά, είχα BSOD. Έβγαλα το Rapid mode, δεν είχα ξανά BSOD αλλά είχα τα 2 αυτά "παγώματα". 3) Αναβάθμιση του firmware του 840 pro στην τελευταία έκδοση μέσω του magician (!!!). Προσπάθησα να επιστρέψω σε παλαιότερη έκδοση με ένα iso που κατέβασα και έγραψα σε cd, για κάποιο λόγο δεν αναγνωρίζει το μοντέλο, λέει. Τί άλλο έχω δοκιμάσει: Checkdsk, δε βρήκε τίποτα. Memory test, τίποτα. Θερμοκρασίες cpu/gpu, άριστες. Όλα τα stress tests του Intel Extreme Tuning Utility, τίποτα. Να σημειώσω ότι ο επεξεργαστής είναι μόνιμα overclocked χωρίς κανένα πρόβλημα εδώ και μήνες, ούτε θερμοκρασιών, ούτε κρασαρισμάτων. Υπενθυμίζω ότι το 1ο πάγωμα το είχα χωρίς ιδιαίτερο φόρτο στο μηχάνημα, απλό σερφάρισμα. Η τελευταία μου ενέργεια ήταν να κλείσω το Link Power Management και να επιστρέψω στο power plan που είχα πριν την εγκατάσταση του magician, το οποίο δημιουργεί δικό του, απλά το αναφέρω. Καμιά ιδέα;
Gtr34 Δημοσ. 4 Απριλίου 2014 Δημοσ. 4 Απριλίου 2014 Τις μνήμες τις τσέκαρες με το memtest η με κάποιο άλλο πρόγραμμα ;
SPANK Δημοσ. 4 Απριλίου 2014 Δημοσ. 4 Απριλίου 2014 Βασικά δεν βγάζεις το Samsung Magician μηπως σου δημιουργεί αυτο κανενα πρόβλημα
MINDER Δημοσ. 4 Απριλίου 2014 Δημοσ. 4 Απριλίου 2014 Δεν το έψαξα αναλυτικά αλλά με μια πρώτη ματιά βγάζω τα εξής συμπεράσματα. 1) Καλό να χρησιμοποιείς την τεχνολογία μόνο σε win 7 - 8 που πιστεύω έχεις. 2) ο ssd να είναι 500 gb που και όχι 128 δεν ξέρω τι έχεις. 3) Να έχεις αρκετή μνήμη ( ??? ) πιθανόν να εννοεί πάνω από 8 γίγα ίσως 16 Πριν ενεργοποιήσεις κάποια τεχνολογία καλό είναι να γνωρίζεις ακριβώς τι αλλαγές κάνει στο σύστημα και ψάχνεις πρώτα εάν κάποιοι έχουν προβλήματα ενεργοποιώντας την. Για δοκίμασε να χρησιμοποιήσεις τώρα ημερομηνία επαναφοράς του υπολογιστή και να γυρίσεις τον υπολογιστή σε ημερομηνία πριν την ενεργοποίηση της τεχνολογίας ώστε να επανέλθει στις προηγούμενες ρυθμίσεις το σύστημα μήπως και σταματήσουν τα προβλήματα.
kirileman Δημοσ. 4 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 4 Απριλίου 2014 Τις μνήμες τις τσέκαρες με το memtest η με κάποιο άλλο πρόγραμμα ;Memtest όχι τώρα, το είχα κάνει πριν από 2μηνο. Θα ξανακάνω. Θέλω λίγο χρόνο δοκιμών ακόμα, αν ξαναπαγώσει, θα κάνω επαναφορά και βλέπω. Απλά φοβάμαι μήπως φταίει το νέο firmware.
Gtr34 Δημοσ. 4 Απριλίου 2014 Δημοσ. 4 Απριλίου 2014 Nα ριξεις μια ματια και στο event viewer των windows μηπως υπαρχει καποια καταχωρηση σχετικη με το προβλημα . Επισης δοκιμασε με το bluescreenviewer να διαβασεις τις πληροφοριες για την bsod ,πιθανον να σχετιζεται με το παγωμα .
kirileman Δημοσ. 4 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 4 Απριλίου 2014 Memtest OK! Σε eventviewer δε βρήκα τίποτα αξιοσημείωτο. Αν το ξανακάνει, θα επικεντρωθώ στον ssd και ίσως τον αντικαταστήσω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα