Προς το περιεχόμενο

ERP Σύστημα - Βιομηχανία/Παραγωγή


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παιδιά καλησπέρα,

 

Ανοίγω αυτό το θέμα διότι η εταιρία στην οποία εργάζομαι βρίσκεται σε φάση έρευνας των ERP συστημάτων.  Έχω διαβάσει αρκετά από τα σχετικά θέματα που υπάρχουν στο forum αλλά δεν έχω βρεί κάποιο που να αφορά συγκεκριμένα τον κλάδο της Βιομηχανίας/Παραγωγής. Επειδή λοιπόν, η συγκεκριμένη εταιρία δραστηριοποιείται σε αυτόν το κλάδο, θα ήθελα να μου μεταδώσετε τις εμπειρίες και τις γνώσεις σας, όσον αφορά στο συγκεκριμένο ζήτημα.

 

Ενδεικτικά, αναφέρω ότι η εταιρία απασχολεί περίπου 15-20 άτομα, συνολικά. Επίσης, ενημερώνω ότι η εταιρία βρίσκεται σε φάση ανάπτυξης (αρχίζει να πραγματοποιεί πωλήσεις στο εξωτερικό) και προς το παρόν το μόνο σύστημα που υπάρχει, υποστηρίζει το τμήμα Λογιστικής της εταιρίας και τίποτα παραπάνω. Τα υποσυστήματα που θα πρέπει να ολοκληρωθούν είναι τα βασικά ενός ERP συστήματος, καθώς και αυτά της Παραγωγής, της Αποθήκης, των Πωλήσεων, των Πελατών και των Προμηθευτών.

 

 

Σε τι φάση είναι πρός το παρόν το έργο:

 

1) Πραγματοποιείται η ανάλυση των επιχειρησιακών διαδικασιών, σε αρκετά υψηλό επίπεδο αφαίρεσης, προκειμένου να δημιουργηθεί το Current State Document.

2) Μετά το Πάσχα θα προσεγγίσουμε τους υποψήφιους αναδόχους του έργου προκειμένου να διαμορφώσουμε άποψη για τις λύσεις που προσφέρουν, συνολικά και ειδικότερα για την περίπτωσή μας. Ενδεικτικά αναφέρω ότι στο πρόγραμμα των παρουσιάσεων θα είναι η εταιρίες Entersoft, Softone, Singular, CGSoft

3) Ταυτόχρονα γίνεται η συγκέντρωση του ήδη υπάρχοντος ψηφιακού υλικού για την υποστήριξη του νέου συστήματος.

4) Είναι στα σκαριά η μελέτη βιωσιμότητας  του εγχειρήματος.

 

 

 

Τι ζητώ από τα μέλη του φόρουμ:

 

1) Όσοι εργάζεστε σε μονάδες παραγωγής στο τμήμα Μηχανοργάνωσης ή στο τμήμα λογιστικής και έχετε σχετική εμπειρία, θα με ενδιέφερε πολύ η γνώμη σας. Έχετε να προτείνετε κάποια συγκεκριμένη λύση; Ποιά εταιρία διαθέτει αξιόλογη εμπειρία στον συγκεκριμένο κλάδο;

 

2) Αξιολόγηση της φάσης στην οποία βρίσκεται το έργο. Θεωρείτε ότι τα βήματα που αναφέρω παραπάνω αρκούν για την επιλογή του κατάλληλου ERP συστήματος; Αν όχι, προτείνετε εναλλακτικές, προσθέστε ή αφαιρέστε βήματα.

 

3) Γενικά σχόλια για τις εταιρίες στις οποίες αναφέρθηκα παραπάνω. Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των εταιριών, των υπηρεσιών και των συστημάτων που εγκαθιστούν.

 

4) Θεωρείτε ότι προτεραιότητα έχει η ανάλυση των επιχειρησιακών διαδικασιών ή το να προλάβουμε την αλλαγή της χρήσης τον Ιούλιο που μας έρχεται;

 

 

Σημειώνω ότι θα ήθελα, όσο μπορείτε, να είστε όλοι όσοι απαντήσετε αρκετά συγκεκριμένοι και σαφείς. Άνοιξα το θέμα για να υπάρξουν απαντήσεις πλήρεις και σαφείς, με διάθεση για συζήτηση και παράθεση λογικών επιχειρημάτων.

 

Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

  • Haha 1
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγω θα είμαι λίγο off topic, μια βιομηχανία θέλει να οργανώσει το λογιστήριο της και ζητα πληροφορίες απο ενα φορουμ , ειλικρινά αδυνατώ να το εμπεδώσω.

  • Like 2
  • Thanks 1
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επειδή έχω δουλέψει ΠΟΛΛΑ erp, θα σου πρότεινα να μη βιαστείς και να μην επιτρέπεις στους πωλητές να σε κάνουν να βιαστείς. Απαίτησε από την κάθε εταιρία demo, πάρε το χρόνο σου να το δουλέψεις σε πραγματικές συνθήκες με παραδείγματα που συνάδουν με τον τρόπο που λειτουργείτε. Δεν έχει νόημα να σου προτείνω κάτι συγκεκριμένο, απλά ποτέ μα ποτέ δε θα πρότεινα σε κάποιον singular, εκτός αν ήταν εχθρός μου, προσωπική μου άποψη βέβαια. Να ξέρεις ότι μεγάλο ρόλο παίζει και ο dealer με τον οποίο θα συνεργάζεσαι, πόσο προσβάσιμος είναι κτλ. SoftOne και Entersoft κοίτα πρώτα, με τη σειρά που σου τα έγραψα.

 

Δυστυχώς δεν έχω δουλέψει erp της epsilon net και δεν ξέρω κατά πόσο έχει εδραιωθεί στον τομέα αυτό, αλλά τα λογιστικά της προγράμματα σε άλλους κλάδους είναι τα καλύτερα της αγοράς. Οπότε χτύπα και εκεί ένα τηλέφωνο μπας και.

  • Like 3
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

15-20 άτομα εννοείς σύνολο ;
Βιοτεχνία δηλαδή. Όλα εξαρτώνται από το αντικείμενο.

 

Δες κι αυτό
Browser based συνδρομητική πλατφόρμα σε azure - html5 ajax /javascript με εντυπωσιακές δυνατότητες και εκτός ανταγωνισμού στα κόστη και στο ROI.
Το module παραγωγής είναι υπό κατασκευή, με υπεύθυνο ανάπτυξης του έναν από τους καλύτερους αναλυτές παραγωγής στην Ελλάδα, που έχει φτιάξει παραγωγές για μεγάλες βιομηχανίες, και έχει κάνει ανάλυση για την δημιουργία του module παραγωγής της Emphasis πριν καμιά δεκαετία, το οποίο ήταν ένα από τα καλύτερα της αγοράς.

όχι επειδή δουλεύω εκεί.. :-)

 

 

Η αλλαγή χρήσης δεν παίζει ρόλο.
Οι βιαστικές λύσεις προϋποθέτουν και βιαστικές υλοποιήσεις.

Επίσης , το να βγει σε πλειστηριασμό το project δεν θα ωφελήσει ιδιαίτερα.
Το θέμα είναι να γίνει η δουλειά της κάθε επιχείρησης.
Αλλιώς , όσο λίγα χρήματα και να δώσει κάποιος, τα έχει πετάξει αν δεν κάνουν αυτό που ζητάει.

 

Ζώντας 15 χρόνια στην πληροφορική, αυτό που ξέρω είναι ότι τα στελέχη είναι πολύ πιο σημαντικά από το λογισμικό. Η λύση μπορεί να είναι στημένη ακόμα και πάνω σε excel. Αν σου κάνει τη δουλειά αξίζει τα λεφτά της.

Απλά.

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγω θα είμαι λίγο off topic, μια βιομηχανία θέλει να οργανώσει το λογιστήριο της και ζητα πληροφορίες απο ενα φορουμ , ειλικρινά αδυνατώ να το εμπεδώσω.

Πολυ καλα κάνει ο φίλος μας και ψάχνει για δωρεαν πληροφορίες. Αυτό που έχω μάθει σαν ελλην επιχειρηματιας είναι οτι πρέπει να κρατήσουμε χαμηλά τα οποιαδήποτε έξοδα.

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγω θα είμαι λίγο off topic, μια βιομηχανία θέλει να οργανώσει το λογιστήριο της και ζητα πληροφορίες απο ενα φορουμ , ειλικρινά αδυνατώ να το εμπεδώσω.

Γιατι να πληρωσεις για κατι αν μπορεις να το βρεις τσαμπα;

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
  • 5 χρόνια αργότερα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.