celt3 Δημοσ. 5 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 5 Απριλίου 2014 Παιδες πρέπει να καταλάβετε ότι ο εργοδότης , δεν είναι φίλος σας. Προσωπικά , έχοντας περάσει πολλά στον εργασιακό τομέα , προσπαθώ να σέβομαι τους εργαζομένους μου , και να τους δίνω παραπάνω από όσα ορίζει ο νόμος. Και τα δώρα τους κλπ , και η πληρωμή τους στην ώρα τους , και τα ΙΚΑ τους , καμιά φορά μέχρι και το φαί τους. Είμαι καλός και ευγενικός μαζί τους , και νιώθουνε καλά δίπλα μου. Από την άλλη όμως , τους γαμώ τα φάρδουλα. Τους βάζω δουλειά που θα την βγάζανε 5 άτομα , και το ξέρουνε! Άλλωστε τους είχα εξηγηθεί τις απαιτήσεις μου , και ότι "όποιος ιδρώσει την φανέλα , θα έχει το λαμβάνειν του" , και ότι δεν γουστάρω δημοσιο-υπαλληλίκια , αλλά πολύ δουλεια. Επίσης τους ξηγήθηκα απο την αρχή , ότι παίζει κάποιον μήνα να αργήσω τις πληρωμές , ανάλογα πόσο πνιγμένος είμαι , και ότι ζητώ την κατανόηση τους....(μέχρι στιγμή δεν έχει γίνει.) Όπως εγώ πρέπει να κόψω τον λαιμό μου για να τους πληρώσω , και να πληρώσω το ΙΚΑ τους (αλλιώς πρόστιμο...) , έτσι και αυτοί πρέπει να κόψουνε τον λαιμό τους να βγάλουνε την δουλειά. Οι καθαρές κουβέντες αφεντικού - μισθωτού , είναι αυτό που φέρνει την αρμονία στον χωρο. Απλά 7/10 έλληνες αφεντικά , είναι ψιλο-λαμόγια , ψιλο- απατεωνίσκοι και άλλα λένε και άλλα κάνουνε! Το οτι ο εργαζόμενος πρ'επει να την ιδρώνει την φανέλα του εξυπακούεται.Δεν πας στην δουλεια για χαβαλέ.Είναι φυσικό το αφεντικό να θέλει να δίνω το 150%,να είμαι συνεπής,συγκεντρωμένος κ.ο.κ.Δεν τίθεται τέτοιο θέμα,σε αυτό συμφωνώ απόλυτα.Αλλο το ένα άλλο το άλλο.Όταν ο άλλος σου φέρεται καλά όμως το επίπεδο απόδοσης ανεβαίνει πως να το κάνουμε.
ikaruga24 Δημοσ. 5 Απριλίου 2014 Δημοσ. 5 Απριλίου 2014 Ολοι απο κάπου ξεκινάνε. 20 ευρω και ασφαλιση δεν ειναι και άσχημα. Αναλογα μετα την δουλειά και εμενα αμα σκάσει ενα περιστάτικο αντι να φυγω στις 3 μπορει να κάτσω και ως το βράδυ. Ασχημα ειναι. Τι 20 ευρω? Τι μπορεις να κανεις με 20 ευρω? Θα βγαλεις στον εργοδοτη σου 400-500+ τη μερα για να σου δωσει εσενα στο τελος της μερας 20 ενω αυτος θα καθεται και να τα ξινει? Μιλαμε για μαγαζι που στις καλες μερες θα καθαριζει με ανεση 1000+ ευρω και στις ασχημες κανενα 200άρι. Τι να κανουμε, το ειδος και η κινηση καποιου μαγαζιου εχουν αντικτυπο στο ποσο θα πρεπει να πληρωνει καποιος. Δεν μπορει ενα μαγαζι που ειναι σαν τρυπα (δηλαδη σχετικα χαμηλο κοστος) και εχει τζιρους της ταξης των 5-10κ το μηνα να πληρωνει τον ανθρωπο που βγαζει αυτους τους τζιρους με 20 ευρω τη μερα. Ειναι κλεψια, κοροιδια, εκμεταλευση του χειριστου ειδους. 5
Star_Light Δημοσ. 5 Απριλίου 2014 Δημοσ. 5 Απριλίου 2014 Ασχημα ειναι. Τι 20 ευρω? Τι μπορεις να κανεις με 20 ευρω? Θα βγαλεις στον εργοδοτη σου 400-500+ τη μερα για να σου δωσει εσενα στο τελος της μερας 20 ενω αυτος θα καθεται και να τα ξινει? Μιλαμε για μαγαζι που στις καλες μερες θα καθαριζει με ανεση 1000+ ευρω και στις ασχημες κανενα 200άρι. Τι να κανουμε, το ειδος και η κινηση καποιου μαγαζιου εχουν αντικτυπο στο ποσο θα πρεπει να πληρωνει καποιος. Δεν μπορει ενα μαγαζι που ειναι σαν τρυπα (δηλαδη σχετικα χαμηλο κοστος) και εχει τζιρους της ταξης των 5-10κ το μηνα να πληρωνει τον ανθρωπο που βγαζει αυτους τους τζιρους με 20 ευρω τη μερα. Ειναι κλεψια, κοροιδια, εκμεταλευση του χειριστου ειδους. Μπορεις να πετυχεις καλύτερη διαπραγμάτευση? Το μαγαζι που βγάζει πολλά δεν θα πάρει εσένα αλλα έναν έμπειρο σερβιτορο που έχει σχετικα καλο βιογραφικό για να μην ρισκάρει άσκοπα. Απλα οσο κάθεσαι ανεργος σπιτι κακο δικο σου κάνεις. Μένεις απραγος και περνάει ο καιρος χωρις να κάνεις τιποτα.
aris1986 Δημοσ. 5 Απριλίου 2014 Δημοσ. 5 Απριλίου 2014 Στην "εταιρική" σφαιρα που λεγεται πλανήτης γη δεν αξιζει να εχεις μικρή/μεσαία επιχειρηση πια. Τουλαχιστον εδω ελλαδα ετσι που τα κανανε... Δυστηχως για να βγαζουν λεφτα οι επιχειρησεις και να παίρνει και ο εργαζόμενος καθε 1 του μηνα πρεπει να εισαι goody's,γρηγορης, tgi fridays, everest απο φαγητα κτλπ. Να δουλευεις σε τραπεζα, σε καμια wind σε κανενα ster,odeon, village πως σκατά λεγονται κτλπ Βεβαια και αυτοι μπορουν να βαρέσουν φτωχεύσεις...Εκτος απο τράπεζα που συγχωνεύεται... Ολοι οι αλλοι θα φαληρίσουμε σιγα σιγα με το γραμμα του νομου...εργαζόμενοι και εργοδότες. 1
kage Δημοσ. 5 Απριλίου 2014 Δημοσ. 5 Απριλίου 2014 1990-2008 ο κοσμος ηθελε να μπει στο δημοσιο απο το 2008++ ο κοσμος ηθελε να φτιαξει καφε ή σουβλατζιδικο ή τυροπιταδικο 1.τωρα στο παραπανω θεμα πηγε ενας ασχετος σε εναν αλλον ασχετο και δημιουργηθηκε θεμα(topic) εδω μεσα για οτι εχει ζησει ο καθενας.. Θα το πω και διαφορετικα παει ενας εργαζομενος σε μαγαζι που βαραει μυγες και περιμενει να του στρωσει χαλι? 2.καλα οποιος νομιζει οτι το προβλημα ειναι οι αποδειξεις για το σημερινο χαλι καλυτερα να μην ψηφιζει. 3. κατι νεο.στην ακριβη αγγλια ο νεος επιχειρηματιας εως 60χιλ λιρες(~75χιλ.ε)δεν φορολογειτε σε τιποτα για τα πρωτα 5 + χρονια! 4.ακομη ενα νεο.ποσα πληρωνουν οι θυγατρικες των πολυεθνικων στην ελλαδα?απο 0-10% ψαξτε βρειτε τι γινεται εδω για τον επιχειρηματια-ελευθ.επαγγελματια κτλ.... οσο κοβουν τα λεφτα απο την αγορα ειτε απο δημοσιο υπαλληλο ειτε απο συνταξιουχο ειτε απο ιδιωτικο το αποτελεσμα θα ναι αυτο που βλεπετε... υ.γ ετσι ειναι, ετσι θελει να ειναι το συστημα που ψηφιζει το 40% και θα συνεχιστει... 4
aris1986 Δημοσ. 5 Απριλίου 2014 Δημοσ. 5 Απριλίου 2014 Και όσοι δεν το ψηφίσαμε όπως εσύ (μάλλον); Τι κάνουμε; Τρώμε τα ψίχουλα της τυρόπιτας του συστήματος...
kage Δημοσ. 5 Απριλίου 2014 Δημοσ. 5 Απριλίου 2014 Ασχημα ειναι. Τι 20 ευρω? Τι μπορεις να κανεις με 20 ευρω? Θα βγαλεις στον εργοδοτη σου 400-500+ τη μερα για να σου δωσει εσενα στο τελος της μερας 20 ενω αυτος θα καθεται και να τα ξινει? Μιλαμε για μαγαζι που στις καλες μερες θα καθαριζει με ανεση 1000+ ευρω και στις ασχημες κανενα 200άρι. Τι να κανουμε, το ειδος και η κινηση καποιου μαγαζιου εχουν αντικτυπο στο ποσο θα πρεπει να πληρωνει καποιος. Δεν μπορει ενα μαγαζι που ειναι σαν τρυπα (δηλαδη σχετικα χαμηλο κοστος) και εχει τζιρους της ταξης των 5-10κ το μηνα να πληρωνει τον ανθρωπο που βγαζει αυτους τους τζιρους με 20 ευρω τη μερα. Ειναι κλεψια, κοροιδια, εκμεταλευση του χειριστου ειδους. τοσα χρονια δουλειας και ακομη δεν εμαθες οτι το τζιραρισμα δεν εχει σημασια? μπορει να μαζευει 10κ και να χει εξοδα 10+ τι γινεται τοτε?
Moderators stormrain Δημοσ. 5 Απριλίου 2014 Moderators Δημοσ. 5 Απριλίου 2014 Έχω επιχείρηση , και έχω 2 εργαζομένους , χώρια τους άλλους που απασχολούντε με σύμβαση έργου.... Σας λέω πως , το ΙΚΑ , η μισθοδοσία , το ΤΕΒΕ και τα δώρα τώρα το Πασχα , είναι big pain in the ass.... Εάν γίνετε αφεντικά , που σας το εύχομαι , θα με καταλάβετε.... Τα πρόστιμα είναι μεγάλα (10.500 για κάθε ανασφάλιστο....) , και αυτό είναι που με κάνει να τους δηλώνω , και το δηλώνω με ειλικρίνεια.... , όχι ότι τους πολυ-λυπάμαι , διότι δυστυχώς (εκτός ότι έχω δουλέψει πολύ ανασφάλιστα στην ζωή μου...) , όταν γίνεις αφεντικό έχεις πολλά στο μυαλό σου . και πολλά να πληρώσεις , και κοιτάς να βγάλεις απο την μύγα ξύγκι. Χαίρομαι απο την άλλη που ο νόμος , και ο φόβος , δεν μου επιτρέπει να είμαι λαμόγιο , γιατί ο καθένας στην θέση μου θα κοίταζε να την γλιτώσει , τουλάχιστον στο ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ ΑΥΤΟΣ ο νόμος δουλέυει με το παραπάνω... Σαφως ειναι big pain in the ass. Απο κει και περα οπως εχω υποχρεωσεις ως εργαζομενος, εχει και ο αλλος ως εργοδοτης (το αφεντικο δε μου αρεσε ποτε). Το να βγαζω τη Χ δουλεια που εχουμε συμφωνησει πως θα με πληρωνεις ειναι υποχρεωση μου. Το να με ασφαλισεις και να με πληρωνεις ειναι δικη σου υποχρεωση. Με τη σειρα μου θα κανω το προγραμμα μου για να μπορεσω να ειμαι ενταξει στις υπολοιπες υποχρεωσεις μου. Απο κει και περα, αν ο ιδιοκτητης μιας επιχειρησης δεν μπορει να πληρωνει τους εργαζομενους στα συμφωνημενα, τοτε καλα θα κανει να την κρατησει ο ιδιος διχως υπαλληλους γιατι θα του γυρισει μπουμερανγκ. Ενα αυτο. Επειτα η κατανοηση απο τους εργαζομενους κερδιζεται, δεν απαιτειται a priori (δεν αναφερομαι σε σενα προσωπικα παρεμπιπτοντως). Οταν αντιληφθω πως ο εργοδοτης μου θα ειναι ενταξει απεναντι μου οταν μπορει να χρειαστω κατι (οχι απαραιτητα σε οικονομικο επιπεδο και δεν χρειαζεται καν να φτασει εκεινη η ωρα, αρκει να το εχω ψυχανεμιστει), τοτε θα επιδειξω απεραντη ανοχη σε οτιδηποτε μπορει να προκυψει. Αν δω ομως πως θεωρησει οτι εχω μοναχα υποχρεωσεις και ο ιδιος μοναχα απαιτησεις, τοτε (προσωπικα εγω, το τονιζω) απλα θα ειμαι τυπικος μεχρι να βρω κατι αλλο. Εχω περασει απο τη θεση του εργοδοτη (και μαλιστα ημουν καλος οπως αποδεικνυει η ακομα σχεση μου με το πρωην προσωπικο μου) αλλα δεν ειχα διανοηθει ποτε να αφησω ανασφαλιστο καποιον ή να καθυστερησω πληρωμες. Ειχε τυχει (λιγο πριν κλεισω) να μπαινω μεσα και να βγαζω οριακα το μηνα, αλλα στα εξοδα μου ηταν παντα υπολογισμενα εκεινα του προσωπικου, οπως ηταν το ενοικιο ή οι πληρωμες των προμηθευτων. Οχι απαραιτητα γιατι ειμαι καλος ανθρωπος αν θελεις, αλλα επειδη οταν σεβεσαι καποιον εκεινος δινει τον καλυτερο του εαυτο. Και αυτο μοναχα υπερ της επιχειρησης μπορει να λειτουργησει. Και επειδη οπως ειπες ο εργοδοτης δεν ειναι φιλος σου, ουτε εσυ δικος του, το αν θα κανεις υποχωρησεις σε ανθρωπινο επιπεδο εχει να κανει με τη δυνητικα αμφιδρομη ροη της σχεσης. Τελος, το να εχεις μια επιχειρηση ειναι ακριβως αυτο, επιχειρεις κατι, ειτε θα σου κατσει, ειτε οχι, παιρνεις τα ρισκα σου αλλα ο σωστος επιχειρηματιας πρεπει να ξερει σε ποιο σημειο να σταματα. Επαναλαμβανω, δεν πανε σε σενα ολα αυτα, απλως αφορμηθηκα απο το ποστ σου @TS στο τελος τα παντα εχουν να κανουν με το ποση αναγκη εχεις. Αν δεν εχεις να πληρωσεις το νοικι σου και θα σε πεταξουν εξω ξερωγω, τοτε πας. Αν μπορεις να κανεις και χωρις αυτα, τοτε δεν πας, ειναι πολυ λιγα τα χρηματα. 4
Anorymous Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Και όσοι δεν το ψηφίσαμε όπως εσύ (μάλλον); Τι κάνουμε; Τρώμε τα ψίχουλα της τυρόπιτας του συστήματος... Αμα δεν ψηφισες καθολου εισαι απαραδεκτος, δεν επιτρεπεται σε αυτη την κατασταση που ειμαστε το μοναδικο οπλο μας που ειναι η ψηφος να μην την χρησιμοποιεις Στο θεμα μας τωρα οι μισθοι για οσους δουλεουν ειναι πολυ χαμηλη ο αδερφος μου κανει δυο δουλιες συνολικα 14 ωρες την ημερα για 800 ευρω. Και καποτε επαιρνε 950 μονο απο την μια τι να λεμε τωρα.
celt3 Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 1990-2008 ο κοσμος ηθελε να μπει στο δημοσιο απο το 2008++ ο κοσμος ηθελε να φτιαξει καφε ή σουβλατζιδικο ή τυροπιταδικο 1.τωρα στο παραπανω θεμα πηγε ενας ασχετος σε εναν αλλον ασχετο και δημιουργηθηκε θεμα(topic) εδω μεσα για οτι εχει ζησει ο καθενας.. Θα το πω και διαφορετικα παει ενας εργαζομενος σε μαγαζι που βαραει μυγες και περιμενει να του στρωσει χαλι? 2.καλα οποιος νομιζει οτι το προβλημα ειναι οι αποδειξεις για το σημερινο χαλι καλυτερα να μην ψηφιζει. 3. κατι νεο.στην ακριβη αγγλια ο νεος επιχειρηματιας εως 60χιλ λιρες(~75χιλ.ε)δεν φορολογειτε σε τιποτα για τα πρωτα 5 + χρονια! 4.ακομη ενα νεο.ποσα πληρωνουν οι θυγατρικες των πολυεθνικων στην ελλαδα?απο 0-10% ψαξτε βρειτε τι γινεται εδω για τον επιχειρηματια-ελευθ.επαγγελματια κτλ.... οσο κοβουν τα λεφτα απο την αγορα ειτε απο δημοσιο υπαλληλο ειτε απο συνταξιουχο ειτε απο ιδιωτικο το αποτελεσμα θα ναι αυτο που βλεπετε... υ.γ ετσι ειναι, ετσι θελει να ειναι το συστημα που ψηφιζει το 40% και θα συνεχιστει... Τα topic στο μπλα μπλα είχα την εντύπωση πως έτσι δημιουργούνται.Ο,τι απορία εμπειρία έχει ο καθένας το συζητά εδώ.Στην τελική θα συμφωνήσω με αυτόν που είπε πιο πάνω αν ο επιχειρηματίας δεν έχει να πληρώσει τον εργαζόμενο το τρέχει μόνος του το μαγαζί. 1
Moderators stormrain Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Moderators Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Θα βγαλεις στον εργοδοτη σου 400-500+ τη μερα για να σου δωσει εσενα στο τελος της μερας 20 ενω αυτος θα καθεται και να τα ξινει? ikaruga εδω διαφωνω. Το ποσο θα πληρωνεσαι εσυ, σε θεωρητικο επιπεδο παντα, δεν εχει να κανει με το ποσο βγαζει το μαγαζι, ειναι εντελως ασχετο. Εσυ αμοιβεσαι για την εργασια σου, οχι για το αποτελεσμα της στην επιχειρηση. Για τον ιδιο λογο που αν εσυ δουλεψεις κανονικα τις Χ ωρες που υποχρεουσαι εναν μηνα και σκασει ενα απροβλεπτο εξοδο στην επιχειρηση και καταληξει να μπει μεσα ή να βγαλει τελος παντων ελαχιστα εσοδα, τοτε ο εργοδοτης δε θα πρεπει να εχει την απαιτηση να πληρωθεις λιγοτερο "επειδη δεν πηγε καλα ο μηνας" Πρακτικα βεβαια αν καποιος θελει να ειναι σωστος θα σου δωσει καποια εξτρα (δες τα και ως τυρι) καποιον μηνα που θα παει καλα. Σε στυλ μπονους. 1
bluesattack Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Ασχημα ειναι. Τι 20 ευρω? Τι μπορεις να κανεις με 20 ευρω? Θα βγαλεις στον εργοδοτη σου 400-500+ τη μερα για να σου δωσει εσενα στο τελος της μερας 20 ενω αυτος θα καθεται και να τα ξινει? Μιλαμε για μαγαζι που στις καλες μερες θα καθαριζει με ανεση 1000+ ευρω και στις ασχημες κανενα 200άρι. Τι να κανουμε, το ειδος και η κινηση καποιου μαγαζιου εχουν αντικτυπο στο ποσο θα πρεπει να πληρωνει καποιος. Δεν μπορει ενα μαγαζι που ειναι σαν τρυπα (δηλαδη σχετικα χαμηλο κοστος) και εχει τζιρους της ταξης των 5-10κ το μηνα να πληρωνει τον ανθρωπο που βγαζει αυτους τους τζιρους με 20 ευρω τη μερα. Ειναι κλεψια, κοροιδια, εκμεταλευση του χειριστου ειδους. Kαλα τα λεει ο iakruga γιατι εχει δουλεψει σε τετοια και ξερει τι κακομοιρολαμογια ειναι πολλοι. Ουτε το να θελεις να ανεβει ο μισθος σου οταν βλεπεις την κερδοφορια του μαγαζιου ειναι παραλογο, αλλιως δεν θα υπηρχε ο συνδικαλισμος.Αν ειναι εφικτο η οχι αλλο αυτο. τοσα χρονια δουλειας και ακομη δεν εμαθες οτι το τζιραρισμα δεν εχει σημασια? Και επειδη μερικοι ειναι απολυτοι να τους πληροφορησω οτι υπαρχουν και μαγαζια οπου ο υπαλλληλος δουλευει και με ποσοστα.
Moderators stormrain Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Moderators Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Kαλα τα λεει ο iakruga γιατι εχει δουλεψει σε τετοια και ξερει τι κακομοιρολαμογια ειναι πολλοι. Ουτε το να θελεις να ανεβει ο μισθος σου οταν βλεπεις την κερδοφορια του μαγαζιου ειναι παραλογο, αλλιως δεν θα υπηρχε ο συνδικαλισμος.Αν ειναι εφικτο η οχι αλλο αυτο. Και επειδη μερικοι ειναι απολυτοι να τους πληροφορησω οτι υπαρχουν και μαγαζια οπου ο υπαλλληλος δουλευει και με ποσοστα. Βρε δεν ειμαι απολυτος, προφανως θα αιτηθεις αυξηση οταν διαπιστωσεις πως ρολαρει καλα η φαση κλπ και προφανως υπαρχουν καποια μαγαζια που δουλευουν και με ποσοστα. Απλως πρεπει να υπαρχουν καποια αρχικα συμφωνημενα και στην πορεια αλλαζει αυτο ενδεχομενως. Αλλα στην πορεια ερχεται ολο αυτο, στο κατω κατω αν δε δοκιμασεις το μαγαζι και το μαγαζι εσενα, πως θα ξερει ο εργοδοτης οτι τα αξιζεις τα παραπανω και εσυ πως μπορεις να τα ζητησεις τα παραπανω?
Anorymous Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Τα topic στο μπλα μπλα είχα την εντύπωση πως έτσι δημιουργούνται.Ο,τι απορία εμπειρία έχει ο καθένας το συζητά εδώ.Στην τελική θα συμφωνήσω με αυτόν που είπε πιο πάνω αν ο επιχειρηματίας δεν έχει να πληρώσει τον εργαζόμενο το τρέχει μόνος του το μαγαζί. Ελα ντε αλλα μαλλον θελουν να καθονται και να παιρνουν τα λεφτα και ο υπαλληλος με 3 και 60.
bluesattack Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Καλα το μαγαζι τωρα ειναι αλλη φαση,μιλαμε θεωρητικα.Πρακτικα ειναι λιγοι εργαζομενοι, συνδικαλισμος δεν υπαρχει , η φυση της δουλειας ειναι τετοια που ολοι ειναι η (θελουν να ) αισθανονται με το ενα ποδι εξω για κατι καλυτερο, αρκετοι επιδιωκουν τα μαυρα , η ανασφαλιστη εργασια Ελληνων αλλα και αλλοδαπων παει συννεφο Βεβαια και απο μαγαζι σε μαγαζι.Αλλο η τρυπα αλλο ρεστοραν χαι σοσαιετι και ετσι , διαφορετικες και οι απαιτησεις των μεν και δε και οι απολαβες
Προτεινόμενες αναρτήσεις