Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πήγα σε έναν οδοντίατρο και έλεγχο και καθαρισμό, τα βρήκε όλα καλά γενικά αλλά διαπίστωσε μια αδικαιολόγητη κινητότητα. Με έστειλε για πανοραμική, την έβγαλα, την είδε και είπε ότι δεν είναι κάτι σοβαρό αλλά ένα αρχικό στάδιο περιοδοντίτιδας.

Μου πρότεινε λοιπόν βαθύ καθαρισμό για να το προλάβουμε οπότε θα ήθελα να ρωτήσω αν έχει τύχει και σε κάποιον άλλον:

• Είναι δύσκολη διαδικασία?
  • Σε πόσες συνεδρίες έγινε? (εμένα μου είπε σε 2)
  • Πόσο στοίχησε? (εμένα μου είπε 100)
  • Είναι ασφαλές γενικά για την υγεία των δοντιών?
  • Like 1
Δημοσ.

Πήγα σε έναν οδοντίατρο και έλεγχο και καθαρισμό, τα βρήκε όλα καλά γενικά αλλά διαπίστωσε μια αδικαιολόγητη κινητότητα. Με έστειλε για πανοραμική, την έβγαλα, την είδε και είπε ότι δεν είναι κάτι σοβαρό αλλά ένα αρχικό στάδιο περιοδοντίτιδας.

Μου πρότεινε λοιπόν βαθύ καθαρισμό για να το προλάβουμε οπότε θα ήθελα να ρωτήσω αν έχει τύχει και σε κάποιον άλλον:

• Είναι δύσκολη διαδικασία?
  • Σε πόσες συνεδρίες έγινε? (εμένα μου είπε σε 2)
  • Πόσο στοίχησε? (εμένα μου είπε 100)
  • Είναι ασφαλές γενικά για την υγεία των δοντιών?

http://www.dontiastoma.gr/path/gums/periodontologos.htm

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

που το είδες τώρα αυτό...

To διάβασα βιαστηκά, αλλά η λέξη κινητότητα δεν βγάζει και πολύ νόημα είναι η αλήθεια  :mellow:

Η ερώτηση πάντως παραμένει η ίδια

Επεξ/σία από cthulhucarbide
Δημοσ.

Τι εννοείς κινητικότιτα; Σαν να μην είναι γερά στερεωμένα τα δόντια και να κουνιούνται;

Ναι, μην φανταστείς δηλαδή μεγάλες μετακινήσεις. Εγώ δεν το κατάλαβα από μόνος μου, αυτός είπε πως κουνιούνται περισσότερο απ το φυσιολόγικό, μετά είδε και την πανοραμική και μου είπε να κάνουμε βαθύ καθαρισμό.

Ειναι επιπονη διαδικασια,οπλισου με θαρρος.

Χμ οκ πιστεύω πως έχω περάσει και χειρότερα όμως το γνωρίζεις από προσωπική πείρα?

Ρωτάω γιατί αυτός μου είπε ότι δεν θα πονέσω καθόλου και είναι χαλαρα γενικά.

To διάβασα βιαστηκά, αλλά η λέξη κινητότητα δεν βγάζει και πολύ νόημα είναι η αλήθεια  :mellow:

Η ερώτηση πάντως παραμένει η ίδια

Ναι δεν ξέρω ποιο είναι το σωστό. Εμείς την λέξη κινητότητα την λέγαμε στην σχολή (πολ.μηχ.) για κάποια είδη φορέων και μου έμεινε από εκεί και μου κολλάει πιο πολύ για να περιγράψω την δυνατότητα να έχει ένα αντικείμενο να κινείται. Η λέξη κινητικότητα μου θυμίζει είτε δημόσιο είτε κάποιον σε υπερένταση. Δεν γνωρίζω όμως οπότε ας μας πουν οι σχετικοί με την φιλολογία.

• Έχετε ενδείξεις περιοδοντίτιδας, όπως αιμορραγία ούλων, υφίζηση ούλων, ή αυξημένη κινητικότητα των δοντιών. Ο περιοδοντολόγος είναι ο ειδικός που μπορεί να σταματήσει την πορεία της νόσου και να σας βοηθήσει να αποφύγετε την απώλεια δοντιών.

Λες δηλαδή πως δεν πρέπει να εμπιστευτώ κοινό οδοντίατρο? Μου είπε πως δεν είναι προχωρημένη περίπτωση και μπορεί να γίνει από οδοντίατρο και πως θα μου πάρει το 1/4 των χρημάτων που θα έπαιρνε περιοδοντολογος.

Δημοσ.

Ναι, μην φανταστείς δηλαδή μεγάλες μετακινήσεις. Εγώ δεν το κατάλαβα από μόνος μου, αυτός είπε πως κουνιούνται περισσότερο απ το φυσιολόγικό, μετά είδε και την πανοραμική και μου είπε να κάνουμε βαθύ καθαρισμό.

Εσύ με το χέρι όταν πιέζεις το δόντι αντιλαμβάνεσαι κάποια κίνηση;

Επίσης, άμα το αφήσεις και δεν κάνεις τίποτα υπάρχει περίπτωση να εξειλιχθεί σε πολύ άσχημο;

Δημοσ.

Εσύ με το χέρι όταν πιέζεις το δόντι αντιλαμβάνεσαι κάποια κίνηση;

Επίσης, άμα το αφήσεις και δεν κάνεις τίποτα υπάρχει περίπτωση να εξειλιχθεί σε πολύ άσχημο;

Ε κοίτα άμα πιέσω λίγο δεν αντιλαμβάνομαι κάποια κίνηση. Αν προσπαθήσω να τα μετακινήσω πέρα δώθε όμως παρατηρώ μια δυνατότητα κίνησης αλλά τι σημασία έχει τι παρατηρώ εγώ αφού ο ειδικός είπε πως παρατήρησε και το επιβεβαίωσε και από την πανοραμική?

Μου είπε πως αν το αφήσω υπάρχει κίνδυνος να εξελιχθεί περιοδοντίτιδα με κάθε συνέπεια που μπορεί αυτό να έχει.

Πέρα από το οικονομικό δεν βλέπω άλλον αποτρεπτικό λόγο.

[Εν τω μεταξύ προβληματίζομαι, αν δεν έχει δηλαδή κάποιος να δώσει αυτά τα 100 ή τα 300 για σοβαρότερη περίπτωση του πέφτουν τα δόντια? και το να μην τα έχει καποιος είναι πολύ συνηθισμένο όσο κι αν σε κάποιους φαίνεται παράξενο. Αυτό το κολοκράτος από τι κρίνει αν μια ασθένεια είναι σοβαρή? Το να σου πέσουν τα δόντια δηλαδή είναι χαλαρό πράμα η τα δόντια γενικά είναι ειδος πολυτελείας?]

Δημοσ.

Χμ οκ πιστεύω πως έχω περάσει και χειρότερα όμως το γνωρίζεις από προσωπική πείρα?

Ρωτάω γιατί αυτός μου είπε ότι δεν θα πονέσω καθόλου και είναι χαλαρα γενικά.

Ναι προσωπικη πειρα και απο γνωστους.Συνιστω να το κανονισεις ετσι ωστε την επομενη μερα να εχεις αδεια απο την εργασια σου.

Δημοσ.

Ναι προσωπικη πειρα και απο γνωστους.Συνιστω να το κανονισεις ετσι ωστε την επομενη μερα να εχεις αδεια απο την εργασια σου.

ΟΚ θα δείξω γενναιότητα για μια ακόμη φορά, ευχαριστώ για την πληροφορία.

Για τι ένταση πόνου μιλάμε? Πονάς συνεχώς ή όταν τρως μόνο?

Δημοσ.

Λες δηλαδή πως δεν πρέπει να εμπιστευτώ κοινό οδοντίατρο? Μου είπε πως δεν είναι προχωρημένη περίπτωση και μπορεί να γίνει από οδοντίατρο και πως θα μου πάρει το 1/4 των χρημάτων που θα έπαιρνε περιοδοντολογος.

Επειδη πηγα προσφατα για ελαφρια προληπτικη περιπτωση , μου πηρε ο περιδιοντολογος ενα σαρανταρι.Κλασσικη επισκεψη , δεν ειναι καποια εξωτικη ειδικοτητα που θα την χρυσοπληρωσεις.Οσο για την εμπειρια θα την αποκαλουσα χαλαροτατη  ,υποθετω εχει να κανει και με την βαρυτητα της καταστασης , αλλα υπαρχει και τοπικη αναισθησια .Μετα την ''επεμβαση'' χαλαρα,ενιωθα μια μικρη ενοχληση ,καμμια σχεση με '' ισχυρο πονο'' ποσο μαλλον δεν μπορω να φαω κλπ

Το 1/4 νομιζω ειναι υπερβολικο , καλυτερα σε περιδιοντολογο να το παρακολουθηει το θεμα αν χρειαστει...

Δημοσ.

Επειδη πηγα προσφατα για ελαφρια προληπτικη περιπτωση , μου πηρε ο περιδιοντολογος ενα σαρανταρι.Κλασσικη επισκεψη , δεν ειναι καποια εξωτικη ειδικοτητα που θα την χρυσοπληρωσεις.Οσο για την εμπειρια θα την αποκαλουσα χαλαροτατη  ,υποθετω εχει να κανει και με την βαρυτητα της καταστασης , αλλα υπαρχει και τοπικη αναισθησια .Μετα την ''επεμβαση'' χαλαρα,ενιωθα μια μικρη ενοχληση ,καμμια σχεση με '' ισχυρο πονο'' ποσο μαλλον δεν μπορω να φαω κλπ

Το 1/4 νομιζω ειναι υπερβολικο , καλυτερα σε περιδιοντολογο να το παρακολουθηει το θεμα αν χρειαστει...

Μάλιστα, κι εμένα μου είπε πως είναι προληπτικό και εύκολη περίπτωση. Θα δείξει...

Δημοσ.

Ρε παιδιά, είμαι οδοντίατρος, δεν είμαι Αθήνα ή όπου αλλού είναι ο topic starter για να προσδοκώ να τον πιάσω πελάτη αλλά πραγματικά αυτά που διαβάζω εδώ είναι μπακαλίστικα και ανακριβή από πολλές πλευρές. 

Προς τον TS, αν εμπιστεύεσαι τον γιατρό σου προχώρα. Ένας σωστός γιατρός (και σωστός άνθρωπος) δεν πάει ούτε να σε κλέψει ούτε να σε κοροιδέψει ότι χρειάζεσαι θεραπεία χωρίς να ισχύει. Δεν πρόκειται να μπω σε αντιπαράθεση με κανέναν ούτε έχω διάθεση και χρόνο να εξηγώ τις διαδικασίες.

Καλή σας μέρα!

Δημοσ.

Ευτυχώς το πέτυχες στην αρχή. Τα χρήματα είναι σωστά. Το τελευταίο στάδιο είναι να φέυγουν τα δόντια. Εσύ ευτυχώς είσαι στο πρώτο.

Σχετικά με τον πόνο τα πάντα είναι σχετικά. Για παράδειγμα αν το αφήσεις, τότε θα νιώσεις τι πάει να πει πραγματικός πόνος.

Έχω σχετικές ερωτήσεις  όμως.

1. Τα πλένεις τα δόντια σου?
  2. Κάθε πότε?
  3. Στην τύχη, ή γνωρίζεις πως είναι η σωστή διαδικασία?
  4. Κανά διάλυμα χρησιμοποιείς?
  5. Πόσο χρονών είσαι?
  • Like 1
Δημοσ.

Ευτυχώς το πέτυχες στην αρχή. Τα χρήματα είναι σωστά. Το τελευταίο στάδιο είναι να φέυγουν τα δόντια. Εσύ ευτυχώς είσαι στο πρώτο.

Σχετικά με τον πόνο τα πάντα είναι σχετικά. Για παράδειγμα αν το αφήσεις, τότε θα νιώσεις τι πάει να πει πραγματικός πόνος.

Έχω σχετικές ερωτήσεις  όμως.

1. Τα πλένεις τα δόντια σου?
  2. Κάθε πότε?
  3. Στην τύχη, ή γνωρίζεις πως είναι η σωστή διαδικασία?
  4. Κανά διάλυμα χρησιμοποιείς?
  5. Πόσο χρονών είσαι?

Και μάλιστα το πέτυχα καταλάθος. Ένιωθα δηλαδή μια αδυναμία αλλά νόμιζα πως ήταν φυσιολογική, την είχα συνηθίσει. Στον οδοντίατρο πήγα τυχαία για καθαρισμό και έλεγχο.

Ως προς τις ερωτήσεις:

1. Ναι

2. Πρωί και βράδυ

3. Υποτίθεται πως το έχω ψάξει και προσπαθώ να το κάνω σωστά. Έχω και ηλεκτρική οδοντόβουρτσα.

4. Όχι

5. 29

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...