Anorymous Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Ρε παιδια αυτες τις μερες τρεχω να παρω ΕΝΦΙΑ και ο εφοριακος μου ειπε οτι θα φαω προστιμο και πρεπει να κανω ληξηπροθεσμο Ε1 και Ε9 για ενα σπιτι και ενα κτημα. Και εχουμε και λεμε η μητερα μου πεθανε Οκτωβριο 2012 και ειχε κανει διαθηκη που ανοιξε πριν λιγες εβδομαδες γιατι πρεπει εγω να το ειχα δηλωσει για το 2012 δηλαδη στην δηλωση που εκανα το καλοκαιρι του 2013. Αλλα πες οτι δεν υπηρχε διαθηκη , ο νομος λεει οτι εχω 4 μηνες να δεκτω ή οχι σαν γιος αν δεν κανω τιποτα τοτε αυτοματα ερχεται σε μενα γιατι ειναι σιωπηρη αποδοχη. Αρα εχω προθεσμια μεχρι Φεβρουαριο 2013 οποτε το δηλωνω για το 2013 δηλαδη στην φετινη φορολογικη δηλωση. Γιατι εφαγα προστιμο ας μου πει καποιος.
gigisoni Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Και γιατί αφού είχες πρόχειρο τον εφοριακό δεν τον ρώτησες;
Anorymous Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Και γιατί αφού είχες πρόχειρο τον εφοριακό δεν τον ρώτησες; Εμ τον ρωτησα αλλα δεν μου ειπε το μονο που μου απαντησε ηταν επρεπε και επειδη δεν ηθελα να τον νευριασω για ευνοητο λογο την εκανα με ελαφρα.
gigisoni Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Ας πρόσεχες, υποχρεωμένος ήταν να σου εξηγήσει τους λόγους, τώρα τι να σου πούμε εμείς στο έτσι; Είτε παραλείπεις στοιχεία, είτε κάτι ξεχνάς, είτε έκανε λάθος. Τράβα να ξαναρωτήσεις ή ρώτα τον λογιστή να δει τα χαρτιά μπας και καταλάβει.
kfyros Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Ρε παιδια αυτες τις μερες τρεχω να παρω ΕΝΦΙΑ και ο εφοριακος μου ειπε οτι θα φαω προστιμο και πρεπει να κανω ληξηπροθεσμο Ε1 και Ε9 για ενα σπιτι και ενα κτημα. Και εχουμε και λεμε η μητερα μου πεθανε Οκτωβριο 2012 και ειχε κανει διαθηκη που ανοιξε πριν λιγες εβδομαδες γιατι πρεπει εγω να το ειχα δηλωσει για το 2012 δηλαδη στην δηλωση που εκανα το καλοκαιρι του 2013. Αλλα πες οτι δεν υπηρχε διαθηκη , ο νομος λεει οτι εχω 4 μηνες να δεκτω ή οχι σαν γιος αν δεν κανω τιποτα τοτε αυτοματα ερχεται σε μενα γιατι ειναι σιωπηρη αποδοχη. Αρα εχω προθεσμια μεχρι Φεβρουαριο 2013 οποτε το δηλωνω για το 2013 δηλαδη στην φετινη φορολογικη δηλωση. Γιατι εφαγα προστιμο ας μου πει καποιος. Δεν δηλώνεις στη δήλωση τις κληρονομιές. Τις δηλώνεις όταν πρέπει. Και πληρώνεις και το φόρο. Δλδ το Φεβρουάριο του 13 όπως λες. Τώρα έχουμε Απρίλη του 14. Δεν ξέρω τι γίνεται με τις διαθήκες. Για ποιο λόγο την ανοίξατε μετά από 2 χρόνια;
Anorymous Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Δεν δηλώνεις στη δήλωση τις κληρονομιές. Τις δηλώνεις όταν πρέπει. Και πληρώνεις και το φόρο. Δλδ το Φεβρουάριο του 13 όπως λες. Τώρα έχουμε Απρίλη του 14. Δεν ξέρω τι γίνεται με τις διαθήκες. Για ποιο λόγο την ανοίξατε μετά από 2 χρόνια; Αρα στην πρωτη περιπτωση που λες λανθασμενα νομιζα οτι το δηλωνεις μαζι με την φορολογικη δηλωση οποτε σωστα εφαγα το προστιμο. Δεν φταιμε εμεις φιλε μου το πρωτοδικιο ρωτα την ανοιξε τελη δεκεμβρη στα "χαρτια" του 2013 και για να παρω αντιγραφο για να κανω την αποδοχη επειδη πρεπει να την καθαρογραψουν ή κατι τετοιο πηγε αρχες μαρτιου.
kfyros Δημοσ. 8 Απριλίου 2014 Δημοσ. 8 Απριλίου 2014 Αρα στην πρωτη περιπτωση που λες λανθασμενα νομιζα οτι το δηλωνεις μαζι με την φορολογικη δηλωση οποτε σωστα εφαγα το προστιμο. Δεν φταιμε εμεις φιλε μου το πρωτοδικιο ρωτα την ανοιξε τελη δεκεμβρη στα "χαρτια" του 2013 και για να παρω αντιγραφο για να κανω την αποδοχη επειδη πρεπει να την καθαρογραψουν ή κατι τετοιο πηγε αρχες μαρτιου. πάντως μη σε παίρνω στο λαιμό μου. Δεν ξέρω τι γίνεται με τις διαθήκες..Αν υπάρχει διαθήκη τι αποδοχή κληρονομιάς να κάνεις αν δεν έχει ανοιχτεί; Μήπως ο έφορας εκείνη την ώρα σκεφτόταν κανένα ιμάμ μπαϊλντί και δεν άκουσε τι του είπες; Μήπως το πρόστιμο είναι για άλλο πράγμα, πχ. ότι δεν δηλώθηκε ο θάνατος; Ρώτα κανένα λογιστή μπας και δεν χρειάζεται να πληρώσεις κάτι.. 1
Physics_Rulez Δημοσ. 8 Απριλίου 2014 Δημοσ. 8 Απριλίου 2014 Ο εφοριακός έχει δίκιο. Εφόσον η μητέρα σου πέθανε τον Οκτώβριο του 2012 και είχε ακίνητα, έπρεπε οι κληρονόμοι να υποβάλετε Ε9 μέσα στο 2013 ασχέτως αν κάνατε αποδοχή ή όχι ή αν δημοσιεύτηκε η διαθήκη κτλ. Αν δεν είσαι ο μοναδικός κληρονόμος, πες το και στους άλλους. Το πρόστιμο δεν είναι κάτι τραγικό, 50 ευρώ για κάθε δήλωση. Υπό προϋποθέσεις όμως, μπορείς να τη γλυτώσεις χωρίς πρόστιμο, με νόμιμη λύση. Να απευθυνθείς σε κάποιον που ξέρει, βιάσου όμως, έχω λόγο που στο λέω, μην το αφήσεις για το Μάιο. *edit: Μηχανικός πράμα εσύ, λογιστή δεν έχεις;
Duke Nukem Δημοσ. 8 Απριλίου 2014 Δημοσ. 8 Απριλίου 2014 Οταν "φύγει" καποιος και υπαρχει διαθήκη μετα απο πόσες μέρες η μήνες ανοίγει αυτη ; Μετα απο 2 χρονια ειναι παρα πολυ νομιζω να ανοίγει η διαθήκη.....
Anorymous Δημοσ. 8 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 8 Απριλίου 2014 Ο εφοριακός έχει δίκιο. Εφόσον η μητέρα σου πέθανε τον Οκτώβριο του 2012 και είχε ακίνητα, έπρεπε οι κληρονόμοι να υποβάλετε Ε9 μέσα στο 2013 ασχέτως αν κάνατε αποδοχή ή όχι ή αν δημοσιεύτηκε η διαθήκη κτλ. Αν δεν είσαι ο μοναδικός κληρονόμος, πες το και στους άλλους. Το πρόστιμο δεν είναι κάτι τραγικό, 50 ευρώ για κάθε δήλωση. Υπό προϋποθέσεις όμως, μπορείς να τη γλυτώσεις χωρίς πρόστιμο, με νόμιμη λύση. Να απευθυνθείς σε κάποιον που ξέρει, βιάσου όμως, έχω λόγο που στο λέω, μην το αφήσεις για το Μάιο. *edit: Μηχανικός πράμα εσύ, λογιστή δεν έχεις; Πηγα σημερα σε λογιστη και μετα στην εφορεια αλλα ο υπευθηνος ελειπε..... Θα παω την πεμπτη γιατι αυριο εχουν απεργια. Μεχρι τωρα ειχα μηδενικο εισοδημα, δεν το εξασκω το επαγγελμα απλα εχω το πτυχιο και το βλεπω Οταν "φύγει" καποιος και υπαρχει διαθήκη μετα απο πόσες μέρες η μήνες ανοίγει αυτη ; Μετα απο 2 χρονια ειναι παρα πολυ νομιζω να ανοίγει η διαθήκη..... Το λες γιατι δεν εχεις μπλεξει, η διαθηκη παει απο την αλλη μερα στο πρωτοδικιο και σου δινουν ημερομηνια δημοσιευσεις. Εγω την πηγα μετα απο 3- μερες οκτωμβριο 12 και μου ειπαν δεκεμβριο 2013. Μετα που πηρα μου ειπαν οτι ναι μεν εχει ανοιξει αλλα αντιγραφο δεν μπορω να παρω ακοαμα, και τελικα αρχες μαρτιου με πηρε τηλεφωνο ο συμβολαιογραφος να παω για αποδοχη και απο τοτε τρεχω. Μήπως ο έφορας εκείνη την ώρα σκεφτόταν κανένα ιμάμ μπαϊλντί και δεν άκουσε τι του είπες; Μήπως το πρόστιμο είναι για άλλο πράγμα, πχ. ότι δεν δηλώθηκε ο θάνατος; Ρώτα κανένα λογιστή μπας και δεν χρειάζεται να πληρώσεις κάτι.. Δυστηχως ετσι ειναι αναγκαστικα και τα εσκασα σε λογιστη και πηγα σημερα παλ εφορεια, βεβαιο παλι στον κοσμο του ηταν ο υπαλληλος γιατι μου ελεγε αιτηση μονο online και αφου καταλαβε μετα απο ωρα του του ελεγα που ειπε να παω αυριο γιατι αυτος δεν ειναι υπευθηνος...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα