Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 240
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Σε τί αντικαθιστά ένας οπτικός έναν οφθαλμίατρο, ένας φυσικοθεραπευτής (ή έστω οστεοπαθολόγος) έναν ορθοπεδικό και ένας λογοθεραπευτής (!) έναν ΩΡΛ?

Ώστε "να γίνει το ίδιο" στο θέμα που συζητάμε?

Δημοσ.

Αλλο γιατρος και αλλο νοσηλευτης απο τα ΤΕΙ ομως υπαρχουν μια χαρα ειδικοτητες οπως οπτικων που δεν χρειαζεται να εισαι οφθαλμιατρος, φυσικοθεραπευτων που δεν χρειαζεται να εισαι ορθοπεδικος και λογοθεραπευτων που δεν χρειαζεται να εισαι ΩΡΛ.

Με τους μηχανικους των ΤΕΙ γιατι δεν μπορει να γινει κατι τετοιο ?

Γιατί δεν λέτε να γίνει κάτι τέτοιο αλλά απόλυτη εξίσωση.

Δημοσ.

Σε τί αντικαθιστά ένας οπτικός έναν οφθαλμίατρο, ένας φυσικοθεραπευτής (ή έστω οστεοπαθολόγος) έναν ορθοπεδικό και ένας λογοθεραπευτής (!) έναν ΩΡΛ?

Ώστε "να γίνει το ίδιο" στο θέμα που συζητάμε?

Μα αυτο ειναι το δικο σας σκεπτικο οχι το δικο μας εμεις λεμε ΤΕΙ=ΑΕΙ και πολυτεχνειο ΑΕΙ+μαστερ

Γιατι στην ουσια εμεις θα πρεπει να κανουμε τα απλα που τωρα κανετε εσεις και εμεις δεν μπορουμε και εσεις να παρετε κατι παραπανω και εκει γινετε το μπερδεμα.

Δημοσ.

Ποιος το ειπε αυτο? Λεμε (πιο σωστα υποστηριζω γιατι το βλεπω δικαιο για ολους) βασικα ΕΔ στα 4 ετη και παρομοια με πολυτεχνικες σχολες  με engineering MSc κι αναπροσαρμογη του προγραμματος των πολυτεχνειων σε BSc + MSc , εσυ λες 2 ετη στο πολυτεχνειο = με πτυχιο ΤΕΙ αυτα ειναι αηδιες. Το επιστημονικο υποβαθρο που προσφερει ενα ΤΕΙ ειναι ισοτιμο με ενα BSc κι εδω ακομα συζηταμε τα αυτονοητα , εχουν περασει αξιολογησεις της ΑΔΙΠ απο Ελληνες επιστημονες που εργαζονται σε ξενα πανεπιστημια.

Αν διαφωνεις στα παραπανω εξετασεις για ολους για ΕΔ ισοτιμα και δικαια

Θεωρεις δικαιο οι μηχανικοι των ΤΕΙ (που τους αποκαλεις ΤΕΙτζηδες ενω ολος ο υπολοιπος πλανητης BSc in ... Engineering) να εχουν 0 ΕΔ , ε αυτες οι εποχες πρεπει να τελιωσουν.

• Like 1
Δημοσ.

Πτυχίο μπορεί να έχουν αλλά μέχρι και σήμερα υπάρχουν πολλά μέλη επιστημονικού προσωπικού σε τμήματα ΤΕΙ χωρίς διδακτορικό. Επίσης πολλά μέχρι σήμερα δεν είχαν καν μεταπτυχιακό (εξού και στο ΕΑΠ μπορούσαν να κάνουν μεταπτυχιακό χωρίς να μπαίνουν στη διαδικασία της κλήρωσης). Για το καλύτεροι, δεν εκφέρω γνώμη καθώς τα ράσα δεν κάνουν τον παπά...

χωρίς διδακτορικό ήταν επιστημονικοί συνεργάτες σε κάποια εργαστήρια...κάτι το οποίο νομίζω οτι έχει αλλάξει τώρα...τουλάχιστον στο τμήμα το δικό μου, ακόμα και οι εργαστηριακοί που ήταν με σύμβαση δεν ήταν απλά πτυχιούχοι...

το λέω γιατί αναφέρθηκε κάπου για χαοτική διαφορά καθηγητών των τει/πολυτεχνείου και παρουσιάζεται μια κατάσταση χάους και χαμηλού επιπέδου που δεν ισχύει σε καμία περίπτωση...δε λέω αν είναι καλύτεροι ή οχι κτλ ούτε οτι δεν υπάρχουν εξαιρέσεις είτε από τη μία είτε την άλλη πλευρά...απλά μη νομίζουν κάποιοι οτι στο τει σου κάνουν μάθημα παιδάκια που έβγαλαν μια σχολή και μπήκαν ως καθηγητές έτσι απλά

παράδειγμα καθηγητή  στο τει, πέρα από το ερευνητικό-συγγραφικό,του:

-Διπλωματούχος Μηχανολόγος-Ηλεκτρολόγος (κατεύθυνση Τηλεπικοινωνιακού Ηλεκτρολόγου) Ε. Μ. Πολυτεχνείου, Ιούλιος 1975.

-Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός Ε. Μ. Πολυτεχνείου, Οκτώβριος 1984.

-Master of Science από το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Princeton, ΗΠΑ, Ιούνιος 1980.

-Master of Arts από το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Princeton, ΗΠΑ, Ιούνιος 1981.

-Διδακτορικό Δίπλωμα από το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Princeton, ΗΠΑ, Νοέμβριος 1983. 

δλδ αυτός ο καθηγητής πχ έχει χαοτική διαφορά επιπέδου από κάποιον καθηγητή του πολυτεχνείου;
και δεν είναι η εξαίρεση...ξαναλέω οτι δεν υποστηρίζω αν είναι καλύτερος ή οχι, καθώς και ο ρόλος του είναι διαφορετικός σε ένα τμήμα τει αλλά μην ισοπεδώνουμε τα πάντα

πλήρης εξίσωση δικαιωμάτων δεν πρόκεται  να γίνει ούτε και πρέπει να γίνει...είναι άδικο...όπως άδικο ήταν και τα μηδενικά δικαιώματα τόσα χρόνια πολλών τμήμάτων τει....πρέπει να υπάρχει σαφής διαχωρισμός και περιορισμός. και μια χαρά μπορούν να συνυπάρχουν και οι μεν και οι δε
  • Like 1
Δημοσ.

μου θυμιζει την φαση δασοπονος vs/δασολογος που αν και καποιοι δασοπονοι πηραν εξ αποστασεως πτυχιο δασολογιας  και οι δασολογοι τους εκαναν προβλημα ως προς την αξιωση τους να διεκδικουν θεσεις δασολογου το οποιο φυσικα στο δικαστηριο θεωρηθηκε παραλογισμος απο πλευρας δασολογων μια και ο τιτλος απο το πανεπιστημιο θεωρειτο ισοτιμος

Δημοσ.

μου θυμιζει την φαση δασοπονος vs/δασολογος που αν και καποιοι δασοπονοι πηραν εξ αποστασεως πτυχιο δασολογιας  και οι δασολογοι τους εκαναν προβλημα ως προς την αξιωση τους να διεκδικουν θεσεις δασολογου το οποιο φυσικα στο δικαστηριο θεωρηθηκε παραλογισμος απο πλευρας δασολογων μια και ο τιτλος απο το πανεπιστημιο θεωρειτο ισοτιμος

Και οι δύο τίτλοι είναι πανεπιστημιακοί, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι ισότιμοι.

Μπορεί να είναι παραπλήσιοι ή παρεμφερείς, αλλά ισότιμοι δεν είναι.

Δημοσ.

Και οι δύο τίτλοι είναι πανεπιστημιακοί, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι ισότιμοι.

Μπορεί να είναι παραπλήσιοι ή παρεμφερείς, αλλά ισότιμοι δεν είναι.

ε η αποφαση του δικαστηριου επετρεπε στους δασοπονους που πηραν αυτο το τιτλο να διεκδικησουν τις θεσεις οποτε το συμπερασμα μου περι ισοτιμιας στη τελικη  ειναι σωστο ,ειναι κατα την γνωμη μου να λεω ειμαι αποφοιτος του τομεα φυσικης απο πανεπιστημιο πατρων και να μην αναγνωριζω ως ισοτιμο μου καποιο απο  αποφοιτο φυσικου απο πανεπιστημιο εξωτερικου, νομικα δεν στεκει εστω και αν στη τελικη ο του πανεπιστημιου πατρων ισως ηταν σε μεγαλυτερ επιπεδο δυσκολιας

Δημοσ.

zbutsam2.jpg

Oτι λέει η φανέλα του συμπαθέστατου ποδοσφαιριστή.

Η αξία κάποιου δε φαίνεται ούτε στο πως μπήκε στο πολυτεχνείο, ούτε πως το τελείωσε, ούτε τελικά τι ειναι αυτό που τελειωσε. Φαίνεται στην αγορά εργασίας. Και πλέον στην Ελλάδα οι τεμπέληδες και τα πτυχία της z'butsam κάνουν μπαμ. Ειτε ειναι πολυτεχνείου, είτε κολλεγίου, είτε της Τανζανίας. Για όλους τους τομείς.

Και ποια επαγγελματικά δικαιώματα ρε παιδιά. Μιλάμε για 30% επισημη ανεργία. Ειδικά όσοι τελειώνουν πλέον πολυτεχνικές σχολές, φεύγουν εξωτερικό.

Δεν ειμαι υπερ της εξομοίωσης αλλά μην τρελαίνεστε κιόλας.

• Like 1
Δημοσ.

Την άποψή μου την έγραψα πιο πριν. Τεμπέληδες όμως μπορείς να πεις και αυτούς που στο σχολείο δε διάβαζαν, ή αυτούς που δε μάθαν ποτέ να διαβάζουν γενικότερα.

Δημοσ.

Νομίζω ότι συγχέουμε τα επαγγελματικά δικαιώματα με τα ακαδημαϊκά: τα πρώτα θα πρέπει να είναι εξ'ορισμού ίσα, εφόσον μιλάμε για την ίδια ειδικότητα. Κατόπιν, αξιολογεί εμπράκτως η αγορά.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν με χαλάει το ΕΜΠ και το κάθε ΕΜΠ. Αυτό που λέω είναι ότι ο απόφοιτος του ΜΙΤ έχει πολύ περισσότερες γνώσεις από τον απόφοιτο ενός ελληνικού πολυτεχνείου. 

Πολ. μηχανικός MIT vs Πολ. μηχανικός ΕΜΠ. Σε ποιόν θα δώσεις τα στατικά του σπιτιού σου; Για να βοηθήσω, ζούμε σε μια σεισμογενή χώρα με χιλιάδες κτήρια τα οποία έχουν μελετηθεί και κατασκευαστεί από Έλληνες μηχανικούς και έχουν περάσει, όπως και περνάνε, αναρίθμητα τεστ αντισεισμικής συμπεριφοράς με μεγάλη επιτυχία.

Δημοσ.

Πολ. μηχανικός MIT vs Πολ. μηχανικός ΕΜΠ. Σε ποιόν θα δώσεις τα στατικά του σπιτιού σου; Για να βοηθήσω, ζούμε σε μια σεισμογενή χώρα με χιλιάδες κτήρια τα οποία έχουν μελετηθεί και κατασκευαστεί από Έλληνες μηχανικούς και έχουν περάσει, όπως και περνάνε, αναρίθμητα τεστ αντισεισμικής συμπεριφοράς με μεγάλη επιτυχία.

Ενώ ο πολιτικός μηχανικός του ΜΙΤ δεν τα μαθαίνει αυτά, ούτε και ασχολείται... Όποιον απ' τους δύο και να φέρεις, τα ίδια standard πρέπει ν' ακολουθήσει. Δεν τα βγάζουν απ' το μυαλό τους οι μηχανικοί. Οδηγίες ακολουθούν. Οπότε είναι άτοπο το παράδειγμα σου. 

Αν με ρωτάς όμως, ποιον θα προτιμήσω για την εταιρία μου με face value, θα προτιμήσω τον απόφοιτο του ΜΙΤ. Γιατί; Για τον ίδιο λόγο που θα προτιμούσα τον απόφοιτο ΕΜΠ από κάποιο άλλο ελληνικό πολυτεχνείο.

Σου μιλάω καθαρά για face value.

Δημοσ.

Ενώ ο πολιτικός μηχανικός του ΜΙΤ δεν τα μαθαίνει αυτά, ούτε και ασχολείται... Όποιον απ' τους δύο και να φέρεις, τα ίδια standard πρέπει ν' ακολουθήσει. Δεν τα βγάζουν απ' το μυαλό τους οι μηχανικοί. Οδηγίες ακολουθούν. Οπότε είναι άτοπο το παράδειγμα σου. 

Αν με ρωτάς όμως, ποιον θα προτιμήσω για την εταιρία μου με face value, θα προτιμήσω τον απόφοιτο του ΜΙΤ. Γιατί; Για τον ίδιο λόγο που θα προτιμούσα τον απόφοιτο ΕΜΠ από κάποιο άλλο ελληνικό πολυτεχνείο.

Σου μιλάω καθαρά για face value.

Δεν μαθαίνουν τα ίδια πράγματα μαθαίνουν τις ίδιες βασικές αρχές. Απο κει και πέρα, η κάθε χώρα προσαρμόζει το πρόγραμμα σπουδών ΚΑΙ στις δικές τις ανάγκες. Για παράδειγμα, οι κατοικίες στις ΗΠΑ δεν έχουν σαν κατασκευή πολλές ομοιότητες με αυτές που έχουμε εδω (μπετόν - τούβλα κλπ). Αντίστοιχα αντισεισμικό σχεδιασμό και κατασκευές σε αγγλικά πανεπιστήμια πάλι δύσκολα θα βρεις γιατί σε μεγάλο βαθμό δεν το έχουν ανάγκη.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...