Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

παιδια χρειαζομαι μια μεγαλη βοηθεια..εχω win8+nvidia gts 250 στον υπολογιστη κ εχω Μια sony 40''κ μια 50vt30.θελω να συνδεσω τον ηχο κ την εικονα στις 2 αναλογα την στιγμη με hdmi και να παρω ηχο για την σονυ μεσω των ηχειων της κ  για την πανα απο το 7.1 ηχοσυστημα(μεσω bluray player samsung) που εχω κ που ειναι συνδεδεμενο με την τηλεοραση,η εικονα ειναι οκ κ στις 2..

πως το εχω τωρα που μιλαμε?λοιπον

υπολογιστης μεσω hdmi για εικονα σε 40αρα σονυ κ για ηχο απλα τα ηχεια 2.1

το blurayplayer 7.1 συνδεση με την 50αρα μεσω hdmi(panv sto bluray εχω και τα νοβα+οτετβ που παιζουν κανονικα 5.1).

Δημοσ.

Απάντησε λίγο σε αυτές τις ερωτήσεις γιατί παίζουν ρόλο:

1). Για τη Sony, αν κατάλαβα καλά, θες να παίζει -μαζί με την εικόνα του PC- κι ο ήχος του PC απ' τα (ενσωματωμένα) ηχεία της TV, έτσι;

2). H σύνδεση του PC με τη Sony είναι με HDMI ή με DVI-to-HDMI;

3). Ποιο ακριβώς είναι το μοντέλο της μητρικής σου;

Για την Panasonic τώρα, θες κι αυτή να έχει κάποια σχέση με το PC ή αποκλειστικά με το BluRay player;

Δημοσ.

1)ναι

2)hdmi to hdmi

3)asus P6T WS PRO

για την πανα κυριως θελω με το bluplayr Να εχω 5.1 αλλα αν δεν γινεται κ τα ηχεια της μια χαρα εινα.

Δημοσ.

Ωραία.

Λοιπόν κατ' αρχήν πρέπει, αν δεν το 'χεις κάνει ήδη, να συνδέσεις τη μητρική με τη GPU με το SPDIF καλώδιο, το οποίο πρέπει να αγοράσεις γιατί δεν υπάρχει μέσα στα περιεχόμενα της μητρικής απ' ό,τι βλέπω (ή αν το έχεις από κάπου αλλού, έχει καλώς). Κατέβασε από εδώ το manual της mobo. Σελίδες 2-2(το σημείο 18), 2-3(εξηγεί τί είναι) και 2-34(παράγραφος 11) είναι οι σελίδες που χρειάζεσαι. Την άλλη μεριά του καλωδίου τη συνδέεις στην αντίστοιχη υποδοχή της GPU κι είσαι ok.

Μετά θα πας Control Panel-->Sound και θα πρέπει να πεις τι εμφανίζει στη λίστα με τα playback devices που έχει εκεί. Εκεί πρέπει να γίνει μια ρύθμιση και μετά θα πρέπει να παίζει ο ήχος στην TV, απλά δε μπορώ να ξέρω από τώρα τι ακριβώς θα σου εμφανίζεται στη λίστα με τα devices για να σου πω αυτή τη στιγμή.

Για την Panasonic τώρα, θέλει να κοιτάξω λίγο τι εισόδους-εξόδους έχουν η TV και το BluRay Player (πες και ποιο μοντέλο είναι ακριβώς). Βασικά για αυτήν την περίπτωση, καλύτερα να άνοιγες ξεχωριστό θέμα στο πιο σχετικό sub-forum.

Δημοσ.

οκ λογικα μεχρι παρασκευη θα το εχω αγορασει κ θα σε ενημερωσω..θα ειναι το ιδιο κ για σονυ κ για πανα?δηλαδη μ'αυτο θα ειμαι οκ?

Δημοσ.

ειναι samsung HT-D6750W

οχι θελω καποιες φορες να δω ταινια οποτε βαζω το hdmi Στην πανα αλλα παλι τιποτα.αν ινεται να παιρνω ηχο απο το ΗΤ καλως αλλιως εστω οπως την σαμσουγι=κ απο τα ηχεια της πανα

Δημοσ.

Χαχα τα γράφεις γρήγορα και χάνονται σημαντικές λεπτομέρειες. Δηλαδή θες καμιά φορά να βλέπεις ταινία της οποίας την αναπαραγωγή να κάνει το pc. Κι από εκεί, την εικόνα να την βλέπεις στην Panasonic και τον ήχο να τον βγάζεις από το 7.1 του BluRay player;

Τα είπα καλά ή δε σε πιάνω πάλι; :D

Δημοσ.

Ok τότε, ναι. Δε χρειάζεται κάτι άλλο, θα πρέπει να δουλέψει κανονικά. Και θα πρέπει να βγαίνει επίσης κανονικά κι ο ήχος από τα 7.1.

Βέβαια για να μη βγάζεις και βάζεις το HDMI καλώδιο μια στη Sony μια στην Panasonic, υπάρχουν και HDMI splitters (κάτι κουτάκια είναι) όπου επιλέγεις συνήθως με κανένα κουμπάκι ή διακόπτη σε ποια συσκευή θέλεις να στείλεις το σήμα, αλλά ειναι και λίγο -ανεξήγητα- ακριβά. Εγώ δε θα θα 'δινα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι βέβαια αυτό είναι HDMI 1.3 και δεν αναφέρει και τίποτα στο επίσημο site του για 3D οπότε δε θα το εμπιστευόμουν. Είναι πιθανό να έχεις θέμα με τυχόν αναπαραγωγή 3D (και σε συνάρτηση και με τον ήχο σε κάποιες περιπτώσεις). Συνήθως κάποια αναφέρουν ότι υπάρχει συμβατότητα με 3D υλικό κι είναι και αρκετά ακριβότερα.

Κι επίσης δεν έχει διακόπτη που να περνάει το σήμα ή στη μία έξοδο ή στην άλλη αλλά παίζει ταυτόχρονα και στις 2 και δεν ξέρω τι παίζει εκεί με τυχόν απώλειες στην ποιότητα. Δεν το έχω κοιτάξει μέχρι τώρα για να γνωρίζω τι παίζει με αυτό το θέμα. Βέβαια κι άλλα ακριβότερα που βλέπω στο skroutz, δεν βλέπω ούτε αυτά να έχουν διακόπτη που να αλλάζει θύρα. Κυρίως σε links και μαγαζιά εξωτερικού έβλεπα τέτοια, πάλι σε τιμές παρόμοιες.

Άμα βρω άκρη θα σου πω. Έτσι τυφλά πάντως δε θα έπαιρνα, είναι κι αρκετά τα φράγκα για το προϊόν.

Επεξ/σία από GiOrGoSk21

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...