Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

να ξεκαθαρίσω οτι ποτέ δεν μπήκα στον πειρασμό να κόψω κάτι απο αυτά, ότι και αν μου λέγανε. αλλά κατα καιρούς συναντάω άτομα που κόψαν κάτι απο αυτά και όταν κρατάω κάτι απο τα 2 με κοιτάν όπως ο σκύλος του γείτονά μου τις μπριζόλες μου, αλλά υποκύπτουν όταν κερνάω. πέρα απο το γεγονός οτι κάποιοι μπορεί να είναι τζαμπατζίδες, μου περνάει απο το μυαλό οτι δεν κόβετε πραγματικά.. εσείς τι λέτε? 

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

και βεβαια κόβονται και τα δυο ειναι θεμα ατομου, γιατρου, και θέλησης, αν δεν εχεις κάτι απο τα τρια αποκλείεται να τα κόψεις

• Like 7
Δημοσ.

κομμενα εδω 4 χρονια. Στο αλκοολ μαλιστα ειχα διατριβη και λογω πρωην δουλειας σε μπαρ.

Τωρα τα χω γραμμενα εκει που δεν πιανει μελανι και μαζι και ο καφες.

Βεβαια περασα μια φαση που με τσακισε και τα εστειλα ολα.

• Like 3
Δημοσ.

με το αλκοολ δεν ειχα καμια αγάπη , το κάπνισμα όμως το έκοψα μαχαίρι εδώ και 3,5+ μηνες
αν προσπαθούσα να το μειώσω δεν θα το έκοβα ποτέ

κάπνιζα 2-3 καπνούς την εβδομάδα

• Like 1
Δημοσ.

Πιστεύω πως αν σου πει ο γιατρός "ή κόβεις το τσιγάρο ή πεθαίνεις" πως θα το κόψεις μαχαίρι.. Οπότε αν καταφέρεις να δώσεις δύναμη στο κίνητρο σου (υγεία, οικονομία κτλ) τότε κόβεται.

Δημοσ.

Εχω 6 μηνες περιπου που το εκοψα η διαφορα ειναι τρομακτικη. Το πρωτο διαστημα κοιτουσα περιεργα τσιγαρα, τασακια, αναπτηρες, οχι γιατι μου ελειπαν αλλα εξαιτιας του μισους και αποστροφης που αρχισα να αισθανομαι γι αυτα .

Δημοσ.

Πιστεύω πως αν σου πει ο γιατρός "ή κόβεις το τσιγάρο ή πεθαίνεις" πως θα το κόψεις μαχαίρι.. Οπότε αν καταφέρεις να δώσεις δύναμη στο κίνητρο σου (υγεία, οικονομία κτλ) τότε κόβεται.

Επισης και οταν στο πουν σωμα/μυαλο τα κοβεις ΑΕΡΑ.

Δημοσ.

Και να σου πει ο γιατρός να το κόψεις δεν θα το κάνεις. Πρέπει να το πάρεις πραγματικά απόφαση, να πεις συνειδητά ότι δεν θα ξανακαπνίσεις ΠΟΤΕ. Η σωματική εξάρτηση περνάει γρήγορα, η εγκεφαλική όμως εξάρτηση μπορεί να κρατήσει απο 1 μήνα μέχρι χρόνια ανάλογα το άτομο.

Το έκοψα πριν 2.5 χρόνια περιπου και ενώ ο πρώτος καιρός ήταν ανετός σχετικά(κοιτούσα ώρες ώρες σαν bugged άλλους που κάπνιζαν) οι χειρότερες φάσεις ήταν κάπου στους 9 μήνες και στον 1.5 χρόνο. Και οι δυο περιπτώσεις αυξημένου στρες. Στην αρχή είναι λίγο εγωισμός και αντιστάσεις στο ζενιθ. Με τον καιρό όμως πέφτουν και εκεί είναι το δύσκολο να κρατηθείς. Η πικρή αλήθεια είναι ότι το οικονομικό ήταν,είναι και θα είναι το 90% των λόγων που με έκαναν να τα καταφέρω. Κάπνιζα ενα κάπνο κάθε 1.5 μέρα.
Σε κάθε άνθρωπο είναι διαφορετικά αλλά η εξάρτηση στον εγκέφαλο(το κύκλωμα που προκαλεί την παραγωγή ντοπαμίνης όταν καπνίζεις μένει για πάντα). Το μόνο που καταφέρνεις είναι να το εξασθενήσεις. Είσαι για παντα καπνιστής, απλά μετά απο καιρό δεν χρειάζετια πλέον αυτοσυγκράτηση(πέρα απο περιπτώσεις ιδιαίτερης συναισθηματικής αστάθειας και στρες)

Δημοσ.

ολη η ουσια ειναι θεμα προσωπικου στοχου.οπως ειπαν τα παιδια,αν δεν το εχεις παρει αποφαση πως αυτο που κανεις σε περιοριζει/σε χαλαει δε προκειται να το κοψεις,γιατι απλα αντλεις ευχαριστηση απο αυτο κ συνεχιζεις.

προσωπικα εχω κοψει το τσιγαρο εδω κ 6 μηνες περιπου,για καθαρα αθλητικους λογους.εκανα ποδηλατο,κ καποια στιγμη "ειδα" πως με εκοβε.θα μου πεις ρε μεγαλε δε το ξερεις?ναι φυσικα το ηξερα,απλα ως τοτε δε το ειχα δει αληθινα.απλα το επαιρνα αψηφιστα.ειχα φτασει στο αλλο ακρο,να γυριζω σπιτι κ να καπνιζω καπακια.

ωσπου ειπα τελος φτανει.

δε σου δινει τπτ αληθινο.σου παιρνει μονο.χωρο απτα πνευμονια σου.ο οποιος νομιζω χανεται για παντα.χωρια τη δηλητιριαση που παθαινει το σωμα.

θελω να πω σε οσους το σκεφτονται να το κοψουν να μη το σκεφτονται καθολου.η δυναμη ειναι μεσα τους,μια αποφαση ειναι.μια ριζικη αλλαγη τροπου ζωης.σαν μια μετακομιση ενα πραμα.δεν κρατας τπτ απτα παλια,κ πας σε νεα μερη.χωρις ντουμανια κ σταχτες κ μποχα.

ΥΓ.καπνιζα 12 χρονια σχεδον.

Δημοσ.

με το αλκοολ δεν ειχα καμια αγάπη , το κάπνισμα όμως το έκοψα μαχαίρι εδώ και 3,5+ μηνες

Μια απο τα ίδια και γω με το αλκοόλ. Με το κάπνισμα όμως κάπνιζα 7 χρόνια και έχω καπνίσει τόσο που έχω ακόμα απόθεμα και για τα επόμενα χρόνια.Έχω κόψει το κάπνισμα περίπου 4 χρόνια (μου είναι τόσο "ξένο" πλέον που ούτε που θυμάμαι ημερομηνία κτλ που το'κοψα) μαχαίρι και ειλικρινά δεν το'χω μετανιώσει καθόλου. Μετά τις πρώτες 10 μέρες, προσπάθησα να καπνίσω, όχι γιατί μου έλειπε, αλλά για να δω πως θα αντιδράσει ο οργανισμός μου. Ε, εντάξει, αηδία και μια χάλια αίσθηση γενικά. 2 τζούρες, το πέταξα και από τότε ούτε να το βλέπω.

Εχω 6 μηνες περιπου που το εκοψα η διαφορα ειναι τρομακτικη. Το πρωτο διαστημα κοιτουσα περιεργα τσιγαρα, τασακια, αναπτηρες, οχι γιατι μου ελειπαν αλλα εξαιτιας του μισους και αποστροφης που αρχισα να αισθανομαι γι αυτα .

^Το αυτό (όταν το'χα πρωτοκόψει)

• Like 1
Δημοσ.

4 μηνες μαχαιρι αλλα οταν παω εξω να πιω, ακομα το θελω.
Οχι παντα, αλλα αν μου την βαρεσει θα καπνισω και θα το ευχαριστηθω.
Την επομενη μερα ομως ουτε ζωγραφιστο δεν θελω να το βλεπω.

Δημοσ.

κάπνιζα 10 χρόνια, το έκοψα πριν 6 χρόνια, και από τότε, δεν έχω βάλει τσιγάρο στο στόμα μου.

Τα πρώτα δύο (!) χρόνια, μου έλειπε σε κάποιες στιγμές, αλλά τώρα, μου βρωμάει, δεν το ανέχομαι καθόλου....

Δημοσ.

Καπνιζα απο τα 14.9 χρονια και το σταματησα μαχαιρι.ΑΛΛΑ αυτο δρν σημαινει οτι το εκοψα...δεν γινεται να το κοψεις.απλα να πεις οτι το κοβω 9 χρονια τωρα.Ειναι ακομα μεσα μου και κανω αμαν να βγει.Παρ'ολα αυτα δεν με ενοχλει το τσιγαρο.Μερικες φορες ο καπνος απο καποιον που δεν σε σεβεται και φυσαει πανω σου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...