Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα σε ολη την παρεα!

Σκεφτομαι να στησω ενα pc απο μονος μου ,που θα αφορα καθαρα video & foto rendering (3D),και Multitasking χρηση!

Δεν ασχολουμαι καθολου με games.    Το παρακατω συστημα εφτιαξα μετα απο προσεκτικη μελέτη(skroutz,ebw,κτλπ). (Δεν αναφερομαι σε οθονη), και το κοστος για καθε part ειναι στο budget που θα ηθελα. η χρηση του δεν θα ειναι σε oc ,αλλα θα ηθελα να ρωτησω πιθανες προτασεις-παρατηρησεις ωστε αν επιθυμω να κανω ενα σχετικα χαμηλο oc ,να εχω αυτην την δυνατοτητα! (ειμαι εντελος σκραπας απο oc. :-D )   Οποιαδηποτε παρατηρηση για πιθανα προβληματα ασυμβατοτητας ,μου ειναι πολυτιμη! 

ΚΟΥΤΙ: ZALMAN Z11 PLUS BLACK + (Zalman Z9/Z11 Series USB 3.0 Update Kit)

MOTHERBOARD: ASUS P9X79 RETAIL SOCKET 2011

MΝΗΜΗ: G.SKILL Sniper 8GB (2x4GB) DDR3 1866MHz 9-10-9-28 (F3-14900CL9D-8GBSR)

*εδω υπαρχει ερωτημα

CPU: Intel CORE i7 4930K    LGA2011  + ΨΥΞΗ : Thermalright Silver Arrow IB-E

GPU:Gainward GeForce GTX 760 Phantom ή  Gigabyte GeForce GTX760 2GB WindForce 3X OC (Rev 2.0)

HDD 1(ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ):Toshiba Q Series Pro 128GB SATA III SSD

HDD 2(ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ):Western Digital Caviar Blue 1TB 3.5" SATA ΙΙΙ         X2 RAID

DVD 1+2 : Plextor PX-891SA   +   Samsung DVD-RW SH-224DB         

PSU: ???

ευχαριστω πολυ πολυ εκ των προτερων :ph34r:

Επεξ/σία από honoluluman
Δημοσ.

Αν σκεφτεσαι o/c καλυτερα να βαλεις μια ψυχτρα στον επεξεργαστη(βασικα καλυτερα να βαλεις ουτως η αλλως),οι black ειναι λιγο ποιο γρηγοροι απο τους blue και green,ενω οι green λιγοτερο ενεργοβοροι(και λιγο ποιο αργοι) αν και οι διαφορες τους για μενα ειναι αστειες ειδικα εφοσον θα τρεχεις τα παντα απο τον ssd πιστευω δεν εχει νοημα να πας σε black καλυτερα να βαλεις μεγαλυτερο ssd.Να σε ρωτησω και κατι,πεζει να σου χρειαστουνε τα 750w στο τροφοδοτηκο?

Αν σκεφτεσαι o/c καλυτερα να βαλεις μια ψυχτρα στον επεξεργαστη(βασικα καλυτερα να βαλεις ουτως η αλλως),οι black ειναι λιγο ποιο γρηγοροι απο τους blue και green,ενω οι green λιγοτερο ενεργοβοροι(και λιγο ποιο αργοι) αν και οι διαφορες τους για μενα ειναι αστειες ειδικα εφοσον θα τρεχεις τα παντα απο τον ssd πιστευω δεν εχει νοημα να πας σε black καλυτερα να βαλεις μεγαλυτερο ssd.Να σε ρωτησω και κατι,πεζει να σου χρειαστουνε τα 750w στο τροφοδοτηκο?

λαθος μου δεν ειδα οτι εχεις βαλει ηδη cooler :)

Δημοσ.

1 για το τροφοδοτικο, εχω κι εγω την ιδια απορια.... με τον απο πανω..!!!

2 SSD θα εβαζα μεγαλυτερο, οσο γινεται...!!

3 HDD..,δεν ειναι απαραιτητο black. θα κοιταζα και για RED..!! αλλα απο μια ματια που εριξα, οι "μαυροι" εχουν 5 χρονια εγγυηση, εναντι 2-3 που εχουν τα αλλα χρωματα......!!!

Δημοσ.

αν μπορει (οικονομικα) να παει σε 4930Κ- s2011, δεν θα επελεγα (ουτε εγω...!) AMD FX, οσο και να το ηθελα..! 

το QUAD CHANNEL μπορει να κανει ΤΗ διαφορα σε τετοιες εφαρμογες..! συν του οτι ειναι πολυ δυνατοτερος απο καθε FX..!! 

αν μιλουσαμε για 1155, τοτε ναι.., θα το συζητουσαμε...!!  αλλα δυστυχως, τα πραγματα ετσι ειναι..!

Δημοσ.

ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας! :-)  το συνολικο budget δεν ξεπερνα τα 1400-1450 ευρο,σε αυτην την συνθεση.τωρα τα προγραμματα ειναι απο φωτογραφια τα γνωστα (lightroom,photoshop,κτλπ)απο video επισης τα γνωστα (final cut,avid,premiere κτλπ).ενταξει ξερω πως η gpu δεν λεει και πολλα :blink: ,αλλα αυτην την στιγμη αυτο ειναι το budjet για αυτην. οσες προτασεις, δεκτες!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αφού δεν είσαι απ'οτι έχω καταλάβει επαγγελματίας μοντερ δηλαδή να μπαίνει μια δουλειά στο Studio σου την εβδομάδα τουλάχιστον,εγώ θα σε συμβούλευα να αλλάξεις socket και να πας σε 1150.έτσι θα πετύχεις σε αυτό το ποσόν καλύτερα ισορροπημένο μηχάνημα.

Εγώ λοιπόν κατ'αρχην θα ξεχνούσα τους επεξεργαστές (Κ) και θα πήγαινα σε έναν ι7 4771 αλλά αν στην χαλάω πολύ τότε και για έναν 4770κ δεν θα είχα καμιά αντίρρηση.

Μετά θα πήγαινα σε μια καλή μητρική με δυνατότητες δηλαδή 2 controller SATA για να μπορώ να έχω ανεξάρτητο το RAID μου που είναι σημαντικό πολύ σε τέτοιου είδους build. και από εκεί και πέρα να έχω φυσικά USB 2/3 και γιατί όχι και firewire.

16GB Ram όχι πάνω από 1866 250αρη SSD και 2 WD RE σε RAID σε ένα κουτί με εξαιρετικό airflow και ακριβό silver τροφοδοτικό.

Για κάρτα γραφικών οι επιλογές θα ήταν μια μεταχειρισμένη GTX 580 η μια σύγχρονη GTX 770 η επίσης μια μεταχειρισμένη Titan. Το ελάχιστο μου σε αυτόν τον τομέα θα ήταν μια GTX 760 η GTX 670/680

Για τελευταίο και λόγο δικής μου ιδιαιτερότητας θα κοίταζα όλες οι επιλογές να ήταν και Hackint0sh compatible ώστε αν θέλω να δοκιμάσω και το Final cut pro X στο μέλλον να μπορώ.

Επίσης μια σχετικά μικρή υδροψηξη τύπου H75 θα έδινε άλλη "πνοή" σε όλο αυτό,αλλά κ μια EVO για οικονομία δεν θα με απογοήτευε ποτέ.

Ένα καλό και ήσυχο κουτί γι'αυτη την δουλειά είναι το bitfenix ghost που σου δίνει και το δικαίωμα hot swapping δηλαδή να κουμπώνεις δίσκους στο πάνω μέρος του εξωτερικά και να τους βλέπει σαν εσωτερικούς με ότι αυτό συνεπάγεται.

> http://www.bitfenix.com/global/en/products/chassis/ghost/

Τώρα αν έχω πέσει έξω στην πρώτη μου παρατήρηση - εκτίμηση δηλαδή και είσαι full time επαγγελματίας τότε πρώτον συγχωραμε και δεύτερον να συζητήσουμε το 2011 που σε αυτά τα χρήματα όμως θα γίνουν εκπτώσεις.

Επεξ/σία από MoviemakerGr
  • Like 1
Δημοσ.

γι αυτο που το θελεις κοιτα και προς amd μερια

ειναι δυνατον να βαλει amd...oi i7 εγω προσωπικα που εχω και κανω μονταζ με premiere ειναι μαυρη μερα με την νυχτα με τον καλυτερο amd να βαλεις....

• Like 1
Δημοσ.

μια προταση απο εμενα σε haswell εχεις και αλλα 100-150 ευρω για να βαλεις dvd-r η οτι αλλο θες,αν κοιταξεις απο σκρουτζ θα ειναι και φθηνοτερο και αν θες να δουλευεις σε παρα πολυ υψηλες αναλυσεις ισως να θες να δεις και την 4gb εκδοση της 770

PER.911402.jpg PER.911402
BITFENIX SHINOBI USB3.0 WINDOW BLACK/GREEN
product_wishlist_small.jpg
81.90 € basket_remove.png basket_add.png
Αλλαγή 81.90 € basket_delete.png PER.558432.jpg PER.558432
INTEL CORE I7-4771 3.90GHZ LGA1150 - BOX
279.28 € basket_remove.png basket_add.png
Αλλαγή 279.28 € basket_delete.png PER.641215.jpg PER.641215
BE QUIET! DARK ROCK ADVANCED
55.00 € basket_remove.png basket_add.png
Αλλαγή 55.00 € basket_delete.png PER.526957.jpg PER.526957
GIGABYTE GA-H87-D3H RETAIL
118.90 € basket_remove.png basket_add.png
Αλλαγή 118.90 € basket_delete.png PER.552943.jpg PER.552943
GEIL GD316GB1600C11DC 16GB (2X8GB) DDR3 PC3-12800 1600MHZ DUAL CHANNEL KIT
134.39 € basket_remove.png basket_add.png
Αλλαγή 134.39 € basket_delete.png PER.519127.jpg PER.519127
EVGA GEFORCE GTX 770 SUPERCLOCKED 2GB GDDR5 PCI-E RETAIL
334.15 € basket_remove.png basket_add.png
Αλλαγή 334.15 € basket_delete.png PER.320878.jpg PER.320878
ADATA PREMIER PRO SP920 256GB 2.5'' SSD SATA3
139.00 € basket_remove.png basket_add.png
Αλλαγή 139.00 € basket_delete.png PER.304592.jpg PER.304592
WESTERN DIGITAL WD20EZRX 2TB CAVIAR GREEN SATA3
79.90 € basket_remove.png basket_add.png
Αλλαγή 79.90 € basket_delete.png PER.664004.jpg PER.664004
XFX PRO SERIES 650W PSU
86.08 € basket_remove.png basket_add.png
Αλλαγή 86.08 € basket_delete.png Αξία προϊόντων συμπερ. ΦΠΑ: 1308.60 € basket_delete.png
Δημοσ.

ειναι δυνατον να βαλει amd...oi i7 εγω προσωπικα που εχω και κανω μονταζ με premiere ειναι μαυρη μερα με την νυχτα με τον καλυτερο amd να βαλεις....

επρεπε να ελεγε κανενα budget κατω απο 1000 να δω πως θα χωρουσες 4771 και κανα 120αρι για μαμα..

και μαλλον δεν ξερεις τον 9590..

Δημοσ.

καλο θα ηταν ο TS, να δωσει εξ' αρχης ενα μπατζετ και ακριβης χρηση του πισι, ωστε να δοθουν και πιο σωστες προτασεις! 

αν εχει το μπατζετ να παει σε 2011, ας παει..! 

απο την αλλη..,  αν δεν κανει επαγγελματικη-εντατικη χρηση Multitasking, δεν ειναι αναγκαιο..!!  

ας μιλησει ο TS.!

Δημοσ.

ευχαριστω παρα πολυ για τις οποιες προτασεις εγιναν!νομιζω πως ανεφερα budget,χρηση και συνθεση εξαρχης.ενδιαφερουσα η προταση του MoviemakerGr,οπως και του g4m3r!

Αφού δεν είσαι απ'οτι έχω καταλάβει επαγγελματίας μοντερ δηλαδή να μπαίνει μια δουλειά στο Studio σου την εβδομάδα τουλάχιστον,εγώ θα σε συμβούλευα να αλλάξεις socket και να πας σε 1150.έτσι θα πετύχεις σε αυτό το ποσόν καλύτερα ισορροπημένο μηχάνημα.

Εγώ λοιπόν κατ'αρχην θα ξεχνούσα τους επεξεργαστές (Κ) και θα πήγαινα σε έναν ι7 4771 αλλά αν στην χαλάω πολύ τότε και για έναν 4770κ δεν θα είχα καμιά αντίρρηση.

Μετά θα πήγαινα σε μια καλή μητρική με δυνατότητες δηλαδή 2 controller SATA για να μπορώ να έχω ανεξάρτητο το RAID μου που είναι σημαντικό πολύ σε τέτοιου είδους build. και από εκεί και πέρα να έχω φυσικά USB 2/3 και γιατί όχι και firewire.

16GB Ram όχι πάνω από 1866 250αρη SSD και 2 WD RE σε RAID σε ένα κουτί με εξαιρετικό airflow και ακριβό silver τροφοδοτικό.

Για κάρτα γραφικών οι επιλογές θα ήταν μια μεταχειρισμένη GTX 580 η μια σύγχρονη GTX 770 η επίσης μια μεταχειρισμένη Titan. Το ελάχιστο μου σε αυτόν τον τομέα θα ήταν μια GTX 760 η GTX 670/680

Για τελευταίο και λόγο δικής μου ιδιαιτερότητας θα κοίταζα όλες οι επιλογές να ήταν και Hackint0sh compatible ώστε αν θέλω να δοκιμάσω και το Final cut pro X στο μέλλον να μπορώ.

Επίσης μια σχετικά μικρή υδροψηξη τύπου H75 θα έδινε άλλη "πνοή" σε όλο αυτό,αλλά κ μια EVO για οικονομία δεν θα με απογοήτευε ποτέ.

Ένα καλό και ήσυχο κουτί γι'αυτη την δουλειά είναι το bitfenix ghost που σου δίνει και το δικαίωμα hot swapping δηλαδή να κουμπώνεις δίσκους στο πάνω μέρος του εξωτερικά και να τους βλέπει σαν εσωτερικούς με ότι αυτό συνεπάγεται.

> http://www.bitfenix.com/global/en/products/chassis/ghost/

Τώρα αν έχω πέσει έξω στην πρώτη μου παρατήρηση - εκτίμηση δηλαδή και είσαι full time επαγγελματίας τότε πρώτον συγχωραμε και δεύτερον να συζητήσουμε το 2011 που σε αυτά τα χρήματα όμως θα γίνουν εκπτώσεις.

Καταλαβαινω την λογικη που προτεινεις ΜοviemakerGr.και ευχαριστω παρα πολυ για την αναλυτικη αποψη σου!οντως αυτην την στιγμη δεν θα λειτουργει αυτο το μηχανημα σε full time επαγγελματικα πλαισια,ομως μπορει να λειτουργει στο μελλον B) .ερωτησουλες για να καταλαβω και να μαθω κι εγω καλυτερα: 1)γιατι 1150 και οχι 1155?σε αυτο το soket παω αναγκαστηκα στην τεχνολογια dual channel? 2)θα ηθελα μια προταση σου στο 2011 αλλα με βαση το δικο μου υπαρχον σχεδιο,χωρις να θελω να μειωσω τις προσωπικες σου προτιμησεις :-D

Δημοσ.

ευχαριστω παρα πολυ για τις οποιες προτασεις εγιναν!νομιζω πως ανεφερα budget,χρηση και συνθεση εξαρχης.ενδιαφερουσα η προταση του MoviemakerGr,οπως και του g4m3r!

Καταλαβαινω την λογικη που προτεινεις ΜοviemakerGr.και ευχαριστω παρα πολυ για την αναλυτικη αποψη σου!οντως αυτην την στιγμη δεν θα λειτουργει αυτο το μηχανημα σε full time επαγγελματικα πλαισια,ομως μπορει να λειτουργει στο μελλον B) .ερωτησουλες για να καταλαβω και να μαθω κι εγω καλυτερα: 1)γιατι 1150 και οχι 1155?σε αυτο το soket παω αναγκαστηκα στην τεχνολογια dual channel? 2)θα ηθελα μια προταση σου στο 2011 αλλα με βαση το δικο μου υπαρχον σχεδιο,χωρις να θελω να μειωσω τις προσωπικες σου προτιμησεις :-D

αν θες lga2011 απλα αλαξε cpu mobo με αυτα που εβαλες εσυ και βγαλε κατι απο την καρτα γραφικων αν και καλυτερα να εχεις μια gtx760 οπως λεει και ο moviemaker τουλαχιστον,τωρα αναλογα με το σε τι αναλυσεις θες να δουλευεις(η ποσα monitor) θα εξαρτηθει και ποση μνημη θες απο την καρτα σου....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...