Προς το περιεχόμενο

PC Gaming (Συζήτηση)


Psycho_Warhead

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ενημέρωση (18 Μαρ 2023) - To νέο θέμα για PC Gaming βρίσκεται εδώ

---

Ανοίγω αυτό το topic όπου θα μπορούμε να κουβεντιάσουμε γενικά για το PC Gaming, ας κρατήσουμε την συζήτηση όμως σε ένα επίπεδο για να μην κλειδωθεί όπως το VS thread.Το συγκεκριμένο topic αφορά μόνο το PC Gaming, οπότε παρακαλώ να μην το καταντήσουμε VS.

Στο θέμα μας τώρα, πολύ καλά νέα για το PC Gaming, και το παρακάτω είναι ένα πολύ καλό μήνυμα σε όσους λένε ότι το PC Gaming είναι dead, προφανώς κάτι τέτοιο όχι μόνο δεν ισχύει, αλλά το PC Gaming τελευταία έχει ανέβει και αρκετά.Αυτό το βλέπουμε και στη πράξη με πολλά από τα παιχνίδια που έβγαιναν μόνο σε κονσόλες, να βγαίνουν και σε PC.

PC Gaming Is Doing Great, Nvidia Reports 24 Billion Dollars Estimated Yearly Revenue, Digital Distribution Boosting Sales

Αναφορά σε κείμενο

During PAX East, a panel was held that discussed the present and the future of PC gaming. In that panel, Oculus VR founder Palmer Luckey, Planetside 2 Creative Director Matt Higby, Star Citizen Creative Director Chris Roberts and Nvidia’s Director of Technical marketing Tom Petersen shared things that most of us already were aware of.

PC gaming is doing great and there is a huge market for developers. After all, we’ve seen a lot of developers pushing their titles on the PC lately, something that further strengthens this assumption.

The aforementioned speakers agreed that piracy is something that needs to be dealt without making it harder for legitimate owners to download their own games. As they noted, “the way to kill piracy is to make it more convenient to simply download a game legitimately than to go through the rigamarole of pirating it.” Common sense everyone. Common sense. Everyone also agreed that digital distribution has boosted the sales of PC games (again, common sense).

Nvidia’s Tom Petersen also shared some interesting sales figures. According to Petersen, the total yearly industry-wide revenue for PC games is $24 billion—a number that includes initial sales, in-game transactions, free-to-play microtransactions, digital downloads, and everything else.

Furthermore, Petersen revealed that there are currently 26 million users that use GeForce Experience to automatically configure the settings of their games.

Last but not least, Chris Roberts gave big props to Microsoft for DX12, though he did say that it’s still an on-going fight to convince MS that there isn’t just Xbox, and that they should again start focusing on the PC platform (as that platform has made them a lot of money).

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 13,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

To PC gaming ποτέ δεν ήταν νεκρό, απλά από ένα σημείο και μετά πέρασε ένα βήμα μπροστά από τις κονσόλες. Όταν αυτές εστίαζαν σε ΑΑΑ παραγωγές και εξέλιξη των ήδη υπάρχοντων ειδών, το PC gaming είχε εφεύρει τα MMORPG, το online gaming, τα mods και ένα σωρό άλλα. Το "νεκρό" αφορούσε το πόσοι πραγματικά leading τίτλοι έβγαιναν αποκλειστικά για PC ή το είχαν για κύρια πλατφόρμα, που είναι αληθές σε ένα βαθμό - από ένα σημείο και μετά κλασσικά είδη όπως τα party-based CRPG, τα RTS και τα adventures γνώρισαν φθίνουσα πορεία, συν τη διαρκή μπουρδολογία περί κόστους, πειρατίας κλπ. Το αρνητικό είναι πως, αν και κρατά ακόμα τα πρωτεία στη δημιουργικότητα, την ποιότητα και - πλέον - το κόστος, leading development platforms είναι οι κονσόλες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ποιότητα των ports. Αν στην προηγούμενη γενιά κονσολών δεν ήταν, στην τρέχουσα (που ήδη είναι απαξιωμένο hardware) είναι αμέσως εξόφθαλμο.

 

Το κακό σενάριο είναι να ανέβουν τεχνητά  κι άλλο οι απαιτήσεις των PC games χωρίς ιδιαίτερο λόγο. Από τη μέση και μετά αυτής της γενιάς ζήσαμε όλοι μας έναν ΤΡΑΓΕΛΑΦΟ, με υποτιθέμενους ΑΑΑ τίτλους να αξιοποιούν μόνο ένα κλάσμα της υπολογιστικής ισχύος ενός μέσου μηχανήματος και αυτό με άσχημα αποτελέσματα. Όταν η υποστήριξη πολλών πυρήνων δεν είναι ακόμα νόρμα, η όποια συζήτηση περί επιδόσεων,hardware κλπ δεν έχει νόημα για μένα προσωπικά, γιατί ό,τι και να έχω δε θα αποδώσει. Το καλό είναι να καταφέρει το Steam - και με το Steambox - να πιέσει τους developers για σημαντικά καλύτερα ports, ίσως και για το PC σα leading platform, ώστε να δούμε επιτέλους κάτι αντάξιο των μηχανημάτων μας.

 

Γενικά πάντως, η κουβέντα αυτή δεν έχει θέση σε ένα forum με τίτλο "PC Gaming", και νομίζω δεν έχει και ιδιαίτερη ουσία.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έστω και με καθυστέρηση ξυπνήσανε (ακόμα θυμάμαι τις διάφορες DRM@l@kies ειδικά της ΕΑ, βλ. ΜΕ1 κτλ.) και καταλάβανε ότι δεν μπορεί να με πρήζει η securom ή το όποιο άλλο ηλίθιο DRM για να παίξω το παιχνίδι που αγόρασα ενώ ο "πειρατής" που περνάει το crack κάνει διπλό κλικ και παίζει άρχοντας. Το Crysis πχ το παίζω με crack παρότι είναι αγορασμένο/κατεβασμένο από Origin γιατί... μου ζητάει το DVD του :P

 

Τώρα τα αστεία περί PC gaming is dead δεν ξέρω τι νόημα έχει να τα συζητήσουμε. Εκτός αν υπάρχει άλλη πλατφόρμα που τρέχει σε 1440/1600/2160p και μου διαφεύγει...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναι, και απορώ πως δεν είχε φτιαχτεί κάτι παρόμοιο τόσο καιρό/χρόνια.Εκτός και αν είχε γίνει απόπειρα και στο παρελθόν και κλειδώθηκε λόγω VS καταστάσεις.Anyway, προσπαθούμε να το κρατήσουμε όσο πιο καθαρό γίνεται κάνοντας αναφορά αυτούς που παραβιάζουν τους όρους του φόρουμ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Eτσι αρχιστε να γραφετε για cracks και πειρατες και θα δειτε για ποτε θα κλειδωθει το thread απο τον P.

Να υποθέσω δεν σου έχει τύχει να κάνει τα παλαβά του κάποιο DRM tool με αποτέλεσμα να μην μπορείς να τρέξεις παιχνίδι που έχεις αγοράσει;

 

Ανέφερα 1-2 χαρακτηριστικά παραδείγματα επ'αυτού, γιατί το hassle-free DRM θεωρώ ότι είναι ένας σημαντικός παράγοντας που οδήγησε το Steam εκεί που είναι σήμερα καθώς και ένας παράγοντας που μπορεί να επιρρεάσει αρνητικά την εμπειρία του χρήστη.

Αν παρόλα αυτά θεωρείς ότι υπάρχει παράβαση των όρων του φόρουμ -> Αναφορά και no hard feelings.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πιστεύω ότι παρόλο που έχουμε τόσα παιχνίδια , λείπει κάτι. Ένα παιχνίδι στυλ l2-wow-lol που να ταράξει τα νερά , το λολ το κατάφερε αν και κατα την γνώμη μου θα πεθάνει μιας και κάθε πέρσι και καλύτερα, μην ξεχνάμε ότι όλοι πάνε για να πιάσουν χρήμα και ξεχνάνε κάτι βασικό , την ποιότητα του παιχνιδιού και απασχόληση συνέχεια απο τους κατασκευαστές και όχι όταν υπάρχει πρόβλημα μόνο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Eγω τελος παντων ειμαι λιγο απογοητευμενος απο το pc gaming με την εννοια οτι τα τελευταια χρονια "κονσολοποιηθηκε" και ισως δεν ειδαμε σε μεγαλο ευρος τουλαχιστον τιτλους ανταξιους .Υπηρχαν βεβαια και λαμπρες εξαιρεσεις αλλα οκ...Μεσα σε ολα ερχονται και ας πουμε τιτλοι οπως το GTA και βγαινουν σε κονσολες και στο pc ακομα περιμενεις ανακοινωσεις .Ακομα και καποιοι καλοι τιτλοι στο pc βλεπουμε οτι εχουν θεμα με το optimization με αποτελεσμα ενω ειναι καλο το game να μην μπορεις να το ευχαριστηθεις αμεσα την στιγμη που το αγορασες ή και καθολου .Παρολαυτα οι τιμες των games παραμενουν σε υψηλα επιπεδα ενω βεβαιως πολλα σου ζητανε και ακριβη μηνιαια συνδρομη .Ισως θα επρεπε οι εταιρειες να αρχισουν αν το βλεπουν και λιγο απο διαφορετικο πρισμα το ολο θεμα .


Πιστεύω ότι παρόλο που έχουμε τόσα παιχνίδια , λείπει κάτι. Ένα παιχνίδι στυλ l2-wow-lol που να ταράξει τα νερά , το λολ το κατάφερε αν και κατα την γνώμη μου θα πεθάνει μιας και κάθε πέρσι και καλύτερα, μην ξεχνάμε ότι όλοι πάνε για να πιάσουν χρήμα και ξεχνάνε κάτι βασικό , την ποιότητα του παιχνιδιού και απασχόληση συνέχεια απο τους κατασκευαστές και όχι όταν υπάρχει πρόβλημα μόνο.

Ναι πανω σε αυτο που λες εγω πιστευω οτι το μελλον του pc gaming βρισκεται στο multiplayer .Δηλαδη να βγαινουν multiplayer games που τα πληρωνεις μια φορα μονο και μετα καποια expansions,που οποιος θελει να τα αγοραζει , να διευρυνεται το περιεχομενο του παιχνιδιου .Δεν ειμαι αντιθετος δε και στο να αγοραζεις καποια specials in game αν και εφοσον θες ,αρκει να μην υπαρχει συνδρομη .Κοινως εγω θελω κατι στην πολιτικη του bf4.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 Εγώ νομίζω οτι το gaming γενικά τα τελευταία χρόνια είναι επαναλαμβανόμενο και όχι μόνο στα pc. Ναι μεν καλύτερα γραφικά, καλύτερο gameplay αλλά λείπει κάτι το ριζοσπαστικά νέο. Λείπουνε τα μεγάλα άλματα. όπως πχ. playstation 1, internet και online gaming(mmo's), οι δυνατές κάρτες γραφικών που κάνανε άλματα στην απόδοση σε σχέση με τις αμέσως προηγούμενες σειρές. Τίτλοι games που δημιούργησαν genre απο το πουθενά. Πιάνω τον εαυτό μου τελευταία να παίζει ελάχιστα και απλά να σερφάρει εδώ και εκεί σαν μην ξέρω τι να κάνω..

 

Πιστεύω οτι το επόμενο next big thing θα έχει να κάνει με το gaming interface και θα ανοίξει νέους ορίζοντες

  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εγώ έχω ξενερώσει αρκετά, παράτησα το λολ μόνο και μόνο για αυτό ,δηλαδή δεν γίνεται να υπάρχουν τόσα χτυπητά προβλήματα και να τα αφήνουν. Δηλαδή δεν καταλαβαίνουν ότι θα τελειώσει το παιχνίδι ? 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

<p> Εγώ νομίζω οτι το gaming γενικά τα τελευταία χρόνια είναι επαναλαμβανόμενο και όχι μόνο στα pc. Ναι μεν καλύτερα γραφικά, καλύτερο gameplay αλλά λείπει κάτι το ριζοσπαστικά νέο. Λείπουνε τα μεγάλα άλματα. όπως πχ. playstation 1, internet και online gaming(mmo's), οι δυνατές κάρτες γραφικών που κάνανε άλματα στην απόδοση σε σχέση με τις αμέσως προηγούμενες σειρές. Τίτλοι games που δημιούργησαν genre απο το πουθενά. Πιάνω τον εαυτό μου τελευταία να παίζει ελάχιστα και απλά να σερφάρει εδώ και εκεί σαν μην ξέρω τι να κάνω..</p>

<p> </p>

<p>Πιστεύω οτι το επόμενο next big thing θα έχει να κάνει με το gaming interface και θα ανοίξει νέους ορίζοντες</p>

 

Ακριβώς αυτό.

 

Αποστολή από το GT-I9100 με τη χρήση Insomnia App

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...