takman5 Δημοσ. 13 Απριλίου 2014 Δημοσ. 13 Απριλίου 2014 Παιδιά μπορούμε να βρούμε κάπου βιδάκια για το laptop που συγκρατούν το κάτω καπάκι; Έχω ένα της αδερφής μου με καμένη μητρική εδώ και 1,5 χρόνο, αυτό για την ακρίβεια: http://www.e-shop.gr/product?id=PER.900875και σήμερα που πήγα να το ανοίξω παιδεύτηκα πολύ με μία βίδα σε σημείο που έλιωσε στην πάνω μεριά και δεν έκανε καθόλου επαφή το κατσαβίδι( ένας θεός ξέρει πως το άνοιξα)! Επιπλέον πως αφαιρούνται από το καπάκι γιατί πήγα να βγάλω τη χαλασμένη βίδα και αυτή η μεταλλική ροδελίτσα που έχουν είναι δύσκολο να αφαιρεθεί.
plpapadopoulos Δημοσ. 13 Απριλίου 2014 Δημοσ. 13 Απριλίου 2014 Θα σου έστελνα το service manual, αλλά από αυτά που διαβάσω καλύτερα να δεις τα παρακάτω videos: https://www.youtube.com/watch?v=mjvIYF7PDtI Βίδες μπορείς να αγοράσεις από τον εκάστοτε service provider παραγγέλνωντας το πακέτο με τα miscellaneous parts, ή από ebay. Υποθέτω η βίδα της οποίας έφαγες το κεφάλι είναι βίδα torx και όχι σταυρόβιδα. Η HP διαχωρίζει σε σταυρώβιδες και βίδες torx τις αντίστοιχες που αν αφαιρεθούν υπάρχει πρόσβαση σε CRUs (Customer Replaceable Units) και non-CRUs. Προφανώς χρησιμοποίησες είτε λάθος εργαλείο, είτε φτηνιάρικο εργαλείο για την αφάιρεσή της.
takman5 Δημοσ. 13 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 13 Απριλίου 2014 Όχι η βίδα ήταν σταυρόβιδα και συγκρατούσε το καπάκι που είναι η ραμ(συγκρατείται στο καπάκι με μία ροδελίτσα). Ναι δε λέω ότι είχα το κατάλληλο κατσαβίδι, ήταν μεγαλύτερο απ' ότι έπρεπε, απλά παρατήρησα ότι οι βίδες ήταν πολύ ευαίσθητες γιατί κατόπιν άνοιξα και ένα turbo-x για να βγάλω το σκληρό και παρατήρησα πως εκείνες οι βίδες ήταν ανθεκτικότερες και δεν έπαθαν τίποτα. Από e-bay μου είναι δύσκολο να παραγγείλω. Τον service provider που μπορώ να τον βρω και γνωρίζεις αν είναι εύκολη η διαδικασία; Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον
plpapadopoulos Δημοσ. 14 Απριλίου 2014 Δημοσ. 14 Απριλίου 2014 Όχι η βίδα ήταν σταυρόβιδα και συγκρατούσε το καπάκι που είναι η ραμ(συγκρατείται στο καπάκι με μία ροδελίτσα). Ναι δε λέω ότι είχα το κατάλληλο κατσαβίδι, ήταν μεγαλύτερο απ' ότι έπρεπε, απλά παρατήρησα ότι οι βίδες ήταν πολύ ευαίσθητες γιατί κατόπιν άνοιξα και ένα turbo-x για να βγάλω το σκληρό και παρατήρησα πως εκείνες οι βίδες ήταν ανθεκτικότερες και δεν έπαθαν τίποτα. Από e-bay μου είναι δύσκολο να παραγγείλω. Τον service provider που μπορώ να τον βρω και γνωρίζεις αν είναι εύκολη η διαδικασία; Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον http://www8.hp.com/gr/el/contact-hp/phone-assist.html Ενδεχομένως να σου πουν ότι θές αλλαγή στο πλαστικό καπάκι, γιατί σκέτη η βίδα αυτή με τη ροδέλα που λες δεν παρέχεται. Ή θα κάνεις πατέντα με άλλη βίδα ίδιας διατομής και μήκους κι αν σου κάτσει καλώς, ή πας για καινούριο καπάκι και πάρε κι ένα σωστό σετ κατσαβίδια ή τουλάχιστον κάτι φτηνό που να είναι σε σωστές διαστάσεις. Τη βιασύνη σου τώρα την πληρώνεις 10 φορές παραπάνω γιατί κόστος για το καπάκι το υπόλογίζω κάνα 30άρι να σου πούνε. 1
takman5 Δημοσ. 14 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 14 Απριλίου 2014 Ok man ευχαριστώ για τις πληροφορίες! Για πατέντα θα πάω απ' ότι φαίνεται. Απλώς δε με επείγει, το λάπτοπ είναι με καμένη μητρική εδώ και 1,5 χρόνο και δεν είναι σίγουρο αν θα το επισκευάσω( υπάρχει περίπτωση να μου αλλάξει ένας φίλος που γνωρίζει από αυτά, αλλιώς για τεχνικό δεν τίθεται θέμα).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα