Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλη την κοινότητα!!

Πρόσφατα είχα προβλήματα με υπερτάσεις και έτσι σκέφτηκα να αγοράσω UPS.

Επειδή όμως οικονομικά για UPS δεν είμαστε, σκέφτηκα να πάω στη φθηνότερη λύση, τα πολύμπριζα και πρίζες ασφαλείας.

Εγώ λοιπόν τώρα έχω ένα απλό πολύμπριζο (εκείνα τα άσπρα) με ένα διακοπτάκι πάνω στο οποίο έχω το pc και άλλες συσκευές.

Τι να κάνω λοιπόν; Να πάρω μια πρίζα ασφαλείας πάνω στην οποία να βάλω το απλό πολύμπριζο;

(πχ αυτή: http://www.e-shop.gr/product?id=PER.701173 )

Ή να πάρω ένα πολύμπριζο ασφαλείας που θα συνδέεται απευθείας στην κανονική πρίζα;

(πχ αυτό: http://www.e-shop.gr/product?id=PER.701161 )

Κάτι άλλο που σκέφτηκα είναι να τα πάρω και τα δύο για απόλυτη σιγουριά, αλλά εδώ θα ήθελα να με πείτε, αν ήταν να πάρω ένα από τα δύο ποιο θα με προτείνατε;;

(να σημειώσω ότι θέλω συγκεκριμένα τα δύο (ή ένα από αυτά) παραπάνω προιόντα που ανέφερα)

Δημοσ.

Το πολυμπριζο ασφαλείας ειναι ένα πολύμπριζο με ασφάλεια και μια διάταξη για ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ μικρη εξομάλυνση τάσης. Εν ολίγης αν εχεις μεγάλες αυξομειώσεις ή στιγμαία off-on δεν σε προστατεύουν καθόλου (και η ζημιά θα είναι η ίδια με το απλό πολύμπριζο). Επισης το πολ/ζο ασφαλείας θα σε προστατευσει απο τεράστια υπερταση (π.χ. κεραυνό) γιατί θα καει η ασφάλεια. 

Συμπέρασμα: Αν θες σοβαρή προστασία πάρε ups. Αν θες αντικεραυνική πάρε μια πρίζα με ασφάλεια (εχω μια γερμανική που δεν θυμάμαι όνομα) και κουμπωσε πάνω το απλο ασπρο πολύμπριζο. Ιδιο αποτέλεσμα με πολύ χαμηλότερο κόστος.

• Like 1
Δημοσ.

Προστασία από υπέρταση θέλω μόνο.

Δεν με ενδιαφέρει αν κλείσει ο υπολογιστής ή όχι, απλά να μην με καεί.

Το πολύμπριζο/πρίζα ασφαλείας βοηθάει σε αυτό, έτσι δεν είναι;

Δημοσ.

Άλλο η υπερταση απο κευρανό και άλλο η αυξομειώσεις τάσης (τα λεγόμενα spikes). Επισης μην υποτιμάς τα underspikes. 

Φαντάσου οτι εχεις ένα ρολόι που θες να είναι αδιάβροχο. Το πολύμπριζο ασφαλείας ειναι ισοδύναμο με ρολόι που αντέχει σε πιτσιλιές (π.χ. πλένεις τα χέρια σου) ενώ το καλό ups ειναι σαν τα ρολόγια που βουτάς στη θάλασσα άφοβα. Αναλογα λοιπον τι εξοπλισμό εχεις κάνεις και την αναλογη επενδυση. Αν π.χ. εχεις μια ακριβή 50αρα lcd πας χαλαρά για ups. 

Τέσπα, να πάρεις το μικρό μονο και να βάλεις πάνω του ενα πολύμπριζο γιατί πρακτικά θα εχεις το ίδιο αποτέλεσμα με το μεγάλο. ΣΙΓΟΥΡΑ θα σου παρέχει κάποιου είδους προστασία αλλά μη νομίζεις οτι σώθηκες οτι και να προκύψει. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...