Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια. Εχω το εξης προβλημα: Οταν χρησιμοποιω το παραπανω λειτουργικο, δεν μπορω να εισελθω στο modem με την ip. Βασικα και το modem να κλεισω το εικονιδιο πανω δεξια δεν παρουσιαζει καποια διαφορα, με δειχνει συνδεδεμενο. Επισης ενω εχω ιντερνετ δεν δειχνει καποια συνδεση (wired connection) να υπαρχει.

Δημοσ.

Όταν γράφεις "να εισέλθεις στο modem με την ip", εννοείς να προβάλλεις από τον browser το web interface με τις ρυθμίσεις της σύνδεσής σου κ.τ.λ.;

Αν ναι, δοκιμάζεις να το κάνεις συνδεμένος ασύρματα ή ενσύρματα;

Αν είσαι συνδεμένος ασύρματα, το γεγονός μπορεί να οφείλεται σε ρύθμιση του ρούτερ/μόντεμ που ενδέχεται να απαγορεύει την σύνδεση στο web interface του μέσω wifi.

Για το εικονίδιο που αναφέρεις, ίσως να μπορεί να βοηθήσει κάποιος άλλος, που έχει την διανομή, εγώ είχα μείνει στην έκδοση 5 του BackTrack. Αν και από τα γραφόμενά σου, δεν καταλαβαίνω τι σχέση έχει το εικονίδιο της σύνδεσης (που μπορεί να είναι ενεργό και χωρίς σύνδεση, σαν applet από το οποίο ρυθμίζεις το δίκτυο ή παίρνεις πληροφορίες για αυτό).

Αν τρέξεις το πρόγραμμα rfkill, σου βγάζει επιλογές για το δίκτυο; Μήπως κάτι δεν είναι ενεργό;

Αν δώσεις την εντολή iwconfig τι network interfaces εμφανίζει;

Αν και, αν όπως γράφεις, έχεις σύνδεση στο internet, τότε θα είσαι συνδεμένος και κάπου...

Έχε υπ' όψιν σου, επίσης, πως τέτοιες διανομές που "μπλέκουν" με ασφάλεια ασύρματων δικτύων (sniffing κ.τ.λ.), συχνά κάνουν τη δουλειά τους χωρίς να είναι ουσιαστικά συνδεμένα σε κάποιο δίκτυο.

Ενδέχεται να χρειάζεται από μέρους σου να ενεργοποιήσεις κάποια σύνδεση χειροκίνητα και να συνδεθείς κατόπιν στο δίκτυό σου.

Δημοσ.

Εχω ενσυρματη συνδεση. Οταν χτυπησα την εντολη που μου ειπες πηρα την απαντηση:

lo        no wireless extensions.

eth0      no wireless extensions.

Επισης οταν παταω στο connection informations η απαντηση που παιρνω ειναι αυτη:

Error displaying connection information:

No valid active connections found!

Δημοσ.

Τι ip εχεις τωρα? Το βλεπεις με ενα απλο "sudo ifconfig eth0", πχ

$ sudo ifconfig
eth0      Link encap:Ethernet  HWaddr 00:1a:4d:58:4d:16  
          inet addr:192.168.1.2  Bcast:192.168.1.255  Mask:255.255.255.0
εκει που λεει inet addr. Ομοιως για την gateway δινεις "ip route" και θα σου βγαλει αυτο

$ ip route 
default via 192.168.1.1 dev eth0 
192.168.1.0/24 dev eth0  proto kernel  scope link  src 192.168.1.2 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...