nagiakoll Δημοσ. 21 Απριλίου 2014 Δημοσ. 21 Απριλίου 2014 Καλησπέρα, ανοίγω αυτό το τοπικ (ελπίζω να μην υπάρχει κάτι αντίστοιχο) καθώς τώρα κάνω την μετάβαση από την φοιτητική ζωή στην εργασία. Η πρώτη μου δουλειά ως πτυχιούχος ήταν με το voucher, και τώρα εργάζομαι σε ένα γραφείο. Αυτό που με προβληματίζει πολύ είναι ότι πληρώνομαι με την ώρα, δεν νοιώθω ότι μαθαίνω ιδιαίτερα πράγματα απλά ότι καλύπτω τα πιο εύκολα και ως εκ τούτου δεν έχω σταθερό ωράριο. Δηλαδή τυχαίνει να κάτσω και λιγότερο από τις ώρες της ημιαπασχόλησης (παρότι έχω προσληφθεί ως ημιαπασχόληση). Για τα λεφτά δεν το συζητάω.... ψίχουλα. Εσάς γενικά η επαγγελματική σας καθημερινότητα πως είναι; Οικονομικά τα βγάζετε πέρα; Οι εργασιακές ώρες επηρεάζουν την κοινωνική σας ζωή;
Silverage Δημοσ. 21 Απριλίου 2014 Δημοσ. 21 Απριλίου 2014 Τουλάχιστον δεν δουλεύεις παραπάνω ώρες χωρίς να πληρώνεσαι (ελπίζω). Άλλοι κάνουν 12ωρα. 1
Anorymous Δημοσ. 21 Απριλίου 2014 Δημοσ. 21 Απριλίου 2014 Εγω ειμαι δυο χρονια ανεργος με πτυχιο ο αδερφος μου ηταν και αυτος ενα 1.5 χρονο ανεργος και βρηκε 2 δουλιες πριν λιγους μηνες στις οποιος βγαζει το μηνα 800 ευρω και δουλευει απο της 7.30 το πρωι εως της 10 το βραδυ και καποτε επαιρνε 900 ευρω μονο απο την μια 8ωρη εργασια του.
militarist Δημοσ. 21 Απριλίου 2014 Δημοσ. 21 Απριλίου 2014 Αυτά βλέπω και χαίρομαι που έφυγα... 8ωρο, 5ημερο 1000 ευρώ + lunch tickets και υπερωρίες πληρωμένες. Sent from my iPhone using Insomnia 5
Star_Light Δημοσ. 21 Απριλίου 2014 Δημοσ. 21 Απριλίου 2014 Αυτά βλέπω και χαίρομαι που έφυγα... 8ωρο, 5ημερο 1000 ευρώ + lunch tickets και υπερωρίες πληρωμένες. Sent from my iPhone using Insomnia Σωστές συνθήκες εργασίας δηλαδη. Σε ποια χώρα ειναι αυτες οι συνθήκες? 8ωρο ρε φιλε και ΣΟΥΚΟΥ off να αφιερωσεις και λιγο χρονο στον εαυτο σου να πας και για κανένα ποτακι με τους φιλους/φιλες , να πας να τρέξεις στο γηπεδάκι να παιξεις μπάσκετ να δεις ταινια να βγεις βολτα ... τι εισαι δουλος του καθενος να δουλευεις απο το πρωι ως το βραδυ?
Silverage Δημοσ. 21 Απριλίου 2014 Δημοσ. 21 Απριλίου 2014 Αυτά βλέπω και χαίρομαι που έφυγα... 8ωρο, 5ημερο 1000 ευρώ + lunch tickets και υπερωρίες πληρωμένες. Sent from my iPhone using Insomnia Εγω 7,5ωρο. Lunch tickets τί είναι; Σας ταΐζουν;
tehAllantin Δημοσ. 21 Απριλίου 2014 Δημοσ. 21 Απριλίου 2014 To ωράριό σου και οι συνθήκες εργασίας σου καθορίζονται από το επάγγελμά σου. Εγώ πχ σαν μάγειρας, στο συμβόλαιο έχω 36/βδομαδα. Που φυσικα δεν ισχύει ποτέ. Το θετικό εδώ είναι πως θα πληρωθώ στις 28 του μήνα, οι υπερωρίες θα πάνε σε άδεια ή πληρωμένες κλπ. επίσης, φυσικά και η προσωπική/κοινωνική σου ζωή επηρεάζεται από το είδος της εργασίας σου κλπ. Αλλο ο δημ. υπάλληλος που δουλεύει 8-3 και άλλο εγώ που δουλεύω 6-2/3/4/5, ή 2-3 το μεσημέρι με 11-12 το βράδυ ή 6 απόγευμα με 2-3 το πρωί κλπ. Και άλλο επίσης κόπο και μόχθο απαιτεί η μία εργασία με την άλλη και άλλες ευθύνες και πνευματική κόπωση έχει η μία εργασία με την άλλη, Έφυγα από Ελλάδα γιατί βαρέθηκα να πολεμάω να μας πληρώνουν, να περιμένουμε 2-3 μηνες μέσα, και στην τελική να είμαι ο μαλάκας της υπόθεσης γιατί ήμουν ο μόνος που μιλούσε ευθέως εκεί που έπρεπε να μιλήσει (και όχι στα πηγαδάκια). 7
nagiakoll Δημοσ. 21 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 21 Απριλίου 2014 Το περισσότερο που έχω κάτσει παραπάνω είναι 1-2 ώρες γιατί δουλεύω ημιαπασχόληση. Απλά ρε παιδιά πραγματικά ψίχουλα, ανάθεμα αν θα πάρω 150 ευρώ αυτό τον μήνα με το πάσχα και όλες τις αργίες εσύ που πήγες εξωτερικό, αν θες, πες μας που είσαι και πόσο εύκολα προσαρμόστηκες
militarist Δημοσ. 21 Απριλίου 2014 Δημοσ. 21 Απριλίου 2014 Εγω 7,5ωρο. Lunch tickets τί είναι; Σας ταΐζουν; Lunch tickets : για κάθε εργάσιμη μέρα μας δίνουν 3 ευρώ σε voutser (έξτρα από τον μισθο) και με αυτα μπορω να αφοράσω φαγητό ή supermarket Σωστές συνθήκες εργασίας δηλαδη. Σε ποια χώρα ειναι αυτες οι συνθήκες? 8ωρο ρε φιλε και ΣΟΥΚΟΥ off να αφιερωσεις και λιγο χρονο στον εαυτο σου να πας και για κανένα ποτακι με τους φιλους/φιλες , να πας να τρέξεις στο γηπεδάκι να παιξεις μπάσκετ να δεις ταινια να βγεις βολτα ... τι εισαι δουλος του καθενος να δουλευεις απο το πρωι ως το βραδυ? αυτό ακριβως κάνω.....
tehAllantin Δημοσ. 21 Απριλίου 2014 Δημοσ. 21 Απριλίου 2014 απο τα 150 ευρω που παίρνεις, πόσα ξοδεύεις σε μετακίνηση; Εισιτήρια κλπ; Τωρα ειμαι Ολλανδία. Γενικά δεν δυσκολεύτηκα να προσαρμοστώ γιατί ποτέ δεν ήμουν ο "κλασσικός έλληνας" της καφετέριας κλπ κλπ (σορυ για τα στερεοτυπικά). Περισσότερο σου λείπουν η οικογένεια/φιλοι/αγαπημένα πρόσωπα κλπ. Τουλάχιστον έχουμε την τεχνολογία και κάπως απαλύνει τα πράγματα. Δουλειά/σπίτι/κανα χόμπυ, αυτα.
Silverage Δημοσ. 21 Απριλίου 2014 Δημοσ. 21 Απριλίου 2014 Το περισσότερο που έχω κάτσει παραπάνω είναι 1-2 ώρες γιατί δουλεύω ημιαπασχόληση. Απλά ρε παιδιά πραγματικά ψίχουλα, ανάθεμα αν θα πάρω 150 ευρώ αυτό τον μήνα με το πάσχα και όλες τις αργίες εσύ που πήγες εξωτερικό, αν θες, πες μας που είσαι και πόσο εύκολα προσαρμόστηκες Αν παίρνεις και εισιτήρια, μετρό σου βγαίνει κάνα 30 περίπου. Για 120 ευρώ αξίζει; Τις παραπάνω ώρες τις πληρώθηκες; Ελπίζω ναι γιατί δεν ξοδεύονται κιόλας. Εγω τον προηγούμενο μήνα έκανα 45 ώρες υπερωρία, κάπου 300 καθαρά ήταν.
Par1s* Δημοσ. 21 Απριλίου 2014 Δημοσ. 21 Απριλίου 2014 Πριν ενάμιση μήνα έπιασα δουλειά ως σερβιτόρος σε καφέ, με 3,5/ώρα με ασφάλεια. Δούλευα 6ωρο. Αλλά τελικά δεν με βόλεψε και πολύ γιατί θα έχανα πάρα πολλά μαθήματα από την σχολή, λόγο πρωινού ωραρίου. Τελικά βρήκα ντιλίβερυ με 4/ώρα ανασφάλιστος προς το παρών, αλλά παραδόξως έχω πολύ καλά τιπς. Κάνω 4ωρα απογεύματα. Θέλω να βγάζω τα πάγια έξοδα μου (ΔΕΗ, Αέριο κτλ) και να μπορώ να πιω έναν καφέ μέχρι να πάρω πτυχίο και να την κάνω για ξένους τόπους, οπότε αυτό με καλύπτει.
nagiakoll Δημοσ. 21 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 21 Απριλίου 2014 απο τα 150 ευρω που παίρνεις, πόσα ξοδεύεις σε μετακίνηση; Εισιτήρια κλπ; Τωρα ειμαι Ολλανδία. Γενικά δεν δυσκολεύτηκα να προσαρμοστώ γιατί ποτέ δεν ήμουν ο "κλασσικός έλληνας" της καφετέριας κλπ κλπ (σορυ για τα στερεοτυπικά). Περισσότερο σου λείπουν η οικογένεια/φιλοι/αγαπημένα πρόσωπα κλπ. Τουλάχιστον έχουμε την τεχνολογία και κάπως απαλύνει τα πράγματα. Δουλειά/σπίτι/κανα χόμπυ, αυτα. Δεν ξοδεύω τίποτα σε μετακίνηση καθώς είναι κοντά μου και δεν χρησιμοποιώ μέσα αλλά είναι πολύ λίγα τα χρήματα και πάλι. Στην Ολλανδία δεν δυσκολεύτηκες με την γλώσσα; γιατί γενικά έχω ακούσει ότι θέλουν να μιλάς ολλανδικά Αν παίρνεις και εισιτήρια, μετρό σου βγαίνει κάνα 30 περίπου. Για 120 ευρώ αξίζει; Τις παραπάνω ώρες τις πληρώθηκες; Ελπίζω ναι γιατί δεν ξοδεύονται κιόλας. Εγω τον προηγούμενο μήνα έκανα 45 ώρες υπερωρία, κάπου 300 καθαρά ήταν. Τώρα περιμένω την πληρωμή αλλά λογικά θα τις πληρωθώ γιατί με εχει με την ώρα, δεν έχω δηλαδή σταθερό ωράριο
nagiakoll Δημοσ. 21 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 21 Απριλίου 2014 μονο αγγλικά μιλάω :/ αν επιτρεπεται τι δουλεια κανεις στην ολλανδια;
Προτεινόμενες αναρτήσεις