headbanger Δημοσ. 22 Απριλίου 2014 Δημοσ. 22 Απριλίου 2014 Εμπειρία από Καναδά σε μεγάλη εταιρεία που είμαι τώρα, 5νθημερο, 7-4 δουλεύω (μπορώ και 8-5 6-3 η 9-6 αλλά πάντα ώστε να υπάρχει κάλυψη με το όλο team). 1 ώρα για διάλειμα μεσημεριανό και 30 λεπτά για 2 διαλειματάκια για καφέ. Έχουμε την δυνατότητα να δουλέυουμε από το σπιτι σε συγκεκριμένες περιπτώσεις. Γενικά είναι θέμα team lead / manager. τις προβλεπόμενες αργίες, διακοπές, αυξήσεις κτλπ. Τις υπερωρίες τις πέρνω σε άδεια απο επιλογή μιας και να τις πληρωθώ δεν συμφέρει εξαιτίας της φορολογίας - στην υπερωρία μπαίνουν λιγότερα λεφτά στην τσέπη μου από ότι στην κανονική ώρα δουλειας! Για μισθούς κτλπ δεν το συζητάω, θα πέσουν κατάρες...
Papakaliati Δημοσ. 22 Απριλίου 2014 Δημοσ. 22 Απριλίου 2014 Προσωπικα ειμαι της αποψης, αμα μπορεις να φυγει φυγε, δεν σου κανει κακο να δεις και μερικα καινουργια πραγματα. Μετα απο 1 , 2 ,x χρονια αποφασιζεις ξανα και βλεπεις αμα θελεις να επιστρεψεις. Η πιθανοτητα να μετανειωσεις για τα χρονια που εφυγες πραγματικα πιστευω ειναι μηδαμινη. Μονο καλο κανει να δεις πως ειναι η καθημερινη ζωη εξω και μετα απο 6 μηνες που θα επιστρεψεις για διακοπες η και μονιμα, σε 10 λεπτα θα καταλαβεις γιατι η Ελλαδα παει κατα διαολου. Η ατομικοτητα σε καθε εκφραση της καθημερινης μας ζωης και η παντελής ελλειψη κοινωνικης συνειδησης. Απο τα διπλο και τριπλο παρκαρισμενα αυτοκινητα μεχρι τα σκουπιδια που πεταμε και γενικως την πληρη αδιαφορια για τους κανονες. 4
Star_Light Δημοσ. 22 Απριλίου 2014 Δημοσ. 22 Απριλίου 2014 Προσωπικα ειμαι της αποψης, αμα μπορεις να φυγει φυγε, δεν σου κανει κακο να δεις και μερικα καινουργια πραγματα. Μετα απο 1 , 2 ,x χρονια αποφασιζεις ξανα και βλεπεις αμα θελεις να επιστρεψεις. Η πιθανοτητα να μετανειωσεις για τα χρονια που εφυγες πραγματικα πιστευω ειναι μηδαμινη. Μονο καλο κανει να δεις πως ειναι η καθημερινη ζωη εξω και μετα απο 6 μηνες που θα επιστρεψεις για διακοπες η και μονιμα, σε 10 λεπτα θα καταλαβεις γιατι η Ελλαδα παει κατα διαολου. Η ατομικοτητα σε καθε εκφραση της καθημερινης μας ζωης και η παντελής ελλειψη κοινωνικης συνειδησης. Απο τα διπλο και τριπλο παρκαρισμενα αυτοκινητα μεχρι τα σκουπιδια που πεταμε και γενικως την πληρη αδιαφορια για τους κανονες. Καλα εισαι. Εδω θα αναφέρω 2 παραδειγματα που έτυχαν χθές και σήμερα που βγηκα εξω με το αυτοκινητο. Χθες στριβω σε εναν δρομο ταχειας κυκλοφοριας και ειχανε σταματησει 2 αμαξια και τα λεγανε μεσα στην μέση του δρομου .... και ηταν ένας καραγκιοζης εξω και μου έκανε και νοημα να περάσω απο διπλα. Τωρα λέω και κουβεντα να πεις θα πάει χαμενη οποτε συνεχισα το δρομο μου. Σημερα ημουν σε έναν παραδρομο κάθετο προς μια λεωφορο διπλης κυκλοφοριας και μπαινει μια τελειως ανοιχτα ρε αν ημουν λιγο πιο μπροστα θα μου την ειχε δώσει. Τις δεξιες ξέρω τις παιρνουμε κλειστά ενω τις αριστερές ανοιχτα ... της πατάω κορνα σε στυλ τι κανεις και κοντοστεκεται και μου βγαζει και το χερι απο το παραθυρο σε στυλ τι θες ρε μεγαλε.... με επιασαν τα γελια απο την ηλιθιοτητα της. Δυστυχως οσο και να φωνάζουμε αυτοι ειμαστε.
The_Judas Δημοσ. 22 Απριλίου 2014 Δημοσ. 22 Απριλίου 2014 Εγώ νομίζω ότι δεν παίζει ρόλο το ωράριο αλλά ο φόρτος εργασίας. Παλιότερα δούλευα σπαστό ωράριο 9-2, 5-9 αλλά δεν είχα μεγάλο φόρτο εργασίας, ήμουν πιο χαλαρά. Τώρα δουλεύω 8ωρο (με κάποιες εξαιρέσεις π.χ 1 φορά την εβδομάδα υπερωρίες), αλλά ο φόρτος είναι τεράστιος. Επίσης είχα συχνά συναδέλφους στη δουλειά, τους οποίους αν δεν τους έλεγχε κανείς έκαναν κάθε 1 ώρα διάλειμμα για τσιγάρα και τηλεφωνήματα. Πολύ πλάκα είχε ένας φίλος μου, που ξεκίνησε γι' αυτόν το λόγο να καπνίζει..., γιατί έβλεπε ότι οι καπνιστές είχαν έξτρα διαλείμματα
headbanger Δημοσ. 22 Απριλίου 2014 Δημοσ. 22 Απριλίου 2014 τι να πούμε ρε παιδιά, σαν λαός είμαστε λάθος γιατι ο εγωκεντρισμός και ο ψευτοπουριτανισμός κυριαρχεί. όπως είπε ο παπακαλιάτης, αν έχεις την ευκαιρία πάνε έξω. δες πως λειτουργεί ο κόσμος, απόκτησε εμπειρίες, μην φοβάσαι το διαφορετικό. Αυτό που η αλλαγή και ο φόβος της διαφορετικότητας επιβάλεται σε όλα τα επίπεδα στην χώρα μας είναι αδιανόητο. εξάλλου, μια από τις χειρότερες εκφράσεις που μπορεί να χρησιμοποιεί κάποιος "μα πάντα έτσι το κάναμε και δούλευε" είναι καραμέλα. Όπως είχε πει και ένας παλιός καθηγητής και σημερινός φίλος σε μένα 5 μέρες πριν αναχωρήσω, η χώρα δεν πτωχεύει μόνο χρηματικά, αλλά κυρίως σε μυαλά. Σε μυαλά ικανά να φέρουν την αλλαγή που χρειαζόματε και εναν ανανεωμένο τρόπο σκέψης. Βέβαια, πως είναι δυνατόν κάτι τέτοιο να συμβεί, όταν οι συμφοιτητές που έμειναν Ελλάδα, είναι αυτοί που παρακαλούσαν για μια θέση στο δημοσιο από πάντα και δεν μάθαν από το σπίτι τους να είναι παραγωγικοί (παιδεία λέγεται γαμώ την τουρκομπαρόκ κουλτούρα μας)
Zein Δημοσ. 22 Απριλίου 2014 Δημοσ. 22 Απριλίου 2014 Η extra ώρα μεταξύ των δύο σε ποια μαύρη τρύπα πέφτει ? σωστος! το διορθωσα! 6 ωρες***** , οχι 5! Η πιθανοτητα να μετανειωσεις για τα χρονια που εφυγες πραγματικα πιστευω ειναι μηδαμινη. Μονο καλο κανει να δεις πως ειναι η καθημερινη ζωη εξω και μετα απο 6 μηνες που θα επιστρεψεις για διακοπες η και μονιμα, σε 10 λεπτα θα καταλαβεις γιατι η Ελλαδα παει κατα διαολου. Η ατομικοτητα σε καθε εκφραση της καθημερινης μας ζωης και η παντελής ελλειψη κοινωνικης συνειδησης. Απο τα διπλο και τριπλο παρκαρισμενα αυτοκινητα μεχρι τα σκουπιδια που πεταμε και γενικως την πληρη αδιαφορια για τους κανονες. +100.000!!!!!! Αυτο ειναι μια τελεια απαντηση σε αυτους που λενε "κατσε και παλεψε το στην ελλαδα". αμ πως να το παλεψεις αμα σε σαμποταρουν ολοι σου οι γειτονες? δεν ξερω ποτε γιναμε ετσι ή ειμασταν απο παντα ετσι λογω καποιας χαλαρουα κουλτουρας που δε ξερω απο που προηλθε, αλλα σιγουρα δεν ειναι "μαγκια" ολες αυτες οι συμπεριφορες που διαβαζουμε σε chainmails με τιτλους "100 λογοι που η ελλαδα ειναι η καλυτερη χωρα στον κοσμο" και λοιπες περιεργες ιστοριες.
Sova Δημοσ. 22 Απριλίου 2014 Δημοσ. 22 Απριλίου 2014 Καλησπέρα, ανοίγω αυτό το τοπικ (ελπίζω να μην υπάρχει κάτι αντίστοιχο) καθώς τώρα κάνω την μετάβαση από την φοιτητική ζωή στην εργασία. Η πρώτη μου δουλειά ως πτυχιούχος ήταν με το voucher, και τώρα εργάζομαι σε ένα γραφείο. Αυτό που με προβληματίζει πολύ είναι ότι πληρώνομαι με την ώρα, δεν νοιώθω ότι μαθαίνω ιδιαίτερα πράγματα απλά ότι καλύπτω τα πιο εύκολα και ως εκ τούτου δεν έχω σταθερό ωράριο. Δηλαδή τυχαίνει να κάτσω και λιγότερο από τις ώρες της ημιαπασχόλησης (παρότι έχω προσληφθεί ως ημιαπασχόληση). Για τα λεφτά δεν το συζητάω.... ψίχουλα. Εσάς γενικά η επαγγελματική σας καθημερινότητα πως είναι; Οικονομικά τα βγάζετε πέρα; Οι εργασιακές ώρες επηρεάζουν την κοινωνική σας ζωή; Καλησπέρα, Δεν ξέρω τι έχεις τελειώσει και σε τι καταρτίζεσαι τώρα, αλλά η πρώτη δουλειά δεν πρέπει να σε απογοητεύει. Ειδικά σε μια τόσο δύσκολη εποχή, ευτυχώς που βρήκες κι αυτή τη θέση. Στην ηλικία σου πάντως, θα με ενδιέφερε περισσότερο να αποκτήσω πείρα παρά χρήματα, ειδικά αν σκεφτείς ότι στο εξωτερικό συχνά δεν αμείβεσαι καν για την πρακτική άσκηση και πληρώνεις και τα μαλλιοκέφαλά σου σε ενοίκια, λογαριασμούς, μετακινήσεις κλπ μόνο και μόνο για να αποκτήσεις την πολυπόθητη πείρα. Όσο αφορά τα υπόλοιπα ερωτήματά σου, θεωρώ ότι στάθηκα τυχερή. 8ωρο, 5ήμερο και ο μισθός καλός. Η κοινωνική μου ζωή δε συγκρίνεται με τη φοιτητική, αλλά δεν παραπονιέμαι (πια). Και να ξέρεις επίσης ότι η ξενιτιά είναι πικρή αν ακολουθήσεις τις συμβουλές των παιδιών εδώ.
Silverage Δημοσ. 22 Απριλίου 2014 Δημοσ. 22 Απριλίου 2014 Πολύ πλάκα είχε ένας φίλος μου, που ξεκίνησε γι' αυτόν το λόγο να καπνίζει..., γιατί έβλεπε ότι οι καπνιστές είχαν έξτρα διαλείμματα Στόκος; 6 ωρες δουλειας (μετρια πληρωμενες αλλα που σου εξασφαλιζουν μια σχετικα καλη ζωη) + 1 ωρα υποχρεωτικο διαλειμα για φαγητο. , 5 μερες την βδομαδα. Μπορω να παω στη δουλεια απο 9 το πρωι και να φυγω 4 το απογευμα. ή να παω απο τις 10 και να φυγω στις 5. Θεωρητικα μπορω να παω και τις 11, αλλα οκ αυτο ειναι λιγο χοντροκομμενο. Οι υπερωριες ειτε ειναι πληρωμενες, ειτε προστιθονται σε χρονο παραπανω αδειας. Εξαρταται το project δηλαδη. Αμα πχ ειναι κατι βαρυ, αμεσο και με εχουν αναγκη (ειμαι designer/coder/παιδι για ολες τις pc δουλειες) πληρωνομαι τα διπλασια στις υπερωριες μου οι οποιες μπορουν να γινουν και απο το σπιτι μου. Αμα ομως ειναι απλα καθημερινος φορτος εργασιας , θεωρητικα η ευθυνη ειναι πανω μου που δεν τις ολοκληρωσα στο 5ωρο (αν και δε φταιω εγω που ειναι αχρηστοι στην διαχειριση χρονου και προτζεκτ αλλα αυτο ειναι αλλη ιστορια) , και παιρνω τις εξτρα ωρες σαν παραπανω αδεια. ετσι πχ αν εχω δουλεια 9 με 4 και φυγω τις 6, τοτε την επομενη μερα θα εχω αμα θελω θα φυγω 2 ωρες νωριτερα. not bad θα ελεγα, αλλα θα προτιμουσα να τις πληρωνομουν. στο γραφειο χαλαρη ζωη, μουςικη ολη την ωρα με την dj γραμματεα ,μεχρι και steam εχω εγκαταστησει και παιζω -διακριτικα- ματσακια με κανα 2 αλλα παιδια απο εκει επισης. Καθε παρασκευη παμε σε μια παμπ ολοι μαζι, (μερικες φορες και η τρελη αφεντικινα, αλλα σπανια) , διαφορετικη καθε φορα για το μεσσημεριανο μας γευμα. τωρα αν θα ειναι 1 ωρα ή 1μιση ωριτσα δεν εγινε και κατι! Ασφαλως αυτο δεν συμβαινει στην ελλαδα, αλλα στο εξωτερικο, και η παμπ προδιδει και την χωρα για την οποια μιλαω. Πιστευω ειμαι πολυ τυχερος που βρηκα αυτη την δουλεια, και δε μιλαω για αποδοχες που ειναι εχμμ... οοοοοκκκκκκκκ , αλλα καθαρα για συνθηκες εργασιες. Μια φιλη μου απο λονδινο πληρωνεται τα 2πλασια απο εμενα, αλλα την πιεζουν απιστευτα στη δουλεια της, με ελεγχους ολη την ωρα , απιςτευτο φορτο εργαςιας κτλ κτλ. Ενας αλλος φιλος παλι που ειναι σε αρχιτεκτονικο γραφειο με 4πλασιο μισθο απο εμενα, περα του οτι εχουν σε ολους τους υπολογιστες λογισμικο παρακολουθησης οθονης και απαγορευμενες σελιδες στυλ φεισμπουκ κτλ κτλ, υπαρχουν τυποι που κανουν περιπολιες και αμα τους δουνε να κοιτανε το ταβανι ή εστω (!!!!!!) να εχουν το κινητο τους οχι 1 μετρο μακρυα απο το γραφειο αλλα μισο μετρο (δεν κανω πλακα) ωστε να το φτανουν τους λενε "τι εγινε? θες να μιλησεις καπου? γιατι εχεις το κινητο κοντα? δεν εχεις ορεξη για δουλεια σημερα? εε? εεε?" Προσωπικα ολα αυτα τα βρισκω γελοιοτητες. Για εμενα η ιδανικη δουλεια ειναι μια που πληρωνει καλα, το οποιο καλα παει αναλογα με τις ικανοτητες σου-σημαντικο αυτο!- , αλλα και που θα εχει ενα λιγο χαλαρο περιβαλλον εργασιας , οχι σαν το τσιρκο που ειμαι τωρα που αποσυντονιζεσαι πανευκολα αλλα.. γενικα κατι λάιτ. Μου μυρίζει τρελή μούφα.
simply88 Δημοσ. 22 Απριλίου 2014 Δημοσ. 22 Απριλίου 2014 Οι εργασιακές ώρες επηρεάζουν την κοινωνική σας ζωή; Ναι παρα πολυ. Οταν εισαι απο 9 το πρωι στην δουλεια σχολας 9 το βραδυ και 10 πας για προπονηση. Εχεις γυρισει σπιτι εχει παει 11μιση. Ετοιμος για υπνο για να ξυπνησεις στις 8 την επομενη μερα να ετοιμαστεις και να επαναλαβεις το ιδιο.
bluesattack Δημοσ. 22 Απριλίου 2014 Δημοσ. 22 Απριλίου 2014 8ωρο.Ευτυχως ποτε δεν με εχει ριξει εργοδοτης στο ωραριο (ουτε στα λεφτα), οχι μονο για τα χαμενα λεφτα αλλα γιατι γινονται εκρηξεις στο μυαλο μου με την σκεψη και μονο να βλεπω μια τετοια εργοδοτικη εκμεταλλευτικη αυταρεσκη κωλοφατσα καθημερινα.
tehAllantin Δημοσ. 22 Απριλίου 2014 Δημοσ. 22 Απριλίου 2014 Καλησπέρα, Δεν ξέρω τι έχεις τελειώσει και σε τι καταρτίζεσαι τώρα, αλλά η πρώτη δουλειά δεν πρέπει να σε απογοητεύει. Ειδικά σε μια τόσο δύσκολη εποχή, ευτυχώς που βρήκες κι αυτή τη θέση. Στην ηλικία σου πάντως, θα με ενδιέφερε περισσότερο να αποκτήσω πείρα παρά χρήματα, ειδικά αν σκεφτείς ότι στο εξωτερικό συχνά δεν αμείβεσαι καν για την πρακτική άσκηση και πληρώνεις και τα μαλλιοκέφαλά σου σε ενοίκια, λογαριασμούς, μετακινήσεις κλπ μόνο και μόνο για να αποκτήσεις την πολυπόθητη πείρα. Όσο αφορά τα υπόλοιπα ερωτήματά σου, θεωρώ ότι στάθηκα τυχερή. 8ωρο, 5ήμερο και ο μισθός καλός. Η κοινωνική μου ζωή δε συγκρίνεται με τη φοιτητική, αλλά δεν παραπονιέμαι (πια). Και να ξέρεις επίσης ότι η ξενιτιά είναι πικρή αν ακολουθήσεις τις συμβουλές των παιδιών εδώ. η ξενιτχιά παίρνει τη γεύση που της δίνεις! ™ © ® 3
headbanger Δημοσ. 22 Απριλίου 2014 Δημοσ. 22 Απριλίου 2014 Εμένα είναι φουλ bacon και maple syrup .. ΠΑΝΤΟΥ λέμε σιρόπι
tehAllantin Δημοσ. 22 Απριλίου 2014 Δημοσ. 22 Απριλίου 2014 μλκ, εχουμε στη δουλεια ένα καναδέζικο maple syrup βιολογικό ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!! Ahoorn νομιζω η μάρκα. Βιολογικό κλπ, σε ένα γυάλινο μπουκαλάκι με σχημα σφενδάμου κλασικά. Ο sous chef μου ειπε οτι τα 250μλ κάνουν 12 ευρώ αλλα δεν τον πιστεύω. σορρυ για το οφτοπιξ
militarist Δημοσ. 22 Απριλίου 2014 Δημοσ. 22 Απριλίου 2014 Γιατί ειναι πικρή; Εγώ λειπω περισσότερο απο 2 χρόνια και μια χαρά περνάω , Έχω τους φίλους μου ( όχι έλληνες, απο αυτούς έχω μόνο λίγους και καλούς ) πάω τα ταξιδάκια μου , Δεν μπορώ να πω ότι μου πικριζει αυτο....
Toufas Δημοσ. 22 Απριλίου 2014 Δημοσ. 22 Απριλίου 2014 Δουλευω σαν chef και εγω, ειδικα στην τελευταια δουλεια που ειμαι εδω και 13 μηνες, εχω δωσει παρα πολλα. οι 60 ωρες την βδομαδα ειναι πολυ νορμαλ για την δουλεια, αλλα εγω απο τον νοεμβριο και μετα που πηρα και την πρωτη αυξηση, αρχισα να δινω πιο πολλα απο μονος μου. Κανεις δεν μου ειπε να παω πιο νωρις ή να φυγω πιο αργα αν ειμαι πρωινος, αλλα παντα το κανω επειδη δεν θελω να χωσω αλλα ατομα πιο πολυ, μιας και δεν θα θελω να με χωσουν. Τα λεφτα δεν ειναι τρομερα, αλλα ζω πολυ ανετα σε παρα πολυ καλη περιοχη στο λονδινο. Τουλαχιστον, ενω στην αρχη το αφεντικο ειχε αμφιβολιες για το αν θα κατσω να δουλεψω εκει, πριν απο κανα μηνα μου ειπε οτι αν θελω να αρχισω να παιρνω πιο πολλες ευθυνες για να γινω sous chef. Απο την αλλη, ο χρονος για κανονικη ζωη ειναι περιορισμενος, Ειδικα στην δουλεια που ειμαι, δεν εχω σ/κ οπως εσεις οι απλοι πολιτες, και οταν εχω ρεπο, απλα θελω να κατσω σπιτι και να μην κανω τιποτα σημαντικο. Απλα θα μαγειρεψω κατι πολυπλοκο που δεν θα το φαω στο τελος, και θα δω καμια σειρα. Ο 5ωρος υπνος ειναι οκ, και το 6ωρο-7ωρο ειναι υπεραρκετο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις