Επισκέπτης Δημοσ. 26 Απριλίου 2014 Δημοσ. 26 Απριλίου 2014 Οι πιο τραγικοί είναι εκείνοι που εκφράζουν τα θετικά μιας άλλης κατάστασης (ας πούμε με το να ζήσει κάποιος σε ξένη χώρα), προσθέτουν επιχειρήματα που είναι ολόσωστα και μέσα στη πραγματικότητα αλλά τελικά αποσκοπεύουν στο να τρολλαρουν στη συζήτηση. Είναι όντως τραγικοί γιατί ναι μεν έχουν γράψει όλα τα θετικά της άλλης κατάστασης αλλά γιατί οι ίδιοι δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι είναι όντως θετικά. Τελικά καταλήγουν να ειρωνεύονται αυτά τα οποία δεν έχουν συνειδητοποιήσει και να πουλάνε ανωτερίλα μέσα σε έναν κόσμο ωχαδερφισμού, ρατσισμού και έντονης αντιφατικότητας. Ακόμα πιο τραγικοί γιατί τυχαίνει να τα γράφουν με τέτοιο τρόπο που φαίνεται ότι μιλάνε σοβαρά αλλά στη πραγματικότητα δεν τα εννοούν. Και για αυτό είναι τραγικοί! Επειδή έχουν οι ίδιοι γράψει τα θετικά μιας άλλης κατάστασης αλλά δεν αποδέχονται ότι η άλλη κατάσταση έχει θετικά!! Σαν την ύπουλη χειραγώγηση δεν έχει! Αλλά να χειραγωγείται κάποιος από άτομα που άλλα πιστεύουν, άλλα κάνουν κι άλλα λένε, είναι απλά για τα πανηγύρια. Ειδικά το 'δεν θα γίνουν όλοι επιστήμονες' ή 'το εξωτερικό δεν είναι για όλους' (αλλά, για παράδειγμα, ο απλός στρατός που σου προσφέρει ωχαδελφισμό θεωρείται ευρέως αποδεκτό) που λέγονται κατά καιρούς είναι το προβληματικό της υπόθεσης. Και όχι δεν είναι το θέμα ο στρατός. Το θέμα είναι ότι το να μετελήσεις μια επιστήμη (για όσο διάστημα γουστάρεις) και το να ζήσεις για τουλάχιστον 6 μήνες σε άλλο κράτος, προσφέρουν πολύ πιο ουσιαστικότερες εμπειρίες από το να πας κάπου που θα δεις τις ίδιες νοοτροπίες που βλέπεις και στο σπίτι σου (όχι μέσα. στη πόλη σου εννοώ). Οι ειδικές δυνάμεις, από την άλλη, είναι βαρβάτη εμπειρία. Αλλά όπως είπα δεν είναι το θέμα εκεί αλλά στο γεγονός ότι εκμηδενίζονται άλλα πράγματα. Δεν βαριέσαι όμως, καλύτερα έτσι. Όσο περισσότεροι πιστεύουν αυτές τις μαλακίες τόσο καλύτερα για εμάς τους υπόλοιπους. Εμείς οι έξυπνοι θα έχουμε τον άπειρο χώρο να εκμεταλλευτούμε τις ουσιαστικότερες εμπειρίες έβερ. Στη τελική θα ωριμάσουμε γρηγορότερα και θα ζήσουμε καλύτερα χωρίς τις γνωστές παθογένειες. Και τώρα, ας πω μια προσωπική εμπειρία. Θυμήθηκα μερικά χρόνια πριν καλοκαίρι στην Ελλάδα. Είχα κάνει ταξιδάκι σε επαρχιακή πόλη για γκομενοδουλειά (για να μην αναρωτιέστε, μπάζο ήταν αλλά το point είναι αλλού). Τον καφέ τον ήπιαμε σε καφετέρια που δούλευε φίλη της. Είχαμε κάτσει λίγη ώρα πριν τελειώσει η βάρδια της. Μετά από μια-μιάμιση ώρα που είχαμε αράξει και οι τρεις, αυτές άρχισαν το θάψιμο μιας άλλης. Όχι απλό κουτσουμπολιό αλλά ΘΑΨΙΜΟ. Με βαριές λέξεις, με μίσος, με το ένα, με το άλλο. Για την κολλητή τους μιλάμε πάντα. Και ναι ήταν φίλες/κολλητές/όπως-θες-πες-το αφού κάνανε χρόνια παρέα. Κι εδώ είναι το point μου. Ότι τέτοιο θάψιμο θεωρείται νορμαλ και φυσιολογικό. Τέτοιες περιπτώσεις σε επαρχιακές πόλεις έχω δει 50%. Τις μισές έτσι και χειρότερα, τις άλλες μισές πιο χαρούμενες καταστάσεις. Αλλά είναι γενικώς κρίμα να ξοδεύουν έτσι τον χρόνο τους κάποιοι. Αυτά που πιάσαμε τον ωχαδερφισμό σαν κάτι αντικειμενικά αποδεκτό.
zio10 Δημοσ. 26 Απριλίου 2014 Δημοσ. 26 Απριλίου 2014 Για να καταλάβει τις ιδιαιτερότητες του αλλού, ο έλληνας θα πρεπει να τις ακούσει απο κάποιον γιατι δεν εχει μάθει διαφορετικά... Επίσης και έξω να βγει ο έλληνας δεν σημαίνει οτι θα γίνει καλύτερος. Sure, μπορει να του πέσουν λεφτα αλλα καλύτερος άνθρωπος δεν προκειται να γίνει επειδη ακόμα θα μιλάει άσχημα για τους άλλους λαούς, ακόμα θα θελει φραπέ ή την σπανακόπιτα της μάνας του ή τους φίλους του. Σε απλά ελληνικα αν δεν ελεθευρωθει απο την έννοια της οικογένειας (μικρές ελληνικές μαφίες) δεν προκειται ποτέ να παει μπροστά. Off topic off Αυτό το πράγμα δεν μπορώ να το καταλάβω...από τη μια λέμε ότι είμαστε λαμόγια, απατεώνες, τεμπέληδες, ανοργάνωτοι κλπ, εκθειάζουμε το πόσο σωστά δουλεύουν όλα στο εξωτερικό και πόσο πολιτισμένοι είναι οι υπόλοιποι (ακόμα και αν δεν έχουμε βγει πιο έξω από το χωριό μας) και ταυτόχρονα! θεωρούμε τους εαυτούς μας τους πιο έξυπνους που μπορούν να τους ξεγελάσουν όλους και ότι όλος ο υπόλοιπος πλανήτης αποτελείται από χαζούς! 1
gigisoni Δημοσ. 26 Απριλίου 2014 Δημοσ. 26 Απριλίου 2014 ο μπαμπης ο σουγιας... On that note, στο τραπεζι της κυριακης του πασχα μου τα λεγανε χωρις να τους ρωτησω. #justsaying Καλά, αφού στα είπε ο μπάμπης ο σουγιάς και τα άκουσες από 1-2 στο τραπέζι της Κυριακής του πάσχα αυτό ισχύει και γνωρίζεις καλύτερα από εμένα που συναναστρέφομαι καθημερινά με δεκάδες βέλγους. Only NOT. #justsaying
viper2005 Δημοσ. 26 Απριλίου 2014 Δημοσ. 26 Απριλίου 2014 Καλά, αφού στα είπε ο μπάμπης ο σουγιάς και τα άκουσες από 1-2 στο τραπέζι της Κυριακής του πάσχα αυτό ισχύει και γνωρίζεις καλύτερα από εμένα που συναναστρέφομαι καθημερινά με δεκάδες βέλγους. Only NOT. #justsaying To 'μπαμπης ο σουγιάς' πήγαινε στο Βέλγος. Σε περίπτωση που δεν το κατάλαβες, στα στερεότυπα. Επίσης, δεν νοιάζομαι για εσένα και τις γνώσεις σου για πολλούς λόγους. #φιλικα
gigisoni Δημοσ. 26 Απριλίου 2014 Δημοσ. 26 Απριλίου 2014 To 'μπαμπης ο σουγιάς' πήγαινε στο Βέλγος. Σε περίπτωση που δεν το κατάλαβες, στα στερεότυπα. Επίσης, δεν νοιάζομαι για εσένα και τις γνώσεις σου για πολλούς λόγους. #φιλικα Ό,τι πεις και ο γάιδαρος πετάει. Είπαμε, το άκουσες από κάποιον και αυτό ισχύει για έναν ολόκληρο λαό. Δεν σε έχω δει να ποστάρεις και κάτι με περισσότερες αποδείξεις, όλο αερολογίες, οπότε αμοιβαία τα αισθήματα.
Suntory Δημοσ. 26 Απριλίου 2014 Δημοσ. 26 Απριλίου 2014 Αυτό που θεωρώ εγώ πιο δύσκολο στο να ζεις και να δουλεύεις στο εξωτερικό είναι η αίσθηση ότι είσαι ξένος! Έχεις γεννηθεί και μεγαλώσει σε ένα συγκεκριμένο περιβάλλον, αν πας στα 20, 25, 30 σου σε μια άλλη χώρα δεν ξέρεις τον τρόπο ζωής τους, την κουλτούρα τους, τη διασκέδασή τους, τα αστεία τους, τα έθιμα τους κλπ. Πάντα θα είσαι "ξένος" όπως είναι κι αυτοί που ήρθαν εδώ, αυτό είναι που με προβληματίζει και θα θελα να πουν τα παιδιά που ζουν και δουλεύουν έξω αν και κατά πόσο ισχύει. Εγω εφυγα στα 24. Αυτο που λες για την αισθηση οτι εισαι ξενος, προσωπικα δεν με πειραξε. Ποτε μου δεν ενιωσα να ανηκω στον περιγυρο μου στην Ελλαδα. Σιγουρα σε μια αλλη χωρα ειναι δυσκολα μεχρι να προσαρμοστεις (εαν θελεις). Ολλανδια, Γερμανια κτλ.. υπαρχουν αρκετοι απο αλλες χωρες που δεν εχουν ενα σταθερο κοινωνικο περιγυρο, λογω δουλειας, σπουδων κτλ.. Με αυτους ειναι πιο ευκολο να δεθεις και να εχετε κοινες εμπειριες. Ο Ολλανδος που ζει 25 χρονια στο ιδιο μερος και εχει κανει "established" τη ζωη του δεν ειναι ευκολο να δεθει μαζι σου, αλλα δεν χρειαζονται και κατηγοριες. Και εγω οταν ημουν Ελλαδα εκανα παρεα κυριως με τους φιλους μου, απο την ιδια πολη, και αρκετα λιγοτερο με ατομα απο αλλες πολλεις. Το σημαντικο ειναι να περνατε καλα και οι δυο. Και λιγο υπομονη/ανοιχτο μυαλο φυσικα. Το να διαφωνειτε καπου δεν σημαινει οτι θα σκοτωθειτε κιολας. Ισα ισα, λιγο τσιπουρακι, μεζε και ολονυχτια λειτουργια. Εαν σε προσβαλλουν, απλα οριζεις "boundaries". Στο επαγγελματικο επιπεδο ειναι λιγο πιο περιπλοκα τα πραγματα. Οπου και να πας θα "πρεπει" να ακολυθησεις, εαν εχετε μια κοινη εξοδο για φαγητο/ποτο/μπυρα/πατιναζ με τους συναδελφους. Γενικα θελει λιγο δουλεια για να κανεις μια χωρα "σπιτι σου", αλλα οπως ειπε και ο Backpaker εξαρταται τον ανθρωπο και ποσο μακρια πας. Επισης, μην ξεχνας, το "Culture shock" το παθαινεις δυο φορες, μια οταν πας και μια οταν γυρνας. 1
viper2005 Δημοσ. 26 Απριλίου 2014 Δημοσ. 26 Απριλίου 2014 Ό,τι πεις και ο γάιδαρος πετάει. Είπαμε, το άκουσες από κάποιον και αυτό ισχύει για έναν ολόκληρο λαό. Δεν σε έχω δει να ποστάρεις και κάτι με περισσότερες αποδείξεις, όλο αερολογίες, οπότε αμοιβαία τα αισθήματα. 'Ο γάιδαρος πεταει;'Goddammit, πόσο αρχαίος είσαι; Για αποφυγή παρεξηγήσεων, είμαι ο μοναδικός που δεν μίλησα για λαούς. υπαρχουν αρκετοι απο αλλες χωρες που δεν εχουν ενα σταθερο κοινωνικο περιγυρο, λογω δουλειας, σπουδων κτλ.. Με αυτους ειναι πιο ευκολο να δεθεις και να εχετε κοινες εμπειριες. Ο Ολλανδος που ζει 25 χρονια στο ιδιο μερος και εχει κανει "established" τη ζωη του δεν ειναι ευκολο να δεθει μαζι σου, αλλα δεν χρειαζονται και κατηγοριες. Και εγω οταν ημουν Ελλαδα εκανα παρεα κυριως με τους φιλους μου, απο την ιδια πολη, και αρκετα λιγοτερο με ατομα απο αλλες πολλεις. QFE Στην ουσία ο περίγυρος ειναι που σε χαζεύει.
gigisoni Δημοσ. 26 Απριλίου 2014 Δημοσ. 26 Απριλίου 2014 Αν πηγαινεις σαν μεταναστης θα εχεις προβλημα. Βασικα αν πηγαινεις σαν ελληνας, θα εχεις προβλημα εξω οπως και να εχει. okay, δεν λεω οτι και οτι καποιοι στην ευρωπη δεν το τραβανε (Βελγοι "πινετε μπυρες με τα δικα μας λεφτα"). 'Ο γάιδαρος πεταει;' Goddammit, πόσο αρχαίος είσαι; Για αποφυγή παρεξηγήσεων, είμαι ο μοναδικός που δεν μίλησα για λαούς. Έχεις πρόβλημα και δεν ξέρεις τι γράφεις; Μην το αμελείς, να το κοιτάξεις. Όσο για το αρχαίος, καλύτερα αρχαίος παρά να το παίζω μοντέρνος πετώντας σε κάθε ποστάρισμα και ένα αγγλικό, έτσι για την μαγκιά και μ@λ@κί@.
viper2005 Δημοσ. 26 Απριλίου 2014 Δημοσ. 26 Απριλίου 2014 Έχεις πρόβλημα και δεν ξέρεις τι γράφεις; Μην το αμελείς, να το κοιτάξεις. Όσο για το αρχαίος, καλύτερα αρχαίος παρά να το παίζω μοντέρνος πετώντας σε κάθε ποστάρισμα και ένα αγγλικό, έτσι για την μαγκιά και μ@λ@κί@. Ισχύει οτι πρεπει να θυμάμαι να γράφω 2 παραγράφους κείμενο για τον κάθε παππού που θελει να μάθει περισσότερα για το άτομο που ειχε διαφορετερικες απόψεις απο αυτόν. Επίσης, αν είχα σκεφτεί πόσο έτοιμοι για προσωπικές επιθέσεις ειναι φανατικοί έλληνες θα επρεπε να είχα γράψει Βέλγιο. Απο την άλλη δεν με νοιάζει μιας και ειναι ελληνες με βουλα.
gigisoni Δημοσ. 26 Απριλίου 2014 Δημοσ. 26 Απριλίου 2014 Ισχύει οτι πρεπει να θυμάμαι να γράφω 2 παραγράφους κείμενο για τον κάθε παππού που θελει να μάθει περισσότερα για το άτομο που ειχε διαφορετερικες απόψεις απο αυτόν. Επίσης, αν είχα σκεφτεί πόσο έτοιμοι για προσωπικές επιθέσεις ειναι φανατικοί έλληνες θα επρεπε να είχα γράψει Βέλγιο. Απο την άλλη δεν με νοιάζει μιας και ειναι ελληνες με βουλα. Μια που άλλο Βέλγιο, άλλο βέλγος. Όπως πχ όταν κάποιος λέει έλληνες δεν εννοεί τον ελληνικό λαό, παρά μόνο όταν λέει Ελλάδα. Αν δεν θέλεις να παρεξηγείσαι, να προσέχεις τι γράφεις. #Justsaying, έτσι για να το παίξω κι εγώ μοντέρνος μάγκας.
viper2005 Δημοσ. 26 Απριλίου 2014 Δημοσ. 26 Απριλίου 2014 Μια που άλλο Βέλγιο, άλλο βέλγος. Όπως πχ όταν κάποιος λέει έλληνες δεν εννοεί τον ελληνικό λαό, παρά μόνο όταν λέει Ελλάδα. Αν δεν θέλεις να παρεξηγείσαι, να προσέχεις τι γράφεις. #Justsaying, έτσι για να το παίξω κι εγώ μοντέρνος μάγκας. μα βελγοι πιναν τα ξιδια... Το επιασες τωρα ή να γραψω στην καθαρεύουσα; Επισης Εισαι εισαι το πραγματικο δειγμα ελληνα που ολοι αποφευγουνε.
gigisoni Δημοσ. 26 Απριλίου 2014 Δημοσ. 26 Απριλίου 2014 μα βελγοι πιναν τα ξιδια... Το επιασες τωρα ή να γραψω στην καθαρεύουσα; Επισης Εισαι εισαι το πραγματικο δειγμα ελληνα που ολοι αποφευγουνε. Και επειδή και αν τα πίναν ισχύει για όλους τους βέλγους...μάλιστα.Τό'πιασες ή να το γράψω στα μάγκικα να'ούμε; Επίσης είσαι το πραγματικό δείγμα του έλληνα που ευθύνεται για τα χάλια της Ελλάδας..
viper2005 Δημοσ. 26 Απριλίου 2014 Δημοσ. 26 Απριλίου 2014 Και επειδή και αν τα πίναν ισχύει για όλους τους βέλγους...μάλιστα. Τό'πιασες ή να το γράψω στα μάγκικα να'ούμε; Επίσης είσαι το πραγματικό δείγμα του έλληνα που ευθύνεται για τα χάλια της Ελλάδας. Μα πως; Δεν εχω την ηλικια σας. Α, επισης δεν ψηφιζω. #idoenjoytheirony
gigisoni Δημοσ. 26 Απριλίου 2014 Δημοσ. 26 Απριλίου 2014 Μα πως; Δεν εχω την ηλικια σας. Α, επισης δεν ψηφιζω. #idoenjoytheirony Ξερόλας, ψευτόμαγκας και παρτάκιας ταυτόχρονα. Τέτοια άτομα οδήγησαν στο χάλι, μια χαρά τους μοιάζεις. Α, επίσης, συνέχισε να μην ψηφίζεις.
viper2005 Δημοσ. 26 Απριλίου 2014 Δημοσ. 26 Απριλίου 2014 Ξερόλας, ψευτόμαγκας και παρτάκιας ταυτόχρονα. Τέτοια άτομα οδήγησαν στο χάλι, μια χαρά τους μοιάζεις. Α, επίσης, συνέχισε να μην ψηφίζεις. ξερολας: επειδη μοιραστηκα οτι μου ειπαν αυτοι που το εζησαν; ψευτομαγκας: επειδη - πραγματικα δεν ξερω και ουτε με νοιαζει τι θα πει η γενια που στιβει την πετρα- ; παρτακιας; επειδη - δεν ξερω καν που το ειδες - ; επισης που να σας ελεγα και τις υπολοιπες ιστοριες [απο την ευρωζονη των 28] που πεσανε στο τραπεζι. #γιατονψηφοαπλωςγελαωειρωνικα
Προτεινόμενες αναρτήσεις