Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ισχυει στο ΙΚΑ αν δεν εργαζεται η δεν εχει αλλη συνταξη η συζυγος του θανοντος παιρνει για 3 χρονια και ΑΜΕΣΑ 100% της συνταξης, μετα πεφτει στο 50% μεχρι να συμπληρωσει το 65ο ετος?

Η παραμενει στο 100% εφ ορου ζωης απο την στιγμη που δεν εργαζεται?

Βρηκα το παρακατω αλλα ειναι απο το 2010.

 

Προβλέπεται πλέον ρητά η χορήγηση σύνταξης λόγω θανάτου στον επιζώντα για μία τριετία, χωρίς περιορισμούς, σε περίπτωση θανάτου ασφαλισμένου ή συνταξιούχου ασφαλιστικού οργανισμού κύριας ή επικουρικής ασφάλισης, από την πρώτη του επομένου του θανάτου μήνα, εφόσον ο επιζών σύζυγος δικαιούται να λάβει σύνταξη λόγω θανάτου σύμφωνα με τις γενικές ή καταστατικές διατάξεις του κάθε ασφαλιστικού οργανισμού.

Μετά από την πάροδο της τριετίας, ο επιζών σύζυγος, εφόσον εργάζεται ή αυτοαπασχολείται ή λαμβάνει σύνταξη από οποιαδήποτε πηγή, η σύνταξη θανάτου περιορίζεται στο 50% της δικαιούμενης σύνταξης θανάτου, έως τη συμπλήρωση του 65ου έτους της ηλικίας, και μετά τη συμπλήρωση του ορίου αυτού λαμβάνει το 70% της σύνταξης αυτής.



Πηγή:www.capital.gr

 


Επισης να προσθεσω οτι υπαρχουν δυο ενηλικα παιδια (μαλλον δεν επηρεαζει) και το οτι αρχικα ειχε ενσημα ΙΚΑ μετα ΤΕΒΕ και πηρε τελικα συνταξη το 2006 απο το ΙΚΑ.

Δημοσ.

Είσαι σίγουρος ότι η σύνταξη είναι του ΙΚΑ;

Γιατί έχω την εντύπωση ότι σύνταξη παίρνεις από το τελευταίο ταμείο που ήσουν ασφαλισμένος, άσχετα πόσα ένσημα έχεις σε κάθε ταμείο. Αν ισχύει αυτό που λέω, έχει σύνταξη του ΤΕΒΕ, ΟΑΕΕ τώρα και τα ιατροφαρμακευτικά είναι του ΙΚΑ.

Δημοσ.

Ισως να ναι ετσι πρεπει να ρωτησω...Μαλλον με μπερδεψαν τα ιατροφαρμακευτικα γιατι ολο για ΙΚΑ ακουγα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...