Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπέρα σε ολους

επελεξα να κανω εδω αυτο το topic αν ειμαι εκτος τοπου και χρονου παρακαλω τους διαχειριστες να του αλλαξουν κατηγορια...

εχω μια απορια σκετικα με το εκπαιδευτικο συστημα.εγω απο μικρός εχω επιλεξει τι θα ακολουθησω..προγραμματισμο...μαλιστα ειναι διχασμενος αν θα επικεντρωθω προγραμματισμο game develepoment η προγραμματισμο λειτουργικων συστηματων.μ αρεσουν και τα δυο!

ειμαι πρωτη λυκειου ΕΠΑΛ....του χρονου ξεκινανε οι ειδικοτητες κτλπ και εγω πρεπει να επιλεξω

καθε σωφρων ανθρωπος θα επελεγε προγραμματισμο αλλα εγω ελεγα αν γινεται μιας και που μου αρεσει ο προγραμματισμος λειτουργικων συστηματων πραγμα που απαιτει γνωσεις hardware να παω ηλεκρονικος στο λυκειο και να περασω τει ή αει ως προγραμματιστης ετσι να εχω και γνωσεις hardware και γνωσεις software

καθε λογης καθηγητης που εχω ρωτησει μου τα μασαει χωρις να μου εμπνεει εμπιστοσυνη....τελικα γινεται η αναγκαστικα οτι πας ειδικοτητα περνας και στα πανεπιστημια?

ευχαριστω εκ των προτέρων

Δημοσ.

τελικα γινεται η αναγκαστικα οτι πας ειδικοτητα περνας και στα πανεπιστημια?

Σε ίδρυμα τριτοβάθμιας περνάς βάσει βαθμού και των μορίων που θα συγκεντρώσεις από τις πανελλήνιες. Η ειδικότητα που έχεις στο ΕΠΑΛ, κανονικά δε σε περιορίζει όσον αφορά την επιλογή σχολής λοιπόν.

Αυτό που δεν ξέρω να σου πω 100% σίγουρα, είναι το κατά πόσο το μάθημα ειδικότητας που θα δώσεις στο τέλος, παίζει σημαντικό ρόλο στη μοριοδότηση. Παλιά έτσι ήταν πάντως (όσο υπήρχαν ΤΕΕ).

Δεν ξέρω επίσης αν ως μαθητής ΕΠΑΛ, έχεις δικαίωμα να μπεις σε ΑΕΙ. Παλιά μπορούσες να μπεις σε ΤΕΙ αλλά όχι σε ΑΕΙ. Θα ρωτήσω γνωστό μου εκπαιδευτικό και θα σου πω λεπτομέρειες αργότερα.

Να ξέρεις πάντως, όπου και να μπεις - ΤΕΙ ή ΑΕΙ, όλες οι σχολές Πληροφορικής έχουν ζόρικα Μαθηματικά. Εκεί να εστιάσεις. Αν έχεις κενά, θα τα βρεις μπαστούνια αργότερα. Όσο σπούδαζα εγώ σε ΤΕΙ, είδα αρκετά φιλαράκια μου από ΤΕΕ να τρώνε πακέτο σε Μαθηματικά και Φυσική σε σχέση μ' εμάς του Ενιαίου, επειδή δυστυχώς η ύλη των ΤΕΕ στα συγκεκριμένα μαθήματα, ήταν εξαιρετικά περιορισμένη και τους κράτησε πίσω.

Τέλος, μη σκαλώνεις στο δίλημμα game development ή προγραμματισμός ΛΣ. Στη σχολή θα σου μάθουν γενικά πράγματα, το τι θα κάνεις εσύ στο τέλος, εξαρτάται κυρίως από το πόσο θα ψαχτείς προσωπικά.

Αν είσαι από Αττική, σου προτείνω να τσεκάρεις το τμήμα Πληροφορικής του ΤΕΙ Αθήνας. Γενικά, βρες τις ιστοσελίδες των σχολών που σε ενδιαφέρουν και δες τα προγράμματα σπουδών τους. Μόνο έτσι θα καταλήξεις στο ποια είναι η καλύτερη για εσένα. 

Δημοσ.

Αδελφέ καταρχην τσέκαρε αυτό.

http://edu.klimaka.gr/leitoyrgia-sxoleivn/epaggelmatika/epal/141-epal-prosvash-sth-tritovathmia-ekpaidevsh.html

Μέχρι πέρσι υπήρχαν σε ότι αφορά τις πανελλαδικές τα ΕΠΑΛ Α ομάδας και τα ΕΠΑΛ Β. Στη πρώτη περίπτωση έδινες μόνο 4 μαθήματα (2 ειδικότητας και 2 γενικά) και έμπαινες μόνο σε ΑΤΕΙ με σχολές που σχετίζονται με την ειδικότητα που τελείωσες. Απ τη Β ομάδα, έδινες 4 μαθηματα γενικής και 2 επαγγελματικής. Στο παραπάνω λινκ τα γράφει ξεκάθαρα.

Αν θέλεις όμως να μπεις σε ΑΕΙ θα χρειαστείς φροντιστήριο. Τα ΕΠΑΛ δε μπορουν να σε προετοιμάσουν για πανελλαδικές. Δε ξέρω βέβαια αν έχετε ειδική μοριοδότηση. Οι της Α ομάδας έχουν σίγουρα (αυτοι που μπαίνουν στα ΤΕΙ) αλλά σε πολλές περιπτώσεις παρατάνε τις σχολές διότι όντως δεν ειναι προετοιμασμένοι (πχ οι τεχνολόγοι τροφίμων ΕΠΑΛ, δεν διδάσκονται χημεία, μάθημα απαραίτητο για το ανάλογο ΑΤΕΙ...καλό ε? )

Δημοσ.

ωραια.....καλα ως εδω τα καταλαβα

μια τελευταια ερωτηση......που ανακοινωνωνται τα επαλ που εχουν ομαδα β? εχω ξεκινησει σε σχολειο που ΔΕΝ εχει ομαδα Β' θα χρεαστει να ξανακανω την πρωτη λυκειου?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...