Προς το περιεχόμενο
  • Εγγραφή

[REVIEW] Gateway 3DS (flash cart για 3DS/3DS XL)


skar1983

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

WjnIGBg.jpg

Το review sample της κάρτας είναι μία ευγενική προσφορά του online shop www.cymods.com

 

Τι είναι η Gateway 3DS Flashcart;

 

Η Gateway 3DS Flashcart είναι η πρώτη 3DS Flashcard που κυκλοφόρησε που σου επιτρέπει να παίξεις οποιοδήποτε 3DS παιχνίδι στην 3DS/3DSXL κονσόλα σου (100% συμβατότητα) και τα e-shop παιχνίδια που είναι σε .3ds μορφή. Για την ώρα η κάρτα λειτουργεί μόνο σε κονσόλα με firmware v4.1 μέχρι 4.5.

 

Συσκευασία

 

Η συσκευασία περιλαμβάνει 2 κάρτες. Η λευκή με το κόκκινο αυτοκόλλητο είναι για να παίζεις 3DS παιχνίδια και η γκρι με το μπλε αυτοκόλλητο για να προετοιμάσεις την κονσόλα σου με το exploit ώστε να παίζει τα 3DS παιχνίδια, αλλά παράλληλα υποστηρίζει DS παιχνίδια και homebrew.

 

Δεν περιέχει microSD κάρτες και microSD/SD Reader, πρέπει να αγοραστούν ξεχωριστά (είναι αρκετά φθηνά).

 

S3r8Hvu.jpg

 

Γνήσια κάρτα / Κλώνοι

 

Το σημαντικότερο για να απολαύσεις όλες τις δυνατότητες τις κάρτας είναι να είναι η γνήσια κάρτα που να υποστηρίζει το 2.1 firmware. Τρόπος  για να τις ξεχωρίσεις:

 

NjhLIkD.jpg

 

Οι κλώνοι δεν δέχονται το update και οι υπόλοιπες κάρτες που κάνουν την ίδια δουλειά είναι στην ουσία βασισμένες στην Gateway και αυτό σημαίνει ότι μελλοντικά θα υπάρξουν προβλήματα συμβατότητας.

 

Οι κάρτες

 

2g6okSp.jpg

 

Η γκρι κάρτα με το μπλε αυτοκόλλητο είναι στην ουσία ένας κλώνος της R4 που υποστηρίζει hacked έκδοση του WOOD v.1.56 (kernel που υποστηρίζει σχεδόν όλους του τίτλους του ds, υπάρχει και τρόπος αναβάθμισης του WOOD) και λειτουργεί σε κονσόλα μέχρι firmware v6.1. Η ποιότητα κατασκευής είναι ικανοποιητική, αλλά θα μπορούσε να είναι και καλύτερη. Υποστηρίζει microSD μέχρι 32gb (FAT32).

 

·        Ετοιμάζει την κονσόλα με το exploit

·        Υποστήριξη DS παιχνιδιών και homebrew

 

yKDds4e.jpg

 

Η άσπρη κάρτα με το κόκκινο αυτοκόλλητο είναι για να παίζεις 3DS παιχνίδια αλλά και ορισμένα παιχνίδια από το e-shop. Η ποιότητα κατασκευής είναι αρκετά καλή και έχει δίπλα από την θύρα microSD LED φωτάκι το οποίο ανάβει για τα διαγνωστικά test που μπορείς να τρέξεις. Υποστηρίζει μέχρι 128gb microSD (exFAT ή FAT32).

 

·        Υποστήριξη 3DS  / e-shop παιχνιδιών

·        Υποστήριξη περισσοτέρων από 1 παιχνιδιών στην ίδια κάρτα (Multirom)

·        Δυνατότητα να κάνεις αντίγραφο ασφαλείας από κάποιο 3ds παιχνίδι και της NAND

·        Δυνατότητα να δημιουργήσεις Emunand ώστε να τρέξεις όποιο παιχνίδι γνήσιο θέλεις στην κονσόλα σου ανεξαρτήτως firmware – region και online. Έχεις το e-shop στην κονσόλα σου

 

Τι άλλο θα χρειαστείς;

 

·        2 x microSD κάρτες: Μέχρι 32gb για την μαύρη κάρτα και μέχρι 128gb για την λευκή

·        1 X microSD Card Reader

·        1 X SD Card Reader

·        1 X Κονσόλα 3DS/3DSXL με firmware από 4.1 έως 4.5

·        1 Χ SD Card (Τουλάχιστον 2GB): Για να μπορείς να κάνεις backup της nand και να βάλεις το “Launcher.dat” ώστε να τρέξει το exploit. Τέλος αποθηκεύονται τα saves παιχνιδιών.

 

Λογισμικό

 

·        Την τελευταία έκδοση της Gateway 2.1 Omega και θα την βρείτε εδώ: http://www.gateway-3ds.com/downloads/ (GW_OMEGA_2.1_RELEASE.zip)

·        3DS ROMS (Απαγορεύονται τα links) ή τα νόμιμα αντίγραφα ασφαλείας που μπορείτε να κάνετε μέσω της Gateway

 

Εγκατάσταση

 

3DS SD Card Set-up: Από το GW_OMEGA_2.1_RELEASE.zip και τον φάκελο GW_OMEGA_2.1_RELEASE κάνουμε αντιγραφή μόνο το αρχείο Launcher.dat στην κάρτα SD.

 

Γκρι Gateway (Μπλε αυτοκόλλητο) microSD Set-up: Από το GW_OMEGA_2.1_RELEASE.zip κάνουμε αντιγραφή τον φάκελο Blue Card (R4i) στην microSD.

 

Για να βάλουμε το exploit στο 3ds πρέπει να τρέξουμε από την κάρτα το GW_INSTALLER.NDS. Αυτό πρέπει να γίνεται κάθε φορά που θέλουμε να παίξουμε ds παιχνίδια γιατί το exploit χάνεται. Αν θέλουμε μόνο 3ds παιχνίδια, τότε μία φορά. Στο κεντρικό μενού του 3ds η κάρτα εμφανίζεται σαν να είναι το παιχνίδι Deep Labyrinth. Το τρέχουμε και μετά επιλέγουμε το GWINSTALLER.NDS. Επιλέγουμε την έκδοση της κονσόλας μας (Europe, αφού λογικά την έχετε αγοράσει από Ελλάδα), και πατάμε το πλήκτρο Α. Γίνεται εγκατάσταση του exploit. Πατάμε HOME είτε κλείνουμε και ανοίγουμε ξανά την κονσόλα.

 

KxDrmD4.jpg

 

Τρέξιμο exploit: Μετά την εγκατάσταση πρέπει να κάνουμε το εξής κάθε φορά που ανοίγουμε το 3DS, εκτός αν μπει σε sleep mode:

 

Settings - > Other Setings -> Profile -> Nintendo DS Profile

 

iHu9jzI.jpg

 

Gateway Menu:

Εμφανίζεται αν κρατήσουμε το L την ώρα που επιλέξουμε το Nintendo DS Profile ή αν δεν εντοπιστεί η λευκή κάρτα. Δεν είναι υποχρεωτικό, εάν δεν θέλουμε να κάνουμε κάτι περαιτέρω από το να παίξουμε 3DS ROMS.

 

     1.Gateway Mode: Είναι για να παίξουμε τα 3DS ROMS

 

RqnKv3I.jpg

 

     2. Classic Mode: Είναι για να παίξουμε γνήσια παιχνίδια μέχρι firmware 4.5, εάν απαιτεί >  4.5  τότε κάνουμε και Emunand (Θέλει ιδιαίτερη προσοχή, γιατί μπορεί να αναβαθμίσουμε την κανονική NAND την κονσόλα μας, και όχι την Emunand). Μπορούμε να παίξουμε και on-line με το γνήσιο παιχνίδι μας.

 

hvxpjDX.jpg

 

      3. Backup System NAND: Παίρνει Backup τη NAND. Πατάμε START και μετά περιμένουμε γύρω στα 10 λεπτά. Πατάμε το «Α» όταν τελειώσει. Το αρχείο μετά βρίσκεται στην κάρτα SD με όνομα NAND.bin (μέγεθος περίπου 1GB, όποτε καλό είναι έχουμε κάρτα τουλάχιστον 1GB, προτείνω 2GB και πάνω) 

 

R82xROK.jpg

     4. Backup 3DS Game Cartridge: Κάνει backup, ROM δηλαδή, ένα γνήσιο παιχνίδι και το σώνει στην SD σαν αρχείο .3ds

 

RNRv5CF.jpg

 

      5. System Diagnostics: Τρέχει διαγνωστικά test για την ορθή λειτουργία της κάρτας και ανάβει το LED πάνω στην κάρτα

 

DcPLcnO.jpg

 

     5Α. Format Emunand: Θα σβήσει την κάρτα SD και θα ετοιμάσει την emunand κάνοντας ένα ξεχωριστό partition στην κάρτα. Μετά πατάμε “START” και όταν ολοκληρωθεί κλείνουμε την κονσόλα.

 

KRFBHT9.jpg

 

5Β.  Update Emunand: Θέλει ιδιαίτερη προσοχή γιατί μπορεί να αναβαθμιστεί η κονσόλα και να μην παίζει μετά η Gateway.  Δεν είναι απαραίτητο να γίνει!!!!!

 

1.    Τρέχουμε το exploit και είμαστε σε Gateway mode (Settings -> Other Setings -> Profile -> Nintendo DS Profile)

2.    Επιλέγουμε System Settings και πρέπει στην πάνω οθόνη, αντί να είναι το κανονικό firmware, π.χ. v.4.4, να είναι GW3D firmware, π.χ. GW3D v4.4E.

3.    Τότε και μόνο αφού είμαστε σίγουροι πατάμε Other Settings ->  System Update (Πατάμε δύο φορές δεξία το βελάκι για να πάμε σε περισσότερες επιλογές)

4.    Η κονσόλα μας είναι πλέον αναβαθμισμένη με την τελευταία έκδοση του firmware

 

Ποιος ο λόγος να γίνει update η Emunand; Με αναβαθμισμένη emunand, αποκτάμε πρόσβαση στο e-shop (αγορά παιχνιδιών – demo – game updates) και παίζουμε γνήσια παιχνίδια που απαιτούν μεγαλύτερο από firmware 4.5 με το classic mode.

 

Λευκή Gateway (Κόκκινο αυτοκόλλητο) microSD Set-up

Format την κάρτα σε exFAT. Ο λόγος για να μπορούμε χωρίς πρόβλημα να γράψουμε αρχείο μεγαλύτερο από 4GB. Διαφορετικά σε FAT32 θα πρέπει να σπάμε σε μικρότερα αρχεία με το εργαλείο που είναι μέσα στο GW_OMEGA_2.1_RELEASE.zip και GW_rom_splitter_tools.

 

Κάνουμε αντιγραφή τα ROMS που είναι με κατάληξη .3ds (3DS ROMS & E-shop ROMS) στην microSD (μέχρι 128gb). Αφού έχουμε τρέξει το exploit (Settings - > Other Setings -> Profile -> Nintendo DS Profile), πατάμε το Select και εμφανίζεται η λίστα με τα παιχνίδια. Επιλέγουμε το παιχνίδι και πατάμε το Α.  Με τα κουμπιά “L” και “R” μπορούμε να παρακάμψουμε 4 παιχνίδια προς τα αριστερά ή δεξιά αντίστοιχα.

 

7syz9zs.jpg

 

Saves

 

Αποθηκεύονται αυτόματα στην κάρτα SD με τον τίτλο του ID και την κατάληξη .sav

 

CBZnDKG.jpg

 

Υπάρχουν και τα CARD2 παιχνίδια, όπου τα saves αποθηκεύονται μέσα στο ROM. Υπάρχει δυνατότητα να κάνεις εξαγωγή/εισαγωγή του save από το ROM με το πρόγραμμα CardTwo Save Tool. Διαφορετικά για να κρατήσουμε backup του save αντιγράφουμε το ROM.

 

qHlRVur.jpg

 

Συμβατότητα

 

100 % συμβατότητα με τα 3DS ROMS.

 

Παίζει όλα τα ROMS ανεξαρτήτως Region και e-shop τίτλων σε .3ds μορφή. Όχι homebrew.

 

ZIwJW6u.jpg

 

Συμπέρασμα

 

Είναι η καλύτερη επιλογή για την δουλειά που κάνει. Παίρνει πρώτη τις αναβαθμίσεις και έχει καλή ποιότητα κατασκευής. Αν έχεις κονσόλα με firmware που την υποστηρίζει αξίζει η αγορά της. Πάντα με το OMEGA 2.1 FIRMWARE, όπου δεν έχει αναφερθεί κάποιο σοβαρό πρόβλημα, όπως τα περιβόητα bricks και έχει όλα τα features. Υπάρχουν και οι κλώνοι R4i Gold 3DS Deluxe, 3DS Link, Orange 3D, MT-Card, αλλά αντιγράφουν τον κώδικα και οι περισσότερες δεν έχουν όλα τα χαρακτηριστικά της Gateway. Πιο αναλυτικά για την Gateway 3DS:

 

zcVavg0.jpg

 

Από πού μπορείς να προμηθευτείς την γνήσια Gateway 3DS Flashcart;

 

Μπορείς να την παραγγείλεις από κάποιον official reseller. Για την Ελλάδα, έτοιμη με το 2.1 firmware, μπορείς από εδώ :  http://www.cymods.com/el/gateway-3ds.html

Επεξ/σία από skar1983
  • Like 1
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
  • Απαντήσεις 110
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλή Μηνύματα

Μια και αναφέρετε την sky3ds μια προειδοποίηση. Δουλέυει πάνω σε official firmware το οποιο αναβαθμίζεται από τη nintendo και απλά η sky3ds προσομοιώνει την κασέτα των παιχνιδιών του 3ds. Αφού λοιπόν

Το review sample της κάρτας είναι μία ευγενική προσφορά του online shop www.cymods.com   Τι είναι η Gateway 3DS Flashcart;   Η Gateway 3DS Flashcart είναι η πρώτη 3DS Flashcard που κυκλοφόρησε που

και μόνο που βάλανε οι ίδιοι στον κώδικα βόμβα να μπρικάρει τα 3ds του κοσμάκη και έτυχε να την πατήσουν και valid gateway users να πα να [email protected]#[email protected]%$%.... 

 

καλό το review, αλλα πλέον καλύτερα να μου τρώει η νιντέντο παρά όλοι αυτοί οι "hackers" της τελευταίας γενιάς.

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

μπραβο skar.Χρησιμος οδηγος.

 

Σκέφτηκα δεν υπάρχει στα Ελληνικά και είπα να γράψω κάποιον να είναι up to date.

 

Όλο και κάποιος θα τον βρει χρήσιμο.

 

και μόνο που βάλανε οι ίδιοι στον κώδικα βόμβα να μπρικάρει τα 3ds του κοσμάκη και έτυχε να την πατήσουν και valid gateway users να πα να [email protected]#[email protected]%$%.... 

 

καλό το review, αλλα πλέον καλύτερα να μου τρώει η νιντέντο παρά όλοι αυτοί οι "hackers" της τελευταίας γενιάς.

 

Πλέον δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Με το 2.1 Omega έχεις όλα τα features.

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κυκλοφορουν κονσολες αυτη τη στιγμη με το απαιτουμενο firmware? Η προκειται για πολυ παλαιο και αρα δυσκολα να βρεθουν? Κανενα bundle/tip για να ξεχωριζουμε απο την συσκευασια καταλληλη κονσολα υπαρχει?

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κυκλοφορουν κονσολες αυτη τη στιγμη με το απαιτουμενο firmware? Η προκειται για πολυ παλαιο και αρα δυσκολα να βρεθουν? Κανενα bundle/tip για να ξεχωριζουμε απο την συσκευασια καταλληλη κονσολα υπαρχει?

πλέον στα ράφια δύσκολα να βρεις, εκτός αν πάρεις Bundle παλιό. οτιδήποτε απο το fire emblem και μετά έχει μεγαλύτερο firmware (για το fire emblem στην ευρώπη είμαι σίγουρος οτι θέλει firmware update γιατί το είχα) 

  • Like 1
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μπράβο για τη προσπάθεια του skar1983, όμως εδώ και καιρό δεν βρίσκεις καθόλου εύκολα 3DS με τόσο παλιό firmware.

 

Ή ο κόσμος θα έχει το 3DS με το συγκεκριμένο firmware και ευνόητα ήδη θα έχει αυτή τη κάρτα (ή κάποιο κλώνο της), ή δεν θα έχει τόσο παλιό firmware.

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα 3ds είναι όλα με μικρότερο από 4.5 firmware και άρα συμβατά με την Gateway.

 

Επίσης σίγουρα τα 3dsxl που στο κουτί τους αναφέρουν © 2012 και κάποια με © 2013,

 

Τέλος τα 3dsxl με mario kart7 - monster hunter.

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Είναι έτοιμο και το 2.2 firmware με online support και homebrew.

 

Δεν βρήκα link να το δοκιμάσω αλλά είναι πολύ ευχάριστα νέα.

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.