kamasoutra Δημοσ. 25 Απριλίου 2014 Δημοσ. 25 Απριλίου 2014 Γειά σε όλους ,έχω καιρό να ποστάρω κάτι! Που λέμε τώρα τον μάιο θα αρχίσω δουλειά και σκέφτομαι να κάνω μία καλή αναβάθμιση στον υπολογιστή μου η να πάρω έναν καινούριο αν αξίζει περισσότερο και το παλιό να το πάω στο εξοχικό μας. Έτσι λοιπόν θα ήθελα να έχω ένα gaming μηχάνημα που θα μπορεί να παίζει τα πάντα σε high settings χωρίς κανένα προβλήμα. Έκανα θέμα και σε ένα άλλο forum και οι περισσότεροι μου πρότειναν να κάνω αναβάθμιση(κάρτα γραφικών,ssd,μνήμη) απο το να πάρω καινούριο. Βέβαια θα ήθελα και άλλες γνώμες πρίν αποφασίσω. Τα specs του PC μου είναι : CPU Intel core I7-920(1366/2,66GHZ,8MB) B M/B FOXCONN FLAMIND BLADE GTI(1366,DDR3) DVDRW+/-SONY SATA24X AD7240S/BL BULK BL PSU ZALMAN 850W ZM850-HP SSD INTEL POSTVILLE 80GB 2.5 RETAIL VGA PCI=X SAPPHIRE 5870 1GB HDD SATA II 1TB 64 MB CAVIAR GREEN RAM 1 GB DDR3 TRANSCEND 1333 BULK Το μηχάνημα το πήρα αρχές 2010 απο το πλαίσιο ,θυμάμαι ήταν απο τις έτοιμες επιλογές απο όπου βγάλαμε 2 πράγματα και τον αλλάξαμε λιγάκι. Να πώ την αλήθεια δεν γνωρίζω κάλα τι φοράει το PC μου ..!!Την κάρτα γραφικών και τον επεξεργαστή μόνο είχα διαλέξει εγώ και για τα υπόλοιπα πήρα γνώμες απο εκεί ,δεν ασχολήθηκα αργότερα απλά ήξερα πώς είχα ένα καλό pc για την εποχή το οποίο καλά κρατεί αλλά ήρθε η στιγμή να του κάνω ανανέωση. Ποιά είναι η γνώμη σας, έχετε να μου προτείνετε κάποιες αλλαγές που μπορώ να κάνω κτλπ?? Βάζω και μία εικόνα παρακάτω σε περίπτωση που ξέχασα κάτι. Ευχαριστώ και περιμένω απαντήσεις!!
@topos Δημοσ. 25 Απριλίου 2014 Δημοσ. 25 Απριλίου 2014 Εαν δεν εχεις καποιο προβλημα στα games ωστε να χρειαστει να αλλαξεις καρτα γραφικων δεν φαινετε κατι αλλο που να χρειαζεσαι.. Ισως να προσεθετες αλλη μια τριπλετα ραμ.
Millennium Δημοσ. 25 Απριλίου 2014 Δημοσ. 25 Απριλίου 2014 Συμφωνώ με τον πιο πάνω φίλο.RAM βάλε και μια καινούρια δυνατότερη κάρτα γραφικών αν δε σε καλύπτει αυτή.
kamasoutra Δημοσ. 25 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 25 Απριλίου 2014 Θα ήθελα να μου προτείνεται και τι να επιλέξω μιάς και δεν γνωρίζω καλά(απο πλαίσιο λέω να τα πάρω γιατί βολεύει).
kamasoutra Δημοσ. 25 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 25 Απριλίου 2014 γενικά σαν σύνολο μπορώ να διαθέσω και 1000+ αν αξίζει.
kamasoutra Δημοσ. 25 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 25 Απριλίου 2014 Πήγα στο πλαίσιο πάτρας σήμερα και μίλησα με ένα παλικάρι .Αποφασίσαμε στην θεωρία γιατί τώρα δεν παίζουν λεφτά, να βάλω έναν σκληρό δίσκο γύρω στα 140 ευρώ ,μία κάρτα γραφικών την r9 280 στα 375 περίπου αν και πρίν απο αυτές είδαμε την gtx 760(πιό φθηνή) και όταν του είπα αντέχει το πορτοφόλι μου παραπάνω είδαμε την 770 όπου ρώτησα απο περιέργεια τι πιό δυνατό κυκλοφορεί και έκλεισα στην πρώτη που είναι πιό καλή και γρήγορη. Παράλληλα σκέφτομαι να βάλω άλλη μία 3χ2 ram και μία ψύκτρα αφού θα ανεβάσω τον επεξεργαστή μου. Για πείτε γνώμες?? Το κόστος 8α βγεί στα 600 . Με πιάνει όμως μία υπερκατανάλωση και σκέφτομαι να αλλάξω λειτουργικό γιατί έχω τα win 7 32 bit και ακόμα μέχρι και κουτί! Έχω δεί της corsair ένα ωραίο ,βέβαια το cosmos s που έχω αξίζει την αλλαγή? Τελικά να κάνω αναβάθμιση η να τα αλλάξω όλα δεν έχω καταλάβει!!
Thanos1972 Δημοσ. 25 Απριλίου 2014 Δημοσ. 25 Απριλίου 2014 να κατσεις οπως εισαι. παρε μια καλη ψυχτρα να ανεβασεις τον επεξεργαστη σου και μια καλη καρτα γραφικων. θα χρειαστεις μνημη οποτε η θα παρεις αλλα 3Χ1 για να πας στα 6 η θα παρεις 3Χ4 να πας στα 12 και να ξεμπερδευεις. και φυσικα δεν κοιτας να αγορασεις απο το πλαισιο.στην τιμη που σου δινει την 280 αγοραζεις 290. 1
kamasoutra Δημοσ. 26 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 26 Απριλίου 2014 Απο κάρτες γραφικών τι παίζει?? Απο όσο θυμάμαι την Sapphire VGA PCI X VAPOR-X R9 280X 3GD5 μου έδειχνε το παιδί .Βέβαια σε αναζήτηση που κάνω τώρα βλέπω και την Sapphire Toxic R9 280X 3GD5 στα ίδια λεφτά περίπου ,ποιός ο λόγος να έχουν ίδια τιμή και γιατί να μην επιλέξω την δεύτερη που φαίνεται καλύτερη? Επίσης απο τις r9 ποιά θεωρείται δυνατότερη μιάς και παντού υπάρχει κάποια έκδοση και γύρω στις τιμές αυτές κυμαίνονται. Τέλος σε σύγκριση με την gtx 770 η r9 τα πάει καλύτερα?
selianx Δημοσ. 26 Απριλίου 2014 Δημοσ. 26 Απριλίου 2014 Η R9 280x σε σχέση με την 770 είναι περίπου ίσες, σε άλλο παιχνίδι κερδίζει η μια, σε άλλο η άλλη.H R9 έχει 3GB μνήμη αντί της 770 2GB.Αν πιστεύεις ότι στο μέλλον θα πάρεις μόνιτορ με παραπάνω από 1920x1080 ανάλυση (μπορεί και x1200) καλό θα ήταν να προτιμήσεις την R9, ή αν σκοπεύεις πχ. να κάνεις multi-monitor setup.Βάλε RAM, μια κάρτα γραφικών αν πιστεύεις ότι σου χρειάζεται, και αν θες να έχεις πιο ευχάριστο gaming, κοίτα κανά περιφερειακό αν θες να ξοδέψεις κάπου τα λεφτά σου.EDIT:Και για το Θεό, τώρα που κοίταξα τιμές, όπως είπε ο Θάνος πιο πάνω.Παρήγγειλε R9 290, δεν είναι τόσο δύσκολο να την εγκαταστήσεις. R9 280X στα 380 ενώ R9 290 στην ίδια τιμή (20 ευρώ παραπάνω για Non-reference) είναι κλέψιμο.
kamasoutra Δημοσ. 26 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 26 Απριλίου 2014 Λέμε πώς καταλήγω στην r9 290 ,ποιά έκδοση γιατί βλέπω αρκετές στο ίντερνετ! Ακόμα οι διαφορές της r9 280 με την 290 που βρίσκονται?
selianx Δημοσ. 26 Απριλίου 2014 Δημοσ. 26 Απριλίου 2014 Σου στέλνω ένα λινκ που έχει benchmarks και για τις 3 κάρτες που κοιτάς (290,280x,770) μέσα σε 5-6 γνωστά βαριά και μη παιχνίδια. Η 290 κερδίζει σε όλα, άλλα με λίγα FPS άλλα με αρκετά. http://www.tomshardware.com/reviews/radeon-r9-290-review-benchmark,3659.htmlΣκέψου σε αρκετά παιχνίδια κερδίζει Titan,GTX780 - ακόμη και στο Metro (που αν θυμάμαι καλά, πολύ λέγαν όταν βγήκε ενδέχεται να έχει η nVidia το πάνω χέρι εκεί).Αν έχεις τα φράγκα πάρε 290, είναι θηρίο.Αλλιώς διάλεξε ανάμεσα σε 770-280x.Τώρα για ποιάς εταιρεία κάρτα να προτιμήσεις δε γνωρίζω, περίμενε κάποιους που έχουν r9 κάρτες να σου πουν. Εγώ πάντως την gigabyte hd 7950 που έχω, την έχω ευχαριστηθεί. Ότι και να κάνεις πάρε από το πιο φθηνό μαγαζί, και όχι από πλαίσιο, εκτός και αν την έχει φθηνότερα (που δύσκολο ... αλλά λέμε)
g4m3r Δημοσ. 26 Απριλίου 2014 Δημοσ. 26 Απριλίου 2014 για 290 δες http://www.skroutz.gr/s/4706878/Sapphire-Radeon-R9-290X-4GB-Tri-X-UEFI-11227-03-40G.htmlη http://www.skroutz.gr/s/4347452/Gigabyte-Radeon-R9-290-4GB-OC-GV-R929OC-4GD.html αλλα να εισαι και σιγουρος αν χωρανε στο κουτι σου πριν τις αγορασεις αλλιως δες την msi η την asus και οπως λενε και οι αλλοι απο το να παρεις την 280χ η την 770 απο πλαισιο κανε μια χαρη στον εαυτο σου και παρε την 290 απο σκρουτζομαγαζο
Millennium Δημοσ. 26 Απριλίου 2014 Δημοσ. 26 Απριλίου 2014 Εγώ με αυτές τις τιμές μάλλον σε Gigabyte θα κοιτούσα και έχει και έκδοση μαζί με το BF4.
kamasoutra Δημοσ. 26 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 26 Απριλίου 2014 Λοιπόν ξεχνάμε το πλαίσιο για τώρα ,θα κοιτάξω να κάνω μία καλύτερη έρευνα αγοράς και τα παίρνω όλα ξεχωριστά και βρίσκω καποιον να μου τα βάλει.Δέν μπορώ να αποφασίσω όμως τι κάρτα γραφικών να επιλέξω και μετά πάμε στα υπόλοιπα ..!!Εσείς στην θέση μου αν είχατε το ποσό αυτό που δίνω και γιατί όχι αν αξίζει να μην βάλω ακόμα παραπάνω τι θα επιλέγατε? Η r9 τώρα γυρνάει στο κεφάλι μου και η τιμή της είναι μπόμπα στα 400 ευρώ ,βέβαια κάτι διάβασα πώς κάνει θόρυβο αν ζοριστεί και δεν ξέρω τι παίζει με τις διάφορες εκδόσεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα