Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χμμμ, το αν είμαστε οι χειρότεροι, αυτό δεν το ξέρω αφού δεν μπορώ να έχω άποψη. Και πέρα από αυτό για να έχουμε άποψη πρέπει να έχουμε ερευνήσει όλες τις ιντερνετικές κοινότητες από όλες τις άλλες χώρες του πολιτισμένου κόσμου.

Αυτό που μπορώ να πω είναι κάτι παρόμοιο με αυτό που λέμε συχνά οτι όπως ο στρατός αποτελεί την μικρογραφία μιας κοινωνίας, έτσι και το επίπεδο συζητήσεων και συμπεριφοράς ενός λαού στο διαδύκτιο αποτελεί μια μικρογραφία της συμπεριφοράς του λαού στην πραγματική κοινωνία. 

Δεν μπορείς από το facebook και το youtube να κρίνεις τι γίνεται σε έναν ολόκληρο λαό. Αυτά που περιγράφεις στο κείμενο σου είναι το λεγόμενο trolling, και τέτοια φαινόμενα υπάρχουν παντού. Ναί το trolling μερικές φορές σε διασκεδάζει και γελάς, αλλά σε κάποιες άλλες γράφουν για να προκαλέσουν τον κόσμο και να γίνονται σούσουρα. Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις επειδή και εγώ πέφτω εύκολα θύμα και τσιμπάω το τυράκι από τα trolls, μην δίνεις σημασία σε οτι γράφεται και μην τα παίρνεις στα σοβαρά. 

• Απαντ. 50
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Αυτό μου σπάει πολύ τα νεύρα. Και αμα χρησιμοποιούμε λίγες εκατοντάδες τί έγινε; Πρέπει σε κάθε συζήτηση να το παίζουμε μπαμπινιώτες; Γιατί να περιπλέκουμε τα πράγματα; Χρησιμοποιούμε ακριβώς όσες μας χρειάζονται.

Μόνο κάτι παππούδια στη δουλειά έχω δει να γράφουν κάτι περίεργες λέξεις π.χ. οιονεί. Άντε τώρα να καταλάβουμε οι υπόλοιποι τί είναι αυτο.

Aμα θεωρεις οτι πρεπει να μιλαμε ολοι με φτωχο λεξιλογιο, τι να πω...

Δεν ειναι οι περιεργες λεξεις. Ειναι το χαμηλο επιπεδο και η απαιδευσια που κανει καποιον να μιλαει σαν νεοφερτος αλλοδαπος.

• Like 1
Δημοσ.

Αυτό μου σπάει πολύ τα νεύρα. Και αμα χρησιμοποιούμε λίγες εκατοντάδες τί έγινε; Πρέπει σε κάθε συζήτηση να το παίζουμε μπαμπινιώτες; Γιατί να περιπλέκουμε τα πράγματα; Χρησιμοποιούμε ακριβώς όσες μας χρειάζονται.

Μόνο κάτι παππούδια στη δουλειά έχω δει να γράφουν κάτι περίεργες λέξεις π.χ. οιονεί. Άντε τώρα να καταλάβουμε οι υπόλοιποι τί είναι αυτο.

Τρομερη λογικη!! :eek:

Επειδη μερικοι εχετε φτωχο λεξιλογιο και δεν καταλαβαινετε πανω απο ενα μικρο πληθος λεξεων, θα πρεπει ολοι οι υπολοιποι να ξεχασουμε τα Ελληνικα και να χρησιμοποιουμε μόνο μερικες "καθημερινες" λεξεις!! :whistle:

Αν ειναι ετσι, ας ισοπεδωσουμε τα παντα και να καταργησουμε την δυσκολη ορθογραφια, να μην εχουμε ολα τα "ει", "οι", "η", "ι", "υ", και να εχουμε μόνο "ι" πχ, να καταργησουμε τα "ω", "ο" και να μεινει μόνο το "ο", το ιδιο και με τα "ε" , "αι" που γινεται απο τις μεγαλυτερες σφαγες και να μεινει μόνο το "ε",  κλπ κλπ, να μην βαζουμε 2 συμφωνα ποτέ μαζι, να καταργησουμε τις συνωνυμες λεξεις και να μεινουν μόνο οι απλες, κλπ, κλπ.

Δεν παει ετσι ομως.

Ο λιγοτερο αγραμματος/μορφωμενος πρεπει να γινει περισσοτερο και οχι το αντιστροφο!

Παντού υπάρχουν αυτά. Το ότι τους Έλληνες των απο πάνω κατηγοριών τους τρώμε στη μάπα πιο άμεσα (λόγω του ότι ζούμε στην Ελλάδα βεβαίως) απλά δίνει την ψευδαίσθηση ότι «σε εμάς έχουμε περισσότερους τέτοιους». 

Αυτο ακριβως....

Δεν ειναι οι περιεργες λεξεις. Ειναι το χαμηλο επιπεδο και η απαιδευσια που κανει καποιον να μιλαει σαν νεοφερτος αλλοδαπος.

100%!!!!

Και να διορθωσω: Δεν ειναι περιεργες οι λεξεις, ειναι ασχετοι καποιοι....

• Like 1
Δημοσ.

Λανθασμένη η παραπάνω λογική. Στην ομιλία μας δεν χρησιμοποιούμε όσες λέξεις πρέπει, αυτό θα μπορούσε να συμβεί σε κάποιο γραπτό κείμενο ή έκθεση διότι εκεί ο λόγος θα ήταν προσχεδιασμένος, στην ομιλία μας οι λέξεις μας είναι αυθόρμητες. Αν τύχει και γνωρίζεις αρκετές λέξεις και έχεις ένα μεγάλο λεξιλόγιο τότε χρησιμοποιείς αυθόρμητα στην ομιλία σου περισσότερες λέξεις. Σπάνια θα χρησιμοποιεί κάποιος άγνωστες λέξεις στην ομιλία του για να το παίξει έξυπνος, οι περισσότεροι το κάνουν επειδή τους αρέσει.

Δημοσ.

εγώ επιμένω, χειρότερη διαδικτυακή ράτσα από αυτούς που σε ζαλίζουν για τις ταινίες και σειρές που βλέπουν σε κάθε ποικίλης ύλης πλατφόρμα δεν υπάρχει.

το facebook, twitter, instagram, Μπλα Μπλα forums, imgur, youtube comments δεν είναι για συζητήσεις πλοκής.

δόξα τον θεό υπάρχουν πολλά /TV/ στο internet.

• Moderators
Δημοσ.

Ειμαι μελος στους xda πολλα χρονια (περιπου ταυτοχρονα με το inso). Εχω διαπιστωσει πως οι Ελληνες χρηστες εκει τουλαχιστον ειναι πολυ νορμαλ στους τροπους τους, ουτε επιθετικοι ουτε απαιτητικοι κλπ και μαλιστα πολλες φορες επειδη γενικα εχει εναν (βλακωδως imo) ελιτιστικο αερα το φορουμ απο τους παλιους χρηστες ειναι απειρως πιο βοηθιτικοι απο αλλους (με εξαιρεση τους Ινδους).

Επισης παλιοτερα σε εποχες irc ημουν regular στο worldchat. Οσοι ελληνες ημασταν εκει (λιγοι ομολογουμενως) ειχαμε πολυ καλυτερη συμπεριφορα απο αλλους. Παντα σε συγκριση ε, γιατι στο hellas γινοταν ο κακος χαμος, αλλα παλι δεν εμπαινα στο UK ή στο Norwegia για να δω πως συμπεριφερονταν οι αναλογοι χρηστες σε μαζικο αριθμο.

Παντως οπως και να εχει δεν ξερω κατα ποσο μπορουμε να οδηγηθουμε σε ασφαλη συμπερασματα. Δλδ αν συγκρινεις τη συμπεριφορα των χρηστων του insomnia π.χ με εκεινη των χρηστων ενος αναλογου ιταλικου φορουμ, θα εχεις αποψη για τη συμπεριφορα των χρηστων του internet που ασχολουνται με το συγκεκριμενο τομεα και μονο. Ισως σε αλλους τομεις να ειναι διαφορετικο το αποτελεσμα της συγκρισης. Απο την αλλη αν συγκρινεις τη συμπεριφορα 5-10 ελληνων σχολιαστων ενος βιντεο της Lady Gaga ξερωγω με εκεινη αναλογου αριθμου ισπανων χρηστων, παλι δεν μπορεις να εχεις ασφαλες συμπερασμα, διοτι θα αφορα αφενος λιγους χρηστες, αφετερου θα εχει να κανει με ενα υποκειμενικο θεμα οπως ειναι ενα τραγουδι ξερωγω ή μια εικονα. 

Τελος (με βαση το παραδειγμα μου των xda) παλι, θα εχεις αποψη για τους ελληνες και ινδους λ.χ χρηστες που ασχολουνται με τα κινητα τηλεφωνα. Ισως οι χρηστες που ασχολουνται με την ορνιθολογια (random topic) να εχουν διαφορετικη συμπεριφορα.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...