CaptainHog Δημοσ. 26 Απριλίου 2014 Δημοσ. 26 Απριλίου 2014 Αυτο που λεει ο τιτλος. Γινεται? Αν ναι πως ?υπαρχει κανενας οδηγος? Υλικα? Κοστος? Συντηρηση? Ζοραν θα σου φαω τη δουλεια ρε με τα diy.. xaxaxa
status Δημοσ. 26 Απριλίου 2014 Δημοσ. 26 Απριλίου 2014 Αυτο που λεει ο τιτλος. Γινεται? Αν ναι πως ?υπαρχει κανενας οδηγος? Υλικα? Κοστος? Συντηρηση? Ζοραν θα σου φαω τη δουλεια ρε με τα diy.. xaxaxa Πόσα λίτρα; Ότι είπε ο JohnyQ αλλά με χαλκόσωλήνα εάν βρεις. Βάλε και ένα φίλτρο ενυδρείου, ανάλογου μεγέθους, για να κάνει την δουλειά του κυκλοφορητή, για να μην μένει στάσιμο για πολύ ώρα το νερό.
zio10 Δημοσ. 26 Απριλίου 2014 Δημοσ. 26 Απριλίου 2014 Αυτο που λεει ο τιτλος. Γινεται? Αν ναι πως ?υπαρχει κανενας οδηγος? Υλικα? Κοστος? Συντηρηση? Ζοραν θα σου φαω τη δουλεια ρε με τα diy.. xaxaxa Για οικονομικούς λόγους θέλεις να το κάνεις ή για τη χαρά της δημιουργίας?
Johny Q Δημοσ. 26 Απριλίου 2014 Δημοσ. 26 Απριλίου 2014 Πόσα λίτρα; Ότι είπε ο JohnyQ αλλά με χαλκόσωλήνα εάν βρεις. Βάλε και ένα φίλτρο ενυδρείου, ανάλογου μεγέθους, για να κάνει την δουλειά του κυκλοφορητή, για να μην μένει στάσιμο για πολύ ώρα το νερό. Φίλτρα ενυδρείου φαντάζομαι υπάρχουν στο εμπόριο σε είδη με γυάλες ενυδρεία ψάρια κλπ έτσι; Σαν ανταλλακτικό ξέρω γω.
firewalker Δημοσ. 26 Απριλίου 2014 Δημοσ. 26 Απριλίου 2014 Γίνεται σχετικά εύκολα αν έχεις μηχανουργείο (ή είσαι καλά εξοπλισμένος με εργαλεία). Δες και τον τύπο εδώ.
status Δημοσ. 26 Απριλίου 2014 Δημοσ. 26 Απριλίου 2014 Φίλτρα ενυδρείου φαντάζομαι υπάρχουν στο εμπόριο σε είδη με γυάλες ενυδρεία ψάρια κλπ έτσι; Σαν ανταλλακτικό ξέρω γω. Ναι, για να φέρνει βόλτα το νερό μην "βαλτώνει".
paylidis Δημοσ. 26 Απριλίου 2014 Δημοσ. 26 Απριλίου 2014 Κοιτά σε bus class τουριστικές περιοχές θα δεις το κλασσικό μαύρο πλαστικό βαρέλι στην ταράτσα (χωρίς συλλέκτη) το οποίο ομολογουμένως κάτι κάνει (έχω μείνει σε Σπιτι φίλου με αντίστοιχη πατέντα). Αν βάλεις και έναν υποτυπώδη συλλέκτη με μια μικρή αντλία σίγουρα θα κανείς τη δουλεια σου για κάτι βασικό και πολυ φθηνά μάλιστα.
lary7 Δημοσ. 26 Απριλίου 2014 Δημοσ. 26 Απριλίου 2014 Για ταρατσα μου εχουν πει μαυρο λαστιχο- τουμποραμα.Απλωνεις αρκετα μετρα ωστε να εχεις τα λιτρα που θελεις και εξασφαλιζει μεγαλυτερη επιφανεια απο ενα μαυρο βαρελι. Sent from my U9200 using Insomnia 1
leftermann Δημοσ. 26 Απριλίου 2014 Δημοσ. 26 Απριλίου 2014 ^ μαύρο λάστιχο ποτίσματος. Φ20 τα 100 μέτρα καλής ποιότητας κάνουν λιγότερο από 20 ευρά. Το τουμπόραμα είναι πολύ πιο ακριβό. Το κακό όμως είναι ότι στο λάστιχο το νερό θα κρυώσει πολύ γρήγορα μόλις πέσει ο ήλιος. Το βαρέλι κρατάει περισσότερο.
firewalker Δημοσ. 26 Απριλίου 2014 Δημοσ. 26 Απριλίου 2014 Δεν ξέρω πόσο καιρό θα αντέξει λάστιχο απλό (χωρίς UV προστασία κτλ).
leftermann Δημοσ. 26 Απριλίου 2014 Δημοσ. 26 Απριλίου 2014 είναι λάστιχο άρδευσης, πώς το λένε, στα γεωργικά κλπ θα το βρεις. Όχι απλό λάστιχο σαν αυτά που έχουμε στο μπαλκόνι μας ξερωγώ. Έχω στο τροχόσπιτο 2 χρόνια τώρα ντάλα στον ήλιο, μια χαρά είναι.
Liverpool89 Δημοσ. 26 Απριλίου 2014 Δημοσ. 26 Απριλίου 2014 Πολυ τροποι υπαρχουν.. Ενας ειναι στην ταρατσα να απλωσετε λαστιχο οπως ειπαν τα παιδια, μαυρο... Αλλος να εχετε ενα βαρελι μαυρο και να χρησιμοποιειτε αυτο... Το κακο ειναι οτι μολις πεσει ο ηλιος κρυωνουν γρηγορα. Δειτ εδω... http://9dim-rethymn.reth.sch.gr/contents_gr/scilab/3rd_sci.fair/solar_heaters_photos.htm Αυτα μπορειτε να τα κανετε στην ταρατσα του σπιτιου σας σε μεγαλη διασταση... Ειχα σκεφτει και το αλλο εγω, να απλωσω ετσι το λαστιχο σαν σαλιγκαρι και ανα διαστηματα να εχω μικρα βαρελια οπου θα λειτουργουν σαν μικρες δεξαμενες αποθηκευσης ζεστου νερου, θα τα τυλιγα και με διαφανες ναυλον(σαν θερμοκηπιο) για να αυξανετε πιο γρηγορα η θερμοκρασια του νερου.... Υπαρχουν πολλες παραλλαγες που μπορουν να γινουν...
arc Δημοσ. 26 Απριλίου 2014 Δημοσ. 26 Απριλίου 2014 Σκέτο μαύρο βαρέλι και μακρύ λάστιχο κουλούρα θα παράγουν ζεστό νερό, αλλά θα παράγουν και σαλμονέλα, λόγω ορίων θερμοκρασίας. Φροντίστε τουλάχιστον να φτιάξετε «παράθυρο» για μπόλικο ηλιακό φως.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα