Antwni Δημοσ. 30 Απριλίου 2014 Δημοσ. 30 Απριλίου 2014 Εγώ αυτό που ξέρω και που μας είχε πει η Λυκειάρχης είναι ότι πρέπει ο μέσος όρος του μαθήματος (2 τετράμηνα και εξετάσεις) ναι είναι 9.5 και πάνω. Μαθηματικά, αυτό που λες δεν βγαίνει με βάσει το τι μας είχαν πει. Θα ρωτήσω και αύριο να το επιβεβαιώσω και θα σου πω. Τι έγινε τελικά? Ρώτησες? @Ζωγραφιά μην το πολυψάχνεις. Ο Σεπτέμβριος σε περιμένει. Έχεις να ρίξεις διάβασμα το καλοκαίρι για το μάθημα...άσε...
tsakitsan95 Δημοσ. 30 Απριλίου 2014 Δημοσ. 30 Απριλίου 2014 Καλησπέρα σε όλους/ες Έχω ένα πρόβλημα που με βασανίζει και παρακαλώ πολύ όποιος ξέρει να μου απαντήσει. Το πρόβλημα είναι το εξής: Πηγαίνω Α' Λυκείου και στο Α'Τετράμηνο έβγαλα Γ.Μ.Ο. 17.3 όμως στην άλγεβρα, στη γεωμετρία και στην φυσική έχω 13 αν υποθετικά μιλώντας πάρω πάλι 13 σε όλα αυτά μένω; Στις εξετάσεις δεν νομίζω να γράψω πάνω από τη βάση. Μένω ή με βοηθάει ο Γ.Μ.Ο. και η διαγωγή που είναι κοσμιοτάτη; Παρακαλώ πολύ αν γνωρίζει κάποιος να μου πει και πως ακριβώς έχουν τα πράγματα με το νέο σύστημα; δηλαδή πως μένεις? Στο γυμνάσιο έπρεπε να έχω 38 σε κάθε μάθημα στο λύκειο τι γίνεται; Ευχαριστώ εκ των προτέρων φιλε δε πειραζει του χρονου που θα τα κανεις 2η φορα θα τα καταλαβεις καλυτερα! περα απτη πλακα ξεκολα! αν εχεις μεσο ορο πανω απο 13 η 15 δε θυμαμαι ακριβως δε μενεις.2α λυκειου θα πηγαινεις του χρονου αραξεεεεεε!
mathsrule Δημοσ. 30 Απριλίου 2014 Δημοσ. 30 Απριλίου 2014 Τι έγινε τελικά? Ρώτησες? Ρώτησα τον Μαθηματικό και μου είπε ότι πρέπει ο μέσος όρος του μαθήματος να είναι 9 1/2.
zorans Δημοσ. 30 Απριλίου 2014 Δημοσ. 30 Απριλίου 2014 Ρώτησα τον Μαθηματικό και μου είπε ότι πρέπει ο μέσος όρος του μαθήματος να είναι 9 1/2 Πες του οτι έχει αλλάξει το σύστημα φέτος. Λοιπον απο φιλο καθηγητή: Για να περάσεις την τάξη πρέπει ταυτόχρονα: α) να έχεις γενικο μεσο ορο απο 9,5 και πάνω ΚΑΙ β) στα μαθηματικα και στην γλώσσα 10 και πάνω ΚΑΙ γ) σε όλα τα υπόλοιπα μαθήματα τουλάχιστον 8. Αν έχεις πάνω απο 9,5 γενικό μεσο όρο αλλα κάτω απο δέκα στα μαθηματικά ή την γλώσσα ή κάτω απο 8 σε κάποιο απο τα υπόλοιπα τότε μένεις σε αυτα τα μαθήματα και τα ξαναδίνεις 1 σεπτέμβριου. Αν έχεις κάτω απο 9,5 γενικο μεσο όρο μένεις στην τάξη...
mathsrule Δημοσ. 30 Απριλίου 2014 Δημοσ. 30 Απριλίου 2014 Πες του οτι έχει αλλάξει το σύστημα φέτος. Λοιπον απο φιλο καθηγητή: Για να περάσεις την τάξη πρέπει ταυτόχρονα: α) να έχεις γενικο μεσο ορο απο 9,5 και πάνω ΚΑΙ β) στα μαθηματικα και στην γλώσσα 10 και πάνω ΚΑΙ γ) σε όλα τα υπόλοιπα μαθήματα τουλάχιστον 8. Αν έχεις πάνω απο 9,5 γενικό μεσο όρο αλλα κάτω απο δέκα στα μαθηματικά ή την γλώσσα ή κάτω απο 8 σε κάποιο απο τα υπόλοιπα τότε μένεις σε αυτα τα μαθήματα και τα ξαναδίνεις 1 σεπτέμβριου. Αν έχεις κάτω απο 9,5 γενικο μεσο όρο μένεις στην τάξη... Α ναι, έχεις δίκιο. Ο μαθηματικός μου μάλλον θα κατάλαβε ότι ρώταγα για εμένα ενώ η Α' Λυκείου φέτος έχει διαφορετικό σύστημα από εμάς.
Antwni Δημοσ. 30 Απριλίου 2014 Δημοσ. 30 Απριλίου 2014 Α ναι, έχεις δίκιο. Ο μαθηματικός μου μάλλον θα κατάλαβε ότι ρώταγα για εμένα ενώ η Α' Λυκείου φέτος έχει διαφορετικό σύστημα από εμάς. Παίζει ναι...
Ζωγραφια Δημοσ. 30 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 30 Απριλίου 2014 Φιλε λύκειο είσαι! Αδιάβαστος να πας πάλι θα περάσεις... Εδώ δεν έμεινα εγώ 2α λυκείου χημεία με δύο 9αρια στα τετράμηνο και 1.4 στις εξετάσεις... Μην λέμε χαζομάρες... Για να σε αφήσουν στο λύκειο πρέπει να τους έχεις σκοτώσει κάποιον συγγενή... ειχες μεινει μεταξεταστειο τοτε;
mathsrule Δημοσ. 30 Απριλίου 2014 Δημοσ. 30 Απριλίου 2014 ειχες μεινει μεταξεταστειο τοτε; Είχε μείνει συμμαθητής μου που δεν ξέρει ούτε το όνομά του να γράφει (Α'τετρ. 6, Β' τετρ. 7, Εξετ. 1) και εντελώς τυχαία τον Σεπτέμβρη έγραψε 20. Τα συμπεράσματα δικά σου.
Antwni Δημοσ. 30 Απριλίου 2014 Δημοσ. 30 Απριλίου 2014 Αυτές είναι μεμονομένες περιπτώσεις. Το Σεπτέμβριο θα είσαι εδώ και θα τα πούμε Ντέμυ. 1
Ζωγραφια Δημοσ. 1 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 1 Μαΐου 2014 Φιλε λύκειο είσαι! Αδιάβαστος να πας πάλι θα περάσεις... Εδώ δεν έμεινα εγώ 2α λυκείου χημεία με δύο 9αρια στα τετράμηνο και 1.4 στις εξετάσεις... Μην λέμε χαζομάρες... Για να σε αφήσουν στο λύκειο πρέπει να τους έχεις σκοτώσει κάποιον συγγενή... ειχες μεινει ομως μεταξεταστεος ετσι; Πες του οτι έχει αλλάξει το σύστημα φέτος. Λοιπον απο φιλο καθηγητή: Για να περάσεις την τάξη πρέπει ταυτόχρονα: α) να έχεις γενικο μεσο ορο απο 9,5 και πάνω ΚΑΙ β) στα μαθηματικα και στην γλώσσα 10 και πάνω ΚΑΙ γ) σε όλα τα υπόλοιπα μαθήματα τουλάχιστον 8. Αν έχεις πάνω απο 9,5 γενικό μεσο όρο αλλα κάτω απο δέκα στα μαθηματικά ή την γλώσσα ή κάτω απο 8 σε κάποιο απο τα υπόλοιπα τότε μένεις σε αυτα τα μαθήματα και τα ξαναδίνεις 1 σεπτέμβριου. Αν έχεις κάτω απο 9,5 γενικο μεσο όρο μένεις στην τάξη... γραφεις ενα παραδειγμα σε παρακαλω για το πως βγαινει ο μεσος ορος ;
selianx Δημοσ. 1 Μαΐου 2014 Δημοσ. 1 Μαΐου 2014 Ο γενικός μέσος όρος τόσα χρόνια βγαίνει (Μ.Ο δυο τετραμήνων + Γραπτό Ιουνίου)/2 .Με τα δεδομένα που μας έχεις δώσει μέχρι τώρα, αν παρεις 13 και στα δυο τετράμηνα, πρέπει να γράψεις 7 για να μη δώσεις μαθηματικά το Σεπτέμβρη. Πρέπει να έχεις 10 Μ.Ο (Μ.Ο Δυο τετραμήνων + Γραπτά Ιουνίου). Μέχρι τώρα έχεις 13 Άλγεβρα και 13 Γεωμετρία, αν πάρεις πάλι 13 και στα δυο:Άλγεβρα: Μ.Ο Τετραμήνων=(13+13)/2 = 13 και θα θες 7 στο γραπτό ώστε Γ.Μ.Ο Άλγεβρας να είναι 10 (13+7)/2=10Γεωμετρία: Μ.Ο Τετραμήνων=(13+13)/2= 13 και θα θες 7 στο γραπτό ώστε Γ.Μ.Ο Γεωμετρίας να είναι 10 (13+7)/2=10Γ.Μ.Ο Μαθηματικών = (Γ.Μ.Ο Άλγεβρας + Γ.Μ.Ο Γεωμετρίας)/2 = (10+10)/2 = 10Αν στην Άλγεβρα πάρεις 15 στο 2ο τετράμηνο και γράψεις 10, ακόμη και αν η γεωμετρία είναι 13-13 και γράψεις 3, περνάς.Οπότε κάτσε διάβασε να πεις στο δάσκαλο μια μέρα ένα μάθημα σωστά, κάνε ησυχία και αυτός θα σε βοηθήσει. Εμείς έτσι κάναμε σε μαθήματα που δε μας ενδιέφεραν άμεσα αλλά θέλαμε έναν αξιοπρεπές βαθμό.EDIT:Και με μια γρήγορη αναζήτηση στο google, βρήκα αυτό:http://www.methodiko-frontistirio.gr/exams/curric/alyk.htm(Πάτα στο "Υπολογισμός Μέσου Όρου Α' Λυκείου" και συμπλήρωσε τους βαθμούς που έχεις/πιστεύεις ότι θα πάρεις, για να έχεις μια ιδέα.) Παραθέτω το παραπάνω site φροντιστηρίου όχι για διαφήμιση, αλλά μόνον και μόνον για τις πληροφορίες που δίνει μαζεμένες και την εφαρμογή που έχει.
RoS23 Δημοσ. 1 Μαΐου 2014 Δημοσ. 1 Μαΐου 2014 Νομιζω σε όσα μαθήματα εχεις κάτω απο 9.5 σε βοηθανε τα υπολοιπα μαθήματα. Γενικά θες Γ.Μ.Ο 9.5 (10 με το νεο σύστημα)
selianx Δημοσ. 1 Μαΐου 2014 Δημοσ. 1 Μαΐου 2014 Νομιζω σε όσα μαθήματα εχεις κάτω απο 9.5 σε βοηθανε τα υπολοιπα μαθήματα. Γενικά θες Γ.Μ.Ο 9.5 (10 με το νεο σύστημα) Απαραίτητη προϋπόθεση για την προαγωγή στη Β΄Λυκείου αποτελεί η επίτευξη Γενικού Μέσου Όρου μεγαλύτερου ή ίσου του δέκα (10) και επιπλέον επίτευξη γενικού βαθμού στην Ελληνική Γλώσσα και τα Μαθηματικά τουλάχιστον δέκα (10), και τουλάχιστον οκτώ (08) στα υπόλοιπα μαθήματα. Αν έχεις κάτω από 8 σε μάθημα δε σε βοηθάει άλλο μάθημα που πας καλύτερα, το δίνεις Σεπτέμβρη, και πρέπει να έχεις 10 Μ.Ο Μαθηματικά (Άλγεβρα + Γεωμετρία) και 10 Μ.Ο Ελληνική Γλώσσα (Αρχαία Ελληνική Γλώσσα, Νέα Ελληνική Γλώσσα, Νεοελληνική Λογοτεχνία) για να περάσεις.
RoS23 Δημοσ. 1 Μαΐου 2014 Δημοσ. 1 Μαΐου 2014 Απαραίτητη προϋπόθεση για την προαγωγή στη Β΄Λυκείου αποτελεί η επίτευξη Γενικού Μέσου Όρου μεγαλύτερου ή ίσου του δέκα (10) και επιπλέον επίτευξη γενικού βαθμού στην Ελληνική Γλώσσα και τα Μαθηματικά τουλάχιστον δέκα (10), και τουλάχιστον οκτώ (08) στα υπόλοιπα μαθήματα. Αν έχεις κάτω από 8 σε μάθημα δε σε βοηθάει άλλο μάθημα που πας καλύτερα, το δίνεις Σεπτέμβρη, και πρέπει να έχεις 10 Μ.Ο Μαθηματικά (Άλγεβρα + Γεωμετρία) και 10 Μ.Ο Ελληνική Γλώσσα (Αρχαία Ελληνική Γλώσσα, Νέα Ελληνική Γλώσσα, Νεοελληνική Λογοτεχνία) για να περάσεις. Αυτό δεν νομιζω να ισχυει με το παλιό συστημα(10μ.ο μαθηματικά) γιατί δεν είχα τόσο μαζί με τις εξετάσεις .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα