Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παροχή και είσοδο όταν λες, τι εννοείς γιατί είμαι και άσχετος;

Ουτε αυτος καταλαβε τι εγραψε, μην αγχωνεσαι ;)

Κατα τ'αλλα αν το σπιτι στο χτυπησει κεραυνος εσενα η ενοια σου ειναι τι θα παθει ο ενισχυτης της αντενας, κοστους 30 ευρω? :lol:

• Like 1
Δημοσ.

τρου. δεν εχω δει κάποια ειδική προστασία για κεραία τηλεόρασης αν το σπίτι δεν έχει ήδη αντικεραυνική προστασία. βέβαια αν βαρέσει την κεραία δε θα κλαίς μονο τον ενισχυτή...οπότε αν δεν είσαι σε μέρος όπου πέφτουνε πολλοί, ή σε λόφο, ή μονοκατοικία στη μέση του πουθενα, δε χρειάζεται να ανησυχεις...

Δημοσ.

Παιδιά κοιτάχτε, ίσως δεν το ανέπτυξα σωστά το θέμα. Στο χωριό, δεν υπάρχει καλή λήψη και αναγκαστικά η κεραία βρίσκεται στα 200μέτρα από το σπίτι και υπάρχουν 2 ενισχυτές σήματος. Ένας πάνω στην κεραία (24w εάν θυμάμαι καλά) και ένας στην τηλεόραση. Τώρα με τις βροχές/χαλάζι κλπ. αυτός στην κεραία πάπαλα, οπότε σκεφτόμουν τι μπορεί να γίνει -επειδή στη περιοχή αυτή έχει ξανακαεί- ώστε να προστετεύεται και να μην χρειάζεται κάθε λίγο κ λιγάκι που έχει κακοκαιρία να αλλάζω ενισχυτή, αυτό είναι όλο.

:-)

Δημοσ.

πως κατεληξες στο συμπερασμα οτι φταιει κεραυνος? το βρήκες καμμένο? (καρβουνο κυριολεκτικα). ή απλά δε δουλέυει επειδη είναι σε εξωτερικό χωρο? (εμπασε νερα ή δε ξερω γω τι άλλο)

Δημοσ.

Ε κοίτα, δεν λέω πως ήτανε απαυθείας χτύπημα από κεραυνό αλλά τώρα τις προάλλες με το χαλάζι έβλεπα tv και όταν έριξε έναν δυνατό κεραυνό, αλλά μιλάμε για εκκωφαντικό, ε τότε έπεσε το ρεύμα και έκλεισε η τηλεόραση! Από τότε δεν ξανά έπιασε σήμα! Οπότε τι να πω, μάλλον κάποια υπέρταση ή τι άλλο;

Δημοσ.

πιό πιθανό να κάηκε τίποτα όπως έπεσε το ρεύμα/ξανάρθε ή απο κάποια υπέρταση στο δίκτυο (λογω του κεραυνού (πιο πιθανο)). αμα είχες απευθείας πλήγμα στην κεραία, σε κάποιο σημείο σίγουρα θα έβρισκες κάρβουνα. είτε στον ενισχυτή της κεραίας είτε στου σπιτιού είτε κάπου αλλού.

δε νομίζω οτι μπορείς να κάνεις κάτι ουσιαστικό/γρήγορο και με μικρο κοστος. μια λύση είναι απαγωγέας υπέρτασης στον πίνακα, βέβαια δεν είμαι σίγουρος αν αξίζει αν ο ενισχυτης σου καιγεται μια φορα στα 5 χρονια ξερω γω...

είσαι σίγουρος ότι έχει χαλάσει μόνο αυτός που εχεις στην κεραία? μπορει ναχει χαλασει αυτος της τηλεορασης (πιο πιθανο) ή ακόμα και η τηλεοραση...

Δημοσ.

Όχι το πήγα στο μάστορα όλο το πακέτο και χαλασμένος είναι αυτός της κεραίας!

Γείωση μπορεί να γίνει και πού;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...