Προς το περιεχόμενο

Κουζινα υγραεριου VS ηλεκτρικης κουζινας


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ούτε εγώ είχα αλλά τελικά πήρα. Μια χαρά ευχαριστημένος είμαι. Γρήγορα πιάνει θερμοκρασία και είναι και οικονομικό. Με μπουκάλα τον έχω. Με φυσικό αέριο θα έχει καλύτερη απόδοση. Έχω πάρει ενα αναλογικό θερμόμετρο για να τσεκαρω θερμοκρασία.

έχω ψήσει από κρέατα και γεμιστά μέχρι ψωμί και τσουρέκι όλα με επιτυχία. Ο αέρας που έχει βολεύει.

Μόνο μειων στον δικό μου ότι έχει ηλεκτρικό γκριλ το οποίο δεν δουλεύει μαζί με το γκάζι συγχρόνως. Κοίτα το αυτό, αλλάζει στα πιο ακριβά μοντέλα. Η ιδανικά να έχει γκάζι και πάνω αντί για ηλεκτρικό γκριλ.

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
  • Απαντήσεις 117
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλή Μηνύματα

Δεν ξέρω αν το ανέφερε ήδη κάποιος για τα θετικά της κουζίνας αερίου. Το φαγητό όχι μόνο γίνεται πιο γρήγορα αλλά είναι και πιο νόστιμο απ'της ηλεκτρικής κουζίνας. Περίπου 10 χρόνια έχουμε μια κουζίνα

Η κουζίνα με το αέριο είναι μακράν καλυτερη κατά τη γνώμη μου. Χρήστης από το 2007 (κουζίνα με μπουκαλα) αλλά και πολύ θετική εμπειρία από τους κουμπάρους μου οι οποίοι τη χρησιμιποιούν πολλά χρόνια,

Θέμα ασφαλείας δεν παίζει εδώ και πολλά χρόνια με τις βαλβίδες ασφαλείας που χρησιμοποιούνται στις μπουκάλες. Στα δίκτυα αερίου που στήνονται δε, υπάρχουν πλέον περισσότερες από μια ανά κανάλι. Τώρα

17 hours ago, archimidis said:

Έχω από την ίδια μάρκα εδώ και 3+ χρόνια. Η δική μου είναι με φούρνο αερίου. Από όσο βλέπω οι σχάρα του μοντέλου που έβαλες είναι μαντεμενια που είναι ότι καλύτερο. Το μόνο που θα άλλαζα είναι τα χειριστήρια να είναι ανοξείδωτο για να αντέξουν παραπάνω   

νομιζω οτι εχω καταληξει στον ηλεκτρικο φουρνο εγω μετα απο ψαξιμο. ετσι και αλλιως με ενδιαφερει στο μαγειρεμα περισσοτερο η εστια που ειμαι σιγουρη οτι θελω να ειναι αεριου. Με τα καινουρια σχεδια που εχουν βγει στην αγορα απο αλλες γνωστες εταιριες, κρυσταλλινη - κεραμικη επιφανεια απο κατω απο το γκαζι, ειναι πιο μοντερνες δεν μου αρεσουν και πολυ, αν και φιλος πωλητης σε καταστημα ηλεκτρικων μου λεει να παρω με κεραμικο-κρυσταλλινο μεροσ απο κατω διοτι ειναι πανευκολο στο καθαρισμα σε σχεση με τη μετταλικη βαση.  η αλλη επιλογη ειναι ινοξ που δεν μου αρεσει, λογω λεκεδων οτι θα φαινονται ευκολοτερα τα μαυρισματα. αρα ειπα να παω σε μαυρη που μου ταιριαζει. δυσκολα βρισκεις κατι σαν τη la germania σε βαση μαυρο ματ (δε ξερω τι υλικο ειναι) γιαυτο εχω κολλησει. οταν λες τα χειριστηρια να ειναι ανοξειδωτα? εχεις παρει τα χρυσα και δεν εμεινες ευχαριστημενος?

2 minutes ago, Mariakt said:

νομιζω οτι εχω καταληξει στον ηλεκτρικο φουρνο εγω μετα απο ψαξιμο. ετσι και αλλιως με ενδιαφερει στο μαγειρεμα περισσοτερο η εστια που ειμαι σιγουρη οτι θελω να ειναι αεριου. Με τα καινουρια σχεδια που εχουν βγει στην αγορα απο αλλες γνωστες εταιριες, κρυσταλλινη - κεραμικη επιφανεια απο κατω απο το γκαζι, ειναι πιο μοντερνες δεν μου αρεσουν και πολυ, αν και φιλος πωλητης σε καταστημα ηλεκτρικων μου λεει να παρω με κεραμικο-κρυσταλλινο μεροσ απο κατω διοτι ειναι πανευκολο στο καθαρισμα σε σχεση με τη μετταλικη βαση.  η αλλη επιλογη ειναι ινοξ που δεν μου αρεσει, λογω λεκεδων οτι θα φαινονται ευκολοτερα τα μαυρισματα. αρα ειπα να παω σε μαυρη που μου ταιριαζει. δυσκολα βρισκεις κατι σαν τη la germania σε βαση μαυρο ματ (δε ξερω τι υλικο ειναι) γιαυτο εχω κολλησει. οταν λες τα χειριστηρια να ειναι ανοξειδωτα? εχεις παρει τα χρυσα και δεν εμεινες ευχαριστημενος?

μου προτεινει να παρω αυτην την Τεκα https://www.skroutz.gr/s/4476927/Teka-CGW-Lux-60-4G-AI-AL-TR-CI-Ceramic.html

και να τη συνδυασω με ενα φουρνο ισως και αλλης εταιριας. αλλο στυλ απο τη La Germania. σιγουρα η Τεκα με εναν αξιολογο φουρνο θα μου βγει φυρω στα 700 .

το σετ της la germania που εβαλά παραπανω το βρισκω στα 850 ευρω. και λεω να δωσω τα 150 παραπανω για να παρω τη la germania ή δεν αξιζει?

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
  • 8 μήνες μετά...
Στις 23/4/2018 στις 1:48 ΠΜ, odys03 είπε

Έχει δοκιμάσει κανείς τις ελληνικής κατασκευής κουζίνες THERMOGATZ TG1000 ή THERMOGATZ TG1010; 

Είναι αυτές εδώ

http://thermogatz.gr/κουζίνες-υγραερίου-φυσικού-αερίου/767-tg-1000-fs6402mxzw.html

http://thermogatz.gr/κουζίνες-υγραερίου-φυσικού-αερίου/768-tg-1010-fs6402gpzw.html

Είχα πάρει εγώ thermogatz. Τουρκικες είναι οχι  ελληνικές. Μόλις την εγκατέστησαν δεν δούλευε το ένα μάτι σωστά(ανάβε και δεν κρατούσε την φλογα) .  Προσπάθησε το παιδί να την φτιάξει αλλά είχε Πρόβλημα ο διακόπτης.  Τους είπα πάρτε την πίσω.. Θέλω καινούργια, έτσι κ έγινε.  Μόλις βάλαμε την καινούρια πάλι δεν ανάβε ένα άλλο μάτι. Κ την πήραν  πίσω κ ακόμα δεν έχω πάρει κουζίνα. Ψήνομαι όμως για LA Germania αλλά δεν Εχω πείσει την γυναίκα για φούρνο Υγραεριου 😁😁

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
  • 3 μήνες μετά...

Καλησπέρα.  Φοιτητής εδώ.  Φουρνακι αξίζει υγραέριο με ματιά αερίου? Επίσης Ποία η διαφορά υγραερίου και φυσικό αέριο?  Παλιά είχε ένας φίλος μπουκάλα και την γέμιζε σε βενζινάδικο.  Υπάρχει άλλος πιο "ορθός " τρόπος?  Δηλαδή σε μαγαζί που ελέγχει και βαλβίδες κλπ. Επίσης κοιτάω φουρνακι din gas.  Οποία γνώμη δέκτη! 

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχει κανείς άποψη για αυτό το πετρογκαζ? 

https://www.skroutz.gr/s/6677864/Din-Gas-KS-3K.html

Βλέπω έχει διαφορετικές εστίες από τα άλλα τα παλιά απλά. Αξίζει? 

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 2/5/2014 στις 12:03 ΠΜ, mitsoschios είπε

Απο οτι καταλαβα οι επαγωγικες δεν ειναι κατι το ειδιαιτερο οσον αφορα την οικονομια ρευματος.Απο την αλλη εχω το φοβο της γυναικας με το αεριο,αλλα και την οχι και τοσο τραγικη διαφορα οσον αφορα την οικονομια (απο οτι καταλαβαινω.Βεβαια εχω ακουσει και γνωμες οτι στο θεμα οικονομιας ειναι η μερα με τη νυχτα),αρα με βλεπω προς κεραμικες εστιες να καταληγω...Καλα τα περι ενεργειακης κλασης,δε τα λαμβανω υποψιν μιας και μιλαμε για ηλεκτρικες αντιστασεις.

Η επαγωγικές σε σχέση με τις απλές ηλεκτρικές έχουν 40-50% λιγότερη κατανάλωση.

 

Επίσης: Άλλο το υγραέριο , άλλο το φυσικό αέριο. Το φυσικό αέριο είναι πιο ελαφρύ από τον αέρα και αν έχει διαρροή, φεύγει από ανοιχτά παράθυρα, πόρτες κλπ.

Το υγραέριο είναι βαρύτερο και μαζεύεται χαμηλά και δεν διαφεύγει εύκολα έξω. Οπότε γι αυτό και είναι τόσο επικίνδυνο για χρήση μέσα σε κλειστό χώρο. Γιατί αν έχεις διαρροή , με μία σπίθα μπήκες σε τροχιά γύρω από τη σελήνη.

Επεξ/σία από n4sleep
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
  • 4 μήνες μετά...
Στις 9/2/2017 στις 3:03 ΜΜ, haris_216 είπε

Δεν το έχω βρει πουθενά ότι απαγορεύεται (από νόμο).

Τώρα τα περί κανονισμού πολυκατοικίας για το τι κάνεις μέσα στο σπίτι σου (και εφόσον δεν απαγορεύεται από νόμο), απλά ασχολίαστο.

Εύφλεκτες ύλες είναι και το γκαζάκι που έχουν τα περισσότερα σπίτια για τον καφέ. Και να είσαι σίγουρος ότι παρά το μικρό του μέγεθος αρκεί για να κάνει ζημιά.

Προσωπικά πιο πολύ θα ανησυχούσα για κάποιον ο οποίος τηγανίζει συχνά σε οποιοδήποτε τύπο εστίας, αφού το τηγάνι "αρπάει" αρκετά εύκολα, παρά για μια (σωστή) εγκατάσταση αερίου.

Φούρνο αερίου δεν έχω  (έχω ηλεκτρικό).

Η κουζίνα μου είναι αερίου και συνδέεται με τη μπουκάλα (σε ντουλάπι ακριβώς από κάτω) με κλασσικό εύκαπτο σωλήνα καλής ποιότητας.

Εδώ και καιρό σκέφτομαι να απομακρύνω την μπουκάλα σε άλλο ντουλάπι (για να μου απελευθερωθεί αυτό κάτω από την κουζίνα που εξυπηρετεί για άλλη χρήση) αλλά αυτό θα το κάνω με χαλκοσωλήνα για πιο σωστή, ασφαλή και νοικοκυρεμένη εγκατάσταση

Kαλησπερα φιλε μου. Αγορασα πριν λιγες μερες απο το ιντερνετ μια smeg με φουρνο ηλερκτρικο και ματια αεριου. 
Το θεμα ειναι οτι μου ειπε πως πρεπει να βαλω μπεκ για μπουκαλα υγραεριου (στα γιαννενα δεν εχει φυσικο αεριο).
Σε τι καταστημα πρεπει να απευθυνθω για την εγκατασταση των μπεκ και αγορα και εγκατασταση μπουκαλας/ρυθμιστη πιεσης κτλ?
Αυτος που πουλαει/αλλαζει μπουκαλες θα εχει και μπεκ και ασχολειται με εγκαταστασεις αν γνωριζεις?

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
8 ώρες πριν, panostom είπε

Λογικά θα έχει μέσα η συσκευασία του

Kι εγω ετσι πιστευω αλλα εγινε παραγγελια απο ιταλια και ο μεσολαβητης μου ειπε πως απο οσο ξερει δεν εχει μεσα. Σε περιπτωση που οντως δεν εχει ξερεις που πρεπει να απευθυνθω για την εγκατασταση της? Ακομα και να τα εχει εγω δεν ξερω να τα συνδεσω ποσο μαλλον την μπουκαλα και τον ρυθμιστη κτλ.

 

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
15 ώρες πριν, sta2 είπε

Kαλησπερα φιλε μου. Αγορασα πριν λιγες μερες απο το ιντερνετ μια smeg με φουρνο ηλερκτρικο και ματια αεριου. 
Το θεμα ειναι οτι μου ειπε πως πρεπει να βαλω μπεκ για μπουκαλα υγραεριου (στα γιαννενα δεν εχει φυσικο αεριο).
Σε τι καταστημα πρεπει να απευθυνθω για την εγκατασταση των μπεκ και αγορα και εγκατασταση μπουκαλας/ρυθμιστη πιεσης κτλ?
Αυτος που πουλαει/αλλαζει μπουκαλες θα εχει και μπεκ και ασχολειται με εγκαταστασεις αν γνωριζεις?

100% αυτός που πουλάει (και σου αλλάζει τη μπουκάλα) δεν θα έχει μπεκ αφού αυτή τη δουλειά (εμπορία/τοποθέτηση μπουκάλας) την κάνουν από βενζινάδικα και χρωματοπωλεία μέχρι μίνι μάρκετ.

Λογικά η κουζίνα σου θα έρθει με έτοιμα τα μπεκ (φαντάζομαι θα αναφέρει αν είναι αερίου ή μπουκάλας) και ίσως να μην χρειαστεί να κάνεις κάτι γι' αυτό (αν φοράει τα σωστά).

Τώρα αν έχει αερίου κι εσύ θέλεις για μπουκάλα (της μπουκάλας βασικά έχουν πιο μικρή διατομή στην τρύπα που περνάει το αέριο) αναγκαστικά θα πρέπει να τα βρεις. Προσωπικά θα ξεκινούσα από το το τεχνικό τμήμα της smeg στην Ελλάδα όπου ίσως μπορούν να σου συστήσουν και τεχνικό στην περιοχή σου. Με την teka έτσι έγινε στην περίπτωσή μου άσχετα αν τελικά επέλεξα να τα αλλάξω μόνος μου (πρόσφατα γύρισα από μπουκάλα σε αέριο).

Τώρα γενικότερα για αρχική εγκατάσταση/σύνδεση της κουζίνας, ρυθμιστή, κλπ θα κοιτάξεις σε κατάστημα που εμπορεύεται είδη αερίου (κουζίνες, φούρνους, κλπ) και όχι στα μίνι μάρκετ που πουλάνε μόνο μπουκάλες, όπως ανέφερα παραπάνω. Ίσως και εταιρίες που ασχολούνται με καυστήρες και θερμάνσεις να έχουν να σου συστήσουν κάποιον, ειδικά όταν έχουν και λεβητάκια αερίου

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
21 ώρες πριν, sta2 είπε

Kαλησπερα φιλε μου. Αγορασα πριν λιγες μερες απο το ιντερνετ μια smeg με φουρνο ηλερκτρικο και ματια αεριου. 
Το θεμα ειναι οτι μου ειπε πως πρεπει να βαλω μπεκ για μπουκαλα υγραεριου (στα γιαννενα δεν εχει φυσικο αεριο).
Σε τι καταστημα πρεπει να απευθυνθω για την εγκατασταση των μπεκ και αγορα και εγκατασταση μπουκαλας/ρυθμιστη πιεσης κτλ?
Αυτος που πουλαει/αλλαζει μπουκαλες θα εχει και μπεκ και ασχολειται με εγκαταστασεις αν γνωριζεις?

Τα μπεκ για φιάλη υγραερίου πρέπει να είναι μέσα σ΄ένα σακουλάκι μαζί με τις οδηγίες χρήσης. Η τοποθέτησή τους είναι πολύ εύκολη και το μόνο που χρειάζεται είναι ένα σωληνωτό κλειδί Νο 7 αν δεν κάνω λάθος. Ρυθμιστή πίεσης και σωλήνα έχει και αυτός που τοποθετεί φιάλες. Επίσης κάπου στις οδηγίες χρήσης αναφέρεται και το επιτρεπόμενο μήκος σωλήνα σύνδεσης φιάλης-κουζίνας. 

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.