Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια . Δεν ξερω αν ειναι το καταλληλο φορουμ για το θεμα που θελω να ανοιξω αλλα δε πειραζει ολο και καποιος μπορει να βοηθησει.

Εδω και 2 μηνες υοθετησα ενα σκυλακι ημιαιμο. Τωρα στις 17του μηνα γινεται 6 μηνων.

Το εχω στο μπαλκονι τα βραδυα κοιματε στο κρεβατακι του στο δωματιο της αδερφης μου δεν το αφηνω ακομα εξω γιατι κανει κρυο το βραδυ αργοτερα οταν ο καιρος θα καλοκαιριασει.

Το θεμα μου ειναι πως μπορω να το μαθω να κανει εξω την αναγκη του. Οταν τον βαζω στο σπιτι κανει σα μουρλο για παιχνιδι αλλα δεν κανει την αναγκη του μεσα ποτε. Μια φορα μονο στο χαλι και το μαλωσα.

Το μπαλκονι γεμιζει μερα με τη μερα και πρεπει να το καθαιζω συνεχεια και πιστεψτε με οσοι εχουν σκυλο ειναι λιγο επβδυνο. Αυτο που ζηταω να με βοηθησει καποιος που ξερει ειναι πως να τον μαθω να κανει την αναγκη του εξω και οχι στο μπαλκονι. Ας με βοηθησει καποιος που γνωριζει απο σκυλους ...

Ευχαριστω

• Απαντ. 51
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Θα κανωνισεις να τον ταιζεις στανταρ ωρες και μετα απο καμια ωρα να τον πηγαινεις βολτα .

Τις πρωτες φορες θα περιμενεις πολλες ωρες μεχρι νατα κανει μολις τα κανει δως του κανενα μπισκοτακι και χαιδεψετον να καταλαβει οτι εκανε κατι καλο αμα τα κανει σπιτι μαλωσε τον εγω τον μαλωνα με εφημεριδα τον δικο μου.

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

Αν ο σκύλος βγαίνει τουλάχιστον 2 φορές την ημέρα βόλτα (πρωί και απόγευμα), δεν θα ξαναλερώσει ποτέ στο σπίτι ούτε και στο μπαλκόνι. 

Από την άλλη αν τις περισσότερες ώρες είναι στο μπαλκόνι (που προφανώς είναι λάθος), μην περιμένεις αντίστοιχα και η συμπεριφορά του να είναι φυσιολογική...

Να ξέρεις πάντως πως ο σκύλος δεν γουστάρει να λερώνει στο χώρο που κάθεται, οπότε αν το κάνει θα είναι γιατι δεν έχει άλλη επιλογή ή επειδή βαριέται...

:)

• Like 3
Δημοσ.

όταν είναι κουτάβι κατουράει πολλές φορές την ημέρα και κάνει κακά επίσης αρκετές...όσο μεγαλώνει αυτά θα αραιώνουν και θα καταλήξει να κάνει το χοντρό του μόνο στις βόλτες...και το ψιλό του επίσης και άντε κάνα 2-3 φορές στο μπαλκόνι που πετάς λιγο νερό και φεύγουν..

Απλά επιβράβευση οταν κανει στις βόλτες..και μάλωμα όταν τα κάνει σπιτι...τώρα που ειναι μικρός θέλει προσοχή. Και ο άνθρωπος οταν ειναι μωρό χέζει 5 φορές την μέρα μόνο με φρουτόκρεμες φαντάσου...μετά στρώνει το πράγμα

Δείγμα ότι ο σκύλος μπήκε στην ωριμότητα είναι όταν αρχίζει να σηκώνει το πόδι για να κατουρήσει...

Δημοσ.

Το εχω στο μπαλκονι τα βραδυα κοιματε στο κρεβατακι του στο δωματιο της αδερφης μου δεν το αφηνω ακομα εξω γιατι κανει κρυο το βραδυ αργοτερα οταν ο καιρος θα καλοκαιριασει.

Απο τον 4039 του 2012:

Άρθρο 8

Διατήρηση ζώων συντροφιάς σε κατοικίες

1. Επιτρέπεται η διατήρηση δεσποζόμενων ζώων συ−

ντροφιάς σε κάθε κατοικία. Στις πολυκατοικίες, που

αποτελούνται από δύο διαμερίσματα και πάνω, επιτρέ−

πεται η διατήρηση δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς

σε κάθε διαμέρισμα με την προϋπόθεση ότι αυτά: α)

διαμένουν στο ίδιο διαμέρισμα με τον ιδιοκτήτη τους

ή τον κάτοχό τους, β) δεν παραμένουν μόνιμα στις βε−

ράντες ή στους ανοιχτούς χώρους του διαμερίσματος,

γ) η παραμονή στα διαμερίσματα πολυκατοικιών τελεί

υπό την επιφύλαξη της τήρησης των κανόνων ευζωί−

ας, των υγειονομικών διατάξεων και των αστυνομικών

διατάξεων περί κοινής ησυχίας και δ) έχουν ελεγχθεί

ηλεκτρονικά, έχουν σημανθεί, καταγραφεί και φέρουν

βιβλιάριο υγείας.

Δεν μπορεί να απαγορευθεί η διατήρηση ζώων συ−

ντροφιάς με τον κανονισμό της πολυκατοικίας, εφόσον

πληρούνται οι προϋποθέσεις του προηγούμενου εδα−

φίου. Με τον ίδιο κανονισμό μπορεί να περιορίζεται ο

μέγιστος αριθμός των ζώων, που επιτρέπονται, στα δύο

(2) ζώα ανά διαμέρισμα.

Αν και μερος του νομου εχει τροποποιηθει, συγκεκριμενα με τον αριθμο των κατοικιδιων ανα διαμερισμα, ο υπολοιπος νομος μενει ως εχει. Εν ολιγης, εισαι παρανομος που εχεις το σκυλο "μπαλκονατο" και κατι τετοιο ειναι καταστρεπτικο για την ψυχολογια του. Εαν δεν θες / "δεν μπορεις" να τον εχεις σπιτι, δωστον καπου οπου θα του συμπεριφεροντε οπως του αξιζει.

• Like 5
Δημοσ.

Απο τον 4039 του 2012:

Άρθρο 8

Διατήρηση ζώων συντροφιάς σε κατοικίες

1. Επιτρέπεται η διατήρηση δεσποζόμενων ζώων συ−

ντροφιάς σε κάθε κατοικία. Στις πολυκατοικίες, που

αποτελούνται από δύο διαμερίσματα και πάνω, επιτρέ−

πεται η διατήρηση δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς

σε κάθε διαμέρισμα με την προϋπόθεση ότι αυτά: α)

διαμένουν στο ίδιο διαμέρισμα με τον ιδιοκτήτη τους

ή τον κάτοχό τους, β) δεν παραμένουν μόνιμα στις βε−

ράντες ή στους ανοιχτούς χώρους του διαμερίσματος,

γ) η παραμονή στα διαμερίσματα πολυκατοικιών τελεί

υπό την επιφύλαξη της τήρησης των κανόνων ευζωί−

ας, των υγειονομικών διατάξεων και των αστυνομικών

διατάξεων περί κοινής ησυχίας και δ) έχουν ελεγχθεί

ηλεκτρονικά, έχουν σημανθεί, καταγραφεί και φέρουν

βιβλιάριο υγείας.

Δεν μπορεί να απαγορευθεί η διατήρηση ζώων συ−

ντροφιάς με τον κανονισμό της πολυκατοικίας, εφόσον

πληρούνται οι προϋποθέσεις του προηγούμενου εδα−

φίου. Με τον ίδιο κανονισμό μπορεί να περιορίζεται ο

μέγιστος αριθμός των ζώων, που επιτρέπονται, στα δύο

(2) ζώα ανά διαμέρισμα.

Αν και μερος του νομου εχει τροποποιηθει, συγκεκριμενα με τον αριθμο των κατοικιδιων ανα διαμερισμα, ο υπολοιπος νομος μενει ως εχει. Εν ολιγης, εισαι παρανομος που εχεις το σκυλο "μπαλκονατο" και κατι τετοιο ειναι καταστρεπτικο για την ψυχολογια του. Εαν δεν θες / "δεν μπορεις" να τον εχεις σπιτι, δωστον καπου οπου θα του συμπεριφεροντε οπως του αξιζει.

Nαι οκ . Τωρα που το διαβασα θα τον δωσω αλλου γιατι ο νομος δεν το επιτρεπει  Ημαρτον θεε μου. 

Δημοσ.

αν μιλαμε για μεγαλοσωμο σκυλο τοτε αυτο που προταθηκε ειναι σωστο..φαι και μετα απο καμμια ωρα δυο ..βολτα..του κερατα θα τα κανει ...απλα επειδη τα σκυλια θεωρουν ευτυχια να τα πηγαινεις βολτα..δεν θα ειναι σωστο αφου τα κανει να τον γυρνας σπιτι γιατι θα θεωρει οτι εκανε κατι κακο και του στερουν την βολτα.

Αν ειναι μικροσωμο σκυλι , ας τα κανει στο μπαλκονι , μικρο το κακο (κυριολεκτικα).

Εμας το πιντσερακι μας τα κανει μπαλκονι...ο καθαρισμος ειναι 1 λεπτο υποθεση....

Απο κει και περα το να μενει μπαλκονι ή ταρατσα ή καπου μονο του γενικοτερα ειναι κακο για την ψυχολογια του.

Εχω γειτονα με λυκοσκυλο σε ταρατσα και γαυγιζει ολη μερα τους περαστικους και αν τους ρωτησεις τον εχουν εκει για να φυλαει το σπιτι.

Αλλος γειτονας ειχε κατι σαν μαλτεζακι σε ταρατσα και μαλιστα οχι ελευθερο να κυκλοφορει αλλα σε περιορισμενο χωρο...και δεν πολυασχολιοταν μαζι του..μονο να του καθαριζει τον χωρο μια στο τοσο...πεθανε απο ανοια..βαρεμαρα...καταθλιψη..παντως δεν καλοπερνουσε..

Γενικοτερα τα σκυλια θελουν να ναι μαζι με τα αφεντικα τους οσο το δυνατον περισσοτερο γινεται..δεν τους απασχολει τοσο που θα τα κανουν :)

Δημοσ.

ναι φιλε συμφωνω, καθε μια ωρα βγαινω εξω προσωπικα ή εγω ή η αδερφη μου και η τον παω βολτα η παω για να μην ειναι μονος του.

Δημοσ.

δε χτυπαμε ποτε σκυλο ουτε καταδιανοια!  αυτος ειναι κανονας και οποιος τον παραβαινει ειναι ζωο και θελει πολυ ξυλο !!

αυτο που μπορεις να κανεις ειναι οταν τα κανει να του φωναξεις λιγο δυνατα  ''τι εκανες εκει ??'' και να του πας κοντα το προσωπο στα τσισα , πολυ κοντα ! μια - δυο θα καταλαβει οτι πρεπει να κρατιεται ! και εννοειται  να μη το αφηνεις πολλες ωρες χωρις να το βγαζεις εξω ! και οταν το βγαζεις εξω και τα κανει να του λες μπραβο πολλες φορες ! ποιο εξυπνα απο εμας ειναι , αεσως θα το καταλαβει κ δε θα εχεις κανενα προβλημα μετα ! εγω ενα μαλτεζακι εχω και απο 2 μηνων δε τα εχει κανει ποτε μεσα ουτε μια φορα !

Δημοσ.

Επισης..

Άρθρο 5  απο τον 4039 του 2012:

Υποχρεώσεις ιδιοκτητών δεσποζόμενου ζώου συντροφιάς

στ) να μεριμνά για τον άμεσο καθαρισμό του περι−
βάλλοντος από τα περιττώματα του ζώου εκτός αν
πρόκειται για σκύλο βοήθειας

• Like 4
Δημοσ.

δε χτυπαμε ποτε σκυλο ουτε καταδιανοια!  αυτος ειναι κανονας και οποιος τον παραβαινει ειναι ζωο και θελει πολυ ξυλο !!

αυτο που μπορεις να κανεις ειναι οταν τα κανει να του φωναξεις λιγο δυνατα  ''τι εκανες εκει ??'' και να του πας κοντα το προσωπο στα τσισα , πολυ κοντα ! μια - δυο θα καταλαβει οτι πρεπει να κρατιεται ! και εννοειται  να μη το αφηνεις πολλες ωρες χωρις να το βγαζεις εξω ! και οταν το βγαζεις εξω και τα κανει να του λες μπραβο πολλες φορες ! ποιο εξυπνα απο εμας ειναι , αεσως θα το καταλαβει κ δε θα εχεις κανενα προβλημα μετα ! εγω ενα μαλτεζακι εχω και απο 2 μηνων δε τα εχει κανει ποτε μεσα ουτε μια φορα !

Εξαρταται φιλε. Εχω ακουσει πολλα και διαφορα. Σκυλι να γρατζουναει την πορτα για να βγει εξω να κανει την ανακη του....

Δημοσ.

Εξαρταται φιλε. Εχω ακουσει πολλα και διαφορα. Σκυλι να γρατζουναει την πορτα για να βγει εξω να κανει την ανακη του....

ναι αληθεια ειναι  ! παλια ειχα ενα πεκινουα και καθε φορα που ηθελε να βγει πηγαινε στην πορτα και την χτυπουσε με τα ποδαρακια του ! μονο που δε μου μιλουσε!

η νταιζη μου τωρα δεν εχει φτασει σε αυτο το επιπεδο , ειναι μικρουλα ,  αλλα που θα παει ... :-)

Δημοσ.

Αν τα κάνει κάπου που δεν θέλεις -από συνήθεια, όχι επειδή έμεινε κλεισμένο μέσα 30 ώρες- πιάστο και βάλτο δίπλα στη "λιμνούλα" ή ό,τι άλλο έκανε, και με μια εφημερίδα χτυπάς μερικές φορές το πάτωμα δίπλα απ' τα κακά ενώ του λες αυστηρά "τι έκανες εδώ;" ή κάτι τέτοιο ,κοιτάζοντάς τον έντονα. Χωρίς καμία βία, απλά με τον τόνο φωνής και το χτύπημα εφημερίδας στο πάτωμα, καταλαβαίνει ότι έκανε μαλακία. Σε μας έπιασε, ποτέ δεν ξανακατούρησε το ίδιο σημείο (πήγε σε κάνα δυο άλλα σημεία στο σπίτι, επαναλήφθηκε η "διαδικασία", και μετά κατάλαβε ότι άλλο το έξω και άλλο το μέσα.

Προφανώς σε σας έχει ταυτίσει το μπαλκόνι με το έξω κι ότι έχει το ελεύθερο να τα κάνει εκεί. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...