Pintsie Δημοσ. 2 Μαΐου 2014 Δημοσ. 2 Μαΐου 2014 Εγώ δεν έδειρα ποτέ το σκύλο μου, ούτε χτύπησα εφημερίδες σε πατώματα/ποπό, ούτε του έβαλα το πρόσωπο στα τσίσα του, ούτε τον έχω στο μπαλκόνι, και το σκυλί μου έμαθε μετά από 1μιση μήνα συγκατοίκησης ότι κακά/τσίσα γίνονται μόνο όταν μπαίνει λουρί και βρισκόμαστε σε χώμα. Μα σα δεν ντρέπομαι που δεν το σακάτεψα στο ξύλο όπως προτείνουν οι περισσότεροι σ'αυτή τη χώρα για να "συμπεριφερθεί σωστά".Αυτές οι πανάρχαιες-βίαιες-ηλίθιες και ξεσπώ-τα-κόμπλεξ-μου-στο-σκύλο τεχνικές οφείλουν να σταματήσουν κάποια στιγμή... Τα σκυλιά όταν θέλουν να κάνουν τσίσα/κακά βάζουν μύτη κάτω και κάνουν κυκλικές κινήσεις. Είσαι άνθρωπος, μπορείς να καταλάβεις πότε ετοιμάζεται να τα κάνει. Βάλτου λουρί και πήγαινέ τον βόλτα. Μόλις τα κάνει, ΤΑ ΜΑΖΕΥΕΙΣ, τα πετάς σε κάδο και γυρνάς αμέσως σπίτι. Ο σκύλος καταλαβαίνει ότι βγήκατε μόνο για αυτό. Άρα 1) όταν θα θέλει τσίσα/κακά θα σου "το λέει" (ο δικός μου πηγαινοερχόταν στην πόρτα) και 2) θα αρχίσει να αργεί να τα κάνει έτσι ώστε να μείνει λίγο παραπάνω για βόλτα, οπότε θα κοινωνικοποιηθεί και θα "αντιγράψει" συμπεριφορές άλλων σκύλων (όπως σήκωμα ποδιού κτλ). Αν πάει να τα κάνει μέσα και δεν τον προλάβεις, ΤΗΝ ΩΡΑ που τα κάνει (ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ) του φωνάζεις "ΜΗ" ή "ΟΧΙ" (ή ότι άλλο μονολεκτικό λες όταν δεν θες να επιβραβεύσεις την συμπεριφορά του. Το σκυλί καταλαβαίνει ότι κάνει κάτι σωστό ή λάθος όταν του το δείχνεις εκείνη τη στιγμή. Το μόνο που μπορεί να σκέφτεται όταν -γυρνώντας από τη δουλειά σου- του βάζεις τη μούρη του στα τσίσα του είναι: "Πόσο το φοβάμαι αυτό το γιγάντιο ζώο. Όταν γυρνάει σπίτι είναι κακό. Αλλά από την άλλη, μόνο τότε ασχολείται μαζί μου, άρα τα τσίσα εδώ είναι καλά." 1-2 μήνες υπομονή και θα μάθει τι πρέπει να κάνει για να σε ευχαριστεί. Είναι μωρό. Και τα μωρά κατουριούνται. Όπως επίσης και τα γέρικα σκυλιά. Και ένα τιπ: τα σκυλιά δεν κατουράνε ΠΟΤΕ το χώρο που θεωρούν σπίτι τους. Ποτέ δεν κατούρησε το χώρο που ήμουν μέσα εγώ (πχ το δωμάτιό μου) γιατί εκεί κοιμάται. 1
Getta Robo Δημοσ. 3 Μαΐου 2014 Δημοσ. 3 Μαΐου 2014 Nαι οκ . Τωρα που το διαβασα θα τον δωσω αλλου γιατι ο νομος δεν το επιτρεπει Ημαρτον θεε μου.το ημαρτον εδω παει στο οτι οι αρχες μας ειναι επιπεδο μπανανισταν, και ανθρωποι που παρατανε τα σκυλια τους στα μπαλκονια δεν τιμωρουντε απο το νομο οπως τους αξιζει. Ισως γινουμε και εμεις πολιτισμενοι σε καποια χρονια και μπουνε ολα αυτα τα πραγματα στη θεση τους.
Liverpool89 Δημοσ. 3 Μαΐου 2014 Δημοσ. 3 Μαΐου 2014 Εγω ενα θα πω... Καλος ο ενθουσιασμος με το καινουργιο κατοικιδιο αλλα θα πρεπει να το φροντιζουμε.. Εμενα ο αδερφος μου πηρε ενα γαλλικο μπουλντογκ.. Τωρα το φροντιζει η μανα μου, εγω μερικες φορες .. Ο αδερφος μου που λεει ο λογος ουτε την αναγκη του δεν μαζευει, καλα βολτα δεν τον βγαζει με την καμια αυτος.... Το μονο που κανει ειναι μολις τον θυμιθει δωσε ενα φιλακι τον μπαμπα. Αλλα ενα περιεργο φαινομενο αυτον να τον ακουει πιο πολυ...
Anorymous Δημοσ. 3 Μαΐου 2014 Δημοσ. 3 Μαΐου 2014 Ποτέ δε θα χτυπάς σκύλο. Αυτά είχα να πω! Δεν μιλαμε για ξυλο αλλα για εκφοβισμο ας πουμε, βεβαια αν σου εχει κανει χοντρη μαλακια ε μπορει να φαει και καμια στον κωλο Εγώ δεν έδειρα ποτέ το σκύλο μου, ούτε χτύπησα εφημερίδες σε πατώματα/ποπό, ούτε του έβαλα το πρόσωπο στα τσίσα του, ούτε τον έχω στο μπαλκόνι, και το σκυλί μου έμαθε μετά από 1μιση μήνα συγκατοίκησης ότι κακά/τσίσα γίνονται μόνο όταν μπαίνει λουρί και βρισκόμαστε σε χώμα. Μα σα δεν ντρέπομαι που δεν το σακάτεψα στο ξύλο όπως προτείνουν οι περισσότεροι σ'αυτή τη χώρα για να "συμπεριφερθεί σωστά". Δεν ειναι ολες οι ρατσες ιδιες αλλες ειναι πιο ευκολες αλλες πιο δυσκολες, εγω ειχα αλασκα μαλαμουτ που σου βγαζει την πιστη να κανει κατι και ειναι και πολυ εξυπνα αλλα και πονηρα. Εγω τον πηγαινα βολτα για ωρες καθε μερα και δεν εκανε τιποτα με το που γυρνουσαμε σπιτι τσουπ αφηνε τις τορπιλες του
mphxths Δημοσ. 3 Μαΐου 2014 Δημοσ. 3 Μαΐου 2014 εγω τον σκυλο μου δυστυχως δεν μπορω να τον δειρω...οπως και να του μιλησω ο,τι χειρονομια και να του κανω (απο μακρυα εννοω)..νομιζει οτι παιζουμε !! Ειδικα αν του μιλησω αποτομα , νομιζει οτι παιζουμε κλεφτες και αστυνομοι...σε φαση "πιασε με αν μπορεις" χαχα...ημαρτον δηλ
Anorymous Δημοσ. 3 Μαΐου 2014 Δημοσ. 3 Μαΐου 2014 (επεξεργασμένο) εγω τον σκυλο μου δυστυχως δεν μπορω να τον δειρω...οπως και να του μιλησω ο,τι χειρονομια και να του κανω (απο μακρυα εννοω)..νομιζει οτι παιζουμε !! Ειδικα αν του μιλησω αποτομα , νομιζει οτι παιζουμε κλεφτες και αστυνομοι...σε φαση "πιασε με αν μπορεις" χαχα...ημαρτον δηλ χαζο σκυλι χαρα γεματο χαχα το ιδιο εκανε και ο δικος μου κανα δυο φορες μου εφυγε και τον κηνηγουσα και αυτο το βλαμμενο νομιζε τι παιζαμε Επεξ/σία 3 Μαΐου 2014 από Anorymous
GoDRiC- Δημοσ. 3 Μαΐου 2014 Δημοσ. 3 Μαΐου 2014 Όχι δε θα φάει καμία στον κώλο. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις με τον σκύλο όταν πχ κάνει κακά ή κατουράει σε μέρη που δε θες, του πιάνεις το κεφάλι (ήρεμα ε) και του δείχνεις με το χέρι σου τα κακά του πχ και του λες με υψηλό τόνο ''ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ ΕΔΩ;''. Και τελείωσε, τα σκυλιά δεν είναι χαζά. Αν το ξανά κάνει και το κάνεις κάποιες φορές ακόμα δεν υπάρχει περίπτωση να συνεχίσει. Και φυσικά όπως είπαν και άλλοι, όταν συνηθίσει και χέζει εκεί που θες, τον χαιδεύεις πολύ και του λες δυνατά ''ΜΠΡΑΒΟ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ/ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΟΥ/ΑΛΕΞ/ΛΟΥΣΙ.''
mphxths Δημοσ. 3 Μαΐου 2014 Δημοσ. 3 Μαΐου 2014 αν τον ρωτησεις "τι εκανες εδω" το πιο πιθανο να σε παρει για χαζο..γιατι ειναι φως φαναρι και για αυτον και για σενα...τι εκανε εκει 1
silverado Δημοσ. 3 Μαΐου 2014 Δημοσ. 3 Μαΐου 2014 το ημαρτον εδω παει στο οτι οι αρχες μας ειναι επιπεδο μπανανισταν, και ανθρωποι που παρατανε τα σκυλια τους στα μπαλκονια δεν τιμωρουντε απο το νομο οπως τους αξιζει. Ισως γινουμε και εμεις πολιτισμενοι σε καποια χρονια και μπουνε ολα αυτα τα πραγματα στη θεση τους. Εχεις δικιο πρεπει να γινουμε πολιτισμενοι σαν τους Ευρωπαιους, για να μην εχουμε τα σκυλια στα μπαλκονια και να εχουμε τους ηλικιωμενους στα γηροκομεια.
Super Moderators billdanos Δημοσ. 4 Μαΐου 2014 Super Moderators Δημοσ. 4 Μαΐου 2014 Επίσης ο σκύλος ΔΕΝ μπορεί να συνδέσει μια "τιμωρία" ή τις φωνές σας με κατι που έκανε λεπτά ή ωρες πριν. Δεν θα καταλάβει ποτε γιατι τον μαλωνετε ακομη και αν τον πάτε στο σημείο της ζημιάς. Η αντίδραση σας θα εχει αποτέλεσμα μονο κατα τη στιγμή που συμβαίνει το γεγονός. Για τη μόνιμη διαμονή σκύλου στο μπαλκόνι διαφωνώ κάθετα προφανώς, όσο και να λετε πως τα αγαπάτε... Εχεις δικιο πρεπει να γινουμε πολιτισμενοι σαν τους Ευρωπαιους, για να μην εχουμε τα σκυλια στα μπαλκονια και να εχουμε τους ηλικιωμενους στα γηροκομεια. Ο πολιτισμός ειναι εμφυτος και δεν αντιγραφεται απο αλλού. Ή τον έχεις ή δεν τον έχεις. 2
margaritagr Δημοσ. 4 Μαΐου 2014 Δημοσ. 4 Μαΐου 2014 Τι τα παιρνετε τα σκυλια ηθελα να ξερα ; Για να λετε οτι εχετε σκυλο; Τι ναι το σκυλι να το χεις στο μπαλκονι, γλαστρα;;;; Φουλ εγωιστικη αντιμετωπιση να χεις ενα σκυλακι τα 3/4 της μερας μονο του. Τα χουμε πει, τα χουμε ξαναπει.. Τα σκυλια θελουν ΠΑΡΕΑ , ειναι μελη της οικογενειας! Με το να ειναι στο μπαλκονι δε νομιζω ποτε να μαθει να τα κανει μονο εξω. Οταν παιρνουμε ενα κουταβι, το βγαζουμε βολτες 4-5 φορες τη μερα κι ενω το παρακολουθουμε! Το βγαζουμε δηλαδη μολις ξυπνησει, μετα τα γευματα, οταν τελειωσει το παιχνιδι. Τη στιγμη που εσυ το εχεις εξω, αυτα δε μπορεις να τα παρακολουθεις, αντε πλην των γευματων. Φυσικα δε χρησιμοποιουμε εφημεριδες και λοιπες βλακειες, πυτε του δινουμε να τα μυρισει. Επισης τελευταια το μαλωμα εχει αναθεωρηθει καθως αρκετα σκυλια παρουσιαζαν μετα διστακτικοτητα στο να τα κανουν ακομα και εξω. Το καλυτερο ειναι σταθερα συχνες βολτες και τρελλη επιβραβευση μολις τα κανει. Παρε το ζωντανο απ το μπαλκονι ή δωστο...... 3
silverado Δημοσ. 4 Μαΐου 2014 Δημοσ. 4 Μαΐου 2014 Ο πολιτισμός ειναι εμφυτος και δεν αντιγραφεται απο αλλού. Ή τον έχεις ή δεν τον έχεις. Αρα εμεις εχουμε ελπιδα,ενω οι αλλοι οχι. 2
Mau-Maus Δημοσ. 4 Μαΐου 2014 Δημοσ. 4 Μαΐου 2014 μργαριτα καλα ολα οσα λες - εκτος απο το οτι ειναι βλακεια να τον πας πολυ κοντα οταν εκανε τσισα πχ ! ειχες ποτε σκυλι ? σε πληροφορω καταλαβαινουν περισσοτερο απο τους ανθρωπους ! οταν ειναι μικρα κ τα πας κοντα καταλαβαινουν πιος ειναι ο ολογος που τα μαλωνεις ! (εννοοειται απλα κ μονο με αυστηρο τονο φωνης , ουτε εφημεριδες ουτα τιποτα αλλο ελλεινο δεν επιτρεεται) και μετα απο μια δυο φορες δε το ξανακανουν ! για τα μπαλκονια κτλ δε το συζηταμε καν ! παιρνουμε σκυλακι μονο αν μπορουμε να αναλαβουμε την ευθηνη η οποια ειναι κ πολυ μεγαλη ! δεν ειναι μονο να το ταιζουμε κ να του βαζουμε νερο ειναι να του κανουμε παρειτσα κ να του συμπεριφερομαστε σαν μελος της οικογενειας μας ! ειδικα τα μικρα σκυλακια δενοντε σε πολυ μεγαλο βαθμο με τους ιδιοκτητες τους - ειναι πλεον σαν παιδι μας ! τα συναισθηματα και η αγαπη που μας δινουν απλα δεν υπαρχουν , και δε τα συναντας ουτε σε ανθρωπους !! τα παμε λοιπον κοντα στα τσισα οταν ειναι μικρα για να μαθουνε το λαθος τοους! οπως τα παμε κοντα σε ενα χαλι αν το δαγκωνουν η σε ενα επιπλο κτλ κτλ ! εμενα ενα πεκινουα ΠΑΝΕΞΥΠΝΟ που ειχα παλια με αυτον τον τροπο την εμαθα να μου χτυπαει την πορτα με τα ποδαρακια της καθε φορα που ηθελε να βγει εξω να κανει την αναγκη της ..
Antwni Δημοσ. 4 Μαΐου 2014 Δημοσ. 4 Μαΐου 2014 Άμα δεν έχει η μαργαρίτα σκύλο δεν έχει κανένας xD Δεν έπρεπε να την κάνεις αυτήν την ερώτηση maus
Mau-Maus Δημοσ. 4 Μαΐου 2014 Δημοσ. 4 Μαΐου 2014 δεν ηταν ειρωνικη η ερωτηση ινρικαδορε αντωνι - αληθεια δε ξερω αν εχει σκυλο γι αυτο και την ρωτησα !! δεν ειρωνευομαι ποτε ομορφα κοριτσακια (αυτο το ξερω )
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα