mphxths Δημοσ. 4 Μαΐου 2014 Δημοσ. 4 Μαΐου 2014 4-5 βολτες την ημερα μαργαριτα?το κουταβι? ας το αμολαμε μωρε στην γειτονια και ας γυρναει οταν βαρεθει συνελθε..ουτε εμεις δεν βγαινουμε τοσες βολτες.... τα μεγαλοσωμα θελουν 2 βολτες..αντε τρεις..να τρεξουν να παιξουν να μαλακιστουν κανα 2ωρο και πισω...δεν χρειαζεται να μαστε με τα σπορτεξ ΟΝ συνεχεια και βολτες ολη μερα...εχουμε και δουλειες τα μικροσωμα δε , δεν εχουν αναγκη ΤΟΣΕΣ βολτες...μονο για να αλλαζουν παραστασεις και να κοινωνικοποιουνται...ασε που κουραζονται πιο ευκολα.. το πιντσερ μας μια βολτα να το πας στο τετραγωνο..κοιμαται μιση μερα μετα...λιγο να το τρεξεις στον κηπο...αρχιζει και σερνεται σαν παππους... μην ειμαστε υπερβολικοι
Antwni Δημοσ. 4 Μαΐου 2014 Δημοσ. 4 Μαΐου 2014 την συμπαθησα ακομη περισσοτερο τωρα ! Γαυρίνα είναι ε Μην το ξεχνάς Πλάκα κάνω εννοείται xD 1
margaritagr Δημοσ. 5 Μαΐου 2014 Δημοσ. 5 Μαΐου 2014 4-5 βολτες την ημερα μαργαριτα?το κουταβι? ας το αμολαμε μωρε στην γειτονια και ας γυρναει οταν βαρεθει συνελθε..ουτε εμεις δεν βγαινουμε τοσες βολτες.... τα μεγαλοσωμα θελουν 2 βολτες..αντε τρεις..να τρεξουν να παιξουν να μαλακιστουν κανα 2ωρο και πισω...δεν χρειαζεται να μαστε με τα σπορτεξ ΟΝ συνεχεια και βολτες ολη μερα...εχουμε και δουλειες τα μικροσωμα δε , δεν εχουν αναγκη ΤΟΣΕΣ βολτες...μονο για να αλλαζουν παραστασεις και να κοινωνικοποιουνται...ασε που κουραζονται πιο ευκολα.. το πιντσερ μας μια βολτα να το πας στο τετραγωνο..κοιμαται μιση μερα μετα...λιγο να το τρεξεις στον κηπο...αρχιζει και σερνεται σαν παππους... μην ειμαστε υπερβολικοι Φυσικα και θελει 4 και 5 βολτες, ενα κουταβακι. Οι βολτες μειωνονται με την παροδο του χρονου, που μπορει να κρατιεται και περισσοτερο. Ενα σκυλι ας πουμε 10-12 μηνων, βγαινει πια 2 φορες τη μερα. Αν περιμενεις να βγαζεις ενα κουταβι 3 μηνων δυο φορες τη μερα βολτα, και να μη λερωνει μεσα, απλα ατυχησες. Δε μιλαμε για μεγαλες αποστασεις, δεκαλεπτα να κανουν την αναγκη τους.
poten159 Δημοσ. 5 Μαΐου 2014 Δημοσ. 5 Μαΐου 2014 Φυσικα και θελει 4 και 5 βολτες, ενα κουταβακι. Οι βολτες μειωνονται με την παροδο του χρονου, που μπορει να κρατιεται και περισσοτερο. Ενα σκυλι ας πουμε 10-12 μηνων, βγαινει πια 2 φορες τη μερα. Αν περιμενεις να βγαζεις ενα κουταβι 3 μηνων δυο φορες τη μερα βολτα, και να μη λερωνει μεσα, απλα ατυχησες. Δε μιλαμε για μεγαλες αποστασεις, δεκαλεπτα να κανουν την αναγκη τους. Οταν ειναι πλεον το σκυλι σε προχωρημενη ηλικια θελει περισσοτερες βολτες? Εχει σημασια περισσοτερο το πως εμαθε απο μικρο, πχ 2-3 βολτες καθημερινα ή μπορει να προσαρμοστει?
mphxths Δημοσ. 5 Μαΐου 2014 Δημοσ. 5 Μαΐου 2014 εγω προσωπικα ειμαι αντιθετος με τις "βολτες για να χεσω"... στα μεγαλοσωμα ναι αλλα οχι χεσιμο και πισω... γιατι μετα θες... οντως 10 βολτες την ημερα... στα μικροσωμα που "βγαζουν" και μικροτερες ποσοτητες περιττωματων..οι βολτες αυτες ειναι περιττες...στο μπαλκονι μια χαρα τα κανουν.αυτα μπορεις να τα πηγαινεις βολτες απλα..για βολτα...αν τα κανουν κιολας...ευπροσδεκτο. ποτε δεν ειχα μεγαλοσωμο σκυλο οποτε εκει δεν ξερω τι γινεται...σιγουρα δεν ειναι να χεζουν σε μπαλκονια...αλλα σιγουρα δεν γινεται να τα πηγαινεις και 200 βολτες ...αλλιως πρεπει να παρατησεις δουλεια για να ξεσκατωνεις τον σκυλο ολη μερα
margaritagr Δημοσ. 5 Μαΐου 2014 Δημοσ. 5 Μαΐου 2014 @mphxths μαλλον δεν εχεις καταλαβει τι ακριβως λεω Μιλαω για κουταβι που θελουμε να του μαθουμε να τα κανει εκτος σπιτιου. Μικροσωμο ή μεγαλοσωμο, δεν εχει καποια ιδιαιτερη διαφορα σ αυτη τη φαση. Η κυστη ενος κουταβιου 3 μηνων δεν μπορει να αντεξει σε 2 φορες κατουρημα/ημερα. Ναι, η κουταβοπεριοδος ειναι δυσκολη και με αρκετο τρεξιμο. Εγω μετα το μεγαλωμα δυο σκυλιων + τις φιλοξενιες καποιοων αδεσποτων, λεω οτι δε θελω να τη ξαναπερασω! Το επομενο μου σκυλι θα ναι μινιμουμ 10-12 μηνων. Δε διαφωνω περι ...χεσιματος στο μπαλκονι, εφοσον καποιος το επιθυμει. Απλως ξαναλεω, μιλας για διαφορετικες περιπτωσεις. @poten οσο μεγαλωνει το σκυλι, μεχρι να ενηλικιωθει, τοσο περισσοτερο κρατιεται. Συνηθως γυρω στους 10-12 μηνες οι περισσοτεροι πια τα βγαζουν 2 φορες/ημερα.
Pintsie Δημοσ. 5 Μαΐου 2014 Δημοσ. 5 Μαΐου 2014 Ναι, η κουταβοπεριοδος ειναι δυσκολη και με αρκετο τρεξιμο. Εγω μετα το μεγαλωμα δυο σκυλιων + τις φιλοξενιες καποιοων αδεσποτων, λεω οτι δε θελω να τη ξαναπερασω! Το επομενο μου σκυλι θα ναι μινιμουμ 10-12 μηνων. κι εγώ την ίδια άποψη έχω... Είχα μαζέψει από το δρόμο κάποτε ένα ενήλικο "μαλινουά" ίσα για να το πάω στο γιατρό κτλ μήπως το είχε χάσει κανείς γιατί είχε κολάρο και φαινόταν "από σπίτι". και περίμενα ότι θα αντιμετωπίσω ό,τι είχα στο Ρούμπυ όταν ήταν μωρό. Ε, καμία σύγκριση! Κι εγώ αν ξαναπάρω σκύλο, θα μαζέψω κανέναν ενήλικο. Καλός, χρυσός ο Ρούμπυ, αλλά τα κουταβοχρόνια να μου λείπουν. Δεν θεωρώ ότι έχω και την υπομονή για κάτι τέτοιο ξανά. Τα τσίσα/κακά είναι κάτι που δεν με ενοχλεί καθόλου. Αυτό που δεν άντεχα ήταν το άγχος αποχωρισμού που είχε ο μικρός. Θυμάμαι είχα πάει -λόγω δουλειάς- Βουλγαρία και όταν γύρισα στο σπίτι, ήταν όλο κατεβασμένο κάτω. Δεν με ένοιαξε για το σπίτι. Αλλά για το "τι θα γινόταν αν είχε καταπιεί κάτι" κτλ. Τώρα το μόνο που μπορεί να κάνει εάν λείψω 2-3 μέρες είναι να πάρει το παπούτσι μου, να το βάλει στο μαξιλάρι μου και να κοιμηθεί δίπλα του. Και -όπως είχα πει και πιο πάνω- τα τσίσα/κακά που κάνει μερικές φορές στο σπίτι μετά από τότε που αρρώστησε. (πάλι από άγχος αποχωρισμού).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα