Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα φορουμ και καλο μηνα,

Τα ξημερωματα ηρθα αντιμετοπος με ενα προβλημα το οποιο μου φανηκε ιδιαιτερα ασυνηθιστο. Εκει που καθομουν και χαζευα κανοντας διαφορα μου εμφανιστηκε ενα παραθυρο για να κανω update το ποντικι. Κανοντας λοιπον το update μου εμφανιστηκε ενα παραθυρο του avast το οποιο μου ελεγε οτι βρηκε threat σε ενα pathway (το οποιο για να ειμαι ειλικρινης δεν προσεξα) και οτι το εκανε remove. Εκει λοιπον ηταν που ξεκινησε το προβλημα.

Ξαφνικα το ποντικι και το πληκτρολογιο σταματησαν να ανταποκρινονται σε οτιδηποτε και αν πατουσα(παρολο που επερναν ρευμα γιατι φωτιζονταν κανονικα). Ετσι λοιπον εκαναν ενα restart αλλα με το που εμφανιζοταν το login screen το πληκτρολογιο και το ποντικι δεν λειτουργουσαν καθολου. Αλλα ρευμα επερναν κανονικοτατα. Ξανα κανω λοιπον restart για να δω αν λειτουργουσαν στο bios και πραγματι λειτουργουσαν κανονικα.

Κοιταξα στο usb config. Και οι ρυθμισεις ηταν ολες enabled (legacy usb port, EHCI hand off, XHCI Hand off, usb controller) αλλα το περιεργο εδω ειναι πως απο πανω στα usb devices μου γραφει το εξης:

2drives 4 keyboards 1mouse 3 hubs..

Το εψαξα λοιπον στο ιντερνετ και ειδα μερικες λυσεις. Αυτη που δοκιμασα γιατι ηταν και η πιο προσιτη ηταν να κανω ενα cmos reset το οποιο δεν λειτουργησε. Επισης δοκιμασα να κανω last known good configuration αλλα και παλι τιποτα. Safe mode εχω το ιδιο προβλημα. Διαβασα βεβαια καπου για μια λυση που απαιτει ομως ενα πλητρολογιο με υποδοχη ps2. Αλλα δεν εχω δυστυχως. Και επισης δεν μπορω να χρησιμοποιησω το repair mode ουτε του cd διοτ οποτε το βαζω δεν το bootarei διοτι μου βγαζει ενα error με ονομα cdboot: cannot boot from cd - code 5 (κατι το οποιο Ακομα προσπαθω να λυσω διοτι πρεπει να βαλω τα xp αμα θελω να κανω ενα format πχ) αλλα ουτε και το repair your computer γιατι απαιτει να χρησιμοποιησω πληκτρολογιο η ποντικι το οποιο δεν λειτουργει ουτε απο θεμα ρευματος σε αυτην μονι την περιπτωση οποτε το χανω και αυτο.

Χρησιμοποιω windows 7 x64 και τα spec ειναι στην υπογραφη.

Τι μπορω να κανω ρε παιδια γιατι πραγματικα νιωθω χαμενος με αυτο που εγινε και ειδα κατι λυσεις του τυπου να κανω γενικο format. Αλλα εχω κατι αρχεια στα docs που δεν θελω να χασω. Ευχαριστω εκ των προτερων και καλημερα παλι.

Δημοσ.

Αφου στο bios μπορεις να χρησιμοποιήσεις κανονικα το keyboard / mouse τοτε μαλλον για θέμα με τα windows μου κανει , θα έλεγα να βγάλεις τον δίσκο να τον βάλεις σε ενα αλλο pc να πάρεις αρχικά τα αρχεία και κανε και εναν έλεγχο με το hdsentinel.

Μετα δοκίμασε με μια έκδοση των windows που ξέρεις οτι λειτουργεί να κανεις format και εγκατάσταση ή repair αν μπορεις απο usb stick αν για καποιο λόγο δεν σε αφήνει παλι απο το cd

Δημοσ.

Boot με linux live ίσως σε βοηθήσει για τα αρχεία σε περίπτωση που δεν έχεις άλλο pc, κάντα upload σε κανένα cloud.
Να κάνεις ένα bootable usb είναι δουλειά 10 λεπτών σε ένα internet cafe.

Ίσως αν bootαρεις από το linux και ψάξεις στο C:\ που είχες τα windows να βρεις τα drivers που έγιναν Update και να τα σβήσεις, και να δουλέψουν τα windows όπως δούλεψαν την πρώτη φορά που βάλεις οποιοδήποτε driver για mouse/KB. 
Δε ξέρω κατά πόσο λειτουργεί αυτό που αναφέρω, απλά μου 'ρθε στο μυαλό, περίμενε να επιβεβαιώσει κάποιος ότι δεν είναι επικίνδυνο/ακατόρθωτο.

Δημοσ.

Boot με linux live ίσως σε βοηθήσει για τα αρχεία σε περίπτωση που δεν έχεις άλλο pc, κάντα upload σε κανένα cloud.

Να κάνεις ένα bootable usb είναι δουλειά 10 λεπτών σε ένα internet cafe.

Ίσως αν bootαρεις από το linux και ψάξεις στο C:\ που είχες τα windows να βρεις τα drivers που έγιναν Update και να τα σβήσεις, και να δουλέψουν τα windows όπως δούλεψαν την πρώτη φορά που βάλεις οποιοδήποτε driver για mouse/KB. 

Δε ξέρω κατά πόσο λειτουργεί αυτό που αναφέρω, απλά μου 'ρθε στο μυαλό, περίμενε να επιβεβαιώσει κάποιος ότι δεν είναι επικίνδυνο/ακατόρθωτο.

Αυτο το διαβασα και σε ενα αλλο φορουμ και ελεγαν οτι κανεις δουλεια απλα το θεμα ειναι οτι δεν εχω καθολου πειρα απο linux και δεν ξερω μην κανω καμια πατατα σχετικα με το τι να ψαξω η να σβησω..γενικα μου φαινεται απο τη συμπεριφορα των windows οτι ισως να τα μπλοκαρε ο avast η κατι τετοιο

Αφου στο bios μπορεις να χρησιμοποιήσεις κανονικα το keyboard / mouse τοτε μαλλον για θέμα με τα windows μου κανει , θα έλεγα να βγάλεις τον δίσκο να τον βάλεις σε ενα αλλο pc να πάρεις αρχικά τα αρχεία και κανε και εναν έλεγχο με το hdsentinel.

Μετα δοκίμασε με μια έκδοση των windows που ξέρεις οτι λειτουργεί να κανεις format και εγκατάσταση ή repair αν μπορεις απο usb stick αν για καποιο λόγο δεν σε αφήνει παλι απο το cd

Δυστυχως δεν μπορω να το κανω διοτι δεν εχω προσβαση σε καποιον αλλο υπολογιστη που να υποστηριζει ssd :(! Moνο τα xp. Μπορω να βαλω αλλα τωρα μου βγαζει blue screen με κατι αλλαμπουρνεζικα και στο τελος μου γραφει ενα Stop και κανει επανεκκινη.

Δημοσ.

Αυτο το διαβασα και σε ενα αλλο φορουμ και ελεγαν οτι κανεις δουλεια απλα το θεμα ειναι οτι δεν εχω καθολου πειρα απο linux και δεν ξερω μην κανω καμια πατατα σχετικα με το τι να ψαξω η να σβησω..γενικα μου φαινεται απο τη συμπεριφορα των windows οτι ισως να τα μπλοκαρε ο avast η κατι τετοιο

Backup (ή image πως λέγεται) στον SSD δε κρατούσες;

Ούτε εγώ ξέρω από linux, αλλά δε πιστεύω ότι θα είναι δύσκολο τουλάχιστον για να κρατήσεις τα αρχεία που σε ενδιαφέρουν.

Δημοσ.

Backup (ή image πως λέγεται) στον SSD δε κρατούσες;

Ούτε εγώ ξέρω από linux, αλλά δε πιστεύω ότι θα είναι δύσκολο τουλάχιστον για να κρατήσεις τα αρχεία που σε ενδιαφέρουν.

Οχι για τον απλουστατο λογο οτι δεν ειχα ποτε αρχεια μεσα στο σκληρο περα απο ενα ρημαδι το οποιο ειχα ξεχασει να βαλω στον εξωτερικο μου (ειναι αυτο μονο που θελω να σωσω γιατι ειναι δουλειας). Γενικα ειχα μονο executable αρχεια επεοδη φοβομουν μη γινει καμια στραβη οπως τωρα καλη ωρα.
Δημοσ.

Πιστεύω ότι αν αρχικά σε νοιάζει το αρχείο, για να είσαι βέβαιος για την προστασία του πρέπει ή να βάλεις όπως είπε ο SPANK τον σκληρό σε άλλο PC και να το αποθηκεύσεις αλλού ή αν δεν διαθέτεις PC δεύτερο να κάνεις boot από linux.

Κάτι άλλο, εκεί που επιλέγεις safe mode. (Πατώντας F8 αρχικά)
Σε αφήνει να χρησιμοποιήσεις keyboard; Αν ναι δοκίμασε να επιλέξεις : Disable Driver Enforcement κάπως έτσι, είναι το τελευταίο ή το προτελευταίο από κάτω αν θυμάμαι καλά. Αν καταφέρεις να δουλέψεις με αυτό, μη κλίσεις το PC. δοκίμασε το.

Δημοσ.

Πιστεύω ότι αν αρχικά σε νοιάζει το αρχείο, για να είσαι βέβαιος για την προστασία του πρέπει ή να βάλεις όπως είπε ο SPANK τον σκληρό σε άλλο PC και να το αποθηκεύσεις αλλού ή αν δεν διαθέτεις PC δεύτερο να κάνεις boot από linux.

Κάτι άλλο, εκεί που επιλέγεις safe mode. (Πατώντας F8 αρχικά)

Σε αφήνει να χρησιμοποιήσεις keyboard; Αν ναι δοκίμασε να επιλέξεις : Disable Driver Enforcement κάπως έτσι, είναι το τελευταίο ή το προτελευταίο από κάτω αν θυμάμαι καλά. Αν καταφέρεις να δουλέψεις με αυτό, μη κλίσεις το PC. δοκίμασε το.

Καλησπερα και παλι δοκιμασα να το κανω αλλα τιποτα με αποτελεσμα να καλεσω τεχνικο. Ελπιζω αυτος να κανει κατι για να σωθει το αρχειο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...