madagaskari Δημοσ. 2 Μαΐου 2014 Δημοσ. 2 Μαΐου 2014 Κανω την ερωτηση αυτη εκ μερους ενος φιλου μου ο οποιος γεννηθηκε στην Ελλαδα απο αλλοδαπους γονεις. Ο πατερας του εκανε αιτηση πολιτογραφισης οταν ο φιλος μου ηταν ανηλικος 6-7 χρονων η αιτηση εγινε το 2000,λογο μακροχρονιας γραφειοκρατιας η αιτηση του πατερα του εξαιταστικε προσφατα και βγηκε θετικη,Όμως ο φιλος μου ενηλικιωθηκε,θα μπορεσει να παρει την Ελληνικη υπηκοοτητα λογο του οταν εγινε η αιτηση πολιτογραφιση ηταν ανηλικος?
Αφροδιτη 2 Δημοσ. 3 Μαΐου 2014 Δημοσ. 3 Μαΐου 2014 αν το παιδι είναι ανήλικο όταν ο πατέρας πέρνει την ελληνική υπηκοότητα τότε τη δικαιούται και το παιδί, χωρίς άλλες γραφιοκρατίες κτλ.ούτε στην ορκωμοσία θα πάει το παιδί μόνο ο γονιός..αλλιώς πρέπει να καταβάλει ξεχωριστή δήλωση ως ενήλικας..(αυτο ίσχυε μέχρι περίπου το 2010, δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι)..
Galatea Δημοσ. 4 Μαΐου 2014 Δημοσ. 4 Μαΐου 2014 Πρεπει να κανει μονος του τη διαδικασια. Δειξε του και τις παρακατω περιπτωσεις: http://www.ypes.gr/el/Generalsecretariat_PopulationSC/diefthinsi_ithageneias/ktisi_ithageneias/
madagaskari Δημοσ. 4 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 4 Μαΐου 2014 λολ,δηλαδη θα παρουν οι 2 ανηλικες αδερφες του και οι γονεις του υπηκοοτητα και αυτος θα μεινει απ'εξω λογο της γραφειοκρατιας ενω εχει γεννηθει εδω?
Galatea Δημοσ. 4 Μαΐου 2014 Δημοσ. 4 Μαΐου 2014 λολ,δηλαδη θα παρουν οι 2 ανηλικες αδερφες του και οι γονεις του υπηκοοτητα και αυτος θα μεινει απ'εξω λογο της γραφειοκρατιας ενω εχει γεννηθει εδω? Ναι. Κι εγώ αυτό ζω, ελληνική καταγωγή και γέννηση και ψάχνομαι ακομα. Στην περίπτωση του φίλου σου, θέλει πολιτογράφηση με δική του αίτηση, ναι, αλλά θέλω να πιστεύω ότι εφόσον έχει ήδη ο πατέρας του υπηκοότητα, θα το διεκπεραιώσουν σε φυσιολογικούς χρόνους. Εφόσον είναι ενήλικος, οι γονείς του παύουν να είναι κηδεμόνες του και εφόσον οι ίδιοι δεν γεννήθηκαν εδώ, δεν μπορεί να κάνει claim απλώς της υπηκοότητας (όρκο δεν παίρνω). Αλλά πρέπει να μιλησει με δικηγόρο σε κάθε περίπτωση. Εδώ ο δικός μου κι ακόμα ψάχνεται.
madagaskari Δημοσ. 4 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 4 Μαΐου 2014 Ναι. Κι εγώ αυτό ζω, ελληνική καταγωγή και γέννηση και ψάχνομαι ακομα. Στην περίπτωση του φίλου σου, θέλει πολιτογράφηση με δική του αίτηση, ναι, αλλά θέλω να πιστεύω ότι εφόσον έχει ήδη ο πατέρας του υπηκοότητα, θα το διεκπεραιώσουν σε φυσιολογικούς χρόνους. Εφόσον είναι ενήλικος, οι γονείς του παύουν να είναι κηδεμόνες του και εφόσον οι ίδιοι δεν γεννήθηκαν εδώ, δεν μπορεί να κάνει claim απλώς της υπηκοότητας (όρκο δεν παίρνω). Αλλά πρέπει να μιλησει με δικηγόρο σε κάθε περίπτωση. Εδώ ο δικός μου κι ακόμα ψάχνεται. χαρα που θα κανει οταν θα του μεταφερω τα νέα.Βέβαια στην περιπτωση του οταν κατατεθηκε η αιτηση ηταν 7-8 χρονων και ειχε συμπεριληφθεί σε αυτην ως ανηλικός επισεις η αιτηση ειχε γινει το 2000 πριν ψηφιστουν νεοι νόμοι πολιτογραφισης ,οποτε η κατασταση του ειναι λιγο μπερδεμενη.
Galatea Δημοσ. 4 Μαΐου 2014 Δημοσ. 4 Μαΐου 2014 χαρα που θα κανει οταν θα του μεταφερω τα νέα.Βέβαια στην περιπτωση του οταν κατατεθηκε η αιτηση ηταν 7-8 χρονων και ειχε συμπεριληφθεί σε αυτην ως ανηλικός επισεις η αιτηση ειχε γινει το 2000 πριν ψηφιστουν νεοι νόμοι πολιτογραφισης ,οποτε η κατασταση του ειναι λιγο μπερδεμενη. Γι'αυτό όπως αναφέρω, μόνο εικασίες σου κάνω. Σε αστικό δικηγόρο θα πάρει απαντήσεις ή σε αρμόδιο φορέα (βλέπε υπουργείο - άμα έχουν όρεξη). Εγώ μηχανικός είμαι, απλώς τυχαίνει να το ψάχνω για δική μου περίπτωση, διαφορετική μεν, αλλά εχω μια κάποια τριβή.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα