Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

100 φορές καλύτερα κακομαθημένο παιδί (ακόμα κι ενήλικας) παρα φοβισμένο παιδί και εσωστρεφής μετά ως ενήλικας απο το ξύλο και τις τιμωρίες που σου επέβαλαν.

Την πιθανοτητα το κακομαθημενο παιδι σαν ενηλικας να κανει φοβισμενο εναν ολοκληρο λαο την υπολογισες ?   :rolleyes:

• Απαντ. 180
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

100 φορές καλύτερα κακομαθημένο παιδί (ακόμα κι ενήλικας) παρα φοβισμένο παιδί και εσωστρεφής μετά ως ενήλικας απο το ξύλο και τις τιμωρίες που σου επέβαλαν.

Οι κακοιμαθημένοι ενήλικες ειναι που μας έχουν φθάσει όπου μας έφθασαν.

Καλός γονιός ειναι ο αυστηρός γονιός. Είσαι εκεί για να στηρίζεις το παιδί σου, να ανακαλύψεις τα ταλέντα του και να το καθοδηγήσεις. Παράλληλα προσπαθεις με τη συμπεριφορά σου να του μάθεις τι σημαίνει σεβασμός αλλά και πως θα διαχειρίζετε τις δύσκολες καταστάσεις και θα βρίσκει τη καλύτερη επιλογή.

Για να συμβούν όλα αυτά βέβαια, θα πρέπει να ασχοληθείς.

Έστω και μισή ώρα την ημέρα να του αφιερώσεις ειναι αρκετή για να του μάθεις περισσότερα πράγματα απ όσα θα λάβει από τα ερεθίσματα ολόκληρης της ημέρας. Γιατι εσύ εισαι ο πατέρας του και εσένα θα ακολουθεί μέχρι μια Α ηλικία.

Αυτά :-)

Y.Γ- Για το ξυλο τα ειπα και νωρίτερα και νομιζω οτι μόνο ένας γονιός μπορει να καταλάβει σε τι φάση μπορει να σε φέρει το παιδί σου και πόσες φορές μετά θα μετανιώσεις την κίνηση που θα ήθελες να κάνεις αλλά ευτυχώς δεν έκανες.

Δημοσ.

εμενα ο μονος λόγος που με βάραγαν μέχρι τα 12 μου (όχι συνεχεια :D ) ήταν επειδή δεν διάβαζα..έχω φάει ξύλο σε αμάξι έχω φάει ξύλο με ζώνη, σφαλιάρες, κλωτσιές, τράβηγμα αυτιών σε πιο μικρή ηλικία και όλα αυτά για το διάβασμα...στο γυμνάσιο μου κρύβανε το playstation και πολύ κράξιμο..ε στο λύκειο πήγαινα χωρίς τσάντα :D

Δημοσ.

Την πιθανοτητα το κακομαθημενο παιδι σαν ενηλικας να κανει φοβισμενο εναν ολοκληρο λαο την υπολογισες ?   :rolleyes:

Σχεδόν αποκλείω αυτή την πιθανότητα. Νομίζω ότι κυρίως τα στερημένα και κακοποιημένα παιδιά εξελίσσονται σε κακούς, θυμωμένους, αναίσθητους, φθονερούς κι εκδικητικούς ενήλικες γιατί αυτό είδαν, αυτό ξέρουν και αυτό θα εφαρμόσουν και στις οποιεσδήποτε σχέσεις τους μετέπειτα (με την οικογένεια, στην κοινωνία κλπ). 

Οι κακοιμαθημένοι ενήλικες ειναι που μας έχουν φθάσει όπου μας έφθασαν.

Καλός γονιός ειναι ο αυστηρός γονιός. Είσαι εκεί για να στηρίζεις το παιδί σου, να ανακαλύψεις τα ταλέντα του και να το καθοδηγήσεις. Παράλληλα προσπαθεις με τη συμπεριφορά σου να του μάθεις τι σημαίνει σεβασμός αλλά και πως θα διαχειρίζετε τις δύσκολες καταστάσεις και θα βρίσκει τη καλύτερη επιλογή.

Για να συμβούν όλα αυτά βέβαια, θα πρέπει να ασχοληθείς.

Έστω και μισή ώρα την ημέρα να του αφιερώσεις ειναι αρκετή για να του μάθεις περισσότερα πράγματα απ όσα θα λάβει από τα ερεθίσματα ολόκληρης της ημέρας. Γιατι εσύ εισαι ο πατέρας του και εσένα θα ακολουθεί μέχρι μια Α ηλικία.

Αυτά :-)

Y.Γ- Για το ξυλο τα ειπα και νωρίτερα και νομιζω οτι μόνο ένας γονιός μπορει να καταλάβει σε τι φάση μπορει να σε φέρει το παιδί σου και πόσες φορές μετά θα μετανιώσεις την κίνηση που θα ήθελες να κάνεις αλλά ευτυχώς δεν έκανες.

Άλλο η πολιτική και άλλο η ζωή, μην τα μπερδεύεις. Ο καλός γονιός δεν είναι αυστηρός για μένα. Το παιδί πρέπει να νοιώθει ασφάλεια και αγάπη, όχι φόβο απέναντι στους γονείς του. Τα παιδιά δε σκέφτονται ώριμα και είναι λογικό αυτό. Οπότε εσύ ως καλός γονιός τα μαθαίνεις και τα βάζεις στο σωστό δρόμο. Δεν τα απειλείς με ξύλο, αυτό δε βοηθά, αντιθέτως απομακρύνει το παιδί από σένα.

Και το κακομαθημένο παιδί δεν είναι απαραίτητα συνώνυμο ενός κακού στη συμπεριφορά παιδιού. Αν κάποια οικογένεια έχει την οικονομική άνεση να παρέχει στο παιδί αυτά που πρέπει να έχει γιατί να μην το κάνει; Αλλά πρέπει να είναι και ταυτόχρονα πειθαρχημένο το παιδί. Να ξέρει τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνει. Αν δεν καταλαβαίνει όμως, λάθος δικό σας, όχι του παιδιού γιατί εσείς το μεγαλώνετε.  

Υ.Γ. Κακομαθημένο=καλομαθημένο= γενναιόδωρο, δοτικό, συναισθηματικό και όλα τα καλά γιατί είναι χορτασμένο :)

• Like 3
Δημοσ.

Σχεδόν αποκλείω αυτή την πιθανότητα. Νομίζω ότι κυρίως τα στερημένα και κακοποιημένα παιδιά εξελίσσονται σε κακούς, θυμωμένους, αναίσθητους, φθονερούς κι εκδικητικούς ενήλικες γιατί αυτό είδαν, αυτό ξέρουν και αυτό θα εφαρμόσουν και στις οποιεσδήποτε σχέσεις τους μετέπειτα (με την οικογένεια, στην κοινωνία κλπ). 

Υ.Γ. Κακομαθημένο=καλομαθημένο= γενναιόδωρο, δοτικό, συναισθηματικό και όλα τα καλά γιατί είναι χορτασμένο :)

Σχεδον αποκλειεις αυτην την πιθανοτητα, αλλα δυστυχως ο σχεδον εκανε την δουλεια του μια χαρα και τωρα θα πρεπει να λουστουμε για γενεες 14 τα επιτευγματα του.   :rolleyes:

Δημοσ.

Εγω μεγαλωσα σε κομοπολη-χωριο διπλα στην θαλασσα σαν παιδι ημουν δαιμονας οι γονεις μου ηταν πολυ υπομονετικοι. Γενικα ετρεχα με το ποδηλατο, εδενα τον αδερφο μου σε δεντρα επαιζα πετροπολεμους, εψαχνα φωλιες πουλιων,εφερνα ζωα στο σπιτι (κουταβια γατες κτλ) ακομα και αγριοπεριστερα που για να τα πιασω ειχα γδαρει ολη την δεξια μου πλευρα. Αγρια κυνηγητα με τα ποδηλατα...χαμενος θησαυρος σε ολο το χωριο. Γενικα αγρια παιδικα χρονια με πολλες ουλες και ραμματα. Αρκετες φορες ειχα φαει χαστουκια μεχρι που εσπασα τον αντιχειρα της μητερας μου 5η δημοτικου αν θυμαμαι καλα. Το χειροτερο ηταν οταν εφευγα κρυφα απο το σπιτι για να παω για ψαρεμα...με εψαχναν με κλαμματα και επειδη δεν μπορουσαν να με πιασουν διαπραγματευομουν την τιμωρια για να μπω στο αμαξι. Αρκετες φορες κινδυνεψα να χασω την ζωη μου και τωρα καταλαβαινω γιατι η μητερα μου εκλαιγε πολλες φορες απο φοβο. Δεν μετανιωνω ομως και τους ευχαριστω που ειχα τετοια παιδικα χρονια και ας εφαγα και χαστουκια. Πλεον μενω σε πολη και με λυπει απιστευτα που βλεπω τι παιδικα χρονια εχουν τα σημερινα παιδια. Ξερω οτι δεν θα ζησουν ποτε ! Α και ειχα μαθει να φτιαχνω παγιδες απο τριχα ουρας αλογου για τσιχλες και κοτσυφια το χειμωνα με δολωμα φρουτα !!! Τι σας λεω ε ?? 

• Like 2
Δημοσ.

και γω ετρωγα ξυλο.θυμαμαι ειχα φαει ολα τα σοκολατακια που κραταγε η μητερα μου για καλεσμενους και εφαγα ξυλο αρκετο.ουτε να χωνεψω δε μπορεσα.μαλιστα μετα απ το ξυλο τη ρωτησα με κλαματα αν εχει αγορασει κανα παγωτο να φαω
και μια αλλη μερα ειδα το πουκαμισο του πατερα μου και ειπα να το σιδερωσω.αλλα δεν ηξερα απο σιδερα και επιασε φωτια και εγινε καρβουνο
φυσικα μετα ακολουθησε το ξυλο της αρκουδας..να με βαραει και να λεω
τι βαρας ρε μπαμπα στο σιδερωσα :shock:
και τελος και κατι αλλα χαστουκια και μπουνιες και κλωτσιες γιατι μια φορα ειχα κοψει με ψαλιδι τη γραμμη τηλεφωνου

• Like 1
Δημοσ.

Το χειροτερο ηταν οταν εφευγα κρυφα απο το σπιτι για να παω για ψαρεμα...με εψαχναν με κλαμματα και επειδη δεν μπορουσαν να με πιασουν διαπραγματευομουν την τιμωρια για να μπω στο αμαξι. Αρκετες φορες κινδυνεψα να χασω την ζωη μου και τωρα καταλαβαινω γιατι η μητερα μου εκλαιγε πολλες φορες απο φοβο. Δεν μετανιωνω ομως και τους ευχαριστω που ειχα τετοια παιδικα χρονια και ας εφαγα και χαστουκια..................

Να δω πως θα νιωθεις κι εσυ αν το παιδι σου εξαφανιστει και κοιτας με αγωνια απ το μπαλκονι μπας κι εχει πεσει κατω...

• Like 1
Δημοσ.

Αν βάλεις μπαλκόνι καλός γονέας θα είσαι..

Υπαρχουν παρα πολλα σπιτια που εχουν μπαλκονια...

• Like 1
Δημοσ.

Αίσχος.. είναι σαν να τους τράβηξες το heartplug.

Δεν είναι όλοι γεννημένοι για γονείς όμως, χαλαρά.

Δημοσ.

Α και ειχα μαθει να φτιαχνω παγιδες απο τριχα ουρας αλογου για τσιχλες και κοτσυφια το χειμωνα με δολωμα φρουτα !!! Τι σας λεω ε ?? 

φίλε δε μπορείς να φανταστείς τι μου θύμισες, και εγώ έτσι τις έπιανα τις τσίχλες

πραγματικά δε ζουν τίποτα οι νέοι πια

(αλλά εγώ δεν έτρωγα ξύλο, οι γονείς μου με ενθάρρυναν να είμαι δημιουργικός)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...