Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τους τελευταίους μήνες έχω φάει κόλλημα με τον ανανά λογω πρόσφατου ταξιδιού σε τροπική χώρα. Εκεί κάθε μέρα έτρωγα ανανοσαλάτα-φρουτοσαλάτα δηλαδή αλλά μόνο με ανανά, και fruit shake η και χυμό πολλές φορές ανανά.

Γυρνώντας Ελλάδα, κατευθείαν αγόρασα ανανάδες απο το σουπερ μάρκετ. Μερικοί βγήκαν καλοί, αλλά οι περισσότεροι πίκριζαν και δεν ήταν αρκετά ώριμοι.

Έχω διαβάσει διάφορες οδηγίες στο ίντερνετ σχετικά με το πως θα καταλάβει κανείς αν ένας ανανάς είναι καλός.

Λένε ότι πρέπει να μυρίσεις τον πάτο του ανανά, αλλά πραγματικά κάθε φορά που τον μυρίζω δεν έχει καμμία μυρωδιά. Επίσης άλλοι λένε ότι πρέπει να τον ζουπήξεις δυνατά-και πρέπει να πιέζεται λίγο αλλά όχι πολύ. Επίσης πρέπει να τον πιάσεις απο πάνω και να τον κουνάς, και άμα νιώσεις ότι είναι χαλαρό το δέσιμο των φύλλων του ανανά με το φρούτο τότε είναι πολύ ώριμος.

Γενικά δυσκολεύομαι να καταλάβω πως να εκτιμήσω έναν ανανά. Ότι και να κάνω δεν παρατηρώ καμμιά διαφορά. Όλοι οι ανανάδες μου φαίνονται ίδιοι.

Απ΄ότι κατάλαβα είναι εύκολο να δεις άμα ένας ανανάς είναι ώριμος, αλλά όχι το αντίθετο, άμα είναι άγουρος δηλαδή.

Όμως το πρόβλημα μου είναι ότι ο ανανάς δεν είναι ποτέ αρκετά γλυκός-όπως εκεινοι που έτρωγα, με αποτέλεσμα να αναγκάζομαι να βάζω ζάχαρη απο πάνω. Αλλά θέλω την φυσική γεύση.

Ο ανανάς δεν ωριμάζει επιπλέον απο την στιγμή που έχει κοπεί.

Οπότε θέλω να ρωτήσω πως εκτιμάτε εσείς άμα ο ανανάς είναι καλός ή όχι. Επίσης ποια μάρκα ανανά είναι η καλύτερη? Chipita και dole (που λένε είναι βιολογικής καλλιέργειας -ας γελάσω) μου φάνηκαν πολύ μέτριοι.

• Like 1
  • Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Λένε ότι πρέπει να μυρίσεις τον πάτο του. Επίσης άλλοι λένε ότι πρέπει να τον ζουπήξεις δυνατά-και πρέπει να πιέζεται λίγο αλλά όχι πολύ. Επίσης πρέπει να τον πιάσεις απο πάνω και να τον κουνάς, και άμα νιώσεις ότι είναι χαλαρό τότε είναι πολύ ώριμος.

Με σάλιo κι υπομονή....

ibtl

• Like 15
Δημοσ.

Τελικά ζεις λέγαμε ότι μετά τον τελικό κυπέλλου σε πήραν οι εξωγήινοι   :P

Με έστειλαν για banιο 15 μέρες ρε :P

Άσε μεγάλη πίκρα ο τελικός

Δημοσ.

Σοβαρα ρε ε τους αλητες δεν σεβαστηκαν τον πονο σου :P

Δημοσ.

Τους τελευταίους μήνες έχω φάει κόλλημα με τον ανανά λογω πρόσφατου ταξιδιού σε τροπική χώρα. Εκεί κάθε μέρα έτρωγα ανανοσαλάτα-φρουτοσαλάτα δηλαδή αλλά μόνο με ανανά, και fruit shake η και χυμό πολλές φορές ανανά.

Γυρνώντας Ελλάδα, κατευθείαν αγόρασα ανανάδες απο το σουπερ μάρκετ. Μερικοί βγήκαν καλοί, αλλά οι περισσότεροι πίκριζαν και δεν ήταν αρκετά ώριμοι.

Έχω διαβάσει διάφορες οδηγίες στο ίντερνετ σχετικά με το πως θα καταλάβει κανείς αν ένας ανανάς είναι καλός.

Λένε ότι πρέπει να μυρίσεις τον πάτο του ανανά, αλλά πραγματικά κάθε φορά που τον μυρίζω δεν έχει καμμία μυρωδιά. Επίσης άλλοι λένε ότι πρέπει να τον ζουπήξεις δυνατά-και πρέπει να πιέζεται λίγο αλλά όχι πολύ. Επίσης πρέπει να τον πιάσεις απο πάνω και να τον κουνάς, και άμα νιώσεις ότι είναι χαλαρό το δέσιμο των φύλλων του ανανά με το φρούτο τότε είναι πολύ ώριμος.

Γενικά δυσκολεύομαι να καταλάβω πως να εκτιμήσω έναν ανανά. Ότι και να κάνω δεν παρατηρώ καμμιά διαφορά. Όλοι οι ανανάδες μου φαίνονται ίδιοι.

Απ΄ότι κατάλαβα είναι εύκολο να δεις άμα ένας ανανάς είναι ώριμος, αλλά όχι το αντίθετο, άμα είναι άγουρος δηλαδή.

Όμως το πρόβλημα μου είναι ότι ο ανανάς δεν είναι ποτέ αρκετά γλυκός-όπως εκεινοι που έτρωγα, με αποτέλεσμα να αναγκάζομαι να βάζω ζάχαρη απο πάνω. Αλλά θέλω την φυσική γεύση.

Σου έχω λύση: μετανάστευση.  Και δεν κάνω πλάκα..  Όλοι ξέρουμε πλέον πόσο μετράει ο σωστός ο ανανάς για σένα. Φύγε.

• Like 2
Δημοσ.

Εντάξει ρε παιδιά μη βαράτε :-)

Απλά επειδή ο ανανάς είναι σχετικά ακριβός (μπορεί να φαίνεται μεγάλος αλλά μετά τον καθάρισμα δεν μένει ούτε ο μισός), θέλω να ξέρω τι αγοράζω και όχι να μου βγαίνει χάλια.

Δημοσ.

Εντάξει ρε παιδιά μη βαράτε :-)

Απλά επειδή ο ανανάς είναι σχετικά ακριβός (μπορεί να φαίνεται μεγάλος αλλά μετά τον καθάρισμα δεν μένει ούτε ο μισός), θέλω να ξέρω τι αγοράζω και όχι να μου βγαίνει χάλια.

Όσο είμαι εγώ εδώ, κανένας δε θα σε πειράξει.. ΚΑΝΕΝΑΣ!!! Τ' ΑΚΟΥΣ?? Είσαι πλέον υπο την προστασία μου. :-) Κι άμα σε πειράξει κανείς να έρθεις να μου το πεις.. μη φοβηθείς..

Δημοσ.

Νομίζω ότο το να ψάχνεις μυρωδιά και γεύση φρεσκοκομμένου τροπικού ανανά στην Ελλάδα είναι κάτι αντίστοιχο με το να ψάχνεις γεύση σε ροδάκινα Ναούσης στο Ελσίνκι.

Αν πάντως βρεςι το κόλπο, ρίξ'το γιατί τρελαίνομαι για ανανά.

• Like 1
Δημοσ.

Προσοχή κυκλοφορούν ρουφιάνοι! xD

Πολλές μέρες ρε

• Like 1
Δημοσ.

Όσο είμαι εγώ εδώ, κανένας δε θα σε πειράξει.. ΚΑΝΕΝΑΣ!!! Τ' ΑΚΟΥΣ?? Είσαι πλέον υπο την προστασία μου. :-) Κι άμα σε πειράξει να έρθεις να μου το πεις.. μη φοβηθείς..

Ευχαριστώ για την προσφορά σου αλλά ο χαμηλός αριθμός των μηνυμάτων σου δεν μου εμπνέει εμπιστοσύνη. :devil:

Νομίζω ότο το να ψάχνεις μυρωδιά και γεύση φρεσκοκομμένου τροπικού ανανά στην Ελλάδα είναι κάτι αντίστοιχο με το να ψάχνεις γεύση σε ροδάκινα Ναούσης στο Ελσίνκι.

Αν πάντως βρεςι το κόλπο, ρίξ'το γιατί τρελαίνομαι για ανανά.

Άστα να πάνε, μάλλον αυτό φταίει.

Φίλε μου ειλικρινά σου μιλάω όλοι οι ανανάδες πλέον μου φαίνονται υποδυέστεροι.

Σαν εκείνον τον ανανά δεν έχει. Αναζητώ πραγματικά έναν ποιοτικό ανανά που να μπορεί να τον ανταγωνιστεί αλλά τίποτα.

Chipita, dole μου φάνηκαν πολύ industrial, ουδέτερη γεύση.

Γενικά εγώ πάντα αναρωτιόμουν ποιος αγοράζει ανανά στα σουπερ μάρκετ μανάβικα κτλ, δεν ήμουν φαν.

Αλλά τώρα έφαγα κόλλημα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...