Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οπότε πες ναι, να τελειώνουμε! :P Έχω να πάω στο γιατρό, μετά θα κάτσω να βρω και την παράγραφο ακόμα.

Μη μου το χαλάτε το θέμα με σεξιστικά κολλήματα, πληζ <3 Σας αγαπώ.

Εγώ τι φταίω αν υπάρχουν τέτοιες; Ή τι φταίω αν υπάρχουν καθηγητές που την πέφτουν στις μικρούλες; Αν ήταν έτσι, να απαξιωθουν κι όλα τα αγόρια που κάνουν σκονάκια, όλα τα αγόρια που μου ζητάνε να τους δείξω απ'την κόλλα μου. 

Αυτό λοιπόν, είναι πρόβλημα της κοινωνίας που δεν μπορεί να ξεχωρίσει το Α με το Β, όχι του υποσυνόλου που λέγεται γυναίκες.

Εσυ δεν φταις αλλα δυστηχως σε παιρνει η μπαλα και εγω εχω πεσει θυμα γιατι ετσι ηταν τοτε με ενδιεφερε να γινω νοσοκομος αλλα με κραζαν στο σχολειο και δεν το δηλωσα στο μηχανογραφικο.

• Απαντ. 130
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Εσυ δεν φταις αλλα δυστηχως σε παιρνει η μπαλα και εγω εχω πεσει θυμα γιατι ετσι ηταν τοτε με ενδιεφερε να γινω νοσοκομος αλλα με κραζαν στο σχολειο και δεν το δηλωσα στο μηχανογραφικο.

Υπάρχει ακόμα η Σχολή του Ερυθρού Σταυρού (η καλύτερη Νοσηλευτική σχολή παγκοσμίως και χωρίς Πανελλαδικές/Πανελλήνιες) αλλά δεν γνωρίζω εάν δέχονται άντρες. Ψάξ' το.

Δημοσ.

meet the parents καταστασεις? :P

Δημοσ.

Υπάρχει ακόμα η Σχολή του Ερυθρού Σταυρού (η καλύτερη Νοσηλευτική σχολή παγκοσμίως και χωρίς Πανελλαδικές/Πανελλήνιες) αλλά δεν γνωρίζω εάν δέχονται άντρες. Ψάξ' το.

Tωρα δεν ψηνομαι εχω φαει πολλες χλαπατσες με δικους μου ανθρωπους και δεν γουσταρω τα νοσοκομεια πλεον

meet the parents καταστασεις? :P

ε ξερεις τα γνωστα αδερφη αδερφη φερε μου την παπια και τα σχετικα :P

Δημοσ.

Το έχουμε ψιλοσυζητήσει το θέμα και δεν γνωρίζω αν υπάρχει κάποιο αντίστοιχο thread ήδη.

Γενικά στις εταιρίες που έχω αναζητήσει εργασία στο αντικείμενό μου και γενικότερα στον τομέα της τεχνολογίας έχω βρει κλειστές πόρτες, από την αγγελία και μόνο: "Ζητείται προγραμματιστής/τεχνικός/μηχανικός ΑΝΔΡΑΣ". Τώρα για το κλείσιμο της πόρτας μετά τη συνέντευξη, δεν μπορώ να γνωρίζω το λόγο.

Αντίστοιχα όσες φορές έχω επισκεφθεί σπίτια για επισκευές, πάντα βλέπεις τον πατέρα της οικογένειας ΠΑΝΩ απ'το κεφάλι μου. "Τι κάνεις εκεί; Τι είναι αυτό; Γιατί εμφανίστηκε αυτό; Δε θα ανοίξεις το κουτί; Γιατί ανοίγεις το κουτί; Γιατί η γη γυρίζει;". Κι αφού κάνω τη δουλειά μου και φύγω, αν συμβεί κάτι άλλο, παντελώς άσχετο με αυτό που έκανα εγώ "Έλα κοπελιά, τι το φτιαξες εκείνο; Τώρα ξέρεις τι έπαθα;".

Και το κερασάκι στην τούρτα ενώ δουλεύω:

-Εσείς κορίτσι πράμα...

-Ναι. 

-Και υπολογιστές, ε;

-Ναι.

-Σας αρέσει, ε;

-Ναι.

-Περίεργο για κορίτσι, δεσποινίς.

- ΚΥΡΙΑ!

-Και το σπουδάσατε;

-Το σπουδάζω.

-Και τι δουλειά λέτε να κάνετε μετά;

-Αυτήν που κάνω.

-Όχι, αφήστε το, σκληρή δουλειά για κορίτσι.

Η στωικότητα δεν είναι αρκετή, ειδικά τη στιγμή της πληρωμής μου. Γι'αυτό και καιρό τώρα το σταμάτησα και δουλεύω σε κάτι τελείως διαφορετικό. Παρ'όλα αυτά, γνωρίζω πως σε αυτό θα απορροφηθώ αν θέλω να εξελιχθώ ως επαγγελματίας. Και δεν είναι ότι γνωρίζω τα πάντα, αντιθέτως που διαβάζω και ψάχνω κι εδώ έχω θέσει ερωτήματα και γενναιόδωρα μου δώσατε τα φώτα σας. Αλλά θεωρώ ότι το 'χω και γνωρίζω πολλές ακόμα γυναίκες με έφεση στον προγραμματισμό, άλλες είναι άριστες τεχνικοί υπολογιστών και δικτύων αλλά βρίσκουν μόνο άρνηση μπροστά τους.

Τι γνώμη έχετε για τις γυναίκες τεχνικούς ή και προγραμματιστές ή μηχανικούς τεχνολογικού τομέα; Και το κυριότερο, θεωρείτε ότι στην αγορά εργασίας, υπάρχει η απαιτούμενη εμπιστοσύνη;

Στην Ελλαδα ζεις, get used to it.

Κοινως γραφτους (ηταν, ειναι και μαλλον θα παραμεινουν βλαχοκαουμποηδες αρκετοι εκ των γηγενων) ή βρες εναν τροπο να απαντας και να τους το κοβεις, χωρις φυσικα να δειχνεις ενοχληση, τουναντιον.

Εγω στη θεση σου ας πουμε θα τους ελεγα οτι πριν πιασω δουλεια ως τεχνικος Η/Υ, δουλευα ως οικοδομος :lol:

ΥΓ. Και που να δουν  οι αρχοντοχωριατες Ελληναρες, γυναικες κτιστριες. Να κανουν μερεμετια κλπ. Και δουλεια καλυτερη απο αντρες περικαλω. Εχω δει δυο τετοιες μεχρι στιγμης και ομολογω οτι μου φανηκε περιεργο αρχικα, αλλα αργοτερα καταλαβα οτι ειναι ηλιθιο να μου φαινεται περιεργο γιατι δεν υπαρχει λογος.

• Like 5
Δημοσ.

Αμα ηταν καποια σκληρη δουλεια[κουβαλημα ,μπετα κτλ]δεν θα επαιρνα γυναικα γιατι θα θεωρουσα[λογικο]οτι ενας αντρας με μεγαλυτερη δυναμη θα εκανε πιο γρηγορα και αποτελεσματικα την δουλεια του.Τωρα για εκξαταστασεις pc ,για κινητα τηλεφωνα [βιδακια κτλ που δεν απαιτουν δυναμη κτλ],φυσικα και θα επαιρνα γυναικα.Αν λεω ημουν επιχειρηματιας :-(

Καλα ασε η μανα του κολητου μου ειναι σχεδον 60 ζει στην επαρχεια και αυτα που κανει ολοι μερα ενας αντρας δεν παιζει να τα κανει,

Δημοσ.

Δεν είναι σεξιστικό κόλλημα. Εάν το εξέλαβες έτσι, τότε ζητώ ταπεινά συγγνώμη. Απλά ο πατέρας μου με έπρηζε από μικρό παιδί που ήμουν να είμαι πάντα σωστός στις προσφωνήσεις. :P

Ε και ο πελατης σου το ιδιο προβλημα μπορει να εχει ο φουκαρας.Ειχε μαθει να αποκαλει τον τεχνικο που ερχεται σπιτι μαστορα (η και μαστορολα).

Τωρα φαντασου να εχει απεναντι του μια γυναικαρα , τι να πει ? Μαστορα μου τι βλεπεις ? 

• Like 1
Δημοσ.

Το έχουμε ψιλοσυζητήσει το θέμα και δεν γνωρίζω αν υπάρχει κάποιο αντίστοιχο thread ήδη.

Γενικά στις εταιρίες που έχω αναζητήσει εργασία στο αντικείμενό μου και γενικότερα στον τομέα της τεχνολογίας έχω βρει κλειστές πόρτες, από την αγγελία και μόνο: "Ζητείται προγραμματιστής/τεχνικός/μηχανικός ΑΝΔΡΑΣ". Τώρα για το κλείσιμο της πόρτας μετά τη συνέντευξη, δεν μπορώ να γνωρίζω το λόγο.

Αντίστοιχα όσες φορές έχω επισκεφθεί σπίτια για επισκευές, πάντα βλέπεις τον πατέρα της οικογένειας ΠΑΝΩ απ'το κεφάλι μου. "Τι κάνεις εκεί; Τι είναι αυτό; Γιατί εμφανίστηκε αυτό; Δε θα ανοίξεις το κουτί; Γιατί ανοίγεις το κουτί; Γιατί η γη γυρίζει;". Κι αφού κάνω τη δουλειά μου και φύγω, αν συμβεί κάτι άλλο, παντελώς άσχετο με αυτό που έκανα εγώ "Έλα κοπελιά, τι το φτιαξες εκείνο; Τώρα ξέρεις τι έπαθα;".

Και το κερασάκι στην τούρτα ενώ δουλεύω:

-Εσείς κορίτσι πράμα...

-Ναι. 

-Και υπολογιστές, ε;

-Ναι.

-Σας αρέσει, ε;

-Ναι.

-Περίεργο για κορίτσι, δεσποινίς.

- ΚΥΡΙΑ!

-Και το σπουδάσατε;

-Το σπουδάζω.

-Και τι δουλειά λέτε να κάνετε μετά;

-Αυτήν που κάνω.

-Όχι, αφήστε το, σκληρή δουλειά για κορίτσι.

Η στωικότητα δεν είναι αρκετή, ειδικά τη στιγμή της πληρωμής μου. Γι'αυτό και καιρό τώρα το σταμάτησα και δουλεύω σε κάτι τελείως διαφορετικό. Παρ'όλα αυτά, γνωρίζω πως σε αυτό θα απορροφηθώ αν θέλω να εξελιχθώ ως επαγγελματίας. Και δεν είναι ότι γνωρίζω τα πάντα, αντιθέτως που διαβάζω και ψάχνω κι εδώ έχω θέσει ερωτήματα και γενναιόδωρα μου δώσατε τα φώτα σας. Αλλά θεωρώ ότι το 'χω και γνωρίζω πολλές ακόμα γυναίκες με έφεση στον προγραμματισμό, άλλες είναι άριστες τεχνικοί υπολογιστών και δικτύων αλλά βρίσκουν μόνο άρνηση μπροστά τους.

Τι γνώμη έχετε για τις γυναίκες τεχνικούς ή και προγραμματιστές ή μηχανικούς τεχνολογικού τομέα; Και το κυριότερο, θεωρείτε ότι στην αγορά εργασίας, υπάρχει η απαιτούμενη εμπιστοσύνη;

Για μένα δεν έχει σχέση το φύλλο αλλα ο χαρακτήρας του συνεργάτη και οι ικανοτητές του. Αν μου ζητούσες να δώσω βαρύτητα θα έδινα στην χειροτερη 50% και στα 2. 

Κατα τα άλλα προβληματα στην δουλεια σου ειναι σχεδον βέβαιο πως θα αντιμετωπισεις ειτε εισαι γυναικα ειτε εισαι αντρας γιατι κυκλοφορουν αρκετοι μ@@λκες εκει εξω αλλα και αξιολογοι συνεργάτες φυσικά. Τους πρωτους μπορεις να τους αποφυγεις αμα καταρχην δεν συγχωρεις και κατα δευτερον ψυχολογεις τον άλλον με βαση οχι την διαισθηση σου αλλα με τον τροπο που κινειται. 

Το να μην συγχωρεις δεν σημαινει να γινεις κακος ανθρωπος... αλλα να έχεις υποψιν σου οτι κάποιος που ειναι κακοπληρωτής ή αγενης με τον Χ υπάλληλο θα ειναι και με εσένα. Οποτε μην δινεις δευτερες ευκαιριες σε τέτοια άτομα. Τα ιδια θα κανουν και σε σενα. Αντι να μπλεξεις με τέτοιους καλυτερα ψαξε λιγο ακομα και βρες πιο σωστούς. 

Με κάποιον που βλέπεις οτι ειναι ισχυρογνώμων , άλλαξε θεμα κουβέντας.Το ποιος έχει δικιο θα φανει στην πραξη. Με κάποιον που ειναι ρουφι@@@νος να μην σου ξεφευγουν πράγματα. Με κάποιον που ειναι τυπικος να εισαι και εσυ για να μη δωσεις δικαιωμα για αναφορες και να σου κάνει πολεμο μεσα στη δουλεια. Η μιση επιτυχια στην δουλεια ειναι να μαθεις να χειριζεσαι τα στραβόξυλα.

ΥΓ Ισως σε κάποια εταιρεια να φοβουνται μηπως φερει ανακατοσουρα μια γυναικα αν ειναι αρκετοι αντρες και αρχισουν να της την πεφτουν. 

• Like 1
Δημοσ.

Δεν καταλαβαίνω το νόημα του τόπικ... ίσως φταίει ότι η μάνα μου είναι συν/χος προγραμματιστής :P

Στις επισκέψεις που είναι ο άλλος πάνω απ'το κεφάλι σου δεν είναι ασυνήθιστο, είναι στο χαρακτήρα, άλλοι το κάνουν σε συνεργεία αυτ/των, υδραυλικούς κτλ...

Δημοσ.

Δεν ξερω για εσας αλλα στο ΤΕΙ ηλεκτρολογιας το πρωτο ή απο τα πρωτα που ελεγαν οι καθηγητες στις κοπελες ειναι αν δεν το βλεπεις μονο ακαδημαικα ή δεν εχεις δικια σου δουλεια ή καποιο γνωστο να σε παρει τοτε ΤΣΑΜΠΑ σπουδαζεις.

Λογικό, πάνω κάτω τα ίδια λένε και στις λίγες γυναίκες του τμήματος, δεδομένου βέβαια ότι τις βλέπουν να ξύνουν νύχια αντί να προσέχουν στο μάθημα, σε όσες ενδιαφέρονται για τα μαθήματα, φυσικά και υπάρχει ένα αρχικό bias, δεν γίνεται τέτοια κουβέντα.

Όταν ο καθηγητής βλέπει θηλυκά στο μάθημα "Αρχές ηλεκτροτεχνίας" να το κάνουν, όσο γίνεται, παπαγαλία, λογικό είναι να πέσει τέτοια πρόταση ή όταν σε εργαστήριο υπάρχει σε λειτουργία 3φ μετασχηματιστής και η άλλη πάει να κάνει το "φορτίο" επειδή θέλει να δείξει κάτι στον καθηγητή που έχει την απορία.

Έντιτ: έχω συνεργαστεί με γυναίκες τεχνικούς και δεν έχω κάποιο παράπονο, έτσι για να το ξεκαθαρίσω.

Δημοσ.

Λογικό, πάνω κάτω τα ίδια λένε και στις λίγες γυναίκες του τμήματος, δεδομένου βέβαια ότι τις βλέπουν να ξύνουν νύχια αντί να προσέχουν στο μάθημα, σε όσες ενδιαφέρονται για τα μαθήματα, φυσικά και υπάρχει ένα αρχικό bias, δεν γίνεται τέτοια κουβέντα.

Όταν ο καθηγητής βλέπει θηλυκά στο μάθημα "Αρχές ηλεκτροτεχνίας" να το κάνουν, όσο γίνεται, παπαγαλία, λογικό είναι να πέσει τέτοια πρόταση ή όταν σε εργαστήριο υπάρχει σε λειτουργία 3φ μετασχηματιστής και η άλλη πάει να κάνει το "φορτίο" επειδή θέλει να δείξει κάτι στον καθηγητή που έχει την απορία.

Έντιτ: έχω συνεργαστεί με γυναίκες τεχνικούς και δεν έχω κάποιο παράπονο, έτσι για να το ξεκαθαρίσω.

Εγω μηχανουργειο μου βγηκε ο πατος για να παρω 6 η αλλη ερχοταν με βαμενα νυχια πεταγε εξω λιγο βυζι και περασε με 9 τι να λεμε τωρα.

Και εγω δεν ειμαι προκατελημενος υπαρχουν παντου 2 οψης στις ΕΗΕ ειχαμε στο θεωρητικο μια γυναικα η οποια ηταν πολυ δυνατη και στο πρακτικο μερος. 

Δημοσ.

Εγω μηχανουργειο μου βγηκε ο πατος για να παρω 6 η αλλη ερχοταν με βαμενα νυχια πεταγε εξω λιγο βυζι και περασε με 9 τι να λεμε τωρα.

Και εγω δεν ειμαι προκατελημενος υπαρχουν παντου 2 οψης στις ΕΗΕ ειχαμε στο θεωρητικο μια γυναικα η οποια ηταν πολυ δυνατη και στο πρακτικο μερος. 

Στις Ηλ. εγκαταστάσεις είχαμε μια που ήταν τελείως για τον πούτσο, όλες οι ομάδες τις κόπηκαν πανηγυρικά, αυτή ούτε για φυσικός σε γυμνάσιο δεν έκανε. Παραιτήθηκε με συνοπτικές διαδικασίες φυσικά.

Όσο για το βυζί, ας είχες και εσύ, δεν σου φταίει η φύσης εντάξει; ;ρ

Δημοσ.

Όποια συμπεριφέρεται χυδαία, πρόβλημά της και πρόβλημα κυρίως αυτών που την εξυπηρετούν.

Εμείς οι υπόλοιπες τι φταίμε δεν ξέρω.

Επίσης, στα μαθήματα, μετά λυπης μου διαπίστωσα κι εγώ με τη σειρά μου ότι υπάρχει προκατάληψη. Τι μπορείς να κάνεις όμως; Αποδεικνύεις με το ήθος και τις δυνατότητές σου ότι κάνουν λάθος. Στη σχολή το ανέχομαι και το παλεύω, με μπριζώνει και μου δίνει κίνητρο. Αλλά στον εργασιακό χώρο, αν δε μου δίνεται η ευκαιρία να προσπαθήσω στο αντικείμενό μου, με φοβίζει :(

• Like 1
Δημοσ.

Όποια συμπεριφέρεται χυδαία, πρόβλημά της και πρόβλημα κυρίως αυτών που την εξυπηρετούν.

Εμείς οι υπόλοιπες τι φταίμε δεν ξέρω.

Επίσης, στα μαθήματα, μετά λυπης μου διαπίστωσα κι εγώ με τη σειρά μου ότι υπάρχει προκατάληψη. Τι μπορείς να κάνεις όμως; Αποδεικνύεις με το ήθος και τις δυνατότητές σου ότι κάνουν λάθος. Στη σχολή το ανέχομαι και το παλεύω, με μπριζώνει και μου δίνει κίνητρο. Αλλά στον εργασιακό χώρο, αν δε μου δίνεται η ευκαιρία να προσπαθήσω στο αντικείμενό μου, με φοβίζει :(

Σε τι σχολή είσαι;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...