Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ανοιγω αυτο το θεμα με για το σεβασμο διοτι ειναι ενα θεμα που μου σπαει τα νευρα απο μικρο παιδι εως σημερα. Λενε παντα να σεβεσαι τους μεγαλυτερους σου να μιλας με σεμνοτητα και να μην αντιμιλας. Τι ισχυει ομως? Και για ποιον ισχυει?Θεωρω οτι για να υπαρχει σεβασμος αναμεσα σε 2 ατομα πρεπει να να το προσπαθισουνε και οι 2. Τι γινεται αν ομως ο ενας δεν κραταει αυτο το κανονα? Γιατι μια ζωη οι μικροτεροι πρεπει να φταινε?Εχω φτασει σε μια καλη ηλικια και βλεπω ποιους πρεπει να σεβομαι πιο πολυ αλλα ανταποκριση 0. Στη δουλεια μου? Σεβασμος πολλες φορες. Εξω αν βγεις και μιλησεις με καποιον παιζει και ξεσπασει επανω σου επειδη εχει τα νευρα του.ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΣΕΒΕΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΦΤΑΙΣ ΕΣΥ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ. Και χωρις να κανεις κατι ειναι ικανος-η να ξεσπασει επανω σου. Αναθεμα την ωρα που θελουνε σεβασμο ολοι. Ειμαι 24 χρονων και απαιτω  να μου μιλανε οπως τους μιλαω οσο πιο σωστα μπορω. Προσπαθω να καταβαλω προσπαθειες για σεβασμο αλλα δεν μπορω μονος.

Αν εχει καποιος αποψη ως προς το θεμα ας την πει. Η αν εχει παρομοιο θεμα.

Δημοσ.

>i am 29 and i can have chicken sandwich if i want to

in other news

ο σεβασμος ειναι αμφιδρομος και αστους να λενε

• Like 4
Δημοσ.

Προσπαθω να καταβαλω προσπαθειες για σεβασμο αλλα δεν μπορω μονος.

Αυτο ειναι το προβλημα σου, η υπερπροσπαθεια.Γιατι δεν δοκιμαζεις να τους κλασεις ? Αν δυσκολευεσαι φαντασου τους απλως να κουνανε κομματικα σημαιακια.Δεν αρκει ?

• Like 1
Δημοσ.

Εισαι 24 ειπες.

Το "σεβασμος στους μεγαλυτερους" ισχυε οσο ησουν παιδακι και καλως στο λεγανε να το κανεις, για διαφορους λογους. Τωρα καλα ειναι να σεβεσαι by default και να μην αντιμιλας by default σε ανθρωπους ηλικιωμενους, αλλα απο κει και κατω προφανως μπορεις να λες τη γνωμη σου οταν διαφωνεις με υφος αναλογο με αυτο που σου αντιμιλουν και οι αλλοι .

ΟΜΩΣ:

Καλα ολα αυτα, αλλα εισαι 24. Μολις μεγαλωσεις λιγο ακομη θα καταλαβεις οτι θα εχεις να αντιμετωπισεις ΠΟΛΛΟΥΣ και ΠΟΛΥ καταναγκαστικοτερους "σεβασμους" απο αυτους που σου επεβαλαν οσο ησουν μικρος. Κοινως, καποτε στο λεγανε να το κανεις για λογους παιδειας και συμπεριφορας, σε λιγο που θα το κανεις απο μονος σου για λογους κοινωνικους/οικονομικους να δεις τι φαση που θα εχει...Κι εκει σιγουρα δεν θα ανοιγεις τοπικ να ρωτησεις αν πρεπει να το κανεις ή οχι ;)

• Like 10
Δημοσ.

Αυτο ειναι το προβλημα σου, η υπερπροσπαθεια.Γιατι δεν δοκιμαζεις να τους κλασεις ? Αν δυσκολευεσαι φαντασου τους απλως να κουνανε κομματικα σημαιακια.Δεν αρκει ?

Δυστυχως δεν ειναι του χαρακτηρα μου να γραφω κανεναν. Δυστυχως. Μελλοντικα αν συνεχισω ετσι η θα καθομαι να σκαω οπως τωρα η ισως βαλω μυαλο.

Slipnot απλα δεν μου αρεσει να λογοκρινουνε η να φωναζουνε η να κανουνε με το ετσι θελω. Ο καθενας εχει ενα σωρο προβληματα ειτε μικρα ειτε μεγαλα. Αλλα ποτε δεν εκατσα να ξεσπασω στο καθεναν.

Εισαι 24 ειπες.

Το "σεβασμος στους μεγαλυτερους" ισχυε οσο ησουν παιδακι και καλως στο λεγανε να το κανεις, για διαφορους λογους. Τωρα καλα ειναι να σεβεσαι by default και να μην αντιμιλας by default σε ανθρωπους ηλικιωμενους, αλλα απο κει και κατω προφανως μπορεις να λες τη γνωμη σου οταν διαφωνεις με υφος αναλογο με αυτο που σου αντιμιλουν και οι αλλοι .

ΟΜΩΣ:

Καλα ολα αυτα, αλλα εισαι 24. Μολις μεγαλωσεις λιγο ακομη θα καταλαβεις οτι θα εχεις να αντιμετωπισεις ΠΟΛΛΟΥΣ και ΠΟΛΥ καταναγκαστικοτερους "σεβασμους" απο αυτους που σου επεβαλαν οσο ησουν μικρος. Κοινως, καποτε στο λεγανε να το κανεις για λογους παιδειας και συμπεριφορας, σε λιγο που θα το κανεις απο μονος σου για λογους κοινωνικους/οικονομικους να δεις τι φαση που θα εχει...Κι εκει σιγουρα δεν θα ανοιγεις τοπικ να ρωτησεις αν πρεπει να το κανεις ή οχι ;)

Εννοειται οτι δεν θα ανοιγα topic απλα τωρα μου εσκασε το θεμα και ειμουν και στο μπλα-μπλα και ειπα να το θεσω διοτι ειναι ενας γενικος ορος ο σεβασμος Απλα ειπα τη γνωμη μου. Ο σεβασμος ειναι γενικος ορος και αν τον ξεδιπλωσουμε μπορει να παρει μερες.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Γιατί τόσο μένος για τους μεγαλύτερους;

Δημοσ.

χαχαχα τι μου θημησες ειχα τσακωθει με μια γρια σε ενα λεωφορειο σαν φοιτητης την εκανα να κατεβει 5 στασεις πριν με αυτα που της ειπα :P

Δεν ειμαι γαιδουρι παππουδες και γιαγιδες που εχουν αναγκη βοηθαω χωρις δευτερη σκεψη αλλα οταν σου ερχεται η μπεμπεκα 80 χρονων που το παιζει τσοβενο και σου απαιτει να σηκωθεις ε τοτε στραβωνω αγρια.

Δημοσ.

Βεβαια σκεψου πως θα ενιωθε και η ιδια οντας 80 ετων και βλεποντας εναν φοιτητη να στρογγυλοκαθεται στη θεση του χωρις να του καιγεται καρφακι..

Παρεμπιπτοντως, αυτο δεν ειναι θεμα σεβασμου προς μεγαλυτερους, αλλα θεμα πολιτισμου και ευγενειας.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Υποτεθείσθω ότι σήμερα είμαι 28 χρονών μαλάκας. Και δεν με σέβεστε γι' αυτό.

Σε 52 χρόνια θα είμαι 80 χρονών μαλάκας. Και θα με σέβεστε;!

Not much sense, this one makes... /Yoda

Επεξ/σία από caution
  • Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Γενικα ο σεβασμος κερδιζεται, δεν απαιτειται και δεν εχει να κανει με την ηλικια κατα τη γνωμη μου. Απο κει και περα βεβαια καποια πραγματα ειναι θεμα πολιτισμου και ευγενειας οπως ειπε ο midi. Που και παλι ειναι ανεξαρτητα της ηλικιας.

Το αν θα παραχωρησω τη θεση μου σε εναν ηλικιωμενο π.χ δεν ειναι δειγμα πως τον σεβομαι, απλα κρινω πως εχει μεγαλυτερη αναγκη να κατσει απο ο,τι εγω. Κατα τον ιδιο τροπο που θα δωσω τη θεση και σε εναν 15χρονο με σπασμενο ποδι ή που ζαλιζεται ξερωγω. 

• Like 5
Δημοσ.

Σεβασμο  σε ολους ανεξαρτητου ηλικιας,φυλου,χρωματος κτλ.Κανεις δεν μπορει να κερδισει τον σεβασμο σου,μονο να τον χασει...

• Like 1
Δημοσ.

Βεβαια σκεψου πως θα ενιωθε και η ιδια οντας 80 ετων και βλεποντας εναν φοιτητη να στρογγυλοκαθεται στη θεση του χωρις να του καιγεται καρφακι..

Παρεμπιπτοντως, αυτο δεν ειναι θεμα σεβασμου προς μεγαλυτερους, αλλα θεμα πολιτισμου και ευγενειας.

Γιατι τσαμπα μπηκα δεν πληρωσα εισητηριο και μαλιστα ολοκληρο!

Δημοσ.

Γενικα ο σεβασμος κερδιζεται, δεν απαιτειται και δεν εχει να κανει με την ηλικια κατα τη γνωμη μου. Απο κει και περα βεβαια καποια πραγματα ειναι θεμα πολιτισμου και ευγενειας οπως ειπε ο midi. Που και παλι ειναι ανεξαρτητα της ηλικιας.

Το αν θα παραχωρησω τη θεση μου σε εναν ηλικιωμενο π.χ δεν ειναι δειγμα πως τον σεβομαι, απλα κρινω πως εχει μεγαλυτερη αναγκη να κατσει απο ο,τι εγω. Κατα τον ιδιο τροπο που θα δωσω τη θεση και σε εναν 15χρονο με σπασμενο ποδι ή που ζαλιζεται ξερωγω. 

Σου βγαζω το καπελο σε ολα. Το απαιτω πριν το ειπα μεσα στα νευρα μου. Ειναι λιγο δυσκολο να γινεσαι ρεζιλι σε δικα σου ατομα μονο και μονο επειδη ο αλλος θελει να ξεσπασει καπου και επειδη ξερει οτι δεν θα μιλησεις επειδη δεν εισαι ατομο που θα του πας κοντρα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...