Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα ζητούσα την άποψη και την εμπειρία ενός ανθρώπου ανεξαρτήτως ηλικίας πάνω στο συγκεκριμένο θέμα που με ενδιαφέρει. Δεν θα κοιτούσα δηλαδή το ηλικιακό για να πάρω συμβουλή, αλλά ποιό άτομο είναι πιο κατάλληλο να μου τη δώσει.

Aλλιως τιθεται το ερωτημα. Εστω οτι ειχες να αντιμετωπισεις ενα προβλημα και ακουγες τη γνωμη ενος νεαρου και ενος εμπειρου (μεσηλικα ή υπερηλικα), ποια γνωμη θα λάμβανες περισσοτερο υποψη σου? και των δυο το ιδιο?

Παλιότερα ίσχυε αυτό που λες: ο κόσμος δεν άλλαζε σχεδόν καθόλου και η γνώση αποκτιώταν με τα χρόνια. Έτσι οι ηλικιωμένοι ήταν πάντα πολύ σοφότεροι από τους άβγαλτους νέους. Πλέον, η εμπειρία των ηλικιωμένων είναι χρήσιμη σε ελάχιστους τομείς της ζωής. Για αυτό είπα ο σεβασμός να είναι ίσος ανεξαρτήτως ηλικίας και ίσως μόνο λίγη κατανόηση και υπομονή παραπάνω με τους ηλικιωμένους που αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Εγω δεν λεω κατι, ρωταω.

Το Εφετειο ομως για ενορκους ζηταει μονο ανω των 40 ετων. Θεωρεις οτι το Εφετειο κανει λαθος?

Αν εκδικαζοταν μια υποθεση σου και εψαχνες να βρεις το δικιο σου, θα εμπιστευοσουνα περισσοτερο για ενορκο ενα 19χρονο γκομενακι ή εναν 50ρη κυριο/κυρια?

Δημοσ.

Aν τον ξερεις, λεμε.

Τι ειναι το ΚΣ? Διαβασα πολες φορες τη δευτερη φραση σου αλλα μου φαινεται ασυναρτητη.

Αν τον ξέρω, θα εκτιμήσω τη γνώμη αυτού που μου φαίνεται πιο σχετικός με το αντικείμενο είτε μέσω γνώσεων, είτε μέσω εμπειρίας.

ΚΣ = Κανονικές Συνθήκες

Δημοσ.

Αν τον ξέρω, θα εκτιμήσω τη γνώμη αυτού που μου φαίνεται πιο σχετικός με το αντικείμενο είτε μέσω γνώσεων, είτε μέσω εμπειρίας.

ΚΣ = Κανονικές Συνθήκες

Αν ειναι και οι δυο το ιδιο σχετικοι με το αντικειμενο?

Προφανως εμπειρια=ηλικια.

Δημοσ.

Προφανως εμπειρια=ηλικια

δηλαδή αν αρχίσει η 90χρονη γιαγιά μου kickboxing θα ειναι ποιο έμπειρη kickboxer απ το Ζαμπίδι ?

Δημοσ.

δηλαδή αν αρχίσει η 90χρονη γιαγιά μου να kick boxing θα ειναι ποιο έμπειρη απ το ζαμπίδι ?

ναι αν ειχε αρχισει το κικ μποξινγκ απο τοτε που το αρχισε ο ζαμπιδις.

Δημοσ.

ναι αν ειχε αρχισει το κικ μποξινγκ απο τοτε που το αρχισε ο ζαμπιδις.

Προφανως εμπειρια=ηλικια.

δεν το διευκρίνισες

Δηλαδή αν η 90χρονη γιαγιά μου ξεκινούσε kickboxing στα 70 της πριν 20 χρόνια π ξέρω γω άρχισε κ ο Ζαμπίδις (τυχαίος αριθμός)  θα έβαζε κάτω τον ζαμπίδι λόγο ηλικίας.

Δημοσ.

δεν το διευκρίνισες

Δηλαδή αν η 90χρονη γιαγιά μου ξεκινούσε kickboxing στα 70 της πριν 20 χρόνια π ξέρω γω άρχισε κ ο Ζαμπίδις (τυχαίος αριθμός)  θα έβαζε κάτω τον ζαμπίδι λόγο ηλικίας.

Φιλε μου ειναι δυνατον να συγκρινουμε ανομοια πραγματα? χρειαζοσουν διευκρινηση για το αυτονοητο?

Παρολ αυτα παλι δε το καταλαβες. Αν ο Ζαμπιδης αρχισε το κικ στα 20 του τοτε στα 20 της πρεπει να το αρχισε και η γιαγια σου, αυτο ειπα.

Δημοσ.

α νόμιζα οτι με τρόλλαρες
Ειπες εμπειρια=ηλικια. και σου εξηγώ οτι ειπες κάτι λάθος γιατι η ηλικία δεν σημαίνει πάντα κ εμπειρία .
αν εγώ ξεκινήσω στα 80 μου breakdance δεν θα ειμαι καλύτερος απο κάποιον που ξεκίνησε πριν 20 χρόνια επειδή θα έχω μεγαλύτερη ηλικία άρα και εμπειρία όπως λάθος είπες.

και άλλο παράδειγμα , αν ξεκινήσω breakdance στα 70 μου παρέα με εναν 20 χρονο θα έχω μεγαλήτερη ηλικία αλλα όχι και εμπειρία γιατι πιθανότατα δε θα καταφέρω ποτέ να ολοκληρωσω ούτε μια powermove πριν παθάνω απο πέσιμο. Αρα θα συμβαίνει το αντίθετο ηλικία > εμπειρία

• Super Moderators
Δημοσ.

επίσης για να βγαίνει νόημα η γιαγιά πρέπει να έχει πάρει αντίστοιχα "πρωταθλήματα/ζώνες/κούπες/μετάλλια" με τον άλλο, γιατί αλλιώς αν ο ένας είναι πρωταθλητής κι η άλλη απλά κάνει μια ζωή κάτι χωρίς achievement, δεν υπάρχει σύγκριση και πάλι :P

Δημοσ.

εμπειρια=ηλικια ειπε κ αυτό σχολίασα. Οτι σάλτσα προστεθεί μετά ειναι για να σωθεί κάτι που ειπώθηκε κ ειναι λάθος . B)
anyway , το σταματάω εδώ , του εξήγησα αρκετά το λάθος του που απότι καταλαβαίνω αφορούσε την διατύπωση
.

Δημοσ.

Ειπες εμπειρια=ηλικια. και σου εξηγώ οτι ειπες κάτι λάθος γιατι η ηλικία δεν σημαίνει πάντα κ εμπειρία .

Εμπειρια=ηλικια, με τον ορθο ορισμο.

Ενα μαστορας, πχ. ενας μπογιατζης 60 ετων εχει μεγαλυτερη εμπειρια στο μπογιατισμα απο ενα συναδελφο του 30 ετων. Και οι δυο ξεκινησαν τη δουλεια απο την ιδια ηλικια, εννοειται.

εμπειρια=ηλικια ειπε κ αυτό σχολίασα. Οτι σάλτσα προστεθεί μετά ειναι για να σωθεί κάτι που ειπώθηκε κ ειναι λάθος . B)

Προστιθεται σαλτσα  γιατι δεν ειχες καταλαβει τι ειπωθηκε.

Δημοσ.

Εμπειρια=ηλικια με τον ορθο ορισμο.

Ενα μαστορας, πχ. ενας μπογιατζης 60 ετων εχει μεγαλυτερη εμπειρια στο μπογιατισμα απο ενα συναδελφο του 30 ετων.

Να σωθει ποιος, εγω? Προσθετω σαλτσα  ή μηπως εσυ δεν ειχες καταλαβεις τι ειπωθηκε?

πάλι δεν κατάλαβες τι είπες

οκ μια τελευταία γιατι βγήκαμε εκτός

αν ο 60χρονος έπιασε τη μπαντανόβουρτσα στα 55 επειδή του κόψανε τη σύνταξη κ ο 30χρονος ειν στη δουλειά απο τα 20 τότε ο 30χρονος του ρίχνει 5 χρόνια εμπειρίας του παππού.

γιαυτό σου λέω οτι ειναι πολύ random το ηλικία = εμπειρία

Δημοσ.

πάλι δεν κατάλαβες τι είπες

οκ μια τελευταία γιατι βγήκαμε εκτός

αν ο 60χρονος έπιασε τη μπαντανόβουρτσα στα 55 επειδή του κόψανε τη σύνταξη κ ο 30χρονος ειν στη δουλειά απο τα 20 τότε ο 30χρονος του ρίχνει 5 χρόνια εμπειρίας του παππού.

γιαυτό σου λέω οτι ειναι πολύ random το ηλικία = εμπειρία

Επειδη φανταστηκα οτι παλι θα εχεις δυσκολια αντιληψης, εκανα στο μεταξυ edit(δεν το προλαβες). Kαι οι δυο μπογιατζηδες ξεκινησαν απο τη ιδια ηλικια.

Δημοσ.

Επειδη φανταστηκα οτι παλι θα εχεις δυσκολια αντιληψης, εκανα στο μεταξυ edit(δεν το προλαβες). Kαι οι δυο μπογιατζηδες ξεκινησαν απο τη ιδια ηλικια.

η μόνη δυσκολία που υπάρχει εδώ ειναι να αποτυπώσης την σκέψη σου όπως τη σκέφτεσαι , γιαυτό μπερδευτηκες.

εγώ καλά καταλαβαίνω , οτι διαβάζω εχει ενα συγκεκριμένο νόημα.  B)

τεσπα , ας το λήξουμε εδώ αφου κατάλαβες τώρα γιατι το μαμήσαμε στο offtopic

Δημοσ.

η μόνη δυσκολία που υπάρχει εδώ ειναι να αποτυπώσης την σκέψη σου όπως τη σκέφτεσαι , γιαυτό μπερδευτηκες.

εγώ καλά καταλαβαίνω , οτι διαβάζω εχει ενα συγκεκριμένο νόημα.  B)

Σε τι μπερδευτηκα?

Απλα δε φανταστηκα οτι κατι τοσο απλο ηθελε για καποιους και διευκρινηση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...