Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γιατι τσαμπα μπηκα δεν πληρωσα εισητηριο και μαλιστα ολοκληρο!

ακουστικα+γυαλια ηλιου και ουτε μια γρια δεν θα σε πλησιασει. B)

αντεεεε ξερεται ποσες αγκωνιες εχω φαει απο μερικες βιονικες γιαγιαδες για μια θεση??ειναι αγρια κομματια :P

περα απο τη πλακα και εγω συμφωνω με τον storm.john πες μας τι επαιξε βγαλτω απο μεσα σου.

Δημοσ.

Αν είμαι σε μια σειρά και πίσω μου ο γέρος μου ζητήσει (ευγενικά) να περάσει μπροστά μου, θα τον αφήσω διότι μιας κάποιας ηλικίας άνθρωπος δεν έχει τις ίδιες αντοχές να στέκεται όρθιος. Αλλά αυτό δεν είναι ακριβώς θέμα σεβασμού, πιο πολύ ευγένειας και δεν έχει τόσο να κάνει με την ηλικία.

Κατά τάλλα, κανέναν απολύτως σεβασμό στους μεγαλύτερους δεν δείχνω απριόρι.

Ειδικά σε θέματα απόψεων του στυλ "στο λέω εγώ που ΄μαι μεγαλύτερος και άκου με γιατί έτσι είναι" εκνευρίζομαι και μετά βίας δεν έχω στείλει ευχές συνουσίας σε αρκετές περιπτώσεις.

Άμα ο άλλος ξεκινήσει να μιλάει σωστά, τότε η κουβέντα με την οποία θα του απαντήσω θα είναι του αντίστοιχου επιπέδου. Επειδή με σεβάστηκε αυτός, και κέρδισε τον σεβασμό μου ώστε να λάβει μια σωστή απάντηση

• Like 2
Δημοσ.

ακουστικα+γυαλια ηλιου και ουτε μια γρια δεν θα σε πλησιασει. B)

αντεεεε ξερεται ποσες αγκωνιες εχω φαει απο μερικες βιονικες γιαγιαδες για μια θεση??ειναι αγρια κομματια :P

περα απο τη πλακα και εγω συμφωνω με τον storm.john πες μας τι επαιξε βγαλτω απο μεσα σου.

Μερικες εκμεταλλευονται την ηλικια για να καθονται αλλα αμα της πεις γριες σε βριζουν, περα απο αυτο και εγω δεν καθομαι παντα οταν δεν ειμαι καλα μονο αρκετα αρκετα περιτα κιλα και αμα κουραστω καθομαι .

Ε τι να σου πω ειπε οτι εμεις οι φοιτητες ειμαστε γαιδουρια ε και τοτε στραβωσα και τι λεω τι λες μωρη που αμα δεν ειμασταν εμεις και οι φανταροι που μας πινετε το αιμα δεν θα ειχατε να φατε.

Ε κατεβηκε αρον αρον και ολο το λεωφορειο μαζι με τον οδηγο ξεσπασε σε θερμο χειροκροτημα :P

• Like 1
Δημοσ.

Γιατι τσαμπα μπηκα δεν πληρωσα εισητηριο και μαλιστα ολοκληρο!

Μα δεν ειπα οτι ειναι οικονομικο το ζητημα. Ειπα οτι ειναι θεμα πολιτισμου, παιδειας και ευγενειας το αν ενας φοιτητης παραχωρει τη θεση του σε μια 80χρονη.

Δημοσ.

Γενικα ο σεβασμος κερδιζεται, δεν απαιτειται και δεν εχει να κανει με την ηλικια κατα τη γνωμη μου. Απο κει και περα βεβαια καποια πραγματα ειναι θεμα πολιτισμου και ευγενειας οπως ειπε ο midi. Που και παλι ειναι ανεξαρτητα της ηλικιας.

Το αν θα παραχωρησω τη θεση μου σε εναν ηλικιωμενο π.χ δεν ειναι δειγμα πως τον σεβομαι, απλα κρινω πως εχει μεγαλυτερη αναγκη να κατσει απο ο,τι εγω. Κατα τον ιδιο τροπο που θα δωσω τη θεση και σε εναν 15χρονο με σπασμενο ποδι ή που ζαλιζεται ξερωγω. 

Τι μου θύμισες,σηκώθηκα για να δώσω την θέση μου σε στάση λεωφορείου σε έναν στην ηλικία του πατέρα μου και μου έβαλε τις φωνές λέγοντας γιατί σηκώθηκες,σηκώθηκες επειδή νομίζεις οτι είμαι μεγάλος και κάτι τέτοια.Το οτι θα έτρωγα μπινελίκι γι'αυτόν το λόγο ούτε που το φανταζόμουν :confused: :shock:

Δημοσ.

Τι μου θύμισες,σηκώθηκα για να δώσω την θέση μου σε στάση λεωφορείου σε έναν στην ηλικία του πατέρα μου και μου έβαλε τις φωνές λέγοντας γιατί σηκώθηκες,σηκώθηκες επειδή νομίζεις οτι είμαι μεγάλος και κάτι τέτοια.Το οτι θα έτρωγα μπινελίκι γι'αυτόν το λόγο ούτε που το φανταζόμουν :confused: :shock:

Οταν εχεις να κανεις με τρελο αυτα παθαινεις. Βασικα με ατομα με ψυχολογικα. Ακρη δεν βγαζεις με τιποτα χαρτι για τρεκολομειο σου βγαζουνε χωρις οδοιπορικα μαλιστα.

Δημοσ.

Ορισμενους δεν μπορω να τους καταλαβω,δηλαδη θα τους πεσει ο κωλος?Δεν χρειαζεται καν να μου το ζητησει,απλα αμα ειναι ηλικιωμενος ή οποιοσδηποτε αλλος και κρινω πως εχει αναγκη θα σηκωθω,θα κανω ακρη κτλ  οχι μονο στο λεωφορειο αλλα παντου.

Επισης ολοι μας καποια στιγμη θα γερασουμε(αισιοδοξος) και θα εχουμε τα ιδια προβληματα και τις ιδιες αναγκες αλλα δεν νομιζω να ειμαστε τοσο τυχεροι...

• Like 2
Δημοσ.

Μα δεν ειπα οτι ειναι οικονομικο το ζητημα. Ειπα οτι ειναι θεμα πολιτισμου, παιδειας και ευγενειας το αν ενας φοιτητης παραχωρει τη θεση του σε μια 80χρονη.

Αυτη ομως ελεγε οτι και καλα επιδη πληρωνα μισο που δεν πληρωσα επρεπε να σηκωθω απο τον νομο, το οτι ειναι 80 χρονων δεν παιζει ρολο αν ηταν ειχε αναγκη να κατσει τοτε ναι να σηκωθω.

Αυτη ομως αρχισε να με βριζει και οπως ειπα εκατσα γιατι ειχα κουραστει επειδη εχω καποια περιτα κιλα οχι γιατι ηθελα να αραξω.

Επισης ολοι μας καποια στιγμη θα γερασουμε(αισιοδοξος) και θα εχουμε τα ιδια προβληματα και τις ιδιες αναγκες αλλα δεν νομιζω να ειμαστε τοσο τυχεροι...

Ε καλα μην το λες ποτε δεν ξερεις εχουν δει πολλα τα ματια μου, αν εχει αναγκη σηκωνομαι  αλλα αυτοι που εχουν αναγκη ειναι τοσο ευγενικοι τους παρακαλας να κατσουν και σου λενε οχι παιδακι μου δεν θελω, αντιθετα αυτες που το παιζουν τσοβενα ειναι πολυ επιθετικες και αναιδης..

Δημοσ.

Αυτη ομως ελεγε οτι και καλα επιδη πληρωνα μισο που δεν πληρωσα επρεπε να σηκωθω απο τον νομο, το οτι ειναι 80 χρονων δεν παιζει ρολο αν ηταν ειχε αναγκη να κατσει τοτε ναι να σηκωθω.

Αυτη ομως αρχισε να με βριζει και οπως ειπα εκατσα γιατι ειχα κουραστει επειδη εχω καποια περιτα κιλα οχι γιατι ηθελα να αραξω.

Ναι οκ δεν ξερω ποιος απ'τους 2 σας ειχε καλυτερη ή χειροτερη συμπεριφορα, ουτε το διαιτητη θα κανω. Το μονο βεβαιο ειναι οτι νεαρος να ισχυριζεται σε 80χρονο οτι εχει παραπανω αναγκη να κατσει γιατι ειναι κουρασμενος, ειναι επιεικως παραξενο. Φοιτητης σε 80χρονο να επικαλειται κουραση, ειναι σαν ενας αντρας να επικαλειται οτι εχει περιοδο μιλωντας σε γυναικα...

Θελω παντως να πιστευω οτι η πλειοψηφια των νεαρων στη θεση σου σηκωνεται πριν καν ανοιξει (ευγενικη ή μη) συζητηση ο ηλικιωμενος, ζητωντας να κατσει.

Και οπως ειπα, δεν ειναι θεμα σεβασμου, ουτε ποιος πληρωσε παραπανω εισητηριο. Αλλου ειδους θεμα ειναι.

• Like 1
Δημοσ.

Ναι οκ δεν ξερω ποιος απ'τους 2 σας ειχε καλυτερη ή χειροτερη συμπεριφορα, ουτε το διαιτητη θα κανω. Το μονο βεβαιο ειναι οτι νεαρος να ισχυριζεται σε 80χρονο οτι εχει παραπανω αναγκη να κατσει γιατι ειναι κουρασμενος, ειναι επιεικως παραξενο.

Γιατι ο νεος δεν μπορει να ειναι αρρωστος ? Αλλα ξεχασα τοτε ακουγεται η ατακα εσυ εισαι νεος δεν εχεις αναγκη....

Δημοσ.

Γιατι ο νεος δεν μπορει να ειναι αρρωστος ? Αλλα ξεχασα τοτε ακουγεται η ατακα εσυ εισαι νεος δεν εχεις αναγκη....

Ξεκινησες να λες οτι δε σηκωνοσουν επειδη δε σου μιλησε ευγενικα, στο επομενο ποστ ειπες οτι δε σηκωνοσουν γιατι πληρωσες το ιδιο εισητηριο που πληρωσε κι αυτη αρα απο πού κι ως πού να παραχωρησεις εσυ τη θεση σου, μετα ειπες οτι δε σηκωνοσουν επειδη ησουν κουρασμενος, μετα οτι εχεις μερικα παραπανω κιλα, τωρα βαζεις και αρρωστιες στην μεση. Βαση αυτων εχω ηδη στο νου μου την στιχομυθια που μαλλον ακολουθησε μεταξυ της "αγενους" ηλικιωμενης και του ταλαιπωρημενου φοιτητου...

Ναι ρε μαν, αν εισαι του θανατα ή εχεις κινητικα προβληματα, δεν νομιζω να τιθεται θεμα οτι πρεπει να κατσεις. Παντως κι αυτη η γρια πρεπει να ηταν πολυ στριμενη για να σημαδεψει απο ενα ολοκληρο λεωφορειο την θεση που καθοσουν εσυ, κουρασμενος, ταλαιπωρημενος, αρρωστος και με παραπανισια κιλα που σε αναγκαζουν να μην εισαι ορθιος.

Στο αρχικο σου ποστ παντως δεν ανεφερες τιποτα εξ'αυτων. Ετσι κι εγω απαντησα με αφορμη αυτο και οχι αναφερομενος στη δικη σου περιπτωση, αλλα ΓΕΝΙΚΑ σαν κωδικα συμπεριφορας πολιτισμενου και στοιχειωδως ευγενους ατομου.

Δημοσ.

Ο σεβασμός κερδίζεται,δε χαρίζεται.

Στο πούτσο μου ποσο μεγάλος ειναι κάποιος αν δε με σέβεται.

Το μόνο πράγμα που πρέπει να σεβόμαστε(μιλάω για σεβασμό και οχι εγωισμό) ΠΑΝΤΑ,ειναι ο εαυτός μας.

Δημοσ.

Ξεκινησες να λες οτι δε σηκωνοσουν επειδη δε σου μιλησε ευγενικα, στο επομενο ποστ ειπες οτι δε σηκωνοσουν γιατι πληρωσες το ιδιο εισητηριο που πληρωσε κι αυτη αρα απο πού κι ως πού να παραχωρησεις τη θεση σου, μετα ειπες οτι δε σηκωνοσουν επειδη ησουν κουρασμενος, μετα οτι εχεις μερικα παραπανω κιλα, τωρα βαζεις και αρρωστιες στην μεση.

Ναι ρε μαν, αν εισαι του θανατα ή εχεις κινητικα προβληματα, δεν νομιζω να τιθεται θεμα οτι πρεπει να κατσεις. Στο αρχικο σου ποστ παντως δεν ανεφερες τιποτα εξ'αυτων. Ετσι κι εγω απαντησα με αφορμη αυτο και οχι αναφερομενος στη δικη σου περιπτωση, αλλα ΓΕΝΙΚΑ σαν κωδικα συμπεριφορας πολιτισμενου ατομου.

Ενταξει δεν θα ελεγα απο την αρχη το προβλημα μου θα το εφερνε η κουβεντα, δεν ειναι ετσι μερικοι απαιτουν επειδη ειναι μεγαλυτεροι να κανεις το κοροιδο.

Γενικα αν εξαιρεσεις μερικες γριες πουν μου την εδιναν και οχι μονο σε εμενα οταν ειμαι οκ ή θελω λιγο για να φτασω στο σπιτι σηκωνομαι , οπως σε εγκυους, ατομα με αναγκη κλπ, το ιδιο κανω με την σειρα σε σουπερ δημοσιες υπηρεσιες αν μου που να τους πιασω κατι απο το πανω ραφι στο σουπερ κλπ.

Δημοσ.

Σιγουρα μετραει και ο τροπος του αλλου. Απλα οταν φτασεις 80 οπως σε εκνευριζουν τωρα οι αγενεις ηλικιωμενοι που ζητανε επιτακτικα να τους δωσεις τη θεση σου, τοτε θα σε εκνευριζουν ακομα παραπανω οι νεαροι που δεν θα σου την παραχωρουν απο μονοι τους. Υπαρχει παντα και η αλλη πλευρα. Οχι οτι την δικαιολογω απλα σου εξηγω οτι οταν δε βαζει κανεις νερο στο κρασι του, θα συζηταμε για 500 ακομη ποστ για το αν εκανε η κοτα το αυγο ή το αυγο την κοτα (αυτο ουσιαστικα συζηταμε).

Ενω το πραγμα ειναι απλο: Εισαι 20, ειναι 80, αν δεν εισαι του θανατα σηκωνεσαι χωρις να στο ζητησει. Ακομα και να ειναι γερο σκαρι ο 80χρονος και να μη δειχνει να το εχει αναγκη.

• Like 2
Δημοσ.

Σιγουρα μετραει και ο τροπος του αλλου. Απλα οταν φτασεις 80 οπως σε εκνευριζουν τωρα οι αγενεις ηλικιωμενοι που ζητανε επιτακτικα να τους δωσεις τη θεση σου, τοτε θα σε εκνευριζουν ακομα παραπανω οι νεαροι που δεν θα σου την παραχωρουν απο μονοι τους.

Μπα μην το λες αυτο ειναι στον ανθρωπο πχ υπαρχουν γεροι που εκαναν παιδια γιατι τα αγαπανε και γεροι που εκαναν παιδια για να τους ξεσκατιζουν.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...