Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ε τι να σου πω ειπε οτι εμεις οι φοιτητες ειμαστε γαιδουρια ε και τοτε στραβωσα και τι λεω τι λες μωρη που αμα δεν ειμασταν εμεις και οι φανταροι που μας πινετε το αιμα δεν θα ειχατε να φατε.

Ε κατεβηκε αρον αρον και ολο το λεωφορειο μαζι με τον οδηγο ξεσπασε σε θερμο χειροκροτημα :P

Σόρρυ που θα στο πω αλλά αν η γριά ήταν μια φορά αγενής, εσύ που την έβρισες και το λεωφορείο μαζί που χειροκρότησε δεν είστε καλύτεροι... Με το συμπάθειο πάντα.

Προβλέπω οι μελλοντικοί πιτσιρικάδες όχι μόνο δε θα σηκώνονται όταν θα χουμε γίνει γέροι και οι αντοχές μας θα είναι για κλάμματα αλλά παίζει να μας μπινελικώνουν κιόλας, για να μην πω ότι μπορεί να μας πλακώνουν και στο ξύλο...

Γιατί; Γιατί πολύ απλά θα είμαστε κωλόγεροι που "σουλατσάρουμε" ενώ πρέπει να καθόμαστε στο σπίτι μας να ψωφίσουμε αντί να μπαίνουμε σε λεωφορεία.

• Like 2
  • Απαντ. 222
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

νταξει η ελπιδα χαθηκε οταν διαβασα για γερους με καρτες διαρκειας κ βολτες με μειωμενο εισητηριο που μπλοκαρουν τα μεσα σε ωρες αιχμης με 40 βαθμους..καμια ελπιδα..3η δημοτικου μαξ.

ενας 70χρονος ας πουμε περνει σβαρνα τα λεωφορεια για να περναει η ωρα.ασχετα που δε μπορει να περπατησει.κ με καυσωνα κ ολας.

συνηθως το οτι τιγκαρει το μεσο φταιει το επιβατικο κοινο ας πουμε ετσι?η συχνοτητα δρομολογιων πχ οχι.

το οτι αρκετοι γεροι θελουν ενα μεσο με αιρκοντισιον να πανε η να ερθουν οταν εχει 40 βαθμους οπως ολοι μας,ειναι παραλογο επισης,ειδικα οταν εχουν εξασθενημενο οργανισμο.

κ στη τελικη ενας ανθρωπος με τα 4πλασια χρονια μας απλα εχει το δικο του χωρο σε οποιαδηποτε συμπεριφορα του.δε πρεπει να μας αγγιζει αν μας μιλησει ασχημα,για ευνοητους λογους.κ σαφως η ουσια του τοπικ δεν ειναι ο 1 στους 10 που θα σε βρισει.

έχει καύσωνα 7:25 το πρωί κ όλο το χρόνο? δηλαδή αμα πάνε με το 7:45 ή των 8:00 τι θα πάθουν ? οι κάρτες δεν ειναι διαρκείας , ειναι ελευθέρας , δεν πληρώνουν καθόλου κ απόσο ξέρω επειδή ήθελε να βγάλει κ η γιαγιά μου πρέπει να είσαι άπορος. Τους γνωρίζω όλους γιατι η περιοχή που μένω ειναι μικρή κ όλοι τους έχουν αρκετά χωράφια κ περιουσίες. Το γιατί κ πως τις έχουν ειναι αλλουνού παπά ευαγγέλιογκούχουβύσμα αλλα κλαιν πες .

Ειναι απλό αυτό που ειπα, αμα ο εκάστοτε walker θέλει να κόβει βόλτες τσαμπέ its ok αλλα δε θα σπάει τα αρχίδια του κόσμου με τις γκαρίδες κ τις πίπες του πρωινιάτικα κατηγορόντας θεους και δαίμονες για τα προβλήματα που ο ίδιος και η γενιά του δημιούργισαν και τα τρώμε στη μάπα εμείς λίγα χρόνια μετά, θα ράψει στόμα , θα σεβαστεί τους υπόλιπους που πάνε στη δουλειά τους κ έχουν να φάνε πουτσ 30cm για πενταροδεκάρες.

Απ την ώρα που θα μπεις στο γαμωλεωφορείο μέχρι να βγεις 40 λεπτά γκρίνια για να ανοίξει η μέρα , ε όχι ρε μπουστηδες πάει πολύ. Και έχουν κ το θράσος να κράζουν τα παιδάκια οτι γεμίζουν το λεωφορείο ενω αυτά έχουν λόγο να πάρουν και πληρώνουν κ εισιτήρια.

αυτό το τελευταίο δε το σχολιάζω, οποιοσδήποτε θέλει να τον σέβονται θα σέβεται αλλιώς θα πάρει τα παπάρια μου

η ηλικία δεν ειναι ελαφρυντικό για να ανεχόμαστε παράλογες συμπεριφορές, ο καθένας τους έχει παιδιά να τους φάνε στη μάπα , οι υπόλιποι δε χρωστάνε τίποτα.  Κ αν βρεθεί γέρος που θα με βρίσει , μπορεί να μη του σπάσω τα μούτρα γιατι θα λυπηθώ οτι ειναι με το ένα πόδι στον τάφο αλλα θα ακούσει χριστοπαναγίες έτσι να μη το κρατήσω μέσα μου κ το ξεσπάσω σε άλλον που δε φταίει. 

έτσι όπως τα λες πάντως φαίνεται να μην έχεις επαφή με το θέμα κ να μη διάβασες το ποστ μου αφού αναφέρεις πράγματα όπως συχνότητα δρομολογίων που το λεω ξεκάθαρα πως 15-20 λεπτά μετά τα λεωφορεία ειναι άδεια γιαυτό κ μη μπεις στον κόπο να μου απαντήσεις στο μισό πόστ , δεν ασχολούμαι περαιτέρω, βαριεμαι να γράφω δυο φορές το ίδιο πράγμα.

• Like 1
Δημοσ.

Λοιπόν εσύ ή έχεις αμάξι, ή είσαι 60άρης.

ουτε το ενα ουτε το αλλο.για την ακριβεια χρησιμοποιω μεσα κ παιρνω γραμμη που τις πρωινες ωρες γινεται το πριβε λεωφορειακι του ικα απο γερους.

έχει καύσωνα 7:25 το πρωί κ όλο το χρόνο? δηλαδή αμα πάνε με το 7:45 ή των 8:00 τι θα πάθουν ? οι κάρτες δεν ειναι διαρκείας , ειναι ελευθέρας , δεν πληρώνουν καθόλου κ απόσο ξέρω επειδή ήθελε να βγάλει κ η γιαγιά μου πρέπει να είσαι άπορος. Τους γνωρίζω όλους γιατι η περιοχή που μένω ειναι μικρή κ όλοι τους έχουν αρκετά χωράφια κ περιουσίες. Το γιατί κ πως τις έχουν ειναι αλλουνού παπά ευαγγέλιογκούχουβύσμα αλλα κλαιν πες .

Ειναι απλό αυτό που ειπα, αμα ο εκάστοτε walker θέλει να κόβει βόλτες τσαμπέ its ok αλλα δε θα σπάει τα αρχίδια του κόσμου με τις γκαρίδες κ τις πίπες του πρωινιάτικα κατηγορόντας θεους και δαίμονες για τα προβλήματα που ο ίδιος και η γενιά του δημιούργισαν και τα τρώμε στη μάπα εμείς λίγα χρόνια μετά, θα ράψει στόμα , θα σεβαστεί τους υπόλιπους που πάνε στη δουλειά τους κ έχουν να φάνε πουτσ 30cm για πενταροδεκάρες.

Απ την ώρα που θα μπεις στο γαμωλεωφορείο μέχρι να βγεις 40 λεπτά γκρίνια για να ανοίξει η μέρα , ε όχι ρε μπουστηδες πάει πολύ. Και έχουν κ το θράσος να κράζουν τα παιδάκια οτι γεμίζουν το λεωφορείο ενω αυτά έχουν λόγο να πάρουν και πληρώνουν κ εισιτήρια.

αυτό το τελευταίο δε το σχολιάζω, οποιοσδήποτε θέλει να τον σέβονται θα σέβεται αλλιώς θα πάρει τα παπάρια μου

η ηλικία δεν ειναι ελαφρυντικό για να ανεχόμαστε παράλογες συμπεριφορές, ο καθένας τους έχει παιδιά να τους φάνε στη μάπα , οι υπόλιποι δε χρωστάνε τίποτα.  Κ αν βρεθεί γέρος που θα με βρίσει , μπορεί να μη του σπάσω τα μούτρα γιατι θα λυπηθώ οτι ειναι με το ένα πόδι στον τάφο αλλα θα ακούσει χριστοπαναγίες έτσι να μη το κρατήσω μέσα μου κ το ξεσπάσω σε άλλον που δε φταίει. 

έτσι όπως τα λες πάντως φαίνεται να μην έχεις επαφή με το θέμα κ να μη διάβασες το ποστ μου αφού αναφέρεις πράγματα όπως συχνότητα δρομολογίων που το λεω ξεκάθαρα πως 15-20 λεπτά μετά τα λεωφορεία ειναι άδεια γιαυτό κ μη μπεις στον κόπο να μου απαντήσεις στο μισό πόστ , δεν ασχολούμαι περαιτέρω, βαριεμαι να γράφω δυο φορές το ίδιο πράγμα.

εχεις δρομο ακομα.για αρχη βρες τις αιτιες που σε κανουν να διοχετευεις την οργη σου λαθος οπως κ να γραφεις στο ιδιο κειμενο για τους γερους τις λεξεις στα παπαρια μου κ σπαω μουτρα.

clue.δε φταιν οι γεροι.

Δημοσ.
Σορι αλλα το να κρατας το στομα σου κλειστο μεχρι να εισαι σιγουρος για το τι ακριβως εχει στο μυαλο του ο (οποιοσδηποτε) αλλος το θεωρω κοινη λογικη ή εστω κοινωνικη αβροτητα και οχι σεβασμο.

Καθως προειπα, σε προσωπικο επιπεδο θα σεβαστω μεμονωμενες πραξεις, θα σεβαστω πορειες ζωης, θα σεβαστω ιδεες του αλλου, αλλα σε καμια περιπτωση ηλικιες by default. Kαι ξεκαθαριζω πως αυτο δε σημαινει σε καμια περιπτωση πως ο αντιποδας ειναι "Δε σε ξερω, δε σε σεβομαι αρα σε βριζω/συμπεριφερομαι ασχημα".

Για το δεύτερο δίνω "κοινή" απάντηση παρακάτω, αλλά για το πρώτο:

Δεν προσπάθησα να δώσω τον "ορισμό" του σεβασμού γιατί πρώτον φαίνεται δύσκολο και δεύτερον θα ήταν σίγουρα τόσο αφηρημένος που στα πλαίσια της κουβέντας νομίζω πως δε θα προσέφερε τίποτα. Είπα λοιπόν ένα ελαφρώς γενικευμένο "σύμπτωμα" αν θες του σεβασμού, το οποίο επίσης μπορεί να προκύψει και από λογική ή από αβρότητα όπως λες. Αλλά μπορεί να προκύψει και από σεβασμό.

Ο σεβασμός στους μεγαλυτερους είναι μια παπαριά και μισή, όπως ήδη ειπώθηκε παραπίσω, το να είσαι απλά μεγάλος σε ηλικία δεν είναι από μόνο του κάποιο κατόρθωμα άξιο σεβασμού. Άρα εκ των πραγμάτων δεν γίνεται να σέβεσαι κάποιον που δεν γνωρίζεις καν.

Σεβασμό εμπνέει η προσωπικότητα, η ικανότητα, η γνώση κλπ. που μπορεί να προσφέρει ένας άνθρωπος.

Όπως είπα νωρίτερα, ο σεβασμός στην ηλικία είναι cheat ακριβώς επειδή στην πράξη πολλές φορές καλείσαι να αποφασίσεις αν θα σεβαστείς ή όχι χωρίς να μπορείς να ξέρεις εκείνη τη στιγμή για τα κατορθώματα, την προσωπικότητα, τη γνώση κλπ του άλλου.

Τουλάχιστον έτσι το βλέπω εγώ. Οι πατεράδες και οι παππούδες μας πιθανόν το έβλεπαν κυριολεκτικά ως σεβασμό στην ηλικία (seniority γενικότερα), με αυτό το κριτήριο να υπερκαλύπτει όλα τα υπόλοιπα (πρεσβύτερος + μαλάκας = πρεσβύτερος). Πράγμα που δε μου φαίνεται σωστό, αλλά επίσης δε μου φαίνεται εντελώς σωστό το [1] πρεσβύτερος + μαλάκας = μαλάκας, πόσο μάλλον το [2] πρεσβύτερος = 0 που έχει εκφραστεί αρκετές φορές εδώ.

Γιατί δε μου φαίνεται σωστό; Επειδή το "πρεσβύτερος" αναλύεται σε (μεγαλύτερος_σε_ηλικία + Χ) όπου δεν ξέρεις τι είναι το Χ. Δε μπορείς δηλαδή να κρίνεις χωρίς να έχεις γνώση για τις συνθήκες και τις καταστάσεις που διαμόρφωσαν την προσωπικότητα του άλλου. Ανάλογα την ηλικία του μεγαλύτερου είναι πιθανόν να έχει κάνει σωστά ένα ή περισσότερα από τα παρακάτω:

• γάμος
  • ανατροφή παιδιών
  • επαγγελματική καριέρα
  • στήριξη στην οικογένεια

Αυτά είναι πράγματα που όποιος δεν τα έχει κάνει ή έστω δεν είναι στη διαδικασία να τα κάνει απλά δε μπορεί να συνειδητοποιήσει το πόσο δύσκολο είναι να τα κάνεις καλά και το ότι το γεγονός πως τα έκανες σημαίνει κάτι. Οπότε σεβασμός ως cheat.

Και για το τέλος δύο πράγματα:

1. Εγώ ο ίδιος πριν δεκαβάλε χρόνια θα προσυπέγραφα με χαρά κάποιες από τις απόψεις που διάβασα εδώ, τις οποίες απόψεις σήμερα αποδίδω στο ότι τότε ήμουν μικρός και δεν καταλάβαινα κάποια πράγματα.

2. Δεν έχω άποψη για τις συγκοινωνίες στην Αθήνα, αλλά αυτά που διαβάζω (και ιδιαίτερα η κριτική επί των αντικειμενικά δεδομένων) ακούγονται τόσο extreme που δυσκολεύομαι πάρα μα πάρα πολύ να τα πιστέψω. Στη Θεσσαλονίκη καμία σχέση απολύτως, και δε βλέπω τι είναι τόσο διαφορετικό στην Αθήνα που να τα δικαιολογεί. Σας ψεκάζουν; :P

• Like 1
Δημοσ.

Για το δεύτερο δίνω "κοινή" απάντηση παρακάτω, αλλά για το πρώτο:

Δεν προσπάθησα να δώσω τον "ορισμό" του σεβασμού γιατί πρώτον φαίνεται δύσκολο και δεύτερον θα ήταν σίγουρα τόσο αφηρημένος που στα πλαίσια της κουβέντας νομίζω πως δε θα προσέφερε τίποτα. Είπα λοιπόν ένα ελαφρώς γενικευμένο "σύμπτωμα" αν θες του σεβασμού, το οποίο επίσης μπορεί να προκύψει και από λογική ή από αβρότητα όπως λες. Αλλά μπορεί να προκύψει και από σεβασμό.

Όπως είπα νωρίτερα, ο σεβασμός στην ηλικία είναι cheat ακριβώς επειδή στην πράξη πολλές φορές καλείσαι να αποφασίσεις αν θα σεβαστείς ή όχι χωρίς να μπορείς να ξέρεις εκείνη τη στιγμή για τα κατορθώματα, την προσωπικότητα, τη γνώση κλπ του άλλου.

Τουλάχιστον έτσι το βλέπω εγώ. Οι πατεράδες και οι παππούδες μας πιθανόν το έβλεπαν κυριολεκτικά ως σεβασμό στην ηλικία (seniority γενικότερα), με αυτό το κριτήριο να υπερκαλύπτει όλα τα υπόλοιπα (πρεσβύτερος + μαλάκας = πρεσβύτερος). Πράγμα που δε μου φαίνεται σωστό, αλλά επίσης δε μου φαίνεται εντελώς σωστό το [1] πρεσβύτερος + μαλάκας = μαλάκας, πόσο μάλλον το [2] πρεσβύτερος = 0 που έχει εκφραστεί αρκετές φορές εδώ.

Γιατί δε μου φαίνεται σωστό; Επειδή το "πρεσβύτερος" αναλύεται σε (μεγαλύτερος_σε_ηλικία + Χ) όπου δεν ξέρεις τι είναι το Χ. Δε μπορείς δηλαδή να κρίνεις χωρίς να έχεις γνώση για τις συνθήκες και τις καταστάσεις που διαμόρφωσαν την προσωπικότητα του άλλου. Ανάλογα την ηλικία του μεγαλύτερου είναι πιθανόν να έχει κάνει σωστά ένα ή περισσότερα από τα παρακάτω:

• γάμος
  • ανατροφή παιδιών
  • επαγγελματική καριέρα
  • στήριξη στην οικογένεια

Αυτά είναι πράγματα που όποιος δεν τα έχει κάνει ή έστω δεν είναι στη διαδικασία να τα κάνει απλά δε μπορεί να συνειδητοποιήσει το πόσο δύσκολο είναι να τα κάνεις καλά και το ότι το γεγονός πως τα έκανες σημαίνει κάτι. Οπότε σεβασμός ως cheat.

Και για το τέλος δύο πράγματα:

1. Εγώ ο ίδιος πριν δεκαβάλε χρόνια θα προσυπέγραφα με χαρά κάποιες από τις απόψεις που διάβασα εδώ, τις οποίες απόψεις σήμερα αποδίδω στο ότι τότε ήμουν μικρός και δεν καταλάβαινα κάποια πράγματα.

2. Δεν έχω άποψη για τις συγκοινωνίες στην Αθήνα, αλλά αυτά που διαβάζω (και ιδιαίτερα η κριτική επί των αντικειμενικά δεδομένων) ακούγονται τόσο extreme που δυσκολεύομαι πάρα μα πάρα πολύ να τα πιστέψω. Στη Θεσσαλονίκη καμία σχέση απολύτως, και δε βλέπω τι είναι τόσο διαφορετικό στην Αθήνα που να τα δικαιολογεί. Σας ψεκάζουν; :P

Βεβαια αυτο το Χ που αναφερεις στην εξισωση ισχυει για ολους τους ανθρωπους, οποτε με την λογικη σου ολους εξορισμου πρεπει να τους σεβεσαι γιατι δεν ξερεις τι γινεται πραγματικα στην ζωη τους. Βεβαια εχει μια βαση π.χ. καποιος που σε γαμοσταυριζει στα καλα καθουμενα, μπορει να εμαθε οτι εχει καρκινο την προηγουμενη μερα, κατι που αν το ηξερες θα τον δικαιολογουσες. Δεν το ξερεις ομως οποτε καλου κακου το παιζεις καλοπροαιρετος υιοθετοντας την λογικη οτι για να κανει ετσι κατι θα εχει. Κατ' εμε το μονο ελαφρυντικο που εχουν οι πανταχου ηλικιωμενοι ειναι η συνειδητοποιηση οτι τα ψωμια τους ειναι τελειωμενα, η ζωη τους προσπερασε, οτι κανανε κανανε και αλλα τετοια. Μια κατασταση που ειναι λογικο να συνοδευεται απο καθημερινα νευρα, μελαγχολια, αισθηση απομονωσης κτλ. Απο την αλλη ομως, υπαρχουν και αυτοι που εκμεταλλευονται την οποια ανεκτικοτητα υπαρχει απο τους περισσοτερους απεναντι τους, για να κανουν καφριλιες, οπως το να καρφωνονται ξεδιαντροπα σε κοριτσακια που εχουν τα μπουτια εξω, να κατουρανε οπου βρουν (εκει παιζει να εχουν και ακρατια - οποτε οσοι την εχουν δικαιολογουνται), και φυσικα να ειναι αγενεις. Συνεπως μιλαμε για ενα πολυπαραγοντικο θεμα στο οποιο ειναι δυσκολο να πει καποιος ναι πρεπει να τους σεβομαστε και να τους συμμεριζομαστε οτι και αν κανουν ή οχι. Θεωρω οτι το σωστο ειναι μια επιπλεον σε σχεση με τον μεσο ορο ανεκτικοτητα  λογω της ηλικιας τους και τιποτα παραπανω.  Εαν περασουν αυτο το κατωφλι αξιζουν αγενεια πολλαπλασια απο αυτη που επεδειξαν.

Δημοσ.

Βεβαια αυτο το Χ που αναφερεις στην εξισωση ισχυει για ολους τους ανθρωπους, οποτε με την λογικη σου ολους εξορισμου πρεπει να τους σεβεσαι γιατι δεν ξερεις τι γινεται πραγματικα στην ζωη τους.

Ναι, why not. Απλά αυτό το "σέβεσαι" άλλος μπορεί να το πει ως "να είσαι ευγενικός" κλπ.

Κατ' εμε το μονο ελαφρυντικο που εχουν οι πανταχου ηλικιωμενοι ειναι η συνειδητοποιηση οτι τα ψωμια τους ειναι τελειωμενα, η ζωη τους προσπερασε, οτι κανανε κανανε και αλλα τετοια. Μια κατασταση που ειναι λογικο να συνοδευεται απο καθημερινα νευρα, μελαγχολια, αισθηση απομονωσης κτλ.

Αυτό το τμήμα για μένα αφαιρεί από την αξία της υπόλοιπης απάντησής σου γιατί είναι απλά στερεοτυπικό και συγκαταβατικό.

Κατ' εμε το μονο ελαφρυντικο που εχουν οι

Απο την αλλη ομως, υπαρχουν και αυτοι που εκμεταλλευονται την οποια ανεκτικοτητα υπαρχει απο τους περισσοτερους απεναντι τους, για να κανουν καφριλιες, οπως το να καρφωνονται ξεδιαντροπα σε κοριτσακια που εχουν τα μπουτια εξω, να κατουρανε οπου βρουν (εκει παιζει να εχουν και ακρατια - οποτε οσοι την εχουν δικαιολογουνται), και φυσικα να ειναι αγενεις.

Αυτοί που εκμεταλλεύονται κάτι αξίζουν αυτό το κάτι να τους το κόψεις. Επίσης το περι εκμετάλλευσης κι αυτό ισχύει για όλους τους ανθρώπους. Εκμεταλλεύομαι τη σχέση μου για να μου πληρώνει τους λογαριασμούς κλπ κλπ κλπ κλπ.

Συνεπως μιλαμε για ενα πολυπαραγοντικο θεμα στο οποιο ειναι δυσκολο να πει καποιος ναι πρεπει να τους σεβομαστε και να τους συμμεριζομαστε οτι και αν κανουν ή οχι. Θεωρω οτι το σωστο ειναι μια επιπλεον σε σχεση με τον μεσο ορο ανεκτικοτητα  λογω της ηλικιας τους και τιποτα παραπανω.  Εαν περασουν αυτο το κατωφλι αξιζουν αγενεια πολλαπλασια απο αυτη που επεδειξαν.

Σαφώς είναι πολύ μεγάλο το θέμα και βέβαια δεν υπάρχει "σωστή" απάντηση.

Δημοσ.

Σόρρυ που θα στο πω αλλά αν η γριά ήταν μια φορά αγενής, εσύ που την έβρισες και το λεωφορείο μαζί που χειροκρότησε δεν είστε καλύτεροι... Με το συμπάθειο πάντα.

Προβλέπω οι μελλοντικοί πιτσιρικάδες όχι μόνο δε θα σηκώνονται όταν θα χουμε γίνει γέροι και οι αντοχές μας θα είναι για κλάμματα αλλά παίζει να μας μπινελικώνουν κιόλας, για να μην πω ότι μπορεί να μας πλακώνουν και στο ξύλο...

Γιατί; Γιατί πολύ απλά θα είμαστε κωλόγεροι που "σουλατσάρουμε" ενώ πρέπει να καθόμαστε στο σπίτι μας να ψωφίσουμε αντί να μπαίνουμε σε λεωφορεία.

Δεν αρχισα εγω ,δηλαδη επειδη ειναι μεγαλητερη θα κατσω να με βριζει ;

Οπως ειπα ηρθε και μου την ειπε αν ερχοταν και μου ελεγε παρακαλω μπορω να κατσω θα σηκωνομουν αμεσως.

Δημοσ.

Αυτό το τμήμα για μένα αφαιρεί από την αξία της υπόλοιπης απάντησής σου γιατί είναι απλά στερεοτυπικό και συγκαταβατικό.

Γιατί το λες αυτο? Τα στερεοτυπα δεν εχουν σχεση πολλες φορες με την πραγματικοτητα. Ενω αυτο που λεω ειναι μια πραγματικοτητα. Επισης εισαι σιγουρος οτι ειναι συγκαταβαση να μπεις στα παπουτσια του αλλου? Εγω το ονομαζω ενσυναισθηση.

Δημοσ.

Αυτο δεν ειναι τιποτα.

Σκεψου οτι αλλοι ζουν για να διαβαζουν επι 5 χρονακια, εσενα να κανεις μπασκετικες αναλυσεις :lol:

Έλα, ντάααξ' το χιούμορ σου σε σώζει!

Δημοσ.

Όχι θα κάτσει ο άλλος να τον βρίζει η γριά και να λέει και ευχαριστώ.

Αυτό που έχω να πώ είναι να μην σου κάνει εντύπωση αυτό που έχω boldαρισμένο. Αυτό είναι κάτι που το πιστεύω εδώ και χρόνια. Πιστεύω οτι η κύρια αιτία αυτού του φαινομένου είναι η νοοτροπία που πέρασανε πολλοί γονείς στα παιδιά "κάνε εσύ την ζωή σου και άσε τον άλλο να κόψει τον λαιμό του", την οποία φυσικά δεν χρειάζεται κάποιος να σου την πεί κατάματα, αλλά την βλέπαμε στα πρότυπα των ανθρώπων όσο μεγαλώνουμε, επίσης φταίει το γεγονός οτι οι μεγαλύτεροι πάντα κοιτάνε πως να κατακρίνουν τους μικρότερους νομίζοντας οτι με αυτόν τον τρόπο θα νοιώσουν καλύτερα και θα καταπολεμίσουν την μιζέρια τους.

Αν και εμείς διατηρήσουμε αυτά τα πρότυπα προς τα παιδιά μας ή τα εγγόνια μας και δεν αλλάξουμε ρότα, ακριβώς τα ίδια και χειρότερα θα μας κάνουν οι πιτσιρικάδες όταν θα είμαστε γέροι, γιατί ερχεται κάποια στιγμή στην ζωή του ανθρώπου που λέει μέσα του "πολλά μας λέτε πολύ μας βρίζετε, καιρός να περάσω στην αντεπίθεση". Και αυτή η στιγμή για την συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων είναι μετά τα 18, αφού ξεπεράστηκε η περίοδος καταπίεσης με τις πανελλήνιες το σχολείο τα φροντηστήρια το πρίξιμο των γονιών, μετά ακολουθεί ο τσαμπουκάς στα φοιτητικά χρόνια. Ειδικά εδώ στην χώρα μας έχουμε και την "εμφιλιοπολεμική" κατάσταση μεταξύ νέων και ηλικιωμένων εξαιτίας των 2 κομμάτων που ψήφιζαν τόσα χ΄ρονια.

Δημοσ.

ουτε το ενα ουτε το αλλο.για την ακριβεια χρησιμοποιω μεσα κ παιρνω γραμμη που τις πρωινες ωρες γινεται το πριβε λεωφορειακι του ικα απο γερους.

εχεις δρομο ακομα.για αρχη βρες τις αιτιες που σε κανουν να διοχετευεις την οργη σου λαθος οπως κ να γραφεις στο ιδιο κειμενο για τους γερους τις λεξεις στα παπαρια μου κ σπαω μουτρα.

clue.δε φταιν οι γεροι.

θα σου έκανα like αλλα κάνεις λάθος

Δημοσ.

Π.χ, στην γιαγιά της διπλανής μονοκατοικίας που ταϊζει τα αδέσποτα θα πω καλημέρα, μπορεί να της κουβαλήσω και καμιά σακούλα από το σούπερ μάρκετ και ευχαρίστως να της ανοίξω και την βαριά καγκελόπορτα να μπει στην αυλή της.

Στον κωλόγερο που τα φωλιάζει από την άλλη, η μόνη πόρτα που θα του άνοιγα ευχαρίστως είναι της κάσας του.

Δηλαδη για σενα ηλικιωμενος αξιος σεβασμου ειναι οποιος ταιζει τα αδεσποτα?

Οποιος δεν τα ταιζει?

Παντως σεβασμος δεν ειναι το να  κουβαλησεις τα ψωνια. Αυτο ειναι αγαθοεργια.

Δημοσ.

Δηλαδη για σενα ηλικιωμενος αξιος σεβασμου ειναι οποιος ταιζει τα αδεσποτα?

Οποιος δεν τα ταιζει?

Παντως σεβασμος δεν ειναι το να  κουβαλησεις τα ψωνια. Αυτο ειναι αγαθοεργια.

το οτι γερναει δεν μου λεει κατι το θεμα ειναι τι χαρακτηρας ηταν οταν υπηρξε νεος , απο εκει θα φανει αν θα αξιξει τον σεβασμο μου η οχι.

Δημοσ.

βασει ποιανων νομων υποχρεουμαι να σηκωθω για να κατσει αλλος?

στην ουρα ξερω οτι πρεπει να παραχωρησω τη θεση μου για αμεα,οχι για οποιον δειχνει γερος.

Καταρχήν είναι θέμα πολιτισμού κι ευγένειας.

Επειδή όμως αυτό λείπει από πολλούς,  ας δούμε λίγο το πρακτικό του πράγματος :

1. Τα καθίσματα σε όλα τα ΜΜΜ παρέχονται κατά προτεραιότητα σε ΑΜΕΑ. Το 'όποιος το πρόλαβε' δεν ισχύει στο δικαστήριο.

2. ΟΛΟΙ οι παρακάτω αντιμετωπίζονται ως άτομα ειδικών αναγκών (από το site του oasa, τυχαία) :

<<

Τα εμποδιζόμενα άτομα βάσει στατιστικών ανέρχονται στο 42.5% του ελληνικού πληθυσμού. Ανάλυση: 

10% ΑμεΑ. Άτομα με κάθε είδους Αναπηρία.

14% Ηλικιωμένοι 60-74 ετών

6% Υπερήλικες άνω των 75 ετών

11%  Νήπια 0-4 ετών και οι συνοδοί των

1,5%  Έγκυες γυναίκες

>>

http://www.oasa.gr/content.php?id=amea

3. Οι Αμεα εξυπηρετούνται κατά προτεραιότητα παντού.. Λόγω της αυξανόμενης αγένειας , σε πολλές υπηρεσίες έχουν αναγκαστεί να αναρτήσουν ταμπέλες για να μην υπάρχουν προστριβές μεταξύ των μάο μάο..

Δεκάδες διατάξεις και κώδικες υπάρχουν που το αναγράφουν αυτό.

4. Παρόλο που δεν αναφέρεται στις υποχρεώσεις των επιβατών αυτολεξεί ότι πρέπει να παραχωρούν τη θέση τους σε αμεα, στις υποχρεώσεις του προσωπικού αναφέρεται :

<<

και να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού και ιδιαίτερα των ατόμων με

αναπηρίες και χρηζόντων βοηθείας.

>>

http://www.oasa.gr/pdf/el/xyk_gr_rev_19.pdf

Πιστεύω όμως, ότι σε επόμενη αναθεώρηση του κανονισμού θα αναγκαστούν να το γράψουν στις υποχρεώσεις των επιβατών,  γιατί έχουμε γίνει ούγκα ούγκα..

Ποιος τα λεει αυτα ?

Μπορείς να το δοκιμάσεις αν θέλεις.. Θα πρέπει να τύχεις σε κάποιον που δεν θα κολώσει όμως, πράγμα σπάνιο.

Παλιότερα δεν χρειαζόταν καν να ζητήσει κάποιος με πρόβλημα να του παραχωρήσουν τη θέση.

Πλέον , αρκετά συχνά πρέπει να το απαιτήσει. Συνήθως θα κάνει πίσω αν γίνει μανούρα.

Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις που δεν κολώνουν.

Και ο οδηγός για να μη γίνει μπάτσος, απλά φωνάζει την αστυνομία και καταλήγουν στο τμήμα.

Φαντάζομαι καταλαβαίνεις ποιος την πληρώνει στο τέλος.

Δημοσ.

το οτι γερναει δεν μου λεει κατι το θεμα ειναι τι χαρακτηρας ηταν οταν υπηρξε νεος , απο εκει θα φανει αν θα αξιξει τον σεβασμο μου η οχι.

Εγω δεν ειπα οτι οποιος γερναει γινεται αυτοματως και αξιος σεβασμου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...