Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγω δεν ειπα οτι οποιος γερναει γινεται αυτοματως και αξιος σεβασμου.

Αρα γιατι θα πρεπει αυτοματα να σηκονομαι για να κατσει?

Δημοσ.

Δηλαδη για σενα ηλικιωμενος αξιος σεβασμου ειναι οποιος ταιζει τα αδεσποτα?

Οποιος δεν τα ταιζει?

Παντως σεβασμος δεν ειναι το να  κουβαλησεις τα ψωνια. Αυτο ειναι αγαθοεργια.

Νομίζω έγραψα ξεκάθαρα στο ποστ μου τι θεωρώ πως είναι σεβασμός, τι ευγένεια, το οτι δεν είναι το ίδιο πράγμα και αν έχουν σχέση.

Να το γράψω και πιο απλά επειδή μπερδεύτηκες.

Η γιαγιά που ταϊζει τα αδέσποτα μου δείχνει μία πτυχή της προσωπικότητάς της που εμπνέει σεβασμό. Θα μπορούσε να εμπνέει σεβασμό επειδή ήταν στην ΕΠΟΝ ας πούμε, διάλεξα απλά ένα τυχαίο παράδειγμα.

Αντίστοιχα τον γέρο βασανιστή, ρουφιάνο και ταγματασφαλίτη στα νιάτα του, δεν τον σέβομαι, και δεν πρόκειται να δει πράξη ευγένειας από εμένα. Τον φτύνω στην μούρη, κι ας είμαι στο 1/3 της ηλικίας του.

Η λέξη "αγαθοεργία" είναι λάθος, αν όχι και προσβλητική.

Δημοσ.

Για τον ιδιο λόγο που θα σηκωθεις βλέποντας μια έγκυο κοπέλα, έναν άνθρωπο με αναπηρία. Κανεις δε σε υποχρεώνει. Απλά προσφέρεις τη θέση σου σε έναν άνθρωπο που την έχει μεγαλύτερη ανάγκη από εσένα.

Καλοί τρόποι λέγεται αυτό και σωστή παιδεία κατά την άποψή μου :-)

• Like 2
Δημοσ.

Για τον ιδιο λόγο που θα σηκωθεις βλέποντας μια έγκυο κοπέλα, έναν άνθρωπο με αναπηρία. Κανεις δε σε υποχρεώνει. Απλά προσφέρεις τη θέση σου σε έναν άνθρωπο που την έχει μεγαλύτερη ανάγκη από εσένα.

Καλοί τρόποι λέγεται αυτό και σωστή παιδεία κατά την άποψή μου :-)

οι καλοι τροποι ισχυουν για οσους τους αξιζουν οταν μια γρια βριζει δεν εχει ευγενιες.

Όταν γεράσεις, θα καταλάβεις.

αν ειμαι σκατογερος καλα θα μου κανουν.

• Like 1
Δημοσ.

αν ειμαι σκατογερος καλα θα μου κανουν.

Όπως σου είπα, όταν γεράσεις θα καταλάβεις (γιατί θα θες οι νεώτεροι να σηκώνονται για να κάτσεις).

Δημοσ.

Όπως σου είπα, όταν γεράσεις θα καταλάβεις (γιατί θα θες οι νεώτεροι να σηκώνονται για να κάτσεις).

στη ζωή δε παίρνουμε πάντα αυτό που θέλουμε

κ γω θέλω να περνάω δίπλα απο γκόμενες κ να στήνουν κώλο επειδή ειμαι αυτός που είμαι, αλλα αν δεν προσπαθησεις κωλο δε γαμείς

έτσι κ αυτό , αν δεν προσπαθήσει κ ο σκατογέρος να είναι ευγενικός δε πανα ειναι 100 χρονών θα πάρει τα παπαρια μου.

fair enough δε νομίζεις ?

Δημοσ.
οι καλοι τροποι ισχυουν για οσους τους αξιζουν οταν μια γρια βριζει δεν εχει ευγενιες.

Σαφώς.

Εσύ όμως σε κάθε περίπτωση ωφείλεις να κρατάς ψηλά τη θέση σου. Σε οποιαδήποτε κοινωνία και να πας πουθενά δε θα βρεις δίκιο απέναντι σε έναν ηλικιωμένο. Οπότε καλό ειναι να είσαι διπλωμάτης και ευγενικός. Ε αν η γριά ή ο γερος ειναι αγενής, ρίχτο στο γιαλό. Σιγά μην ασχοληθείς.

Δημοσ.

Το αν αυτός είναι σκατόγερος ή εσύ κ*λόπαιδο, αυτό είναι πολύ σχετικό και υποκειμενικό. Οι πόνοι στα κόκαλα και η αδύναμη καρδιά, αντικειμενικά.

Δημοσ.

Το αν αυτός είναι σκατόγερος ή εσύ κ*λόπαιδο, αυτό είναι πολύ σχετικό και υποκειμενικό. Οι πόνοι στα κόκαλα και η αδύναμη καρδιά, αντικειμενικά.

εγώ γιατί να ειμαι κωλόπαιδο ? για το σκατόγερο μιλάμε . Αφού ειναι σκατόγερος θα πρέπει λεω να προσπαθήσει να συμπεριφέρεται ευγενικά αν θέλει να του παραχωρήσουν θέση αλλιώς θα θυμηθεί τα νιάτα του στη σκοπιά :-)

• Like 1
Δημοσ.

Το τι θα θελω δεν εχει σχεση με το αν θα εχω δικιο

Δημοσ.

ναι αλλα παιδιά να σας πώ κάτι? απο αρχαίων χρόνων οι Ελληνες σεβονται τους νεκρους και τους ηλικιωμενους δε πα να ναι οι χειρότεροι.. ειναι και παράδοση δηλαδη.. εχει να κανει με την Ελληνική Παιδεία..

γιατι χωρις Ελληνικη Παιδεία δέν μπορούμε να λεγόμαστε Ελληνες.. αρα οι μεγαλύτεροι έχουν δίκιο που θέλουν σεβασμο..

Δημοσ.

Η λογική λέει οτι όσο μεγαλύτερος είναι ο άνθρωπος τόσο ποιο πολύ έχει κουραστεί στην ζωή του, και για αυτό δεν είναι κακό να υπάρχει σεβασμός. Ο σεβασμός εκφράζεται κυρίως με την συμπεριφορά με πολλούς τρόπους. Τώρα για τους γέρους και τις γριές που είναι αγενείς και τέτοιοι μου έχουν τύχει πολλές φορές, στις περισσότερες φορές έχω βρεί τον τρόπο να τους βάζω στην θέση τους χωρίς φασαρίες και μπινελίκια. Όταν είναι να με κράξει κάποιος πρώτα ακούω αυτό που έχει να μου πεί χωρίς να αντιδράσω σαν ζώο και δεν αφήνω να με καταλάβουν το συναίσθημα και ο εγωισμός μου, π.χ κάποτε μου φώναζε μια γριά για κάτι που έκανα άθελά μου, τις λέω έχετε δίκιο μην συγχύζεστε. Σε μια άλλη φάση σε λεωφορείο μου είπε μια γριά σήκω παιδί μου για να κάτσω, τις απαντώ ευχαρίστως θα σας έδινα την θέση μου αν μιλάγατε ποιο ευγενικά, η γριά προχώρησε παρά πέρα και μουρμούριζε, μα πως έχουν γίνει τα παιδιά σήμερα.... σε τέτοιες φάσεις εγώ δεν θα κάτσω να βρίσω αλλά ούτε θα κάτσω να δεχτώ την αγενή συμπεριφορά του άλλου και να μου βγεί και από πάνω. Τις θέσεις μας καλό είναι να σηκωνόμαστε και να τις δίνουμε σε κάποιον άλλο που έχει πρόβλημα, το έχω κάνει αρκετές φορές, από εκεί και πέρα το αν και πότε θα σηκώνομαι για να δώσω την θέση μου σε άλλον είναι δικό μου θέμα. 

• Like 1
Δημοσ.

Tα εχεις μπερδεψει. Εγω δεν ειμαι απ αυτους που ειπανε οτι πρεπει να σηκωνεσαι για να κατσει.

Η γιαγιά που ταϊζει τα αδέσποτα μου δείχνει μία πτυχή της προσωπικότητάς της που εμπνέει σεβασμό.

Εμενα δε θα μου ενεπνεε ποτε σεβασμο καποιος που ταϊζει αδεσποτα. Δε λεω οτι ειναι κακο να ταιζεις αδεσποτα. Λεω οτι αυτος δεν ειναι σοβαρος λογος για να αποκταει καποιος σεβασμο.

Αν βεβαια ταϊζει απορους ανθρωπους το πραγμα αλλαζει.

Η λέξη "αγαθοεργία" είναι λάθος, αν όχι και προσβλητική.

Λαθος και προσβλητικη η αγαθοεργια?? Περιεργες αντιληψεις εχεις. Δηλαδη αν βοηθησω σε κατι εναν συνανθρωπο μου,  θα εχω κανει κατι προσβλητικο?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...